Merve Çubuktepe

Yeni haftada Venüs 5 Haziran 2023 itibariyle en parıltılı formu olan Aslan burcuna geçiş yapıyor. İlişkilerde mütevazilik yerine iddialı yaklaşımların öne çıkacağı bu süreçte rekabet ve görünürlük isteği de artacak. Bu transit imaj değişimi ve tazelenme için de ideal. Ancak unutmayalım ki hafta içerisindeki etkin Venüs-Plüton karesi ile iniş çıkışlı duygular, yoğun tutku ile hatalara da açık olacağız. 11 Haziran 2023’te Plüton Oğlak burcuna geri dönüyor. Aldığımız kararların sonuçlarıyla yüzleşerek önemli bir dönüşüm sürecine adım atacağız, bu etki uzun bir süre devam edecek. Aynı gün Venüs-Jüpiter karesi de etkin olduğu için yatırım kararlarına ve harcamalara çok dikkat, önceden söylediğim gibi piyasalardaki hareketlilik giderek daha da artacak gibi görünüyor.

Haftanın en önemli etkisi tabii ki Venüs Aslan transiti. Venüs 5 Haziran-9 Ekim 2023 arası çok uzun bir süre Aslan burcunda kalacak çünkü Venüs 22 Temmuz-4 Eylül 2023 arasında bu burçta retro hareketini gerçekleştirecek. Venüs Aslan retrosu şimdilik gündemimiz değil ancak vakti geldiğinde bol bol konuşacağız, zira kritik bir etki. :)

Şimdilik Venüs’ün direkt Aslan burcundaki hareketine odaklanalım. Bu evre imaj değişimleri, ayrılık acılarını atlatmak, hayatın tadını tekrar çıkarmaya başlamak gibi konular için idealdir. Aşkta mütevazilik değil coşku ön plandadır ve “Bana sevgini göster” teması ön plana çıkar. Zaman zaman gösteriş, iddialaşma ve rekabet isteğimiz artabilir. Gölge yönüyle aşırı harcama, beğeni bağımlılığı, mutluluğu dış dünyaya “ispat” etme isteği görülebilir. Bu transitin asıl yönü vur patlasın çal oynasın dedirtmesi ve içimizdeki eğlenceli yönü de dışarı çıkarmasıdır. Bu yüzden içe kapanmak yerine sosyalleşmek enerjimizi bu ay ekstra canlandıracaktır. Ayrıca retro gelmeden imaj değişimi, bakım, spora başlama gibi konular için de harika bir etkidir.

Venüs Aslan arketipi her koşulda kürk mantosunu giyer; her koşulda iddialı, mağrur ve çarpıcıdır. Dişil enerjinin en iddialı ve gösterişli formudur. Dengeyi tutturduğumuz takdirde eğer bir süredir kendimizi saldıysak toparlanma için harika bir etkidir. Aynı zamanda bu evrede altın takılar, sarı-turuncu-kırmızı ateş renkleri ve bu tonlarda doğal taşları kullanmak da enerjimizi ayrıca yükseltecektir. Soğuk renkler ve taşlar, gümüş takılar enerjiyi soğurabilir. Özetle tam bir yaz etkisi aslında.

Aşkta tutku ön planda olmakla birlikte bu hafta 5 Haziran 2023’te Venüs-Plüton karesi ve 11 Haziran 2023’te Venüs-Jüpiter karesi devrede. Yani Venüs kürk mantosunu giyiyor ama biraz dengesiz. :) Aşkta tutku maksimumda olmakla birlikte her türlü abartı, trip, her yerden bloklama ve olayları çok büyütme eğilimi de olacak. Bir nevi her saniye tansiyonun inip çıktığı yaz dizisi kıvamı da var. Bu yüzden ilişkileri dengede tutmak adına bu yönlerde çok uçlara savrulmamak gerek.

Bu evre retro öncesi yeni aşkların filizlenmesine vesile olabilir veya mevcut ilişkileri daha tutkulu hale getirebilir. Ancak unutmayalım ki Venüs 22 Temmuz 2023 itibariyle retroya girecek. Bu yüzden ilişkiler korusundaki kritik kararları çok iyi düşünmek gerek zira retro dönemde geri vitese takabiliriz. :)

Bir not olarak Venüs’ün hafta boyunca etkin olan sert açıları halihazırda karışık olan piyasaları daha da dalgalı hale getirebilir. Yatırım ve harcamalar konusunda hafta boyunca çok dikkat. Venüs Aslan etkisiyle altın yatırımı yapmak bu süreçte en iyi seçenek olabilir zira Aslan burcu altın madenini temsil eder.

Son olarak 11 Haziran 2023’te Merkür İkizler burcuna geçiş yapacak. Mental ve ruhen çok daha dinamik, hareketli, meraklı ve canlı hissedebiliriz. Özellikle söyleyemediğimiz şeyleri ifade etmek bu dönemde çok daha kolay olacaktır. Transit zihinsel aktivitenin artması, iletişim kanalların açılması ve herkesin eteğindeki taşları dökmesi adına doğrudan alakalı önemli bir tetikleyici olarak karşımıza çıkacak. Ayrıca bu süreç yeni bir şeyler öğrenmek, eğitime başlamak, ticari girişimlere adım atmak adına da idealdir. Merkür 27 Haziran 2023’e kadar bu burçta kalacak.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 05.06.2023: Herkese iyi haftalar! Ay 06:23’e kadar Yay burcunda seyrettikten sonra Neptün ile kare açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 06:24-10:31 arasında boşlukta. Sabah saatleri dalgınlık, unutkanlık ve hata yapmaya meyil olabilir. Boş vaat veya laf kalabalığına prim vermemeliyiz. Ay saat 10:32 itibariyle boşluktan çıkarak Oğlak burcuna geçiş yapıyor ve denge bulmaya başlıyoruz. Günün en verimli saatleri 14:05-18:05 arası. Bu zaman diliminde Ay, Ay Düğümleri ile olumlu pozisyonda olacak. Özellikle kişisel işlerimizi ve ruhsal çalışmaları bu evreye denk getirebiliriz. Saat 16:46’da haftanın en önemli gökyüzü olaylarından biri gerçekleşiyor ve Venüs Aslan burcuna geçiş yapıyor. Bu evre imaj değişimleri, ayrılık acılarını atlatmak, hayatın tadını tekrar çıkarmaya başlamak gibi konular için idealdir. Aşkta mütevazilik değil coşku ön plandadır ve “Bana sevgini göster” teması ön plana çıkar. Zaman zaman gösteriş, iddialaşma ve rekabet isteğimiz artabilir. Gölge yönüyle aşırı harcama, beğeni bağımlılığı, mutluluğu dış dünyaya “ispat” etme isteği görülebilir. Bu transitin asıl yönü vur patlasın çal oynasın dedirtmesi ve içimizdeki eğlenceli yönü de dışarı çıkarmasıdır. Bu yüzden içe kapanmak yerine sosyalleşmek enerjimizi bu ay ekstra canlandıracaktır. Venüs bu burçta retro hareketini de gerçekleştireceği için uzun bir süre 9 Ekim 2023’e kadar kalacak. Saat 19:04’te Venüs-Plüton karşıtı kesinleşiyor. Aşkta kılıçların çekildiği, sert açı kalıplarının da etkisiyle duygularda patlamaların yaşanabileceği bir dönem. Kıskançlık, sahiplenme, hırs gibi konular ön plana çıkabilir. Öfkemizi kontrol edemezsek haklıyken haksız duruma düşebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “İki Hollandalı çocuk birlikte ders çalışıyor.” Bu sembol açık fikirli olmak ve sansürsüz direkt iletişimin tezahürüdür. Aynı frekanstaki kişiler bir araya gelince yaratıcılık ve başarı artar. Sembol ve anlamlara dogmatik değil, kalıp dışı bir şekilde bakmak ufkumuzu açacaktır. Ay Fazı: Dolunay.

Salı – 06.06.2023: Ay Oğlak burcunda yolculuğuna devam ediyor. Bugün dünün aksine gökyüzü sakin bir seyre sahip. Sadece saat 16:46-18:46 arasına dikkat, zira Ay-Chiron karesi devrede olacak. Bu zaman diliminde dün kesinleşen Venüs-Plüton karesi sebebiyle kırgınlık ve yanlış anlaşılmalara açığız. Özellikle ilişkilere dair önemli konuların bu zaman dilimine denk gelmesini önermem. Günün en keyifli saatleri saat 19:10-21:10 arasındaki Ay-Uranüs üçgeninin kesinleştiği zamanlar olacak. Bu aralıkta çok daha rahat bir akış, artan bir yaratıcılık ve keyif duygusu söz konusu. Önemli konuşma, görüşme ve yazışmaları bu aralığa denk getirebiliriz. Gece geç saatlerde Ay-Güneş olumlu Quintile açısı devrede özellikle 21:20-23:20 arası ruhsal çalışmalar ve yaratıcılık içeren her faaliyet için çok uygun. Eril-dişil dengesini düzenlemek adına da bu aralık kullanılabilir. Günün Sabian sembolü “Kadın eylemci kalabalığa karşı ateşli bir savunma yapıyor.” Bu sembol bireyin kendini kanıtlama ve ön plana çıkma misyonunun tezahürüdür. Korkularından arınıp sadece gerçekleri söyleme vakti gelmiştir. Kötü polis olmaktan korkmak esareti doğurabilir. Unutmayalım ki her insanın kitleleri harekete geçirme ve ilham verme gücü vardır. Ay Fazı: Dolunay.

Çarşamba – 07.06.2023: Ay Oğlak burcundaki yolculuğunun son deminde günün ilk saatlerinde 00:33’te Merkür ile olumlu açı yapıyor. Bu saatlerde uyanık olanlar için odaklanmayı arttıran harika bir zihinsel tesir söz konusu. Sabah saatlerine geldiğimizde Ay saat 07:39’da Neptün ile altmışlık açı yaparak boşluğa girecek ve Ay saat 07:40-11:41 arasında boşlukta. Bu evreleri gün içinde pas geçmemizde fayda var, zira verimsiz ve dikkat dağıtan tesirler devrede. Ay saat 11:42’de boşlukta çıkıp Kova burcuna giriş yapıyor ve saat 11:47’de hemen Plüton ile kavuşum açısı gerçekleştiriyor. Tam anlamıyla “Yeter be” deyip, özgürlük ve kişisel alanımız kısıtlanıyorsa tepki verebileceğimiz bir açı kalıbı etkin olacak. Ancak unutmayalım, özgürlük genelde nazikçe kazanılmaz. :) Saat 14:05’te Ay-Güneş 135’liği devrede ve Küçülen Ay fazına geçiyoruz. Bu faz öğrenme ve eğitim için açık ara en ideal Ay fazıdır bugün ve önümüzdeki üç günü değerlendirebiliriz. Saat 19:34’te Ay-Jüpiter karesi ani coşma, gaza gelme ve abartı getirebilir; “Tutmayın küçük enişteyi” sendromuna dikkat. :) Günün Sabian sembolü “Bir gencin zihni olgun bir düşünüre dönüşüyor.” Sembol her insanda doğuştan gelen bir bilgelik olduğunu bize hatırlatır. Dünyevi konulardan ruhani konulara doğru yönelme vaktidir. Antik ve kadim bilgiden ilham almak bizi cevaplara götürebilir. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 08.06.2023: Ay Kova burcunda seyrine devam ediyor saat 05:10’da Mars ile karşıt sert açı yapacağı için günün ilk saatleri biraz gergin olabilir. Sert hareketler yapmamak, vücudu zorlamamakta fayda var. Günün en iyicil etkilerinden biri saat 09:10-13:10 arasında gerçekleşecek. Venüs-Uranüs Quintile olumlu açısı bu saatlerde etkin ve özellikle gönül işleri konusunda ziyadesiyle canlandırıcı aynı zamanda iyileştirici bir etkiye sahip. Bir anda güzel haberler ve barışmalar gündeme gelebilir. Saat 16:29’da Ay-Güneş üçgeni kesinleşiyor. Küçülen Ay’ın en verimli evresine adım atacağız. Akşam geç saatlere kadar akışkan ve keyifli tesirler devrede olacak. Özellikle 15:19-17:29 arası günün en verimli saatleri, kariyerden özel hayata önemli konuları bu zaman dilimine denk getirebilirsiniz. Saat 18:07-20:07 arası Ay-Chiron altmışlığı her türlü ruhsal şifa çalışması için çok uygun. Saat 21:37 itibariyle Ay-Uranüs karesi etkin olacağı için frene basıp öncelikli konuları bu zaman diliminden önce bitirmekte fayda var. Günün Sabian sembolü “İki Çinli batılı bir kalabalık içerisinde Çince konuşuyor.” Bu sembol yabancılaşma ve köklenmeye dair eksiklik hissetmekle ilgilidir. Ancak tüm zorlu koşullara rağmen kişinin içinde ayakta kalma gücü söz konusudur. Asimile olmak yerine kişinin bireyselliği ve öznel değerlerine sahip çıkması kritiktir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cuma – 09.06.2023: Ay Kova burcunda saat 07:23’te Merkür ile kare sert açı yaparak boşluğa giriyor ve saat 07:23-13:14 arasına boşlukta olacak. Günün ilk yarısı nispeten daha dalgın ve akıcı olmayan bir şekilde ilerleyebilir. Bir konuya odaklanmakta zorlanabiliriz, bu yüzden kendimizi bu aralıkta zorlamamak en iyisi. Ay saat 13:15’te boşluktan çıkarak Balık burcuna geçiş yapıyor. Daha ruhani, derin ve anlam odaklı hissedebiliriz. Ay Balık evreleri ruhsal çalışma, öngörü ve şifa teknikleri kullanmak için çok uygundur. Bugün Ay’ın fazla hareketliliği yok, nispeten sakin tesirler devrede olacak. Günün en güzel zamanları saat 20:01-00:01 arasındaki Ay-Jüpiter altmışlığının etkin olduğu vakitler. Bu aralığa önemli ticaret, kariyer ve hedef odaklı eylemlerimizi denk getirebiliriz. Günün Sabian sembolü “Bir müzenin arşivinde sergilenen büyük arkaik eser.” Bu sembol kadim bilgi ve ustalığa saygı duymanın önemini vurgular. Kişi kendi kendini eğitebilir ancak bilgelik yolunda bir yol gösterici arayışının vakti gelmiştir. Hakikat yolundaki her insanın öğrendiklerini ifade etme ve geliştirme misyonu vardır. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cumartesi – 10.06.2023: Herkese iyi hafta sonları! Saat 00:14’te Merkür-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Bu iyicil açı kalıbı içimizdeki yaratıcılığı dışarı vururken aynı zamanda hayatımıza keyifli sürprizleri de getirebilir. Bir konuda görünür olmak takdir ve ilgi toplamak adına da destekleyicidir. Bedensel hareketlilik, farklı şeyleri denemek ve ezber bozmak adına iyicil etkiler içerir. Bazen ters elle kulağı tutmak bize çok şey getirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Bu güzel açıdan sonra sabah saat 10:06’da Güneş-Chiron altmışlığı da kesinleşecek. Açı kalıbı ruhsal ve bedensel iyileşmeyi destekleyen bir tesire sahip. Yaralandığımız konularda iyileşme, rahatsızlıkların hafiflemesi gibi konular söz konusu olabilir. Her türlü tıbbi tedavi ve ruhsal çalışma için idea bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 22:31’de Ay-Güneş karesi kesinleşirken gelgitler yaşayabilir, ruh ve mantık odaklı ikilemde kalabiliriz. Bu vesileyle Son Dördün fazına geçiyoruz. Günün Sabian sembolü “Self-servis restoranda bol miktarda yiyecek sunuluyor.” Bu sembol bir sonraki gün kesinleşecek Venüs-Jüpiter karesi ile uyumlu. Zira kaynakları savurgan bir şekilde harcama konusunda uyarı yapmaktadır. Rehavet ve yavaşlama görülebilir. Kişi mental ve fiziksel devinimini korumalıdır. Ay Fazı: Son Dördün.

Pazar – 11.06.2023: Haftanın son günü oldukça hareketli. Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 10:08-14:08 arasında Ay-Neptün kavuşumu devrede. Ruhsal çalışma ve temizlik adına en güzel açı kalıplarından biridir, değerlendirebilirsiniz. Saat 12:45’te Plüton retro harekette Oğlak burcuna geri dönüyor ve 13 Ekim 2023’e kadar retro konumda kalacak. Plüton Kova burcundaki kısa yolculuğu sonrası geçici olarak Oğlak burcuna dönüyor. “Hep aynı nakarat” hissini alabiliriz bu süreçte. Zira eski köhne ve sıkıcı olan şeyler tekrar hortlamış gibi gelebilir, hatta öyle olacak. Ancak köhne ve miadı dolanlar ne kadar kazık çakmak istese de zamanın ruhu durmayacak ve bir yerde değişim gelecek. Plüton Oğlak süreci de bu evrenin son adımı diyebiliriz. Global ölçekte koltuklarına yapışmış kimseyi düşünmeyen sadece güç peşinde koşan tüm gözü dönmüş kapitalistlerin son danslarını izliyoruz aslında. En bitmez görünen şeyler bile zamanın karşısında çaresiz kalır. Saat 13:26’da Merkür İkizler burcuna geçiş yapacak. Mental ve ruhen çok daha dinamik, hareketli, meraklı ve canlı hissedebiliriz. Özellikle söyleyemediğimiz şeyleri ifade etmek bu dönemde çok daha kolay olacaktır. Transit zihinsel aktivitenin artması, iletişim kanalların açılması ve herkesin eteğindeki taşları dökmesi adına doğrudan alakalı önemli bir tetikleyici olarak karşımıza çıkacak. Ayrıca bu süreç yeni bir şeyler öğrenmek, eğitime başlamak, ticari girişimlere adım atmak adına da idealdir. Merkür 27 Haziran 2023’e kadar bu burçta kalacak. Ay saat 16:19-16:21 arasında çok kısa bir süre boşlukta kalıp Koç burcuna geçiyor. Son olarak saat 18:39’da Venüs-Jüpiter karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Finansal risklerden kaçınmak kritik önem taşıyor. Aşırı yeme içme ve illüzyon boyutunda olumlama hali görülebilir, dikkat. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Bir işçi eylemi şehir meydanını kalabalıklaştırıyor.” Bu sembol sosyal eşitlik ve adalet talebi ile ilgilidir. (Plüton Oğlak burcuna dönerken çok anlamlı olmuş) Umutsuz görünen bir mücadeleye umutla katılmak, kaderin zorlayıcı gücü ile hakların söke söke alınması söz konusudur. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe