Merve Çubuktepe

Son zamanların en yoğun haftası bizleri bekliyor. Bu hafta birbirinden önemli transitler ve bir de yeniay gerçekleşecek. Üstelik hafta genelinde birçok da olumlu açı kalıbı kesinleşiyor. Pek yorucu geçen Venüs retrosundan bir nefes alıp rahatlayabileceğiz. Bu haftanın görünümleri içimizdeki iyimserlik ve motivasyon duygusunu da arttıran nitelikte.

Haftanın en önemli olayı tabii ki 8 Kasım 2018’de Jüpiter’in Yay burcuna geçiş yapması. Bu transit retrosuyla birlikte 2 Aralık 2019’a kadar etkili olacak. Jüpiter’in yönettiği Yay burcuna geçişi enerjisinin de güçlü çalışmasını sağlayacak. Haritanızda Jüpiter’in tesir ettiği evle ilgili güzel gelişmeleri transitin etkisini gösterdiği dönemlerde yaşayabilirsiniz. Karamsarlıktan, bitmek bilmeyen sıkıntılı kısır döngülerden çıkış adına da Jüpiter Yay transiti tekrar umutları yeşerten bir yapıda. Bu harika etkinin detaylarına hafta içerisinde değineceğim.

7 Kasım 2018’de Akrep burcunda yeniay gerçekleşecek. Yeniay yapısı gereği uyumlu ve psikolojik açıdan güçlü etkiler taşıyor. İçinizdeki sesi dinlemek, tekrar sezgilere güvenmek ve ruhen olumlu bir dönüşüm adına güzel bir yeniay. Yeniayın açılarından ötürü başkalarının sözlerinden ziyade iç sesin rehberliği büyük önem taşıyacaktır. Tabii ki yeniayın da etkilerine hafta içerisinde detaylı değineceğim.

6 Kasım 2018’de Ay Düğümleri burç değiştirerek Oğlak/Yengeç aksına geçiş yapıyor. Bu etki özellikle bu burçlarda Ay düğümü olanlar, ya da bu burçlarda önemli gezegen/yerleşimleri bulunanlar adına transitin tetikleme zamanlarında önemli olacaktır. Ay düğümleri 5 Mayıs 2020’ye kadar bu burçlarda kalacak ve bu yılın tutulmaları da bu burçlarda gerçekleşecek. Bundan ötürü haritanın köşelerindeki tetiklenmeler ekstra önemli. 1-4-7-10. Ev girişlerindeki Ay düğümü hizalanmaları ve tutulmalar yaşayacaksanız hayatınızda önemli kadersel değişimler gündeme gelebilir.

6 Kasım 2018’de Uranüs Koç burcuna geriliyor. Retrosu devam eden Uranüs uzun yıllar boyunca son kez Koç burcuna misafir olacak. Koç burcunun 28-29 yani son derecelerinde etkili olacak bu transit özellikle bu derecelerde Koç burcu yerleşimleri olanlar adına önemli olabilir.

Hafta içerisinde ayrıca Güneş-Neptün, Venüs-Mars, Jüpiter-Kuzey Ay Düğümü üçgeni ve Güneş-Plüton altmışlığı gibi şahane açılar da ayrıca sahnede olacak. Ne diyeyim, gerçekten çok güzel bir hafta. Herkese umut ve bol şans getirmesi dileğiyle… :)

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 05.11.2018: Herkese iyi haftalar! :) Yeni haftaya Ay Terazi burcundayken başlıyoruz. Akşama kadar son derece uyumlu, sakin ve barışçıl bir atmosfer var. Bugün özellikle ruhunuzu beslemek; kişisel bakım, giyim kuşam ve sanatla ilgilenmek adına oldukça güzel. Sadece biraz kararsızlık olabilir, bir şeyi yapmadan önce çok arada kalıp uzun süre düşünmek isteyebilirsiniz. Bu iyicil etkileşimden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. 19:55’te ise Ay-Plüton kare açısı kesinleşiyor. Bu dakikalar itibariyle ortam biraz daha çekişmeli ve gerilimli. Gereksiz insanların gereksiz kaprisleri ve tehditlerini kaale almamaya çalışın. Fevri olmayıp her şeyi doğru zamanda doğru şekilde ele almak önemli. Bu konuda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar özenli olmalı.

Salı – 06.11.2018: Ay Düğümleri burç değiştiriyor. Bugün itibariyle Ay Düğümleri 5 Mayıs 2020’ye kadar Oğlak/Yengeç aksında olacak. 2019 tutulmaları da yine bu burçlar arasında. Bundan ötürü de haritasında bu burçlarda önemli yerleşimleri olanlar adına transit süresince tetikleme zamanlarında önemli kadersel olaylar gündeme gelebilir. Güneş-Neptün üçgeni de bugün kesinleşiyor. İlhamı yüksek, ruhsal enerjisi son derece yoğun bir gün bizleri bekliyor. Affetmek, geride bırakmak ve barışmalar için de ideal. Ay zaten boşluğa girmeden 11:18’de Venüs ile kavuşumda ayrıca. Bu etkileşimden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Ay saat 11:18-16:02 arasında boşlukta kalacağından önemli işleri bu aralığa denk getirmemekte fayda var. Boşluktan sonra Ay Akrep burcuna geçiş yapacak. 16:03’te ilk olarak Ay-Uranüs karşıtlığı kesinleşeceğinden sürprizli, yanar dönerli olaylara açığız. Çok emin olmamak, her şeye açık olmak lazım. Kimsenin dolduruşuna gelmeyin. Özellikle de sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar. Son olarak Uranüs retrosunda uzun yıllar boyunca son kez Koç burcunun son derecelerine (28-29) gerileyecek. Sadece bu derecelerde önemli yerleşimleri olanlar etki alabilir.

