Merve Çubuktepe

Yılın ilk Merkür retrosu geldi çattı. Üstelik retroyu bir yeniay başlatacağından daha da anlamlı bir tabloya bakıyoruz. Merkür 5 Mart 2019’da durağan konumda kalacak, 6-27 Mart 2019’da Retro hareketini gerçekleştirdikten sonra 28 Mart 2019’da tekrar durağan konuma geçecek. 29 Mart 2019 itibariyle Merkür direkt hareketine geçiyor. Merkür retrosunun getirebileceği karmaşık etkiler bu dönem itibariyle hafifleyemeye başlayacaktır.

Ancak Merkür asıl 3 Nisan 2019 itibariyle ana gölge fazdan çıkıyor. Yani esasen Merkür retrosuna dahil etmememiz gereken işleri ve erteleyebileceğimiz konuları bu zamandan sonraya almakta fayda var. Tam hızına ise 16 Nisan 2019’da ulaşacak. Tabii ki hayatı neredeyse iki aydan fazla bir süre boyunca askıya almamız elbette imkansız. Ancak işlerimizi önem sırasına ve esneklik payına göre ayırıp belirttiğim takvimi göz önünde bulundursak daha fazla verim alabiliriz.

5-28 Mart 2019’u zaten komple dikkat edilmesi gereken bir dönem olarak düşünmeliyiz. Bu zaman diliminde Merkür 29°-11° dereceler arasında gerileyecek. Özellikle bu aralığa denk düşen Balık burcu başta olmak üzere Başak, İkizler ve Yay burcu Güneş/Ay/Yükselen/Merkür gibi önemli yerleşimleri olanlar daha fazla etkilenecektir. Bu grubun retronun klasik oluşturduğu çetrefilli etkilere karşı daha dikkatli olması gerekir.

Merkür retrosunda ilişkiler, kariyer, aile gibi tüm konularda geçmişe dönüş ve nostaljik duygular oluşabilir. Evet, eski sevgili şenliklerinin en çok olduğu zaman dilimlerinden biri de Merkür Retroları. Ancak kabul etmek lazım ki hele Merkür Balık gibi hülyalı bir formda olduğundan Retro sırasında her şeyi pespembe görmek, bir kere eski sevgiliyle barışınca veya eski işe dönünce mevcut yüzeyde olan sorunlar çözülmediği halde her şeyin güllük gülistanlık olacağını düşünmek düş kırıklığı yaratabilir. Konu ne olursa olsun “bir geri dönüş” varsa şayet Merkür Retroları esasen geçmişten gelen sorunları çözmemiz adına en uygun zamandır. Ancak aşikâr ki bazı sorunlar istesek de çözülmez veya karşı taraf değişmez. İşte körü körüne değişir umudu, aşırı olumlama ve hayallere dalma durumu Retro sonrasında oldukça zorlayıcı olabilir. Değiştiremeyeceğimiz şeyleri kabullenmeyi seçebiliriz, bu bir seçimdir. Ancak kabullenemiyorsak da rotamızı değiştirmemiz gerekir.

Konumu gereği bu Merkür retrosu zaten gerçeklerden kaçma, olaylarla yüzleşmeyi reddetme ve kendi hayallerimizde kaybolma gibi etkiler taşıyor. Bu sebeple gökyüzünde ciddi ciddi duran Oğlak burcundaki Satürn ve Plüton’un yıllık mesajlarını, hatta taze Boğa burcuna geçecek olan Uranüs’ün de altını çizdiği konuları unutmamak gerekir. Toprak vurgusu sebebiyle “gerçekçilik” en önemli konudur. Aynı zamanda Uranüs’ün enerjisi sadece iyi niyetli isteklerle alakalı değildir, somut bir değişim ve aksiyon ister. Bu bağlamda bir şeyler değiştirmek istiyorsak sadece düşünsel değil materyal boyutta da mutlaka harekete geçmemiz lazımdır.

Bu süreçte en hatalı konu “kurban” psikolojisidir. Sürekli bir şeylere içlenme, kendine acıma, herkesi suçlama ruh hali gündeme gelebilir. Oysa ki Merkür retrosunun yanı sıra 6 Mart 2019 saat 19:04’te Balık burcunda bir yeniay da meydana gelecek. Bu yeniay ruhsal açıdan çok yüksek bir enerjiyi içinde barındırıyor. Bu sebeple içimizde taşıdığımız tüm yükler, üzüntüler ve yaraları artık kızgınlıkla karşılamak yerine onları anlayıp uğurlamak üzere son bir kez sarılmamız gerekir. Özgürleşmenin yolu geçmişin prangalarından kurtulmaktan geçer. Yeniay anında Ay’ın Vesta asteroidi ve Achernar sabit yıldızı ile kavuşumu da bu vurguyu yükseltiyor. Ve bu yeniay artık kurban gibi hissetmek yerine kendimizi kurtarmamız gerektiğini anlatıyor bizlere.

Bunu yapabilmek için önce kendimize acımayı, başkalarıyla kıyaslamayı ya da “benim kaderim bu, çare yokmuş” demeyi bırakmamız gerekiyor. Bu duygudan özgürleşmek adına yeniayın çok güçlü manevi enerjisi bizden tek bir şey rica ediyor aslında: Kendimizden daha büyük bir şeyle birleşmek. Bu vesileyle varoluşun sonsuz rengi içerisinde kaybolmak, Rab’ın sonsuz affedici sevgisine kendimizi sunmak ve içimizdeki ruh tohumunun çatlamasına izin vermek… Belki ilk olarak kendimize bir an bile olsa inanmaya başlayabilirsek eğer, bir mucizeler döngüsünü başlatmış olacağız. İşte yeniay tam anlamıyla bu hikâyeyi başlatmak adına gereken gücü bize sunmakta.

Ve tabii ki her klasik Merkür retrosu dönemi gibinde olduğu gibi –hatta daha da fazla- iletişim konusunda çok daha dikkatli olmalısınız. Ne kadar iyi niyetli olsanız da yanlış anlaşılabilir veya siz insanları yanlış anlayabilirsiniz. Kime ne mesaj attığınıza, ne yazdığınıza da ayrıca çok dikkat edin; zira bu evre tam olarak iletişim kazalarına açık. Merkür düşük konumda olduğu Balık burcunda gerileyeceğinden kafa karışıklığı, odaklanma problemli, dalgınlık ve eşyaları bir yerlerde unutma durumu normalden fazla görülebilir. Retro dönemi boyunca her şeyinizi düzenli kontrol etmeyi unutmayın.

Olayları aniden yükselerek tamamen duygusal boyutta almaktan ve aşırı abartılı duygusal tepkilerden kaçının. Çok önemli hayati kararlar, imzalar ve girişimleri harita özellikle destekleyici etkiler altında değilse Retro sonrasına almakta fayda vardır. Makro ölçekte önemli deniz ve hava kazaları gündeme gelebilir, insan hatası veya dalgınlık kaynaklı kaza haberleri duyabiliriz. Zararlı madde kullanımı sebebiyle özellikle sanat camiasında ölümler görülebilir. Herkesin ayrıca yediğine, içtiğine, son kullanma tarihine bakmasında fayda var. Güvenmediğiniz şeyleri ne yiyin ne için.

Merkür retrosunda doğanlar bu süreçte şu anda etkinleşen Retro enerjisine doğuştan daha aşina olduklarından bu dalgalı süreci fırsata dönüştürebilirler. Ancak altını çizmeliyim ki bu haritada özel bir tesir olmadığı sürece mucizeler anlamına gelmez. Herkesin Merkür’ü ne konumda olursa olsun Retro etkilerine dikkat etmesi gerekir. Ancak natal haritasında Merkür’ü Retro olanların bu dönemlerde genelde daha rahat hissettiği bir gerçek.

Merkür’ümüz direkt, Retro, ters veya düz aslında fark etmiyor. :) Bu dönemi iyi ve verimli geçirmenin en önemli yolu aslında özümüze dönüş. Kendimizi ve evreni hissetmek; daha büyük ve yüce bir yapının bir parçası olduğumuzun bilincine varmak en önemli yolculuktur. Bu yolculuğun aracı da önce bu konuya dair odaklanmak ve niyet etmektir. Gerek ruhsal çalışmalar gerek hayatımıza yapacağımız dokunuşlarla bu yoğun tesiri en yüksek noktaya çıkarabiliriz. Kendimize inandığımız sürece her zaman başka bir yol ve umut vardır.

Merkür retrosu ve Balık yeniayının burçlar üzerindeki etkisi: (Yükselen Burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Sağlık adına dikkatli olmanız gereken bir evre. Bir rahatsızlığınız varsa ve teşhisinden emin hissetmiyorsanız mutlaka en az bir uzmanın daha fikrini alın. Retro dönemi teşhisler konusunda karmaşıklık oluşturabilir. Bu dönemde dolduruşa kesinlikle gelmemeli ve bir bilgi alıyorsanız da mutlaka teyit etmelisiniz. Süreç boyunca arkanızdan iş çeviren, komplocu tiplere karşı gözünüz açık olmalı. Ne kadar samimi görünürse görünsün herkesi mutlaka bir mantık süzgecinden geçirin. Bu dönemde ruhsal bir aydınlanma yaşamaya çok müsaitsiniz. Dua etmek, ibadet etmek ve ruhsal çalışmalar yapmak çok faydalı olacaktır. Rüyalarınız çözümleme adına büyük anlamlar taşıyabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Retro dönemi boyunca tam anlamıyla ketum bir tavır sergilemenizde fayda var. Zira bu dönemde öylesine söylediğiniz ufak bir söz arkadaşınız olsa dahi başka birinin ağzından insanlara çok farklı aktarılabilir. Çok özel bilgilerinizi ve iş ortamındaki insanlarla ilgili fikirlerinizi kendinize saklayın. Zaman zaman arkadaşlarınızla uyuşamadığınızı veya sizi anlamadıklarınızı hissedebilirsiniz, ancak bu geçici bir etkidir. Bir projeyi bitirmek, işlerle ilgili sorunları çözmek ve hayır işleri adına harika zaman. Bu dönemde hayatınıza yeni bir gündem, yeni bir proje giriş yapabilir. Ancak kabul etmek ve özellikle sonuçlandırmak adına mümkün mertebe Merkür Retro sonrasını tercih etmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Bu dönemde sizin için en kritik konu kariyer alanı olacak. Özellikle Retro döneminde çok güzel görünen işleri ve iş tekliflerini çok detaylı bir şekilde değerlendirmelisiniz. Gerçekçi olmak önemli, hele sırf iş değiştirmek için iş değiştirmekten kesinlikle uzak durun. Patronlarla çatışmak hele hele arkasından konuşmak sıkıntı oluşturabilir. Sert demeçlerden kaçının. Özel hayatınızda yaşadıklarınızın etkilerinin kariyerinize yansımasına izin vermemeli, duygusal davranmamalısınız. Önceden çalıştığınız bir yerden tekrar sizinle irtibata geçilebilir, eğer koşullar olumluysa bu konuyu Merkür retrosundan sonra gündeme almak faydasını arttıracaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: En dikkat etmeniz gereken konu kesinlikle evrak işlemleri. Özellikle de vize, burs, nafaka vb başvuruları adına kesinlikle hiçbir işinizi son ana bırakmayın ve gerekli belgeleri mutlaka listeleyerek kontrol edin. Seyahatlerde gecikmeler, rötarlar, bavulların kaybolması gibi aksilikler görülebilir. Ben olsam sadece el bagajı kullanırdım. :) Ruhsal gücünüzün daha da yükseleceği bu evrede felsefe, tarih, astroloji, metafizik konularda okumak ve araştırmak size çok iyi gelebilir, ufkunuzu açabilirsiniz. Bu dönemde bir konuyla alakalı bir kursa başlamak yerine konuya olan ilginizin boyutunu ölçün, zira Retro dönemdeki istekler sonrasında azalabiliyor. En iyi rehberiniz sezgileriniz olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Finansal konularda özellikle riskli yatırımlar ve büyük işlemlerden kaçınmanız gereken bir zaman. Retro süresince içinizi sinmeyen işlere ve boyunuzu aşabilecek maddi yüklerden uzak durun. Partneriniz/ortağınızın da maddi hamleleri iyi hesaplaması gereken bir zaman. Dönem dönem anlaşmazlıklar yaşayabilirsiniz. Geçmişten gelen bir alacak veya miras problemi çözülebilir. Ancak yeni başlayan bir miras/mal paylaşımı konusu bu dönemde sancılı olabilir ve uzlaşmak kolay olmayabilir. Aile dahil olmak üzere para konularında kesinlikle telkinlere kanmamalı her şeyi iyice inceleyip öyle harekete geçmelisiniz. Aniden ruh haliniz dalgalanabilir, depresif kişilerden uzak durmaya çalışın. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Eski sevgili şenliklerine en açık burç açıkçası Başaklar. :) Bu dönem eski sevgili ve flörtlerle bol bol irtibat kurabilir, yeniden denemeyi düşünebilirsiniz. Ancak altını çizmek gerekli ki bir barışma olsa da bunun mucizeler oluşturmasını beklememek gerek. Böyle bir durumda mutlaka önceden ayrılığı oluşturan nedenleri masaya yatırıp karşı taraf ile bunu çözdükten sonra sağlam bir zemine geçebilirsiniz. Bu tür dönüşlerin bize en önemli faydası sorunları çözmek adına bir şans daha vermesidir. Mevcut ilişkisi ve ortaklığı olanların ikili diyaloglarda çok daha anlayışlı olmasında fayda var. Retro boyunca ufak meseleler bir anda büyük sorunlara dönüşebilir, uzlaşmacı olmak önemli görünüyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: İş ortamındaki insanlar, özellikle yaş ve kıdemi sizden küçük kişilerle iletişimde zorlanabilirsiniz. Zaman zaman bu kişilerin odak bozuklukları ve az çalışmaları size iş yükü olarak dönebilir. Böyle anlarda hakkınızı korumalı ve sadece kendi sorumluluk alanınız kadar iş yapmalısınız. Sağlık konusunda eski rahatsızlıklar nüksedebilir, bundan dolayı önlemini almakta fayda var. Bir hastalık varsa teşhisini en az iki yerden teyit ettirmelisiniz. Diğer yandan Merkür retrosunun operasyonlarla doğrudan bağlantısı yoktur, ertelemek gerekmez. Lütfen kendinizi çalışarak tüketmekten kaçının; enerjinizi idareli kullanın. Yoga türevi aktiviteler çok iyi gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Mevcut bir ilişkiniz varsa bu dönem kıskançlık, trip ve alınganlık gibi kavramlar biraz daha ön plana çıkıyor. Zaman zaman şüphe duygusu ve karşılıklı anlaşmada zorluklar görülebilir. Bu dönemde ilişki sorunlarını çok zorlamamak ve tutturmamakta fayda var. Eski aşk, flört, lisede sizi çok beğenen kişi vb bir kanaldan size yakınlaşma talebi gelebilir. Bu kişiyle yakınlaşırken o kişiyi mi yoksa o duyguyu mu çekici bulduğunuzu sorgulamalısınız. Çocuğunuz varsa eğer, kabahat işlediğinde söz hakkı vererek olayı anlatmasına izin verin, gerçek göründüğü gibi olmayabilir. Yeni bir hobi için beklemekte fayda var, zira hevesiniz Retro sonrası dönemde kaybolabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

**YAY:**Aile ve hane içerisinde ikili ilişkilere özellikle dikkat etmeniz gereken bir zaman dilimi. Bu dönemde ebeveynlerinizle zaman zaman anlaşmakta daha çok zorlanabilirsiniz. Aile sırları bir anda ortaya çıkabilir, geçmişten üzeri kapanmış gibi görünen konular açılabilir. Ruhsal açıdan geçmiş travmalarını çözmeye çok açık olduğunuz bir zaman. Bu evre regresyon çalışmaları için çok uygundur. Ev içerisinde teknolojik aletler, ev içi tesisatta arızalar görülebilir. Su borularına özellikle dikkat. Her türlü taşınma, tadilatlar, mülk alım ve satım konularında acele etmemelisiniz. Bu tür konularda mutlaka birden fazla yere sorarak fiyat alarak en karlı şekilde sonuç alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Merkür retrosunun etki alanı sebebiyle teknoloji odaklı sıkıntılara karşı en çok dikkat etmesi gereken burç sizsiniz. Mutlaka verilerinizi yedekleyin, şifrelerinizi değiştirin ve hiçbir işi son ana bırakmayın. Cep telefonu ve bilgisayar alışverişlerinde çok dikkatli olun, kesinlikle emin olmadığınız yerlerden alışveriş yapmayın. Gecikmelere açık bir etkileşim olduğundan her yere önceden gitmenizde fayda var. Retro boyunca insanlarla konuşmak zaman zaman deveye hendek atlatmaktan zor gelebilir. İnsanları zaman zaman iteklemeniz ve yönlendirmeniz gerekecek. Kardeş ve akrabalarla ilişkiler zaten müsaitse iyice gerilebilir, eski defterler tekrar açılabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Kartlarınızı kontrol edip, bankayla alakalı tüm bilgilerinizi yenilemenizde fayda var. Kartınızı kesinlikle gözünüzün önünden ayırmayın, yaşlıları telefon dolandırıcılarına karşı uyarın. Bu dönemde finansal konularda büyük risk ve harcamalardan kaçınmalısınız. Dalgınlık sebebiyle cüzdan, kart, ziynet eşyası gibi şeyleri unutma riski olduğundan her şeyini detaylı kontrol edin. Umudunuzu kestiğiniz bir alacak veya kayıp bir para/eşya beklenmedik şekilde geri gelebilir. Özdeğerinizle ilgili zaman zaman dalgalanmalar yaşayabilirsiniz, bu dönemde biraz teknoloji detoksu yapıp doğayla bütünleşmeniz çok iyi gelecektir. Yüzmek, yağmurda yürümek, suya temas etmek en iyi uğraşlar. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Burcunuzda gerçekleşecek olan Merkür retrosu sizi biraz hülyalı yapabilir. Zaman zaman odaklanmakta zorlanabilir ve engin hayal gücünüzün denizlerinde sürüklenebilirsiniz. Kaçan fırsatlar size dönebilir ancak bu fırsatlara sizin de yürümeniz gerekiyor. Yani hareket enerjisi bu dönemde şart. Ancak hayatınızda büyük kararlar alma aşamasındaysanız Retro sonrasına bırakmanızı öneririm. Bu evre planlama ve bir sorun varsa bulup çözme zamanı zira. Bu dönem insanlar çok ama boş konuşuyor gibi gelebilir, onlara tahammül etmekte zorlanabilirsiniz. Kendinizi dünyadan izole etmeyin ancak bu dönem içinizdeki gücü bulmak ve manevi konulara yönelerek güçlenmek adına daha iyi bir etki bulmak da kolay değil. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe Dirağ