Merve Çubuktepe

Uzun zamandır bu anı bekliyordum gerçekten. :) Çok uzun süredir retrolar, gergin açı kalıpları, odur budur derken şöyle pozitif ve mutlu olaylarla dolu bir haftalık yazı yazmaya hasret kalmıştım. Sonunda vakit geldi, bu hafta pek çok güzel gökyüzü olayı ile içiçe olacağız. Haliyle hem duygusal hem de maddi konularda bir çok değerlendirebileceğimiz fırsatlar da bizi bekliyor olacak. Hepsine sırasıyla bir göz atalım.

Bir önceki postta yazdığım gibi bir Venüs yöneticisi olduğu Boğa burcuna geçiş yapıyor; huzur ve mutluluğu yakalamak adına fırsatları beraberinde getiriyor. Haritada düştüğü yere göre kimine aşk, kimine parasal konularda desteklerini sunacak. Aynı zamanda Venüs, Mars ile olumlu açıda olduğu için bu güzel etkisi de güçleniyor. Sadece bu aralar pek bir duygu dolu, peluş peluş hissedebiliriz. :)

Bitti mi, tabii ki bitmedi! Merkür de yönettiği İkizler burcuna geçiyor; yani düzgün iletişim kurmak, diyalogları arttırmak, ticari konularda akışların düzelmesi, derdimizi doğru dürüst anlatabilmek ve en önemlisi anlaşılabilmek, yeni çevrelere girmek gibi bir çok güzel etkisi de yanında gelecek.

Ve asıl en güzel konuyu tabii ki sona sakladım. 5 Şubat 2017’den beri gerilemesini sürdüren, Teraziler başta olmak üzere “Nerede bu Jüpiter, hani şans ve mutluluk getiriyordu, e hani?” dedirten etki bitiyor. Jüpiter de 10 Haziran 2017’ye itibariyle ileri hareketine başlıyor, giderek hızı yükselecek. Etkisi Ekim 2017’ye kadar aktif, yani giderek büyüyecek bir güçten söz ediyorum. Özetle hangi evinizden Jüpiter geçiyorsa o konuda olumlu gelişmeler, lavabo-aç etkisi ve şansı beraberinde getiriyor.

Gezegen hareketleri dışında hafta içerisinde 9 Haziran 2017’de Yay dolunayını da deneyimleyeceğiz. Bu dolunayın detaylı ve burç bazında etkileri Merkür İkizler geçişi ile birleştirerek Cuma günü yayınlayacağım; ancak kısaca özetlemek gerekirse 25 Mayıs 2017 İkizler yeniayı ile hayatınızda başlayan gelişmelerin somutlaşmaya başlayacağı; aynı zamanda gerçekçi olma ve olayları net değerlendirme konusunda güçlü bir etki söz konusu.

Gelelim haftanın önemli etkilerine:

Pazartesi 05.06.2017: Yeni haftaya Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ederken başlıyoruz. Öğlene kadar emniyet kemerleri lütfen takılı dursun zira Ay, Uranüs ve Venüs ile gergin açılarda. Bu hafta çok iyi deyip hemen her şeye koşuşturup, ani ve bir anlık duygularla tetiklenen kararlar almak yerine gökyüzünün biraz sakinleşmesini beklemeliyiz. Öğlene kadar özellikle Terazi, Koç, Oğlak ve Yengeçler dikkat. Ay, 11:58-13:47 arasında boşlukta akabinde Akrep burcuna geçiyor. İlk açısını Mars ile yapacak. Yani canlandırıcı, motivasyonu arttıran güzel bir etki bizleri bekliyor. Aynı zamanda bir etki olarak da duygusal açıdan derinlik ve hassasiyetimiz artabilir, sezgilerimiz de güçlenebilir. Bu etkileşimden en çok toprak ve su grubu burçları Yengeç, Balık, Akrep, Başak, Boğa ve Oğlaklar faydalanabilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Salı 06.06.2017: Venüs yönettiği Boğa burcuna geçiş yapıyor! Haftanın ilk gerçekten güzel etkisi. Tüm detayları bir önceki yazıda bulabilirsiniz. Aynı zamanda Ay gün içerisinde Neptün ile de olumlu açı yapacak. Bugün huzur, mutluluk ve kendini iyi hissetmek adına harika etkiler mevcut. Diğer yandan ruhsal anlamda da çok besleyici bir etki var; gerek ruhsal çalışmalar gerek sevdiklerinizle paylaşımlar yapmak olsun keyifli geçireceğiniz bir gün sizi bekliyor. Rüyalar çok anlamlı olabilir. Özellikle toprak ve su grubu burçları Yengeç, Balık, Akrep, Başak, Boğa ve Oğlaklar bu etkiden faydalanacak olsa da bu yapı herkes için geçerli, iyi kullanıp keyfini çıkartın derim. :)

Çarşamba 07.06.2017: Sırayla geliyorlar, durduramıyoruz. Merkür de yönettiği İkizler burcuna geçiyor. Yani herkes yerli yerine yerleşiyor adeta. :) Ancak bugün Ay tüm gün boşlukta aheste aheste gezinecek. Ondan ötürü bugünü daha boş viteste geçirmek; iş görüşmesi, önemli konuşmalar ve başlangıçları pas geçip yarından sonraya almakta fayda var. Merkür İkizler etkisi esasen iletişim trafiğinin daha da artmasına ve tabiri caizse çenelerimizin düşmesine de vesile olacak. Diğer yandan bilgilenmek, bilgi paylaşımı ve bir şeyler öğrenmek de cabası. Dedikodu da tabii bu süreçte yoğunlaşır, abartmamak lazım.

Perşembe 08.06.2017: Bu kadar gökyüzü aktif, öncesinde hep de beni gergin açı aman dikkat diye diye kötü adam yaptınız; bu arada bari biraz boşlukta dinleneyim diyen Ay, gece yarısından sonra Yay burcuna geçiş yapıyor. Ancak ilk açısı yine biraz gergin. Ay ile Merkür gergin açıda, bu tam anlamıyla bir konuda özellikle tam donanımlı değilseniz laf dalaşına ya da çatışmalara girerseniz olumsuz sonuçlar riskine işaret ediyor. Özellikle değişken burçlar Balık, Başak, Yay ve İkizler dikkat. Neyse ki bu gergin açı kalıbından sonra Ay, Jüpiter ile olumlu açı yapmaya başlıyor; hava yumuşuyor. Şimdi daha huzurlu hissederek, aynı zamanda insanlardan destek ve bilgi alabileceğiniz güzel bir etki sizi bekliyor. En çok da hava ve ateş grubu burçları Aslan, Yay, Koç, İkizler, Terazi ve Kovalar için destekleyici bir yapı söz konusu.

Cuma 09.06.2017: Venüs ve Mars arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. Duygusallık artıyor da artıyor. :) İlişkilerle ilgili güzel haberler, barışmalar, geçmişten kopup gelen kavuşmalar; artık haritalar ne destekliyorsa her türlü iyi olaya açık bir durum. Sadece daha önce belirttiğim gibi trip atmadan, doğrudan iletişim ve kendimizi korumak anahtar kelimeler. Su ve toprak grubu burçları Yengeç, Balık, Akrep, Başak, Boğa ve Oğlaklar için bu etki maksimumda. Diğer yandan Ay önce Neptünle gergin açı yapıyor ondan sonra da dolunaya dönüşüyor. Bu dolunay anında Ay, Satürn ile kavuşumda olacak. Neptün’ü de düşünürsek eğer anahtar kelimeler gerçekçi, ayağı yere basan ve sorumlulukların alındığı konuların nihayete ermesi.

Cumartesi 10.06.2017: Pek sevdiğimiz Jüpiter sonunda ileri hareketine başlıyor. Tabii kendisi büyük bir gezegen olduğu için hızlanması ve tam olarak kendine gelmesi biraz zaman alacak ama olsun, retro bitti. Yani giderek Jüpiter’in haritanızda hangi eve düşüyor ve nereyi besliyorsa meyveleri almaya başlayacağınız dönem kapıda. Yavaş yavaş tıkalı konuların çözülmesi, şansın artması ve “oh sonunda iyi bir şeyler de oluyor” diyebileceğimiz bir etki bu. Ay dolunaydan sonra 09:21-14:37 arasında boşlukta kalacak; akabinde Oğlak burcuna geçiş yapacak. İlk olarak Ay-Mars gergin açısı devreye gireceği için yeni çalışan araba gibi birden beşinci vitesten kalkmamak, motora su kaynatmamak lazım. Yani tepkileri dengeliyoruz, anlık gerilimlere yenilmiyoruz. :) Zaten sonrasında Ay, Venüs ile olumlu açı kurup ortamı bir güzel yumuşatacak. Kısa sürecek gergin bir açı için güzelim günü zorlamaya değer mi, değmez. Su ve toprak grubu burçları Yengeç, Balık, Akrep, Başak, Boğa ve Oğlaklar bu etkiden en yoğun faydalanabilir.

Pazar 11.06.2017: Ve haftanın son gününde Ay Oğlak burcunda yolculuğunda devam ediyor, önce Jüpiter ile bir gerilimli açısı olacak. Öncü burçlar Koç, Terazi, Oğlak ve Yengeçler dikkat. Her şey çok abartılı ve üzerinize üzerinize geliyor gibi gelebilir, ancak bu geçici bir etki. Bir de tabii Venüs Boğa burcunda; aşırı yiyip içmeden mide fesadı ve harcamalara dikkat. Haftanın son açısı Ay, Neptün arasındaki olumlu açı. Hava dönüyor, uyumlu tekrar huzur duygusunu hissedebileceğiniz güzel bir etki devrede. Unutmayın bu hafta olumlu açılar baskın ve Ay’dan ötürü oluşan belirli sürelerde etkili gerilimlere yenilmek yerine asıl oyuncuların güzel ve destekleyici etkilerine açık olmak bu hafta boyunca hep olumlu gelişmelere vesile olmaya açık. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle
Merve Dirağ