Burçin Tezay

Haftanın en önemli görünümlerini Venüs ve Merkür’ün Koç burcuna geçişi ve Jüpiter’in retro hareketine başlaması olarak sayabiliriz.

Merkür 6 Mart-13 Mayıs arasında Koç burcunda seyahat edecek. Bu seyahat hayli uzun olacak çünkü Merkür 24 Mart-16 Nisan arasında retro harekette olacak ve Merkür’ün Koç burcundaki transiti 2 ay sürecek. Bu dönemde, kendimizi aktif ve enerjik hissedebiliriz. Açık sözlü olma eğiliminde olabiliriz, fakat sınırlarımızı bilmezsek, yani aşırı dobra konuşursak, karşımızdaki kişileri istemeden de olsa incitebilir ve üzebiliriz.
Bir konu hakkında alacağımız kararlar daha çabuk olacaktır. Çok ivedi ve düşünmeden kararlar almak bizi bazı durumlarda hayal kırıklığına uğratabilir ve olumsuz sonuçları olabilir.

Yaratıcı fikirler üretebiliriz bu dönemde. Pratik ve çabuk çözümler bulabiliriz.
Hayatımızla ilgili alacağımız kararlarda daha kolay inisiyatif kullanabiliriz, fakat fikirlerine güvendiğimiz kişilere de danışmak yerinde ve doğru olabilir. Sosyal çevremizle olan iletişimlerimizde girişken davranışlar sergileyebiliriz. Merkür’ün retro olacağı süreçte Koç burcunun fevri, ateşli ve başına buyruk doğası sınırlanacaktır.

Venüs 7-31 Mart arasında Koç burcunda ilerleyecek. Bu süreçte, bu süreçte sevgimizi ifade ederken agresif, ihtiraslı ve iddialı tavırlar içinde olabiliriz. İkili ilişkilerde ben-merkezci, ziyadesiyle açık sözlü ve hızlı tavırlar içine girmeye eğilim gösterebiliriz. Bu dönemde başlayan ilişkiler daha çok tutkuya ve cinselliğe dayalı olabilir. Rüzgar gibi esip geçebilir. Zevk ve keyif ön planda olacaktır çünkü. Venüs finans konularıyla da ilişkili olan bir gezegen olduğu için kazandığımız paraları bir anda hızlıca tüketebiliriz. Yaratıcılık gerektiren konularda aklımıza gelen fikirlerle alakalı hızlıca aksiyon almamız kolay olabilir, sanatımızı ya da yarattığımız işleri sunmakta cesur ve güvenli olmakta zorlanmayabiliriz.

Jüpiter Akrep burcunda 9 Mart-11 Temmuz arasında retro harekette olacak. Jüpiter retro konumdayken biraz içe dönüp ideallerimiz ve kişisel gelişimimiz ile ilgilenmek uygun olabilir. Yarım kalan bir eğitimimiz varsa tamamlayabiliriz, uzun zamandır seyahat etmek istediğimiz bir yer varsa oraya gitmek bizim için çok iyi olabilir. Spritüel ve felsefi konularla ilgili kitap okumak ya da kişisel gelişimimizle ilgili çalışmalar içinde bulunmak da çok yararlı ve verimli olabilir. Buna ek olarak, Jüpiter retroyken hak, hukuk, adalet, finans gibi konularda yavaşlamalar, gecikmeler ve sıkıntılar meydana gelebilir.

Gün bazında etkileri inceleyecek olursak eğer: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 5.3.2018
Ay Terazi burcunda ilerliyor. İkili ilişkilerimizle ilgili konular ve durumlar ön planda olmaya devam ediyor. Sabahın çok erken saatlerinde Ay-Mars 60’lık açısı oluşuyor. Duygularımız ile davranışlarımız uyum içinde. Ancak, aksiyon alırken riskli tavırlar içine girebiliriz. Saat 00:54’te Merkür-Kiron kavuşumu gerçekleşiyor. Zihinsel faaliyetlerde artışlar ve hızlanmalar görülebilir. Bir konu hakkında araştırma yapmak için hoş bir görünümdür. Olaylara daha objektif perspektiften bakabiliriz. Kimilerimiz bir seyahate yapmaya kimilerimizde iş değiştirmeye karar verebilir. Öte yandan, zihnimiz aktif ve huzursuz bir hal alabilir. Saat 1:59’da ise Venüs-Kiron kavuşumu kesinleşiyor. İkili ilişkilerimizde uyumlu tavırlar sergileyebiliriz. Aşk uğruna bir takım fedakarlıklarda bulunabiliriz. Evimizi yeniden dekore etmek ya da güzelleşmek için bir takım kararlar da alabiliriz. Saat 8:14’te Ay-Uranüs karşıtlığı devreye giriyor. Duygularımızda çelişkiler yaşayabiliriz, sinirli hissedebiliriz. Ölçüsüz ve ani davranışlar görülebilir. Ani olaylar meydana gelebilir. Kadın figürleriyle çatışmalara neden olabilir bu açı aynı zamanda. Saat 9:18’de Ay boşluğa giriyor. Ay boşluktayken yeni işlere başlanması tavsiye edilmez çünkü başladığımız işleri tamamlamakta zorlanabiliriz ve sürüncemede kalır. Daha ziyade elimizdeki işleri bitirmemiz uygun olur. Ay saat 16:23’te Akrep burcuna geçiyor. Duygularımız derinleşiyor ve sezgilerimiz kuvvetleniyor. Günün genel etkilerinden öncü burçlar Terazi, Oğlak, Yengeç burçları yararlanabilir.

Salı – 6.3.2018
Ay Akrep burcunda ilerliyor. İç dünyamıza odaklanma ve sezgilerimizi dinleme ihtiyacında olabiliriz. Olaylar karşısında sabırlı ve metanetliyiz. Saat 5:32’de Ay-Satürn 60’lık açısı kesinleşiyor. Duygularımızda kontrollüyüz. Gereken sabrı ve disiplini bulabiliriz. Merkür saat 10:34’te Koç burcuna geçiş yapıyor. Zihnimiz aktifleşmeye başlıyor ve inisiyatif almakta cesur bir hale girmeye başlıyoruz. Ay 17:22’de Neptün ile üçgen açı kuruyor. Sanatsal ve ruhani faaliyetler açısından hoş bir görünüm. Yaratıcılığımız ve sezgilerimiz güçleniyor. Saat 21:26’da ise Ay-Güneş üçgeni kesinleşiyor. Kadın-erkek ilişkilerinde uyum ve denge yakalanabilir. Ebeveynlerimizden de gereken desteği bulabiliriz. Su grubu burçlar olan Akrep, Balık ve Yengeç burçları günü daha rahat ve huzurlu geçirebilir.

Çarşamba – 7.3.2018
Ay Akrep burcunda ilerlemesine devam ediyor. Duygularımız derin ve sezgilerimiz kuvvetli. Venüs saat 2:45’te Koç burcunda geçiyor. İkili ilişkilerde hem tutkulu ve hem de agresif bir zaman başlıyor. Saat 6:11’de Ay-Pluto 60’lık açısı kesinleşiyor. Duygularımız derinleşebilir, şifa çalışmaları için de kullanılabilir bu açı. Sırlar ortaya dökülebilir ve geçmişi andıran durumlar oluşabilir. Saat 10:55’de Ay-Jüpiter kavuşumu gerçekleşiyor. Ruhani faaliyetler(dua, zikir, yoga, meditasyon gibi) bakımından uygun bir görünüm. Her türlü aşırı davranış görülebilir. Yeme-içmede de abartıya kaçmak oldukça mümkündür. Saat 19:26’da Ay-Kiron üçgeni oluşuyor. Aile ve anneye ait temalar ön plana çıkabilir. Herhangi bir duygusal konuda şifalanma durumları da oluşabilir. Ay daha sonrasında boşluğa giriyor. Günün genel etkilerinden Akrep, Balık ve Yengeç burçları yine yararlanacaktır.

Perşembe – 8.3.2018
Ay Yay burcunda ilerliyor. Genelde bardağın dolu tarafını görme eğilimindeyiz. Araştırma, eğitim ve yabancılarla iletişim ön planda olabilir. Saat 2:34’te Ay-Venüs üçgeni kesinleşiyor. İlişkilerde hoşgörümüz artabilir. Sanatsal ve yaratıcı faaliyetler açısından hoş bir görünüm. Öte yandan, fazla para harcama eğiliminde olabiliriz. Saat 6:16’ta Ay-Merkür üçgeni kesinleşiyor. Duygularımızla mantığımız dengeli bir şekilde akıyor. Ateş grubu burçlar olan Yay, Aslan ve Koç daha fazla etki altında olacaklardır gün içinde.

Cuma – 9.3.2018
Ay Yay burcunda ilerlemesine devam ediyor. Kendimizi iyimser ve canlı hissediyoruz. Saat 3:52’de Ay-Neptün karesi kesinleşiyor. Aşırı hassasiyetlerin oluşabileceği durumlar söz konusu olabilir. Ayrıca, hayal kırıklıkları yüzünden düş dünyasına kaçışlar oluşabilir ve kendimizi bazı şartlardan dolayı kurban görme eğiliminde olabiliriz. Kafa karışıklıkları ve kararsızlıklar da yaşayabiliriz. Saat 7:45’de Jüpiter geri hareketine başlıyor. Jüpiter retroyken hak, hukuk, adalet, finans gibi konularda yavaşlamalar, gecikmeler ve sıkıntılar meydana gelebilir. Saat 13:19’da Ay-Güneş karesi meydana geliyor. Karşı cinsle, ebeveynlerimizle ve otorite figürleriyle çatışma içinde girebiliriz. Gün genelinde Yay, Aslan, Koç, Balık, Yengeç, Akrep burçları sert etkiler altında olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cumartesi – 10.3.2018
Ay Yay burcunda ilerliyor. Genelde iyimseriz olaylar karşısında. Fakat saat 2:54’te Ay-Mars kavuşumu kesinleşiyor. Dolayısıyla, agresif eğilimlerin dozunun artacağı, kazaların ve sakarlıkların meydana gelebileceği ve laf dalaşlarının yaşanabileceği bir görünümdür bu. Saat 4:27’de ise, Ay-Uranüs üçgeni oluşuyor. Yaratıcı ve orijinal fikirler aklımıza gelebilir. Sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Kendimizi canlı ve dinamik hissedebiliriz ama tepkisel davranışlara da neden olabilir bu açı. Saat 12:51’e kadar Ay boşlukta ilerledikten sonra Oğlak burcunda geçiş yapıyor. İşimize ve çalışmalarımıza daha fazla odaklanabiliriz. Gereken disiplini ve çalışkanlığı yakalayabiliriz. Gerçekleştirmek istediğimiz hedeflerimizle alakalı olarak planlar yapmak hakkında yoğun düşünebiliriz. Saat 21:31’de Ay-Venüs karesi kesinleşiyor. İkili ilişkilerde gerginlikler yaşanabilir ve hoşgörü azalabilir. Yay, Aslan, Koç, Oğlak, Başak, Boğa burçları gergin etki altında olabilirler gün genelinde.

Pazar – 11.3.2018
Ay Oğlak burcunda ilerlemesine devam ediyor. Girişeceğimiz işlerle ilgili gereken disiplini ve konsantrasyonu bulabiliriz. Saat 3:24’te Ay-Merkür karesi kesinleşiyor. Duygularımız ve mantığımız arasında çatışmalar yaşayabiliriz. Yanlış anlaşılmalardan doğan iletişim sorunları olabilir. Sinirli ve alıngan tavırlar gösterebiliriz. Gereksiz ıvır zıvır işlerle meşgul olmak zorunda kalabiliriz. Bu açının ardından Ay-Satürn kavuşumu meydana geliyor. İstediğimiz disiplini yakalayabiliriz, fakat melankolik ve depresif duygular içinde de olabiliriz. Saat 9:59’da Merkür-Satürn karesi kesinleşiyor. Bu açının etkisi 5 güne yayılıyor. Kendimizi olumsuz düşünceler içinde bulabiliriz. Durumlar karşısında endişeli ve vesveseli tavırlar takınabiliriz. İletişim ve seyahat konularında gecikmeler ve ertelenmeler yaşanabilir. Saat 14:22’de ise Mars-Uranüs üçgeni meydana geliyor. Etkisi 1 haftaya yayılıyor. Bu açı altında marjinal, farklı ve orijinal olanı denemek için aksiyon alabiliriz. Öğrenme ve keşfetme arzumuz da artabilir. Öte yandan, isyankar ve etik olmayan davranışlar görülebilir. Saat 16:42’de Ay-Neptün 60’lık açısı oluşuyor. Karşımızdaki kişilerle daha kolay empati kurabiliyoruz. Sanatsal faaliyetler açısından hoş bir görünüm. Hayal gücümüz artıyor. Saat 14:56’da ise Güneş-Pluto 60’lık açısı kesinleşiyor. Daha fazla girişimde bulunabilir ve risk alabiliriz. Olayların derinlerine inebilir ve araştırmalarımızı hızlandırabiliriz. Girişimlerimizde ve başlatacağımız işlerden randıman almamız kolaylaşabilir ve sonuna kadar pes etmeden gidebiliriz. Gün genelinden Oğlak, Başak, Boğa burçları daha fazla faydalanabilirler. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Burçin Tezay