Çarşamba – 07.11.2018: Ay Akrep burcunda ve yeniaya hazırlanıyoruz. Aynı zamanda bugün Jüpiter ile Kuzey Ay Düğümü de olumlu açı yapacak. Şifalı, yoğun ve ruhsal bir enerji hakim yeniay öncesinde. Yeni başlangıçlar ve yeni hayırlı yollar için niyet etmenin tam zamanı. 15:30’da Ay-Neptün üçgeni oluşarak bu ruhsal tesiri iyice yükseltiyor. Spiritüel çalışmalar için çok uygun bir etkileşim. Yeniay öncesinde duygusal tortuları geride bırakmaya ve sadece ileriye odaklanmaya çalışın. Önemli kararlar ve somut adımlar içinse yeniaydan sonraki günü bekleyin derim. 19:02’de ise yeniay kesinleşiyor. İç sesinizin rehberliğinde doğru ve yanlışı ayırt etmek, sevgi ile bağımlılık arasındaki farkı görmek, gerekiyorsa affetmek gerekiyorsa helalleşmek adına çok güzel bir zaman. Günün tesirleri özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için destekleyici.

Perşembe – 08.11.2018: Müjdemi isterim, Jüpiter Yay burcuna geçiş yapıyor. :) Bu güzel transit 2 Aralık 2019’a kadar retrosu ile birlikte etkili olacak. Jüpiter Akrep burcundayken peregrindi, konumu çok güçlü değildi ondan ötürü bekleneni veremedi. Ancak Jüpiter yönettiği Yay burcundayken umutlarımız tabii ki büyük. Haritalarınızda tetiklediği alanlarda bolluk, bereket ve umut getirmesi dileğiyle… Öğlene kadar günün dokusu oldukça sakin. Ancak 13:51’de Ay-Mars karesi kesinleştiğinden öğleden sonra sonuçsuz kavgalar ve gereksiz gerilimlere açık. Sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. Bir de Ay saat 13:41-21:18’de boşlukta olacağından esasen hırgürün didişmenin aslında bir anlamı yok. Çünkü sonuç bulmak çok zor… Saat 21:19’da Ay boşluktan çıkıp Yay burcuna geçiş yapacak. Neyse ki 22:05’te ilk açısı Jüpiter ile kavuşumda. Akşam saatleri gayet neşeli, keyifli ve bol kahkahalı geçebilir. Bu dinamik ve eğlenceli enerjiden ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar özellikle faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 09.11.2018: Venüs-Mars üçgeni kesinleşiyor. Duygusal açıdan yapıcı ve güzel bir açı. Süregelen Venüs retrosunda şifa gibi gelebilir. İlişkinin tamiri, tekrar olumlu bir başlangıç yapmak adına destekleyici. Yeni insanlarla tanışmak, entelektüel ortamlarda bir flörtün başlaması, keyifli sohbetlerden oluşan bir çekim gündeme gelebilir. Özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar bu açıdan faydalanabilirler. Finansal açıdan da doğru hamleler yapmak, somut adımlar atmak adına tesiri değerlendirilebilir. Ay Yay burcunda 15:36’da Merkür ile kavuştuğundan özellikle önemli işler, görüşmeler, finansal hamleler adına bu zaman dilimini kullanabilirsiniz. 22:41’de Ay-Neptün karesi kesinleştiğinden gece gece kimsenin lafıyla gaza gelmeyin, her duyduğunuza hemen prim vermeyin. Gece gece arızalı durumlara gerek yok Önemli kararlar sıcağı sıcağına değil sabah sakin kafayla alınmalı. Özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat.

Cumartesi – 10.11.2018: Bugün Ay’ın açıları bir harika! Ay Yay burcunda zaten Jüpiter de aynı burca gelmiş; canlı, neşeli ve geleceğe umutla bakan etkilerin baskın olduğu bir haftasonu bizleri bekliyor. Gün boyunca sevdiklerinizle harika zaman geçirebilirsiniz. Hava müsaitse açık hava spor ve aktiviteleri için de çok ideal bir gün. Akşam saatlerindeyse tüm gece etkili olacak Ay-Venüs ve Ay-Mars altmışlığı etkin olacak. Yani bu gece flört, eğlence ve biraz da heyecanla dolu. Kurtlarınızı dökmek, biraz coşmak biraz gülmek için süper bir fırsat. Tüm bu güzel etkilerden ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar özellikle faydalanabilir.

Pazar – 11.11.2018: Ay saat 06:34-06:54 arasında çok kısa bir süre boşlukta kalıp akabinde Oğlak burcuna geçiş yapacak. 18:24’te ise Ay-Satürn kavuşumu kesinleşiyor. Ciddiyeti yüksek bir gün. Bugün konsantrasyon gerektiren çalışmalar için çok uygun. Epeydir dikkatinizi bir işe veremediyseniz eğer bugün onu bitirip kurtulmanın tam zamanı. Önemli konularla ilgili planlar yapabilir, bunları yazıya dökebilir, bir sistem kurabilirsiniz. Önem verdiğiniz kişilerden destek istemek ve almak adına da ideal bir tesir mevcut. Aynı zamanda Güneş-Plüton olumlu açısı da gün boyu etkin olduğundan bu ciddi ve kuvvetli atmosferde aynı zamanda insanlar üzerinde iz bırakabilir, sağlıklı bir şekilde ikna gücünüzü kullanabilirsiniz. Kendinizde ve çevrenizde bir değişim yaratmak adına bu açı kalıbı destek veriyor. Tüm bu etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