Merve Çubuktepe

yılın ilk merkür geri hareketi gün itibariyle başlıyor. yani popüler tabiriyle merkür retrosu devrede. 5-25 ocak tarihleri arasında merkür önce kova sonra oğlak burcunda geri hareketini gerçekleştirecek ve ortalık biraz karışacak!

merkür retrosunu iletişim ve haberleşme hızını azaltan adeta filmi bir anda ağır çekim haline getiren bir mekanizma olarak düşünebiliriz. bu yavaşlamaya normal tempomuz uyum sağlamadığı için bir anda bocalamamıza, iletişim problemleri yaşamamıza ve günlük hayatta aksiliklere sebep olur. özellikle de haberleşme, yolculuk ve elektronik aletlerle ilgili problemler merkür retrosunun en tipik özelliğidir. özetle hatlar biraz karışır. :)

geri hareket 5 ocak gece yarısı kova burcundan başlayacak yani özellikle sabit burçlar aslan, boğa, kova ve akrep burçları 9 ocağa kadar özellikle dikkat etmeli. yazının son bölümünde tüm burçların retro süresince en çok dikkat etmesi gereken konuları belirteceğim.

10 ocak itibariyle merkür oğlak burcunda geri hareketine başlıyor. öncü burçlar koç, terazi, yengeç ve oğlak için 25 ocağa kadar dikkat etmesi gereken dönem başlıyor bu geçişle. özellikle de 15-30 derecelerde belirttiğim burçlarda güneş, yükselen, merkür, venüs ve mars’ta yerleşimleriniz varsa bu gezegenler özellikle etkilenecektir. özellikle beklediğiniz haberler gecikebilir, ifadelerinize dikkat etmeniz gerekebilir. aslında çok doğru bir şeyleri söylemek isterken yanlış anlaşılabilir zor duruma düşebilirsiniz, bu anlamda özen göstermek çok faydalı olacaktır.

felaket tellalığı yapmayalım, merkür retroları sadece kaotik ve zorlayıcı dönemler değildir. dikkat etmemiz gerekenlere doğru odaklanırsak son derece faydalı dönemler olabilir. merkür retroları yeni başlangıçlar, imzalar ve girişimler için ideal değildir. ancak yarıda kalmış bir konunuz varsa eğer üzerinde odaklanıp bu konuyu çözmeye çalışmak son derece faydalı olacaktır. retro hareket ağırlıklı olarak oğlak burcunda olduğu için özellikle kariyer, toplumsal konular, maddi değerler, yaşça büyük kişiler, patronlar ve kurallarla ilgili konulara odaklanmak faydalı olacaktır. ancak harekete geçmek ve bu konularla ilgili aktif olarak bir şeyleri başlatmak için merkür’ün doğru harekete geçişini beklemenizi öneririm. 25 ocakta geri hareket bittikten sonra merkür 29 ocağa kadar durağan harekette olacak. yani imzalar atmak, görüşmeler yapmak ve başlangıçlar için 30 ocak sonrası çok daha ideal olacaktır.

bu arada haritasında natal merkürü geri harekette olanlar bu süreçte tam tersi hayırlı başlangıçlara imza atabilir, işleri hızlanabilir.

burçlar bazında en çok dikkat edilmesi gereken konular: (yükselen burcunuzu da okumanızı tavsiye ederim)
koç: arkadaşlar, birlikte iş yapılan kimseler, sosyal çevre ve organizasyonlar
boğa: iş, patronlar, kariyer ve toplumsal statü, erkek için baba kadın için anne
ikizler: hukuki konular, yüksek öğretim, uluslararası ticaret, uzun yolculuklar
yengeç: krediler, miras, borçlar, partnerin maddi kaynakları, ortakların kaynakları
aslan: partner, evlilik, ortaklık, sosyal çevre, açık düşmanlar
başak: sağlık, iş ortamı, rutin işler, evcil hayvanlar
terazi: aşk, flört, hobiler, çocuklar, borsa, ekstrem sporlar
akrep: ev, evdeki eşyalar, tadilat, erkek için anne, kadın için baba
yay: iletişim, kısa yolculuklar, haberleşme, yakın çevre, kardeşler
oğlak: finansal konular, maddi kaynaklar, kişisel değerler, kişisel eşyalar
kova: kişisel konular, düşüncelerde bulanıklık, kişisel iletişim, ilişkiler
balık: mental hassasiyet, gizli düşmanlar, spiritüel konular, sırlar

tedbiri elden bırakmayın, bin düşünün bir söyleyin. retro hareketler içimize dönmemiz, biraz yavaşlamamız ve kendimize odaklanmamız için ideal dönemlerdir. kendi derinliğinizde kendi gerçeklerinizi bulmak, çevredeki gergin etkileri çok da umursamadan kendi yolunda yürümeye devam etmek en güzeli :)