Merve Çubuktepe

Bu hafta 8 Aralık 2022’de İkizler burcunda Mars’ın tüm gücüyle sahnede olduğu bir dolunay yaşayacağız. Üstelik Mars, Merkür ve Venüs ile sınır dışında seyretmeye devam ediyor. Hafta boyunca agresyon, ani tepkiler, münakaşalar, bol kaos, askeri ve küresel gerginliklere dair etkili tesirler devrede olacak. Maalesef pek sevimli etkiler devrede değil. Bize düşen de sağduyulu olmak, dolduruşa gelmemek ve mantığın yolundan sapmamak. Zira dürtüsel ve fevri hareketler, kontrol kayıpları, öfkeye yenilmek gibi eylemlere kapılmak bu hafta bireylere ciddi sıkıntılar yaşatabilir. Umalım ki bu hafta en az sıkıntıyla geçsin. Haftanın son günlerinde Merkür ve Venüs’ün Oğlak burcuna geçişi biraz daha durulma, sükûnet ve mantık odağını geri getirmeye başlayacak.

Haftanın en önemli olayı olan 8 Aralık 2022 saat 07:07’de 15 derece İkizler burcunda gerçekleşecek dolunay ile başlayalım. Yılın son dolunayındayız, adeta tüm defterler açılıyor ve hesaplar kapanıyor. Retro konumda Mars Ay ile tam kavuşumda ve Güneş ile karşıt. Son derece kaotik ve ezber bozan bir dolunay yaşayacağız. Münakaşalar, kutuplaşma ve çatışmalar artabilir. Yıpranmış bazı ilişkiler inceldiği yerden kopabilir, ülke ve küresel anlamda büyük söz düelloları, skandallar ve çok çarpıcı demeçler duyabiliriz. Dolunayın etkisini iyicil kullanmak için bir konuda yeterli cesareti gösterip konfor alanımızın dışına çıkarsak eğer dolunay bu kararımızın meyvelerini toplamamızı sağlayabilir. Akıl ile cesaret birleştiğinde zafer kaçınılmaz olabilir bu süreçte. Tabii ki mantık odağı ve faydalı risklerin alındığı bir cesaretten bahsediyorum.

Dolunay’ın izdüşümlerine baktığımızda özellikle Güney Amerika ve Avustralya’dan sert hatlar geçmekte. Buralarda sismik aktivite ve gerilimler daha yüksek olabilir. Ancak ülkemizin de özellikle İstanbul-Ankara’dan geçen ve ülkeni güneydoğusuna uzanan alanda Mars etkin. Yani askeri hareketlilik ve terör konuları gündemde olabilir. İnşallah hiçbir sıkıntı olmasın, huzur ve sağlıkla devam etsin hayat.

Mars kaza ve patlamalarla ilişkilidir. Ben bu yazıyı yazarken İstanbul’da bir otobüs tramvaya çarptı. Kazalar her gün olabiliyor ancak bu hafta gerek trafik gerek bedensel hareket açısından kendimize ve çevremize ekstra dikkat etmekte fayda var. Ve sıhhat konusunda lütfen risklere girmeyelim, bir problem veya bekleyen bir sağlık kontrolümüz varsa aksatmadan ilgilenelim. Özellikle de dolunayın yaklaştığı günlerde ruhsal sıkıntılar, anksiyete ve panik atak gibi konularda artış görülebilir. Dolunay +7 gün etkili.

Farkındayım bu hafta pek iyi bir şeyler yazamadım. Tek tesellim en azından haftanın sonuna doğru Merkür ve Venüs’ün Oğlak burcuna yani daha sakin, mantık odaklı ve rasyonel formlara geçiyor oluşu. Bu da şu anda çok yüksek olan tansiyonu bir miktar düşürecektir.

7 Aralık 2021’de Merkür Oğlak burcuna geçecek. Merkür bu burçta en ciddi, rasyonel ve fayda odaklı formundadır. Güneş tutulmasının mantık, sağduyu ve soğukkanlılık motifini daha da güçlendiriyor. Bu transitin gücüyle duygusal ve sübjektif mantığımız birçok konuya rasyonel bakarak her şeyi gerçek haliyle değerlendirmemiz mümkün. Transit iş kurma, iş değişimi, önemli imzalar ve girişimleri hayata geçirmek adına destekleyicidir. Merkür retro hareketi sebebiyle uzun bir süre 11 Şubat 2023’e kadar bu burçta kalacak. Merkür retrosunu ayın sonuna doğru ayrıca ve detaylı konuşacağız.

10 Aralık 2022’de Venüs Oğlak burcuna geçecek. Venüs bu burçtayken duygusal ve finansal konularda mantık odağı tamamen ön plana çıkar. İlişkilerde statü, ciddiyet, kazanılan paralar, toplumsal imaj ve güç merkezde olacaktır. İlişkiler mıçmıç yapış yapış değil, daha mesafeli yaşanır. Retro öncesinde Venüs Oğlak dönemi güçlü ilişkilerde boyut atlama, evlilik kararları, kalbi boş olanlara gelecek odaklı ilişkiler getirebilir. Finansal açıdan daha tutumlu, kararlı ve yatırım odaklı bir hale geliriz. Bu transitin zor yanı duyguları ifade etmenin zorlaşması, daha soğuk ve mesafeli bir tavrın oluşumudur. Bu sebeple kendimiz veya karşımızdaki kişiler daha soğuk bir hale geldiyse panik yapmamak, kişilerin üzerine gitmemek önemlidir. Venüs bu burçta 3 Ocak 2023’e kadar kalacak.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 05.12.2022: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya Ay Boğa burcunda başlıyoruz. İştah artışı görülebilir. Pazartesi diyeti kararı için pek uygun bir gün değil. Bugünü özellikle doğaya temas etmek, bitkilere bakmak, aromaterapi gibi faaliyetlerle değerlendirmek ruha iyi gelebilir. Neptün saat 03:13’te durağan konumunu da tamamlayarak ileri harekete başlıyor. Neptün’ün ruhsal ve iyileştirici enerjisi tekrar güçlenmeye başlayacak, daha berrak ve sağduyulu bir ruhsal duruma adım atmaya başlayacağız. Uyanma ve anlam bulma eğilimi artacaktır. Ay saat 15:37’de Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum açısına geçiyor ve günün en iyicil zamanlarına adım atıyoruz. Özellikle 13:37-17:37 arası her türlü kişisel konu, kariyer ve yatırım hamleleri, destek almak ve ruhsal çalışmalar için çok uygun. Saat 20:37’de Ay-Uranüs kavuşumu kesinleşiyor. Yani akşam saatleri itibariyle daha kaotik, belirsiz ve ezber bozacak tesirlere açığız. Doğaçlama yapmak veya konfor alanımızdan çıkmak gerekebilir. Bir konuda aşırı inat veya tutturmadan kaçınmalıyız. Günün Sabian Sembolü “Görkemli bir geçmişin önünde duran piramit ve sfenks” Bu sembol ileri giden Neptün’le son derece uyumlu bir anlama sahip ve yaşamın her zaman yıkım ve ölümden üstün geleceğine işaret eder. Atalarımız, köklerimiz ve geçmişin bilgeliğine kulak vermemiz gerekir. Çocukluğumuz, bizden önceki kuşakların hikayeleri ve antik öyküler bize yol gösterebilir. Aradığımız sırrın cevabı sandığımızdan yakında olabilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Salı – 06.12.2022: Ay Boğa burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 04:53’te Satürn ile kare sert açı yapacak. Saat 09:36’da Neptün ile altmışlık olumlu açısı tansiyonu bir miktar dengeliyor olsa da saat 10:05’te haftanın zorlu açılarından Merkür-Jüpiter karesi kesinleşecek. Açı kalıbı bizi abartılı ve uç düşüncelere sokabilir. Olumlu veya olumsuz fark etmeden her şeyi daha yoğun, yüksek perdeden ve hatta olduğundan daha fazla hissedebiliriz. Yargı dağıtmak, kesin hükümlerde bulunmakta kaçınmamızdan fayda var. Finansal konulara dair zararlı risklere açık olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Akşam saatlerine doğru daha iyicil bir atmosfer var. Özellikle de Ay’ın Plüton ve Jüpiter ile olumlu açılar yaptığı 17:50-21:01 arası günün en verimli zamanları diyebiliriz. Önemli işleriniz varsa özellikle bu zaman dilimine denk getirmenizi öneririm. Ay saat 21:02’de boşluğa girecek ve saat 23:48’e kadar boşlukta kalacak. Günün son anlarında saat 23:49’da Ay İkizler burcuna geçiş yapıyor. Günün Sabian sembolü “Kış uykusundan uyanan dağ faresi kendi gölgesini arıyor” Bu sembol sezgiler yoluyla amaç ve döngüleri bulmakla alakalıdır. İç görümüzü kullanmanın önemine vurgu yapar. İşaretleri iyi okumak, gerektiğinde de kendi gölgemiz ve karanlık yönlerimizle yüzleşmek bize asıl yolu gösterebilecektir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Çarşamba – 07.12.2022: Ay İkizler burcunda ve dolunaydan önceki gündeyiz. İkizler burcu sinir sistemi ile doğrudan alakalıdır. Dolunay arifesinde migren, anksiyete, çarpıntı ve panik atağa meyil artabilir. Stres odaklarından uzak durmak, rahatlatma teknikleri, bitkisel veya varsa tıbbi destekler bu süreçte faydalı olabilir. Merkür saat 01:07’de Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Merkür bu burçta en ciddi, rasyonel ve fayda odaklı formundadır. Güneş tutulmasının mantık, sağduyu ve soğukkanlılık motifini daha da güçlendiriyor. Bu transitin gücüyle duygusal ve sübjektif mantığımız birçok konuya rasyonel bakarak her şeyi gerçek haliyle değerlendirmemiz mümkün. Transit iş kurma, iş değişimi, önemli imzalar ve girişimleri hayata geçirmek adına destekleyicidir. Merkür retro hareketi sebebiyle uzun bir süre 11 Şubat 2023’e kadar bu burçta kalacak. Merkür retrosunu ayın sonuna doğru ayrıca ve detaylı konuşacağız. Saat 23:18’de Ay-Chiron altmışlığı devrede. Günün en olumlu zamanlarındayız, özellikle de 21:18-01:18 arası ruhsal çalışmalar ve ibadet için çok uygun. Günün Sabian Sembolü “Sakin bir okyanusta gemi üzerinde süzülen martılar” Bu sembol hareketsizlik ve boşvermişlikle alakalıdır. Motivasyon kaybı ve isteksizlik yaşıyor olabiliriz. Ancak bazen asıl değişim ve hareketi başlatmadan önce dinlenmek, mola vermek ve zihni boşaltmak gerekir. Bazen bir şeyleri sürekli düşünmek yerine konudan uzaklaşırsak asıl cevabı buluruz. Tıpkı unuttuğumuz bir şeyi hatırlamaya çalışmak yerine başka konuya odaklandığımızda aklımıza gelmesi gibi. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 08.12.2022: Günün ilk olayı saat 07:07’de 16 derece İkizler burcunda gerçekleşecek olan dolunay. Haftanın en yoğun ve stresli etkisi ile karşı karşıyayız. Yılın son dolunayındayız, adeta tüm defterler açılıyor ve hesaplar kapanıyor. Retro konumda Mars Ay ile tam kavuşumda ve Güneş ile karşıt. Son derece kaotik ve ezber bozan bir dolunay yaşayacağız. Münakaşalar, kutuplaşma ve çatışmalar artabilir. Yıpranmış bazı ilişkiler inceldiği yerden kopabilir, ülke ve küresel anlamda büyük söz düelloları, skandallar ve çok çarpıcı demeçler duyabiliriz. Dolunayın etkisini iyicil kullanmak için bir konuda yeterli cesareti gösterip konfor alanımızın dışına çıkarsak eğer dolunay bu kararımızın meyvelerini toplamamızı sağlayabilir. Akıl ile cesaret birleştiğinde zafer kaçınılmaz olabilir bu süreçte. Tabii ki mantık odağı ve faydalı risklerin alındığı bir cesaretten bahsediyorum. Dolunay’ın izdüşümlerine baktığımızda özellikle Güney Amerika ve Avustralya’dan sert hatlar geçmekte. Buralarda sismik aktivite ve gerilimler daha yüksek olabilir. Ancak ülkemizin de özellikle İstanbul-Ankara’dan geçen ve ülkeni güneydoğusuna uzanan alanda Mars etkin. Yani askeri hareketlilik ve terör konuları gündemde olabilir. İnşallah hiçbir sıkıntı olmasın, huzur ve sağlıkla devam etsin hayat. Dolunaydan sonra saat 07:18’de Ay-Mars kavuşumu kesinleşiyor ve bir diğer haftanın zorlayıcı açısı Güneş-Mars karşıtı da saat 08:41’de devrede. Bu açı kalıbı ani patlayan agresyon, sert ifadeler ve suçlamaları beraberinde getirebilir. Kendimizi ve öfkemizi kontrol etmekte zorlanabiliriz. Sonradan pişman olabileceğimiz şeyler söylemekten kaçınmalı, dediklerimizi mutlaka birkaç kere düşünmeliyiz. Eril figürler, otorite makamlarıyla çatışmalar söz konusu olabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün tek dengeleyici tesiri saat 13:41-17:41 arasında etkin olacak Ay-Satürn üçgeni. Önemli bir işiniz varsa bu zaman aralığına denk getirmenizi öneririm. Günün sonlarına doğru saat 20:12’de Ay-Neptün karesi kesinleşiyor, hata yapmaya, yanılgı ve aldanmaya açık bir açı kalıbı; keskin kararlar almamakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Dini bir tören için şafak sökerken toplanan insanlar” Bu sembol yaşamın zorlu süreçlerinde ruhani olan kaynaktan kopmamak gerektiğine işaret eder. Özellikle kendimizle benzer inanç ve ruhsal eğilimlere sahip kişilerle bir arada olmak önemlidir. Daha yüksek bir güce ve kontrolümüz dışındaki olaylara saygı duymak gerekir. Ay Fazı: Dolunay.

Cuma – 09.12.2022: Dolunaydan sonraki ilk gündeyiz, Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam ediyor. Sabah saatleri bir miktar gergin. Ay saat 08:28’de Venüs, saat 09:12’te Jüpiter ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 09:13-10:49 arasında boşlukta. Bu saatlerde özellikle finansal ve duygusal konularda kritik kararlar vermemekte fayda var. Ay saat 10:50’de boşluktan çıkarak Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Daha hassas, nostaljik ve duygusal hissedebiliriz. Geçmişle şimdiki zamanı sürekli mukayese etmek yerine anda kalabilmek önemli. Saat 15:54’te Venüs-Jüpiter karesi devreye giriyor. Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Finansal risklerden kaçınmak kritik önem taşıyor. Aşırı yeme içme ve illüzyon boyutunda olumlama hali görülebilir, dikkat. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ve saat 18:54’te de Ay-Merkür karşıtlığı devrede, fikir çatışmalarına açık zamanlardayız. Açıkçası bugün oldukça sert açılar baskın ve rölantide kalmak en iyisi gibi duruyor. Günün Sabian sembolü “Güneşten korunmak için şapka takmış plajda oynayan çocuklar” Bu sembol en keyifli koşullarda dahi oyuna dalıp unutmak yerine kendimizi korumamızın önceliğimiz olduğuna işaret eder. Aynı zamanda kolektif birliktelik, çocukluk arkadaşları veya yanında çocuk gibi masum ve şen hissettiğimiz kişilerle yakın olmak yaşam enerjimizi güçlendirecektir. Ay Fazı: Dolunay.

Cumartesi – 10.12.2022: Herkese iyi hafta sonları! Haftanın en önemli olaylarından biriyle yeni güne başlıyoruz. Venüs saat 06:53 itibariyle Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Venüs bu burçtayken duygusal ve finansal konularda mantık odağı tamamen ön plana çıkar. İlişkilerde statü, ciddiyet, kazanılan paralar, toplumsal imaj ve güç merkezde olacaktır. İlişkiler mıç mıç yapış yapış değil, daha mesafeli yaşanır. Retro öncesinde Venüs Oğlak dönemi güçlü ilişkilerde boyut atlama, evlilik kararları, kalbi boş olanlara gelecek odaklı ilişkiler getirebilir. Finansal açıdan daha tutumlu, kararlı ve yatırım odaklı bir hale geliriz. Bu transitin zor yanı duyguları ifade etmenin zorlaşması, daha soğuk ve mesafeli bir tavrın oluşumudur. Bu sebeple kendimiz veya karşımızdaki kişiler daha soğuk bir hale geldiyse panik yapmamak, kişilerin üzerine gitmemek önemlidir. Venüs bu burçta 3 Ocak 2023’e kadar kalacak. Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam etmekte ve saat 10:51’de Chiron ile kare sert açı yapacak. Günün ilk yarısı alınganlık, trip ve mızmız tavırlardan kaçınmak gerek. Akşam saatlerine doğru enerjimiz yükseliyor ve Ay saat 18:16’da Uranüs ile altmışlık olumlu açı yapıyor. Günün en keyifli ve verimli saatlerine geldik, izole olmak yerine sosyalleşmek, muhabbet etmek, yaratıcı ve eğlenceli konulardan konuşmak, eski güzel anıları yad etmek ruhumuzu besleyecektir. Günün Sabian sembolü “Yaşam alanları rahatsız edilen pelikanlar bilinmeyen bir yere gidiyor” Bu sembol rahatsız olduğumuz halde direndiğimiz konfor alanı dışına çıkmanın yarar getireceğini gösterir. Bilinmeyenden korkmak yerine yeni olasılıklara yelken açmak önemlidir. İç sesimiz ve gerçek isteklerimizi dinlemek önemlidir. Ay Fazı: Dolunay.

Pazar – 11.12.2022: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 08:18’de Neptün ile üçgen olumlu açı gerçekleştirecek. Saat 06:18-10:18 arası her türlü ruhsal ve sanatsal çalışma için çok uygun. İnsanlar ve doğadan ilham alabiliriz. Öğleden sonra hava biraz sertleşiyor. Saat 17:10’da Ay-Plüton karşıtı devrede. Özellikle saat 15:10-19:10 arasında aşırı inatlaşma, güç savaşları ve gereksiz rekabetten kaçınmalıyız. Ayrıca negatif duyguları çok bastırmak “acımadı ki” tavrı ani duygusal patlamalar getirebilir. Ay saat 21:48’de Jüpiter ile iyicil üçgen açı yaparak boşluğa girecek. Özellikle 19:48-21:48 arası günün en iyicil saatleri diyebiliriz. Kariyer, finans ve insan ilişkilerine dair önemli işlerimizi bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Ay bu açıdan sonra saat 21:49-23:48 arasında boşlukta kalacak ve günün son anlarında saat 23:49’da Aslan burcuna geçecek. Günün Sabian sembolü “Yazın yüzülebilmesi için donmuş göletten buzu kesen insanlar” Bu sembol bir sonraki adımı düşünmenin önem ve zorunluluğuna işaret eder. Bazen bu anın tadını kaçırmak gerekebilir ancak bu karar ileri vadede hayatımızda çok daha olumlu sonuçlar getirebilir. Anda canımızı yapmak yerine çalışmak, bazen zorlanmak ağustos böceği ve karınca hikayesi gibi ilerleyen dönemde başkaları zorluk yaşarken bizim refahta olmamızı sağlayacaktır. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe