Begüm Minkis

5 Haziran İstanbul saatine göre 22:11’de 15 derecede Yay burcunda bir Ay tutulması meydana geliyor. Hatırlarsınız ki kadersel düğümler geçtiğimiz Mayıs ayında İkizler ve Yay aksına geçmişti. Şimdi ise bu aksta Güney Ay Düğümü yönünde meydana gelecek ilk tutulma gerçekleşirken; vazgeçme, bırakma ve sonlanma enerjileri ile tam bir kırılma noktası hissi veriyor bizlere. Bu tutulmanın bir dönemi kapatıcı etkisinin yanında bizi yeni mücadele alanlarıyla tanıştırıyor. Önümüzdeki bir buçuk yıla damgasını vuracak fenomenler bu tutulma ile birlikte belirlenmeye başlanacaktır. Venüs’ün tutulma anında retro olması; para konularında farklı alternatiflerin başarılı sonuçlar verebileceğini söylüyor. Dijital dünyanın değerinde artış devam edecektir. Tutulmada Mars, Venüs ve Neptün’ün sert açıları ilişkilerle ilgili içsel motivasyonlarımızın büyük çapta değişime uğrayacağını gösteriyor. Öfke, aşk, tutku ve hayal kırıklıklarından oluşan bir labirentin içerisinde çözülmesi gereken konularla karşı karşıya kalabiliriz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Ay tutulmaları bilindiği üzere dolunaydır ve yaklaşık üç aya kadar yaşamımızda tohumlarını önceden ektiğimiz konularda menfi ya da müspet bir sonuç almamızı sağlar. Duygular bu dönemde yüksek dozajda yaşanacağından eylemlerimizi kontrol altında tutmak zor olabilir. Mantık ve duygu, aşk ve nefret, evet ve hayır, iyi ve kötü ayrımları ile zıtlıklardan doğan bir orta yol bulmaya çalışabiliriz.

Ay Yay Tutulması değişken burçlarda olacak tutulma serisinin ilk ayağını ifade ettiğinden fikirsel ve zihinsel değişimlere yani İkizler burcundaki Kuzey Ay Düğümü’ne doğru yeni deneyimler kazanmamıza yardım edecek yolu açacaktır. Bu süreçte olgunlaşmanın ve gelişmenin bir sonunun olmadığını gözler önüne seren deneyimler yaşayabiliriz. Yay burcu temalarını yansıtan medya kuruluşları, ibadethaneler / din adamları, yabancı kültürler, eğitim yerleri ve turizm ile ilgili yeni gelişmeler dikkat çekebilir. Tutulma 5/11 aksta gerçekleşeceğinden sosyal çevre, aşk ve romantik konular, çocuk, eğlence mekanları ve gençleri odak noktasına çok fazla alabiliriz.

Tutulmada 8 derece Oğlak burcu yükseldiğinden devlet liderleri, yönetici konumunda olan kimseler, büyük firmalar ile ilgili türlü skandallar ve değişimler görülebilir. Kısıtlama ve yasakların büyük oranda gevşetilmesi ile normalleşme sürecinin ikinci eşiğine gireceğiz fakat sırada bekleyen sorun Venüs’ün retrosu nedeniyle para piyasaları olabilir. Ekonomik sorunların yüzeye çıkması nedeniyle yeni düzene ayak uydurmakta zorlanmış işyerlerinde zorlanmalar söz konusu olabilir.

Ay Tutulması Güney Ay Düğümü yönünde gerçekleşeceğinden uğursuz veya hoşnutsuz bakacağımız olayları doğurabilir. Anın haritasında Ay; Mars, Venüs, Neptün ile kritik bir etkileşim içerisinde bulunduğundan çok gergin bir enerji açığa çıkacaktır. Büyük duygusal kopuşlar yaşanabilir. Venüs retrosunun da en zorlayıcı etkilerini bu tutulma ile göreceğiz. Pek çok birliktelik sonlanabilir veya sarsılabilir.

Anın haritasında Mars ve Neptün kavuşumu, Güneş ve Neptün karesi, Ay ve Neptün karesi, Venüs ve Mars karesi, Venüs ve Neptün kareleri ilişkilerde yanılgılar, aldatılmalar, dolandırıcılıklar ve bağımlılıklarla ilgili aşmamız gereken ciddi sorunları önümüze getiriyor. Ya kandırıyoruz ya kandırılıyoruz! Henüz göremediğimiz ve yanlış hükümlerde bulunduğumuz bir şeyler var. Özetle çok fazla iyimserlik ve polyannacılığın gümleyeceği bir dolunay olacaktır.

Tutulma anında Güneş, Ay ve Mars arasında partil bir değişken T-kare kombinasyonunun bulunması farklı görüşler nedeniyle çatışmaların doğabileceğini, öfke patlamaları, şiddet ve dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan edebilecek ihtimalleri gösteriyor. Mars’ın olduğu yerde mantık ve temkin pek olmadığından bir anlık maceralar daha sonra büyük pişmanlıklar yaratabilir. Hamlelerimizin ileride ne tür sonuçlar doğurabileceğini düşünmemiz gerekiyor.

Balık burcundaki Mars’ın Neptün ile kavuşumu Covid-19 süreci ile ilgili kritik durumun devamlılık gösterdiğinin altını çiziyor. Dünya genelinde salgın hastalıklarda sürecin öngörülemez seyretmesini, deniz kazaları, boğulmalar, ayak yaralanmaları ve zehirlenmeler ortaya çıkarabilir. Bilhassa gaz zehirlenmeleri, patlama olayları olabilir. Heyelan ve sel gibi doğal afetlerle ilgili haberler duyabiliriz.

Bu dönemde zihinsel olarak içinize dönerek hangi alternatifleri değerlendirebileceğiniz, gerçekten neye yeteneklerinizin olduğunu sorgulayabilirsiniz. “Ne kadar doğru yoldayım?”, “Kendimi nasıl ifade etmeliyim?”, “Gelişimim ne yönde olmalı?”, “Gerçekten beni mutlu eden şey ne?” soruları ile başbaşa kalarak cevabı bulabilirsiniz. Neticede her farkındalık yeni bir başlangıcı da beraberinde getirecektir. Bu nedenle pozitif bakış açısını arkanıza alarak sayısız seçeneklerin olduğu yeni dünyada size de biçilmiş bir rol için ilk adımı atabilirsiniz.

Ay Tutulmasının burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Belki yeni bir eğitime yazılacak ya da hali hazırda tamamladığınız mezuniyet belgenizi elinize alacaksınız. Şimdi sizin için yeni deneyim sahası açılıyor. İletişime yönelik türlü fikirler, yazma/çizme ve sosyal medya üzerinden kendinizi göstermek için hazırlıklar yapabilirsiniz. Dünyayı algılayış biçiminizde değişiklikler olmaya başlayacağından küçük adımlarınızın büyük sonuçlar doğurabileceğini düşünmeye başlayabilirsiniz. Seyahat ve taşınma gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Başkalarından aldığınız maddi ve manevi desteklerle kendi imkanlarınızı harmanlamayı öğrenmeye başlayacaksınız. Birikiminizi bir yatırıma dönüştürmek ya da yatırımınızı nakite dönüştürmek gibi ani kararlar alabilirsiniz. Kredi, sigorta, miras, burs, vergi konuları ile bağlantılı sürüncemede kalmış işleriniz ilerleme gösterebilir fakat sonuç beklenenden düşük olabilir. Psikolojik olarak çok olumlu baktığınız konuların sizi hayal kırıklığına uğratması ihtimalini değerlendirerek gelişebilecek karamsar duygulardan kendinizi korumalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: İlişkiler, ortaklık ve yakın dostluklarınızla ilgili yeni gündem değişiklikleri yaşayabilirsiniz. Aniden evlenmek, ayrılmak, sorumlulukların yüzeye çıkması ve yanılgıların yaşanması sizi içsel olarak karmaşıklaştırabilir. Kariyer hayatınızda iki seçenek arasında kalabilirsiniz. Her ne olursa olsun ilk önce kendinize güvenmeyi ve inanmayı öğrenmeniz gerekebilir. İnsanlar hakkındaki yargılarınız dönüşüm geçirebilir. Sağlık açısından da daha hassas olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İş ortamınız ve gündelik yaşamınızla ilgili gerekli düzenlemeleri yapmak isteyebilirsiniz. Uyku ve beslenme düzeninize her zamankinden daha çok ehemmiyet göstermeniz gerekebilir. Meslek yaşantınızda üzerinize yük olduğunu düşündüğünüz bir görevi bırakmak isteyebilirsiniz. Müşterilerinizle ilgili yaşayacağınız anlaşmazlık ve aksaklıklar sizi gerginleştirebilir. En doğru motivasyonu ruhsal alanlarınızda bulabilirsiniz bu süreçte. İş nedeniyle önemli bir seyahat gerçekleştirmek hatta mümkün olursa yurt dışına yolculuk yapmak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Aşk yaşantınızda kendinizi daha özgür hissetmeye başlayabilirsiniz. Kafanızı kurcalamış, hangi yöne gittiğinden emin olamadığınız bir beraberlik rengini belli edebilir. Geçmişten gelecek aşklardan olabileceği gibi uzun zamandır görüşmediğiniz sosyal çevrenize de vakit ayırmak isteyebilirsiniz. Lüks giderler, hobi, çocuklar ve tatil konularına masraflar yapabilirsiniz. Riskli bir maddi girişim yapmak olumsuz sonuçları doğuracağından yalnızca güvendiğiniz işlere girmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Aileniz, gayrimenkul konuları ve ev düzeninizi ilgilendiren yeni bir gündem ortaya çıkabilir. Ev taşıması veya ev eşyaları satın almak gibi işlerinizi hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Yalnız ev içerisinde borular ve sularla ilgili sıkıntılar yaşanabilir. Akrabalarınız ve ebeveynlerinizden de beklentilerinizi tekrardan gözden geçirmekte yarar olabilir. Zira isteklerinizi almakta zorlanabilirsiniz ve çeşitli agresyonlar ortaya çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Kardeş, komşu ve akrabalarla ilgili sizi strese sevk edecek bir olay yaşanabilir. Sosyal ilişkileriniz çok fazla aktifleşecektir. Yer değişimi veya ertelediğiniz iş seyahatlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Meslek yaşantınızda fikir ayrılıkları ve yanlış anlaşılmalardan doğacak sorunlara karşı yapıcı davranışlar sergilemeniz gerekebilir. Sosyal medya ortamlarında da gerek paylaşımlar gerek ifadelerinize dikkat etmeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Parasal konularda fikirleriniz ve planlarınız beklediğiniz sonuçları vermeme ihtimaline karşın kenarda para tutmanız gerekebilir. Bir yerden beklediğiniz para tahmin ettiğinizin altında veya üstünde gelebilir. Bunun yanında genel giderlerinizde bir artış olabilir. Bir mal/eşya satın alabilirsiniz. Ek destek almak için kredilere ya da aile/eş değerlerine yönelebilirsiniz. Manevi olarak kendi değerinizi sorgulayabilir ve kendinizi güven altına almak için ani hamlelerde bulunabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Hayatınızın pek çok alanının yön değiştirdiğine tanık olabilirsiniz. Kendinizle ilgili olumlu veya olumsuz bir farkındalık yaşayarak önemli kararlar almanız mümkün. Aile hayatınızda sizi zorlayan bir kişi ile fazla dobra konuşmalarınız sonucunda atışmalar yaşayabilirsiniz. Ayrıca yer değişimi, taşınma, evlilik vb. adımlarınız dikkat çekebilir. Fiziksel imajınızda da bir yenilik ihtiyacı içerisinde olabilirsiniz. Sağlığınız hassas olabilir. Ani kilo verimi, alımı gibi bir değişim olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Arkanızdan dönen, gizli saklı olaylar aniden önünüze gelebilir. Bir insan ya da bir idealden vazgeçmek zorunda kalabilirsiniz. Bu dönemde kime neyi anlattığınıza, hangi paylaşımı yaptığınıza ekstra dikkat etmelisiniz. Gizli düşmanlarınızdan zarar görmeye açık olacaksınız. Sezgileriniz artabilir ve rüyalarınızdan da mesajlar alabilirsiniz. Spiritüel konular, dini faaliyetler çok verimli olabilir. Derinlere fazla dalmaya normalden müsait olacağınızdan gündelik sorumluluklarınıza da odaklanarak bu konuyu dengelemelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Sosyal çevre ve birlikte ortak projeler yürüttüğünüz gruplarınızla ilgili bir hayal kırıklığı veya anlaşmazlık yaşanabilir. Yeteneklerinizi kullandığınız takdirde bir toplulukta parladığınızı da görebilirsiniz. Yalnız sizi hüsrana uğratacak bir arkadaşınız olabilir. Bazı kişilere karşı güveninizi kaybetmeniz sonucunda aranıza mesafe koymak isteyebilirsiniz. Büyük çaplı bir harcama gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Kariyer hayatınızda ve toplumsal imajınızı ilgilendiren konularda ani değişiklikler meydana gelebilir. Uzun zamandır beklentide olduğunuz bir iş projesi veya terfi nedeniyle hayal kırıklıkları olabilir. Taşınma ve mal alımına karar verebilirsiniz. Tutulmaya önemli etki edecek Mars ve Neptün burcunuzda olacağından sağlığınız ve şahsi hedeflerinizle ilgili de ne kadar gerçekçi olduğunuzu sorgulamak gerekebilir. Genel olarak hayatınızda aile/kariyer dengesini oturtmayı öğrenmeye başlayacaksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis