Merve Çubuktepe

Ekim ayının en sert haftasına giriş yapıyoruz. İkilemler, iç çatışmalar, U-Dönüşleri ve fevri hareketlerin yaşanabileceği bir hafta bizleri bekliyor.

Mars Koç burcunda retrosuna devam ediyor ve 9 Ekim 2020’de Mars-Plüton karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı ikinci versiyonunda bu sefer Mars retrosu ile tetikleniyor. Patlayıcı gerilimlere işaret eden bu açı yıkıcı bir güçtür. Makro düzlemde terör, şiddet olayları, doğal afet ve patlamalarla alakalıdır. Maalesef sevimsiz konular. Diğer yandan ülkemizin komşularıyla olan gerginliklerini de daha yükseltebilir. Bireysel düzlemde kendimizi imha etmemek adına çok dikkatli olmamız gereken ve her adımızı hesaplı kitaplı yapmamız gereken zamanlardır. Diğer yandan haksızlık ve zorbalık yapan kişilerin beklenmedik çöküşlerini görebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Bu süreçte çok gemi yanabilir, köprüler yıkılabilir. Sadece kötü bir kalıp olarak düşünmeyelim. Hayatımızı zora sokan, acı veren ama kopamadığımız konu ve insanlardan ayrışma adına güçlü bir etkidir. Bazen bıçak kemiğe dayanır ve “Ne olursa olsun” diyerek kişi durumdan üzülse de o bağı koparmayı seçer. Nazik bir etki değil, ancak bazen de insanın toksik bağlardan kurtulması ancak böyle mümkün oluyor.

Öncesinde 7 Ekim 2020’de Merkür-Uranüs karşıtı kesinleşiyor. Bu sebeple yukarıda saydığım etkileri bir de ani, kontrolsüz ve beklenmedik kaotik faktörler şekillendirmekte. Çok büyük beklentiler, “Kesin böyle olacak” tipi düşünceler bu evrede riskli. Zira olaylar hiç beklemediğimiz gibi şekillenebilir. Kendimizi tek bir sonuca şartlandırmamalıyız. Diğer yandan açı kalıbı kontrolsüz patlayıcı davranışlar, iletişim kazaları ve ani kopuşlara açık bir etki yaratıyor. Açı kalıbı özellikle +-3 gün etkili durumda.

11 Ekim 2020’de Güneş-Jüpiter karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı abartmak, oburluk, aşırı rehavet ve harcama ile alakalıdır. Finansal açıdan kontrol kaybı oluşabilir. Aşırı müsriflik ve kontrolsüzce para harcama görülebilir. Para konularında aşırı risk almak veya çok büyük oynamak olumsuz sonuç getirebilir. Diğer yandan açı kalıbı pireyi deve yapmamıza veya alışkanlıklarımızda aşırı vurguya sebep olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

11 Ekim 2020’de Venüs-Uranüs üçgeni kesinleşirken haftanın genel gerilimini bir miktar hafifletmeye başlıyor. Bu kalıp özellikle gelecek vaat eden duygusal ilişkilere tatlı sürprizler getirebilir. Aşk hayatında canlılık ve renklenme görülebilir. Finansal sıkıntılara yaratıcı çözümler bulmak da mümkündür. Ayrıca yaratıcılığı arttırma ve etkin ifade adına da destekleyici bir açı kalıbıdır. Açı +5 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 05.10.2020: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya Ay Boğa burcunda başlıyoruz. Harika açılara sahip bir gün ve gökyüzünün de desteğiyle haftaya harika bir başlangıç yapmak mümkün. Ay, saat 07:07’de Jüpiter ile üçgen, 08:36’da Neptün ile altmışlık olumlu açı yapıyor. Güne zinde, iyimser ve ruhsal açıdan kuvvetli başlayabiliriz. 10:20’de Güneş-Satürn BiSeptile açısı kesinleşiyor. Gün boyunca belki ilk başta hoşumuza gitmeyen ve yorucu görünen sorumluluklar bize beklenmedik faydalar sağlayabilir. Yaşça büyük veya otorite figürü bir kişiden kadersel bir destek alabiliriz. Ay saat 15:50’de Satürn, saat 21:42’de Plüton ile üçgen yaparak boşluğa giriyor ve günün geri kalan kısmını boşlukta geçirecek. Saat 21:41’e kadar önemli işlerimizi tamamlayıp boşluk evresi sonrasında daha minör konularla ilgilenmekte fayda var. Özellikle günün ilk yarısı daha ruhsallık ve finans ile alakalıyken, ikinci yarısı ise daha çok kariyer ve sorumluluk alanlarıyla İş görüşmesi, başvuru gibi konular daha çok öğleden sonra saatlerine alınabilir.
Ay Fazı: Dolunay

Salı – 06.10.2020: Ay Boğa burcunda boşlukta ve saat 07:03’e kadar boşluk evresinde kalacak. Bu sebeple ani uyanma, gece yarısından sonra açlık hissi ve yemeğe isteği görülebilir. Yeme ataklarını önlemek adına gün boyunca aç kalmamak, çok şekerli ve karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durmakta fayda var. Saat 07:03’te Ay boşluktan çıkıp İkizler burcuna geçiş yapıyor. Tekrar canlanıyor, meraklanıyor, fikir ve iletişim odağına geçiyoruz. Saat 15:40’ta Ay-Venüs karesi devrede. Özellikle +-2 saat duygusal konularda çatışma ve uyumsuzluğa açık. Bu zaman diliminde önemli ilişki konuları konuşulması, şartların zorlanmasını önermem. Saat 20:50’de Ay-Chiron altmıişlığı kesinleşiyor. Akşam saatleri itibariyle ruhsal enerji oldukça yüksek ve gece yarısına kadar her türlü ibadet, ruhsal çalışma için çok uygun koşullar mevcut. Saat 21:22’de kesinleşecek GüneŞ-Uranüs TriSeptile açısı da yaratıcılık ve hayal gücümüzü iyice perçinlemekte. Aklınıza ani ve harika fikirler gelebilir, uzun süredir çözülemeyen bir problemi hızla çözebilirsiniz. Adeta göksel bir ilham ve icat etme duygusu oluşabilir.
Ay Fazı: Küçülenay

Çarşamba – 07.10.2020: Ay İkizler burcunda saat 11:17’de Güneş ile üçgen açı yapıyor. Günün ilk yarısı çok daha uyumlu ve dengeli bir atmosfere sahip. Kariyer ve ilişkilerde özellikle 09:17-13:17 arası önemli konular için değerlendirilebilir. Kendimizi daha güvenli ve ahenkli hissedebiliriz. Saat 11:49’da Güneş-Neptün TriSeptile açısı kesinleşecek. İlahi müdahaleyi temsil eden bu açı karmayla ilgili hesaplaşmalar, alacak verecek dengesinin dengelenmesi, önemli karşılaşmalar ve yüzleşmeler getirebilir. Bir konuda öyle olmadığı halde büyük beklentilere girdiysek bu illüzyon perdesinin kalkışını izlememiz de mümkün. Nitekim saat 19:59’de devreye girecek olan Ay-Neptün karesi de bizi bu konuda uyarıyor. Özellikle akşam saatleri itibariyle gökyüzündeki etkiler daha gergin ve belirsiz bir hale gelecek. Bu yüzden peşin hükümler vermemeli, emin olmadığımız adımları atmamalıyız. Eğer içimize sinmiyorsa beklemede kalmakta fayda var. Zaten 22:55’te haftanın önemli açılarından Merkür-Uranüs karşıtı kesinleşiyor. Çok büyük beklentiler, “Kesin böyle olacak” tipi düşünceler bu evrede risklidir. Zira olaylar hiç beklemediğimiz gibi şekillenebilir. Kendimizi tek bir sonuca şartlandırmamalıyız. Diğer yandan açı kalıbı kontrolsüz patlayıcı davranışlar, iletişim kazaları ve ani kopuşlara açık bir etki yaratıyor. Açı kalıbı özellikle +-3 gün etkili durumda.
Ay Fazı: Küçülenay
Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 08.10.2020: Ay İkizler burcundaki yolculuğunun son demlerinde 02:29’da Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum yapıyor. +-2 saat ibadet, ruhsal çalışmalar, bir şeyleri okuyup öğrenerek aydınlanmak adına oldukça etkili. Anlamlı, motive eden güzel rüyalar görebilirsiniz bu saatlerde. Saat 03:57’de Ay-Mars altmışlığı kesinleştikten sonra Ay boşluğa giriyor. Boşluk evresi 17:45’e kadar süreceğinden gün boyunca çok konuşma, az iş ve sonuç denklemini deneyimleyebiliriz. Eğer bir konu çok uzuyor, sadece konuşma sürüyor ve icraat yoksa eğer o konuyu mümkünse bir sonraki gün ele almak daha verimli olacaktır. Saat 17:46’da Ay yönettiği Yengeç burcuna geçerken tekrar odaklanmaya başlıyoruz. Daha duygusal, korumacı ve hassas hissedebiliriz. Aile, yuva ve sıla hasreti oluşabiliriz. Evimizde kendi kabuğumuzda zaman geçirmek daha iyileştirici olabilir.
Ay Fazı: Küçülenay

Cuma – 09.10.2020: Haftanın en zorlu gününe geldik. Ay Yengeç burcunda, gökyüzü etkileri gereği oldukça hassas ve alıngan olabiliriz. En ufak söz bile batabilir. Saat 06:48’de Ay-Kiron karesi kesinleşirken bu duygu durumu yükselmeye başlıyor. Kırmaya ve kırılmaya açık olabiliriz. Ancak sessizce susup trip atmak yerine kontrolü kaybetmeden bir huzursuzluğumuz varsa dile getirmekte fayda var. Zira bu tür birikimler akşam saatlerinde gelecek etkiler sebebiyle sonradan oldukça kontrolsüz ve patlayıcı bir şekilde dışarı çıkabilir. Ay saat 08:16’da Venüs’le altmışlık, 12:14’te Uranüs’le altmışlık ve 14:02’de Merkür ile üçgen açı yapacak. Bu denkleme göre önemli bir işimiz, konuşmamız ve planımız varsa 08:16-14:02 arasını kullanabiliriz. Bu saatler sorunların daha rahat aşılabileceği ve akışın daha rahat olduğu saatler. Saat 15:09 itibariyle haftanın en zorlayıcı etkisi olan Mars-Plüton karesi kesinleşiyor. Patlayıcı gerilimlere işaret eden bu açı yıkıcı bir güçtür. Makro düzlemde terör, şiddet olayları, doğal afet ve patlamalarla alakalıdır. Maalesef sevimsiz konular. Diğer yandan ülkemizin komşularıyla olan gerginliklerini de daha yükseltebilir. Bireysel düzlemde kendimizi imha etmemek adına çok dikkatli olmamız gereken ve her adımızı hesaplı kitaplı yapmamız gereken zamanlardır. Diğer yandan haksızlık ve zorbalık yapan kişilerin beklenmedik çöküşlerini görebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.
Ay Fazı: Küçülenay

Cumartesi – 10.10.2020: Herkese iyi hafta sonları! Ay Yengeç burcunda saat 02:39’da Ay-Güneş karesi kesinleşecek ve Ay Son Dördün fazına geçiş yapacak. Bugün akıl ve duygu arasında sıkça kalabilir, ikilem yaşayabiliriz. Özellikle günün ilk yarısında duygusal ilişkiler, ebeveyn ve ast-üst ilişkilerinde pürüzler görülebilir. Saat 05:43’te Ay-Neptün üçgeni kesinleşiyor. Sabahın erken saatlerinde ruhsal enerji oldukça yüksek, bu saatleri ibadet ve ruhsal çalışmalarla +-2 saat boyunca değerlendirebiliriz. Saat 12:05’te Ay-Mars karesi kesinleşirken frene basmaya başlıyoruz zira Ay bir önceki gün kesinleşen sert Mars-Plüton karesini tekrar çalıştırmaya başlıyor. Saat 12:36’da Plüton, saat 18:05’te Satürn ile karşıt açı yapan Ay akabinde boşluğa girecek ve tüm gün boşlukta kalacak. Haftanın bir diğer gerilimli gününde olacağımız için bugün hiçbir şekilde sınırları zorlamamak ve blöf yapmamakta fayda var. Alıngan, sinirli bir atmosfer oluşabilir ve ufak meselelerden olay çıkabilir. Şiddet eğilimli agresif kişilerden uzak durmakta fayda var. Tartışmaları uzatmak yerine ara vermek en sağlıklı çözüm olacaktır.
Ay Fazı: Son Dördün

Pazar – 11.10.2020: Saat 01:08’de Venüs-Uranüs üçgeni kesinleşirken haftanın genel gerilimini bir miktar hafifletmeye başlıyor. Bu kalıp özellikle gelecek vaat eden duygusal ilişkilere tatlı sürprizler getirebilir. Aşk hayatında canlılık ve renklenme görülebilir. Finansal sıkıntılara yaratıcı çözümler bulmak da mümkündür. Ayrıca yaratıcılığı arttırma ve etkin ifade adına da destekleyici bir açı kalıbıdır. Açı +-5 gün etkili olacak. Ay saat 02:25’e kadar boşlukta akabinde Aslan burcuna geçecek. Gecenin ilk saatlerinde uykuya dalmakta zorluk veya sıkıntılı rüyalar görülebilir; üzerine düşmemekte fayda var. Ay Aslan burcuna geçtiği için bugün özellikle günün ilk yarısı kişisel bakım, saç işlemleri gibi konular için uygun. Ancak Mars retrosu sürdüğünden çok acil olmadıkça estetik müdahaleleri önermemekteyim. Saat 14:23’te Ay-Chiron üçgeni kesinleşirken ruhsal enerjimiz artıyor, iyileştirme yeteneğimiz güçleniyor. Saat 15:34’te haftanın en önemli açılarından Güneş-Jüpiter karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı abartmak, oburluk, aşırı rehavet ve harcama ile alakalıdır. Finansal açıdan kontrol kaybı oluşabilir. Aşırı müsriflik ve kontrolsüzce para harcama görülebilir. Para konularında aşırı risk almak veya çok büyük oynamak olumsuz sonuç getirebilir. Diğer yandan açı kalıbı pireyi deve yapmamıza veya alışkanlıklarımızda aşırı vurguya sebep olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ve Ay saat 19:27’de Uranüs, 22:59’de Merkür ile kare açı yapacak. Özellikle akşam saatleri uç tartışmalar, abartılı ifadeler ve ufak meselelerin çok büyütülmesine açık. Ayrıca fikirlerimiz ilk başta çok haklı veya harika gelebilir, ancak sonra geri dönüp baktığımızda tersini düşünebiliriz. Bu sebeple peşin hükümlü olmamak ve ani kararlar verip uygulamaya geçmemekte fayda var.
Ay Fazı: Son Dördün
Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe