Merve Çubuktepe

Bu hafta oldukça düşük tempolu, hatta biraz da sıkıcı denebilir. Zira Merkür’ün gölge dönemleri başladı, üzerine de bu hafta Merkür 9-11 Eylül arasında durağan konuma geçecek ve 11 Eylül-1 Ekim 2022 arasında retro hareketini gerçekleştirecek. Buna ek olarak 10 Eylül 2022’de Balık Burcunda dolunay meydana gelecek. Dolunay yapısı gereği karmaşık, puslu ve kafaları bulandıran cinsten. Bu sebeple biraz da at izi it izine karışıyor diyebiliriz. Bu hafta tüm bu faktörleri göz önünde bulundurursak bir şeylere çok zorunda olmadıkça süratli kararlar vermek yerine iyice düşünüp taşınmak, koşulların olgunlaşmasını beklemek daha faydalı olacaktır. Hatta Merkür retrosu dönemi bu haftadan daha da net olabilir, bunu da belirtmeliyim. Bu sebeple gerekmedikçe aceleye mahal olmayan bir haftadayız.

Öncelikle Merkür retro takvimine göz atalım:
Merkür Durağan Konumda: 9 Eylül 2022 06:38 – 11 Eylül 2022 06:37 (8 derece Terazi)
Merkür Retro Dönemi: 11 Eylül 2022 06:38 – 23 Eylül 2022 15:04 (8-0 derece Terazi)
Merkür Retro Dönemi: 23 Eylül 2022 15:05 – 1 Ekim 2022 12:07 (29-24 derece Başak)
Merkür Durağan Konumda: 1 Ekim 2022 12:08 – 3 Ekim 2022 12:07 (24 derece Başak)
Merkür İleri Harekette: 3 Ekim 12:08 11:01 (24 Derece Başak)

Merkür retrosu 9 Eylül-3 Ekim 2022 tarihlerinde ve 8 derece Terazi burcundan 24 derece Başak burcunda gerçekleşecek. Retro döneminde hem ilişkilerde denge ihtiyacı hem de detaylara odaklanma vurgusu belirginleşecektir. Bu konularda uçlara savrulmalar görülebilir. Özellikle de aşırı diplomatik olma, her şeyi kabul hali ile hiç dinlememek arasında salınımlara dikkat. Aynı zamanda pire için yorgan yapmamak, mükemmele ulaşma uğruna iyi şeyleri hiçe saymak ve aşırı takıntılardan uzak durmak da önemli.

Retro dönemleri iletişim problemlerinin maksimumda olduğu zamanlardır. Bu sebeple dolaylı ifadelerden kaçınmak çok önemlidir, her şeyi çocuğa anlatır gibi net ve tane tane ifade etmeye özen göstermekte fayda var. Aynı zamanda üşengeçlik ve odaklanmakta zorluk görülebilir. Aynı anda çok sayıda işe odaklanıp yarım bırakmak yerine tek işi tek tek sırayla ele almak verimliliğinizi arttıracaktır. Her şeye yetişmeye zorunda olmadığımızı, süper kahraman olmadığımızı hatırlayarak gerektiğinde mola vermeyi bilmemiz ruhsal enerjimizi güçlendirecektir.

Bu evrede özellikle veri yedekleme, her şeyi yazılı olarak kayıt altında tutma, sözlü iş yapmama gibi konulara özellikle dikkat etmekte fayda vardır. Merkür retrosunun birinci bölümü yani Terazi burcundaki evresinde durağan konum dahil 9 Eylül-1 Ekim 2022 aralığında her türlü mülakat, başvuru, önemli görüşme, toplantı ve sunum gibi konularda diplomatik dil, zarif duruş, ifade tarzı ve beden diline ekstra özen göstermek mühim; zira bu konular daha fazla dikkat çekebilecektir.

Buna ek olarak İmzalar, finansal işlemler gibi konularda özellikle de 23 Eylül-3 Ekim 2022 aralığı yani Merkür Başak retrosu döneminde ekstra dikkatli olunmasında fayda var, ufak bir detay çok önemli olabilir. Tabii her detayı saplantı haline getirmeden belirli bir ölçüyü tutturarak.

10 Eylül 2022 12:58’de 17 derece Balık burcunda bir dolunay meydana gelecek. Dolunay anında Ay-Neptün kavuşumda ve Güneş ile karşıt. Tam anlamıyla sahte pozitif etkisi. Dolunay anında Merkür de durağan konumda olduğun için her şey belirsiz, karmaşık ve her an değişmeye hazır durumda. Bu yüzden özellikle de hafta boyunca boşlukta hissedebilir ve yön bulmakta zorlanabiliriz.

En önemlisi dolunay Neptün sebebiyle yanıltıcı etkiler de içeriyor. Muhakeme yapmak, bir konuda karar almak veya bir şeye odaklanmak, sebat etmek zor olabilir. Çok zorunda değilsek eğer daha pasif, gözlemci kalarak olayların bütününü görene dek beklememizde fayda var. Pembe yalanlar, pembe gözlükler, kendini kandırma gibi istekler bu süreçte artabilir, bu yüzden çok lirik, süslü ve masalsı ifadelere karşı da sorgulayıcı olmakta fayda var. Ayrıca ruhsal ve fiziki bağımlılıklarda artış, kaçış temaları görülebilir; bağımlılık yapan faktörlerle mesafeli olmamız bu süreçte önemli zira bir kere bırakılan bir bağımlılığa temas etmek her şeyi başa sarabilir bu süreçte.

Dolunay salgın hastalıklar, zehirlenmeler, su kirliliği, denizlerle alakalı sorunlar gibi konuları gündeme ayrıca getirebilir. Yediklerimize, özellikle de içtiklerimize ekstra dikkat etmemizde fayda vardır. Global ölçekte deniz kazaları, gemicilik ve ulaşımla ilgili sorunlar, karasularıyla ilgili krizler de gündeme gelebilir.

Dolunayda Ay-Neptün kavuşumu etkin olduğu için aslında içimizdeki daha ruhsal noktalara temas edip, iç dünyamıza, maneviyata dönmek, mümkün mertebe kalabalık, dünyevi aşırı hareketlilik ve materyal bağımlılıklardan bir nebze el etek çekmek bu süreçte arındırıcı olabilir.

Ve son olarak Venüs bu hafta burç değiştiriyor. Venüs 5 Eylül 2022 itibariyle Başak burcuna geçiş yapacak. Venüs Başak burcunda en mütevazi formundadır. Aslan burcundaki konumunun aksine gösteriş, hediyeler, iddialı davranışlar önemli olmaz. Burada emek, somut gerçeklik ve sadelik ön plandadır. Venüs Başak döneminin zorlu kısmı aşırı detaylara odaklanmak, bir çürük ağaç için tüm ormanı yakmaktır. Venüs 29 Eylül 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 05.09.2022: Herkese iyi haftalar! Ay Yay burcunda saat 04:50’de Venüs ile üçgen açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 04:52-05:01 arasında çok kısa bir süre sonra boşlukta kaldıktan sonra 05:02’de Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Haftaya odaklı, kararlı ve bir şeyleri çözme konusunda güç bularak başlıyoruz. En önemlisi de saat 07:04 itibariyle Venüs burç değiştirerek Başak burcuna adım atıyor. Venüs Başak burcunda en mütevazi formundadır. Aslan burcundaki konumunun aksine gösteriş, hediyeler, iddialı davranışlar önemli olmaz. Burada emek, somut gerçeklik ve sadelik ön plandadır. Venüs Başak döneminin zorlu kısmı aşırı detaylara odaklanmak, bir çürük ağaç için tüm ormanı yakmaktır. Venüs 5-29 Eylül arasında bu burçta kalacak. Ay saat 15:43’te Jüpiter sonra da 18:20’de Merkür ile kare açı yapacağı için 13:43-20:20 arasında önemli finans işleri, imzaları bu aralığa denk getirmemekte fayda var. Abartılı harcama, yeme içme ve ani tepkiler görülebilir; dikkat. Ay Fazı: İlk Dördün.

Salı – 06.09.2022: Ay Oğlak burcunda yolculuğuna devam ediyor. Saat 03:24’te Ay-Güneş üçgeni kesinleşecek ve gün boyunca İlk Dördün fazının en verimli zamanına adım atıyoruz. Bugün tuttuğumuzu koparabilir, çok istediğimiz bir şeyi gereken emek ve zamanı verdiğimiz takdirde başararak içsel bir huzur ve zafer kazanabiliriz. Saat 12:23’te Ay-Uranüs üçgeni kesinleşerek günün güçlü enerjisine yaratıcı ve canlandırıcı bir dokunuş yapıyor. Ve saat 21:21 itibariyle günün ruhsal açıdan en güçlü zamanlarına adım atıyoruz. Özellikle 19:21-23:21 arası her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun. Bu zaman dilimlerinde sezgi ve iç güdülerimiz bize yol gösterebilir, işaretleri iyi takip edelim. Ay Fazı: İlk Dördün.

Çarşamba – 07.09.2022: Ay Oğlak burcunda yolculuğunun son evresinde saat 00:42’de Plüton ile kavuşum yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 00:43-06:41 arasında uzun bir süre boşlukta kalacak. Gece yarısı itibariyle uyumakta zorluk, gerilim, kolay irrite olma gibi durumlar görülebilir. Meseleleri çok büyütmeden ve uyku hazırlıklarını iyi yaparak uykuya dalıp gitmek en iyisi. Saat 05:50’de Ay-Güneş 135’liği kesinleşirken Büyüyen Ay fazına adım atıyoruz. Bu faz kişisel gelişim, iş birlikleri ve verimlilik adına iyicil bir doğadadır. Ay saat 06:42’de boşluktan çıkarak Kova burcuna geçiş yapacak. Gün boyunca Ay olaysız yolculuğuna devam ettiği için haftanın en dingin günlerinden birindeyiz. Merkür gölgeli dönemde olduğu için zaman yavaş geçiyor gibi gelebilir, ancak bugün özellikle kendimiz için üşenmeden bir şeyler yapmak, kendimizi geliştirmek adına ideal bir gün. Buna ek olarak Ay saat 20:47’de Merkür, 23:12’de Mars ile üçgen olumlu açı yapacağı için 18:47 itibariyle gece yarısına kadar günün en verimli, üretken ve dinamik saatlerine adım atıyoruz. Önemli işlerimizi bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 08.09.2022: Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 07:49’da Chiron ile altmışlık olumlu açı yaparak günü başlatacak. Saat 05:49-09:49 aralığı her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun. Ayrıca bu zaman diliminde görülen rüyalar anlamlı ve yol gösterici olabilir. Ay saat 15:33’te Satürn ile kavuşum açısı yaparak boşluğa girecek ve günün geri kalanında boşlukta. Bu sebepten ötürü de günün geri kalanı oldukça durağan, heyecansız ve adeta çok yavaş gibi geçebilir. Bir sonraki gün Merkür durağan konuma geçmeye hazırladığı için sıkıcı bir atmosfer söz konusu açıkçası. Önümüzdeki günlerde negatif enerji yüklü, sürekli olumsuz konuşan veya enerjinizi düşüren tiplerden uzak durmanızda ekstra fayda var diyebilirim zira önümüzdeki günlerde yaklaşan dolunayın da etkisi ile enerjimiz biraz düşük olabilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cuma – 09.09.2022: Ay saat 07:42’ye kadar uzun süre boşlukta ve akabinde Balık burcuna geçiş yapıyor. Uyku süresi boyunca Ay boşlukta üstelik Balık burcunda olduğu için karışık ve tuhaf rüyalar görebilirsiniz. Bunları haberci veya mucizevi şeyler gibi görmek yerine kendi zihnimizin bize mesajları olarak algılayıp yorumlamak daha doğru olabilir. Boşluk evresi sırasında saat 06:38’de Merkür 8 derece Terazi burcunda durağan konuma geçecek ve 11 Eylül saat 06:37’e kadar durağan konumda kalacak. Durağan evlerinde zaman daha yavaş akar, işler belirsizleşir ve bir şeylere cevap almamız zorlaşabilir. Bu sebeple koşulları çok zorlamak veya hızlandırmak önerilmez. Bir sonraki gün puslu bir Balık dolunayı da bizi beklediği için şu aşamada zorunda olmadıkça ani aksiyon almak yerine beklemede kalmakta fayda var. Ay günün geri kalanında günün doğasına uygun olarak etliye sütlüye karışmadan yolculuğunu sürdürecek. Bugün daha çok ruhsal çalışmalar, sanatsal faaliyetler, su kenarında bulunmak gibi konular iç dünyamıza daha iyi gelebilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cumartesi – 10.09.2022: Herkese iyi hafta sonları! Dolunay gününe geldik. Ay Balık burcunda ve dolunaydan önce saat 02:07’de Mars ile kare sert açı yapacak. Patlamaya hazır hissedebiliriz, tabiri caizse içimiz şişmiş olabilir. Biraz dayanalım ve en azından bugün dolunay gününü patlamasız çatlamasız geçirelim derim. Saat 12:58’de 17 derece Balık burcunda bir dolunay meydana gelecek. Dolunay anında Ay-Neptün kavuşumda ve Güneş ile karşıt. Tam anlamıyla sahte pozitif etkisi. Dolunay anında Merkür de durağan konumda olduğun için her şey belirsiz, karmaşık ve her an değişmeye hazır durumda. Bu yüzden özellikle de hafta boyunca boşlukta hissedebilir ve yön bulmakta zorlanabiliriz. En önemlisi dolunay Neptün sebebiyle yanıltıcı etkiler de içeriyor. Muhakeme yapmak, bir konuda karar almak veya bir şeye odaklanmak, sebat etmek zor olabilir. Çok zorunda değilsek eğer daha pasif, gözlemci kalarak olayların bütününü görene dek beklememizde fayda var. Pembe yalanlar, pembe gözlükler, kendini kandırma gibi istekler bu süreçte artabilir, bu yüzden çok lirik, süslü ve masalsı ifadelere karşı da sorgulayıcı olmakta fayda var. Ayrıca ruhsal ve fiziki bağımlılıklarda artış, kaçış temaları görülebilir; bağımlılık yapan faktörlerle mesafeli olmamız bu süreçte önemli zira bir kere bırakılan bir bağımlılığa temas etmek her şeyi başa sarabilir bu süreçte. Dolunayda Ay-Neptün kavuşumu etkin olduğu için aslında içimizdeki daha ruhsal noktalara temas edip, iç dünyamıza, maneviyata dönmek, mümkün mertebe kalabalık, dünyevi aşırı hareketlilik ve materyal bağımlılıklardan bir nebze el etek çekmek bu süreçte arındırıcı olabilir. Özellikle günün sonunda saat 23:55’te Ay-Neptün kavuşumu ile ruhsal enerji doruk noktasına varıyor. Saat 22:55-23:59 arası bu açıdan en uygun zamanlar. Ay Fazı: Dolunay.

Pazar – 11.09.2022: Ay Balık burcunda dolunay sonrası yolculuğuna devam etmekte. Saat 03:28’de Plüton ile altmışlık açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 03:29-09:46 arasında boşlukta kalacak. En önemlisi de bugün saat 06:38 itibariyle 8 derece Terazi burcunda Merkür retrosu başlıyor. Retro döneminde hem ilişkilerde denge ihtiyacı hem de detaylara odaklanma vurgusu belirginleşecektir. Bu konularda uçlara savrulmalar görülebilir. Özellikle de aşırı diplomatik olma, her şeyi kabul hali ile hiç dinlememek arasında salınımlara dikkat. Aynı zamanda pire için yorgan yapmamak, mükemmele ulaşma uğruna iyi şeyleri hiçe saymak ve aşırı takıntılardan uzak durmak da önemli. Retro dönemleri iletişim problemlerinin maksimumda olduğu zamanlardır. Bu sebeple dolaylı ifadelerden kaçınmak çok önemlidir, her şeyi çocuğa anlatır gibi net ve tane tane ifade etmeye özen göstermekte fayda var. Aynı zamanda üşengeçlik ve odaklanmakta zorluk görülebilir. Aynı anda çok sayıda işe odaklanıp yarım bırakmak yerine tek işi tek tek sırayla ele almak verimliliğinizi arttıracaktır. Her şeye yetişmeye zorunda olmadığımızı, süper kahraman olmadığımızı hatırlayarak gerektiğinde mola vermeyi bilmemiz ruhsal enerjimizi güçlendirecektir. Merkür retrosu 3 Ekim 2022’ye kadar sürecek. Ay saat 09:47 itibariyle boşluktan çıkarak Koç burcuna geçiş yapıyor. Saat 16:08’de Güneş-Uranüs üçgeni devrede. Yaşam enerjimizin karşılaşılan olaylar vesilesiyle yön değiştirmesi mümkün. Artık farklı ve yeni olanı denemek isteyebiliriz. Yaratıcılık, kalıp dışı olanı düşünmek ve uygulamak mümkündür. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe