Merve Çubuktepe

Bu hafta belirsizliğin hüküm sürdüğü kafa karıştırıcı etkiler içeren günler bizi bekliyor. Bu belirsiz hava 10 Temmuz 2021 Yengeç burcunda yeniay ile dağılmaya başlayacak. Ancak hafta boyunca kalp kırıklıkları ve yanılgı yaşamamak adına kişisel duruşumuzu çok iyi korumak ve net olmak zorundayız. Ayrıca herkesin mesafe ihtiyacı olabileceğinden kişisel alanlara saygı duymalı ve abartılı duygusal tepkilerden de kaçınmalıyız. Aynı şekilde bize de bu tür tutumlarla gelen kişilere eğer bunu istemiyorsak net şekilde sınır çizmemiz çok önemli.

Haftanın en önemli gökyüzü olayı 10 Temmuz 2021 saat 04:16’da 18 derece Yengeç burcunda gerçekleşecek yeniay olacak. Yeniay anında Venüs sert açılar altında. Satürn-Uranüs gezegen ikilisini tetikliyor. Bu bağlamda sallantıdaki ilişkilerde sonlanmalara açık tesirler söz konusu diyebiliriz. Ayrıca hiç beklenmedik anda aşk tohumları da ekilebilir; ses getiren sansasyonel ilişkiler de gündeme gelebilir. Ancak kabul etmek lazım ki bu açılar altında ilişkilerde sınırları zorlamamak ve ego krizlerine girmemek çok önemli. Satürn yeniay anında Icarus isimli asteroitle kavuşumda; bu da sınırları aşırı zorlamak ve büyük riskler almanın getireceği sorunlara işaret etmekte.

Yeniay ticari açıdan olumlu durumda, Merkür-Jüpiter üçgeni, Merkür’ün artık tam hızına ulaşması ile birleşince finans ve ticaret konularında iyi planlanmış çalışmalar ciddi bir başarıya ulaşabilir. Aynı durum iş bulma, iş kurma, mülakat ve önemli sunumlar için de geçerli.

Bu hafta Venüs hem Satürn hem de Uranüs’ten sert açı alıyor, bir sabit T-Kare formu yaratıyor. Açıkçası ilişkiler adına kafaların oldukça karışık olduğu sancılı bir dönem gündeme gelebilir. Özellikle de arafta olan ilişkiler için. İyi görünen ancak içeriden sıkıntılar taşıyan ilişkilerde ani patlamalar ve sonlanmalar görülebilir. Bu süreçte ilk hareketi yapmak yerine beklemede kalmak daha faydalı olabilir. Finansal konularda büyük kayıplar yaşamamak adına riskli yatırımlar ve aşırı harcamalardan uzak durulmalıdır.

5 Temmuz 2021’de Güneş-Uranüs altmışlığı kesinleşecek. Yaşam enerjimizin karşılaşılan olaylar vesilesiyle yön değiştirmesi mümkün. Artık farklı ve yeni olanı denemek isteyebiliriz. Yaratıcılık, kalıp dışı olanı düşünmek ve uygulamak mümkündür. Bu açı düşünsel ve fiziksel değişikliklerle alakalı kararlar için de idealdir, insana büyük bir motivasyon ve enerji getirir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

6 Temmuz 2021’de Merkür-Neptün karesi kesinleşecek. Beklentilerin karşılanmaması, düş kırıklıkları gibi konular getirebilir. Her türlü dolandırıcılık, aldatılma, sahtecilik işlerine açıklık da yaratır. Şifreler, özel bilgiler, sırları iyi korumak önemli. İletişim kazaları, yanlış mesajı yanlış kişiye gönderme, yanlış anlaşılmalar ve gaflar gündeme gelebilir. Unutkanlığı da temsil ettiğinden her şeyi not alarak ve bir ajandayla yürütmekte fayda var. Son olarak açı vesilesiyle aşırı bilgi kirliliği, dedikodu spekülasyon, piyasalarda dalgalanma görülebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

7 Temmuz 2021’de Venüs-Satürn karşıtı kesinleşecek. İlişki ve para konularında sınavlar, gerçekler ve engeller ile karşılaşabiliriz. Hayal dünyasında yüzüyorsak ve yanlış insanlardan beklenti içerisindeysek sert bir duvara çarparak uyanabiliriz. Sevgi alışverişinde blokaj, duyguların ketlenmesi durumu görülebilir. Bu açı kalıbı ciddi ve duygusallıktan uzaktır. Bu sebeple de aşırı duygusal reaksiyonlar, aşırı samimiyet ve abartılı sevgi gösterileri ters tepebilir. Otorite figürlerine karşı tam bir ciddiyet ve saygı içeren duruş sergilemek de önemlidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

8 Temmuz 2021’de Venüs-Uranüs karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı artan gerilimli tesirler sebebiyle ilişkilerde ani kopmalar getirebilir. Bıçak kemiğe dayandıysa eğer ani ayrılık ve boşanmalar söz konusu olabilir. Diğer yandan ilk başta çok alakasız bulduğumuz sürpriz aşk haberleri de görebiliriz. Finansal konular adına çok dalgalı bir etki, her an her şey olabileceğinden büyük finansal risklerden kaçınmakta fayda var. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Merkür 11 Temmuz 2021 itibariyle Yengeç burcunda seyahatine başlıyor. Merkür’ün en şairane ve duygusal formunu deneyimleyeceğiz. Bu dönemlerde romantizm, şiirsellik ve duyguların dışa vurumu artar. Daha nostaljik düşünüp geçmişi yad edebilir, daha fazla eski dostlarımızla bir araya gelebiliriz. Sadece ajitasyon, duygu sömürüsü ve geçmişe saplanma gibi konularda dikkatli olmak gerekli. Merkür bu burçta 28 Temmuz 2021’e kadar kalacak.

Haftanın Önemli Etkileri: Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 05.07.2021: Herkese iyi haftalar! Ay Boğa burcunda saat 07:23’te Venüs, saat 11:46’da Jüpiter ile Novile zorlu açı yaptığı için duygusal ve finansal konularda ciddi riskler almamakta fayda var. Ay saat 14:29’da Neptün ile altmışlık olumlu açı yaparak günün enerjisini yükseltmeye başlıyor. +-2 saat ruhsal çalışmalar ve ibadet için çok uygun durumda. Bunun üzerine Ay saat 19:57’de Plüton ile altmışlık olumlu açı yaparak boşluğa girecek ve günün geri kalanında bu şekilde ilerleyecek. Öncesinde önemli işlerimizi saat 17:56-19:56 arasında halledebilir, güçlü intiba bırakabiliriz. Saat 22:14’te haftanın en iyicil açılarından Güneş-Uranüs altmışlığı kesinleşiyor. Yaşam enerjimizin karşılaşılan olaylar vesilesiyle yön değiştirmesi mümkün. Artık farklı ve yeni olanı denemek isteyebiliriz. Yaratıcılık, kalıp dışı olanı düşünmek ve uygulamak mümkündür. Bu açı düşünsel ve fiziksel değişikliklerle alakalı kararlar için de idealdir, insana büyük bir motivasyon ve enerji getirir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Fazı: Son Dördün.

Salı – 06.07.2021: Ay Boğa burcunda boşlukta ilerlerken saat 02:39’da Güneş ile yarım kare tali açı yapıyor ve Balzamik Ay fazına geçiyoruz. Bu ay fazı 11 Temmuz 2021’e kadar sürecek. Bir şeyleri bırakmak, sonlandırmak, bağ kesmek, zararlı alışkanlıkları terk etmek ve ruhsal dönüşüm çalışmaları için bu faz en etkilisidir. Ay saat 04:24’te boşluktan çıkarak İkizler burcuna geçecek. Öncesinde uyku kalitesi daha düşük olabilir. Günün ilk yarısı stresli etkilerle açılıyor. Ay saat 08:02’de Jüpiter, 10:39’da ise Neptün ile kare sert açıda. Özellikle günün ilk yarısında dalgınlık, unutkanlık ve dikkatsizliğe açık olabiliriz. Para veya eşya kaybetme gibi riskler oluşabilir. Önemli toplantı ve finansal konuları günün ikinci yarısına almakta fayda var. (İdeali bugünden sonraya ertelemek ancak zorundaysanız ikinci yarı daha iyi durumda) Saat 10:39’da Merkür-Neptün karesi kesinleşiyor. Beklentilerin karşılanmaması, düş kırıklıkları gibi konular getirebilir. Her türlü dolandırıcılık, aldatılma, sahtecilik işlerine açıklık da yaratır. Şifreler, özel bilgiler, sırları iyi korumak önemli. İletişim kazaları, yanlış mesajı yanlış kişiye gönderme, yanlış anlaşılmalar ve gaflar gündeme gelebilir. Unutkanlığı da temsil ettiğinden her şeyi not alarak ve bir ajandayla yürütmekte fayda var. Son olarak açı vesilesiyle aşırı bilgi kirliliği, dedikodu spekülasyon, piyasalarda dalgalanma görülebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay saat 14:53’te Neptün ile iyicil Quintile açı yapacak. Bu bağlamda günün en verimli zamanları saat 13:53-15:53 arası. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Çarşamba – 07.07.2021: Ay İkizler burcunda ve saat 04:41’de Venüs ile altmışlık, 04:46’da Satürn ile üçgen olumlu açı yapacak. Ancak haftanın en zorlayıcı majör açı kalıplarından Venüs-Satürn karşıtı saat 05:35’te kesinleşiyor. İlişki ve para konularında sınavlar, gerçekler ve engeller ile karşılaşabiliriz. Hayal dünyasında yüzüyorsak ve yanlış insanlardan beklenti içerisindeysek sert bir duvara çarparak uyanabiliriz. Sevgi alışverişinde blokaj, duyguların ketlenmesi durumu görülebilir. Bu açı kalıbı ciddi ve duygusallıktan uzaktır. Bu sebeple de aşırı duygusal reaksiyonlar, aşırı samimiyet ve abartılı sevgi gösterileri ters tepebilir. Otorite figürlerine karşı tam bir ciddiyet ve saygı içeren duruş sergilemek de önemlidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay saat 12:47’de Mars ile olumlu altmışlık açı yaparken günün en verimli anlarına geliyoruz. Her türlü efor gerektiren zor işler için 10:47-14:47 arası değerlendirilebilir, daha kolay motive olabiliriz. Saat 23:08’de Venüs-Chiron üçgeni günün en ruhani anlarına ev sahipliği yapıyor. Huzuru bulmak, dinginleşmek ve ruhsal çalışmalar için 21:08’den gece yarısına kadar çok elverişli bir atmosfer söz konusu. Ay Fazı: Balzamik Ay. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 08.07.2021: Ay İkizler burcundaki yolculuğunun son demlerinde 03:11’de Neptün ile kare açı yapıyor. Saat 07:19’da ise Merkür ile kavuşarak boşluğa girecek. Bu bağlamda karmaşık, anlaması zor rüyalar görüp, sabah ayılıp odaklanmakta bir miktar zorluk yaşanabilir. Ay saat 07:20-16:52 arasında boşlukta olacağından bir şeye dikkatimizi vermekte zorlanabilir daha çok hafif konularla ilgilenip gevezelik etmek isteyebilir. Önceden başlanıp bitirilmeyen bir projeyi bitirmek, ders çalışmak gibi konular için bu aralıklar değerlendirilebilir. Ay saat 16:52’de Yengeç burcuna geçerken tekrar odak kazanıyoruz. Daha nostaljik, duygusal hissedebiliriz, içimizdeki sevecen ve empatik taraf daha güçlü hale gelebilir. Diğer yandan daha alıngan ve kırılgan da olabiliriz, her şeyi kişisel almamalıyız. Saat 22:25’te haftanın zorlu açılarından Venüs-Uranüs karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı artan gerilimli tesirler sebebiyle ilişkilerde ani kopmalar getirebilir. Bıçak kemiğe dayandıysa eğer ani ayrılık ve boşanmalar söz konusu olabilir. Diğer yandan ilk başta çok alakasız bulduğumuz sürpriz aşk haberleri de görebiliriz. Finansal konular adına çok dalgalı bir etki, her an her şey olabileceğinden büyük finansal risklerden kaçınmakta fayda var. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cuma – 09.07.2021: Ay Yengeç burcunda akşam saatlerine kadar temel açı yapmadan aheste ilerleyecek. Ay bu esnada boşlukta değil bu sebeple gayet de verimli bir gün bizi bekliyor. Özellikle eski eşyaları toparlamak, daha lirik ve sanatsal şeylerle ilgilenmek, eski dostları aramak, güzel yemekler yapmak, evi güzelleştirmek gibi konular ruhen bize çok iyi gelebilir. Saat 09:47’de Mars-Neptün BiQuintile iyicil açısı özellikle 08:47-10:47 arasında günün en yaratıcı, keyifli ve dinamik saatlerini sunuyor. Önemli işlerinizi bu zaman aralığına denk getirebilirsiniz. Saat 15:39’da Merkür-Satürn 135’lik sert açısı kesinleşirken +-1 saat boyunca sivri demeçlerden uzak durmamızda ve ani tepkiler vermememizde fayda var. Zira 18:18’de kesinleşecek Ay-Chiron karesi de bu tür iletişim kazalarında süreci iyi yönetmezsek duygusal açıdan yaralanmaların olabileceğini gösteriyor. Ay saat 20:38’de sonunda Uranüs ile olumlu altmışlık açı yaparak günün en güzel saatlerine giriş yaptığımızı müjdeliyor. Akşam saatleri günün sonuna kadar keyif, uyum ve ilham dolu. Farklı fikirler, insanlar ufuk açabilir. Ve bunun akabinde yeniaya hazırlanmaya başlıyoruz. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cumartesi – 10.07.2021: Herkese iyi hafta sonları! Haftanın en önemli olayı olan Yengeç burcundaki yeniay 18 derecede ve saat 04:16’da gerçekleşiyor. Etkisi yedi gün boyunca sürecek. Her yeniay/dolunay +-7 gün etkilidir bu sebeple bir hafta öncesinden dahi bu tür gök olaylarının tesirlerini hissedebilirsiniz. Yeniay sebebiyle sallantıdaki ilişkilerde sonlanmalara açık tesirler söz konusu diyebiliriz. Ayrıca hiç beklenmedik anda aşk tohumları da ekilebilir; ses getiren sansasyonel ilişkiler de gündeme gelebilir. Ancak kabul etmek lazım ki bu açılar altında ilişkilerde sınırları zorlamamak ve ego krizlerine girmemek çok önemli. Satürn yeniay anında Icarus isimli asteroitle kavuşumda; bu da sınırları aşırı zorlamak ve riskleri almanın getireceği sorunlara işaret etmekte. Yeniay ticari açıdan olumlu durumda, Merkür-Jüpiter üçgeni, Merkür’ün artık tam hızına ulaşması ile birleşince finans ve ticaret konularında iyi planlanmış çalışmalar ciddi bir başarıya ulaşabilir. Aynı durum iş bulma, iş kurma, mülakat ve önemli sunumlar için de geçerli. Saat 14:10’da Ay-Neptün üçgeni kesinleşirken +-2 saat günün ruhani enerjisi en yüksek anlarındayız. Bu zamanlar ruhsal çalışmalar için değerlendirilebilir. Akşam saatlerinde daha aheste bir ruh haline geçebilir ve üşengeç hissedebiliriz zira Ay saat 19:10’da Plüton ile karşıt açı yaparak boşluğa giriyor ve günün geri kalanında bu şekilde kalacak. Ay Fazı: Yeniay.

Pazar – 11.07.2021: Ay saat 03:20’ye kadar boşlukta akabinde Aslan burcuna geçiş yapacak. Boşluk evresi boyunca sıkıntılı rüyalar, uykuya dalmakta zorluk ve ani uyanmalar görülebilir. Uyku öncesi hazırlığı özenli yapmakta fayda var. Ay saat 03:21’de boşluktan çıkıp Aslan burcuna geçiş yapıyor. Tüm gün boyunca her türlü kişisel bakım, estetik ve kozmetik temalı işlemler için elverişli tesirler söz konusu. Saat 11:13’te iyicil Venüs-Neptün BiQuintile açısı güne daha romantik bir atmosfer getirebilir. Özellikle öğlen saatleri bir zeminde anlaşma, barışma ve affetme gibi konular için uygun durumda. Akşam saatlerine doğru vites küçültmeye başlıyoruz zira Ay saat 22:09’da Merkür ile Novile açı yapıyor ve saat 23:27’de Merkür-Plüton TriSeptile açısı kesinleşiyor. Bu bağlamda saat 21:09 itibariyle sıkıntılı konuları çok zorlamamakta fayda var, zira aşırı ısrar ters tepebilir. Bir konuda çok inat etmek, uzlaşmamak sıkıntı yaratabilir. Çözemediğimiz konuyu o an ertelemek ve kendi iç dünyamıza dönmek bize güç kazandıracaktır. Ay Fazı: Yeniay. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe