Begüm Minkis

Aşk ve sevgi kavramının yaşamda nasıl tezahür edeceğini gösteren Venüs, pek de romantik olmayan Oğlak burcuna giriş yaparak uzun süre bu burçta hareket edecek. Üstelik 19 Aralık 2021-30 Ocak 2022 arası Venüs retrosu da gerçekleşecek. Evrenin yasalarının tüm katılığıyla işlediği bu süreçte kendimizi sürgünde gibi hissedebiliriz. Yanlışlara anlayış göstermek bakımından pek de cömert olamayacağımız bu süreçte ilişkilerin dayanıklılığı da teste tabi olacaktır. Dağ gibi duran ilişkiler taçlanırken imar izni bulunmayan malzemeden çalınmış beraberlikler ise yıkımla yüzleşebilir.

Venüs’ün karanlık yönlerinin daha fazla görünür olabileceği bir döneme giriyoruz. Yıkılmamak için omurgayı her anlamda dikleştirmek, mesafeyi kollamak ve akıllıca kararlar almak gerekebilir bu süreçte. Böylece sevginin can yakıcı tarafları ile mücadele ederken rahat edebiliriz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Venüs periyotları ilgi odağımızın nereye kayabileceğini ve değerli kılmak için neleri tercih edeceğimiz konusunda büyük ölçekte aydınlatıcıdır. İlişkilerin ruhu Venüs’ün burç değiştirmesi ile yakından ilişkili olduğunu pek çoğunuz tahmin ediyorum ki artık biliyordur. Satürn’ün yönettiği Oğlak burcunda hareket eden Venüs yöneticisine yaraşır şekilde uzun süre Oğlak’ta hareket ederken bu süre boyunca olgunlaşmamız gereken konularla bizi karşı karşıya bırakacak. Geleneksel yapı öne çıkarken toplum düzenini bozan her konuya katı duruş sergileyebiliriz.

Oğlak burcu alanları son üç yıldır en çok sınandığımız konular arasında ön sıraları halen bırakamadı. Şimdi gerçekleşecek Venüs retrosu geçmişin enkazlarını resetleyerek yaşama sıfırdan bakma özgüvenini kazanmamıza yardım edecek. Statümüz, saygınlığımız ve başarılarımız öncelikli olabilir. Karizmamızın çizilmemesi için büyük sorumluluklar altına girmeye gönüllü olabiliriz. Bu süreçte elbette sabrımız da sınanacaktır. Birlikteliklerde yaşamın maddi tarafları öne çıkabilir. Para biriktirmek, terfi almak veya iş kurmak, statü için evlilik ve çocuk yapma üzerine planlar havada uçuşabilir.

Ofis dizayn etmek, güçlü işbirlikleri kurmak, işletmeleri büyütmek, devlet destekleri almak ve uzun vadeli projeler üretmek Venüs Oğlak burcunda verim getirebilecek diğer konular arasında. Güçlü, kariyeri öne çıkan ve olgun insanlarla ilişki kurmak isteyebiliriz. İşsiz, gevşek ve statüsü olmayan insanlar taliplerini bulmak konusunda biraz zorluk çekebilir.

Venüs Oğlak burcunda 18 Ocak 2022’ye kadar Yay burcundaki Güney Ay Düğümü ile bağ kuracak. Astrolojide Oğlak ve Yay burçları antiscia sayıldıklarından bu yapı keyif kaçıran gündemler, fazla sahiplenmeden ötürü gelen zararlar, özdeğer sarsılması ve toksik ilişkileri bitiren gelişmeleri gösterebilir. Üstelik acımasızca buna maruz kalabiliriz. Aşk, sosyal yaşam ve para konularında 2018 Ocak ayından beri devam eden kangren olmuş konularda dönüşüm çanları çalabilir. 19 Kasım 2021 Boğa Ay tutulmasında (12 derece) Oğlak/Boğa ekseninde Venüs ve Uranüs üçgeni kesinleşeceğinden dönüşümün gerçekleşmesine ışık olabilecek.

Takibinde 11 Aralık 2021 (25 derece), 25 Aralık 2021 (25 derece) ve 3 Mart 2022 (27 derece) tarihlerinde üç kez Venüs ve Plüton kavuşumu gerçekleşecek. 19 Aralık 2021-30 Ocak 2022 arasında Venüs Oğlak burcunda (26-11 derece Oğlak) retro hareket etkin olacak. Bu kadar yoğun göksel hareketler adeta tüm yargılarımızı da silip süpürebilecek. Retro süreci için detaylı bir yazı yayınlayacağız fakat Venüs ileri hareketi de retro evresinde meydana gelecek olayların yolunu hazırlayacağından en az retro kadar önem teşkil ediyor.

Vizyonumuza ters gelen her ilişki, iş veya hayat düzeni bir bir sonlanırken sıfırdan inşa süreci de takibinde başlayabilecek. Gölge anlamda alkışlanmak için hırsların körlesi olmak, diktatörce emretmek, acımasızca gerçekleri yüze vurmak, gaddarlaşma ve şeytani planlar da maalesef ki yeryüzünde görünür olabilecek. Geleneksel düzenleri bozan gizli ilişkiler, anlaşmalar ve planlar ile madalyonun ters yüzünü görebiliriz.

Pozitif perspektifte incelediğimizse hiçbir şeyi ertelemeden her şeyi vakitlice halledenler ödüllendirilecektir. Süreci doğru değerlendiren ve ciddiyetten ayrılmayanlar gerçek başarıların sahibi olabilir. Venüs Oğlak sürecinde iyi ve kötü kavramından ziyade duygusal mıyız yoksa mantığımızın peşinden mi ilerledik? Soruları ön plana çıkacaktır. Zira çoğunlukla iyilerin değil aklını ölçülü kullananların verim alabileceği bir süreçten bahsediyoruz.

Transitin son aşamalarında 16 Şubat 2022’de (16 derece) Venüs ve Mars kavuşumu ve 1 Mart 2022’de Venüs ve Kuzey Ay Düğümü üçgeni yağmur sonrası toprak kokusu misali ferahlamayı gösteriyor. Geçmişin bağlarından kurtularak ileri bakabilmenin sevinci üzerimizde olabilir. Bu kimileri için büyük bir hastalık, borç veya sorunlu ilişkiden kurtulmak da olabilir.

Venüs Oğlak transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Toplum önündeki imajınızı iyileştirecek faydalı adımlar atabilirsiniz. Kariyerde size fayda sağlamayan insan ve olayları geride bırakarak daha sağlam olan koşullara yönelmek isteyebilirsiniz. Davranışlarınız karşısında insanlar sizi daha çok beğenebilir ve başarılarınızı takdir edebilir. Otorite figürleri arkanızda durabilir bu dönemde. Ebeveynlerinizle, patronlarınızla, mevki sahibi kişilerle sosyalleşerek iş dışında da paylaşımlar yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Gündemde yeni fikir ve projeler olabilir. Bu sebeple keyifli seyahatler gerçekleştirebilirsiniz. Ortak vizyona sahip arkadaşlar ve akrabalarınızla daha sık vakit geçirmek istemeniz muhtemel. Yurt dışı kapısı ile ilgili engeller kalkmaya başlayabilir. Eğitim süreciniz yarıda kaldıysa tekrar devam ederek tamamlama fırsatı yakalayabilirsiniz. Dünya görüşünüz tümüyle değişebilir. Karamsar bakış açınız yerini pozitifliğe teslim edebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Maddi yardımlar görmek ortaklı paralarınızı ilgilendiren olumlu gelişmelerin gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Ödemelerinizi zamanında yapabilir, sizi uzun süre zora sokmuş borçlarınızı da tümüyle kapatabilirsiniz. Sigorta, miras, vergi ve cerrahi işlemlerle ilgili işleriniz başarılı şekilde ilerleyebilir. Psikolojiniz iyileşebilir. Kafanıza taktığınız sorunlar çözüme ilerleyebilir. Eş ve ortağınızın parasında artış yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Toksik ilişkilerden uzaklaşarak sağlıklı beraberlikler kurmak isteyebilirsiniz. Eşiniz ve çok yakınlarınızın başarılarına siz de sevinebilirsiniz. Ticari hayatınızda renklenebilir. Ortaklık ve iş birliklerinizde anlaşmazlıklar var ise çözüm yoluna girebilirsiniz. Statünüze katkısı olabilecek kişilerle uyum sağlayarak dostluk kurmanız da olası. Hayatınızı dönüştürecek bir danışmanlık alabilir veya bu şekilde hizmet veriyorsanız yöntemlerinizi geliştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Çalışma hayatınızda yanlış giden negatif durumlar var ise şartları değiştirmek için ne gerekiyorsa yapabilirsiniz. Size katkı sağlayacak yeni çalışanları yanınıza alabilirsiniz. Verdiğiniz emekler, insanlara sağladığınız faydalar daha çok görünür olabilir. Sağlığınıza, günlük rutininize verdiğiniz önem artabilir. Dişçi ziyaretleri yapabilir, fizyoterapiye gidebilir veya alternatif tıptan yardım alabilirsiniz. Düzensiz yaşam biçiminizi gereken spor ve takviye gıdalarla yoluna sokabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Aşk yaşantınızda yavaş ilerleyen sabır gerektiren konular köklü biçimde çözüme kavuşmaya başlayabilir. Enerjinizi arttıracak yeni ortamlara girebilir ve ilgi alanları bulabilirsiniz. Otorite konumunda olan biri ile aşk yaşamaya başlayabilirsiniz. Riskli yatırımlarınızda muhabeseye giderek geri çekebilir veya farklı alternatiflere yönelterek daha yüksek verim elde edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Aile hayatınızda kangren olmuş ve bilinçaltında sizi karamsarlığa iten olumsuz olaylar çözülmeye başlayabilir. İç rahatlığına kavuşabilirsiniz. Küslükler son bulabilir. Akrabalarınızdan müjdeli haberler alabilirsiniz. Evinizde daha huzurlu vakit geçirebilir ve gerekiyorsa tadilata sokabilirsiniz. Aile şirketi, gayrimenkul mirasları, evlilik ve çocuk yapma temalarında sınav alanına dönüşen mevzularda kesin karar alınarak bitebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Yakın çevrenizde olan sık görüştüğünüz kardeş, kuzen ve akraba ilişkilerinizle iletişiminiz iyileşebilir, destek görebilirsiniz. Zihnen daha berrak hissedebilirsiniz. Eğitim, seminer, ticaret, kısa seyahat ve teknolojiden verim elde edebilirsiniz. Fikirleriniz, bilgi birikiminiz, kararlarınız yakın sosyal çevreniz tarafından onay görebilir. Sosyal medyada ve internet ortamlarında kariyerinize katkısı olacak girişimler yapmanız da mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Maddi yönden ihtiyaç duyduğunuz uzlaşmalara varmanız kolaylaşabilir ve bolluğa açılan kapıdan girebilirsiniz. Yeteneklerinizi keşfetmeniz ve özgüveninizin artması sayesinde büyük sorumluluk alarak başarılarınızı arttırabilirsiniz. Hak ettiğiniz değer iş yaşamında size sunulmaya başlayabilir. Paranızın bereketi artarken zevkle harcayabilirsiniz. Birikim yapmak ve istenilen eşyaları satın almak da aynı şekilde kolaylaşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Burcunuzda hareket edecek Venüs maddi ve manevi yaşam standartlarınızı iyileştirmenize yardımcı olabilir. Kendinize verdiğiniz önem artacaktır ve hayattan aldığınız keyif artmaya başlayabilir. Dış çevre tarafından cezbedici bulunabilirsiniz. Gözünüzü kararlılıkla hedeflerinize odaklamak isteyebilirsiniz. Yanlış ilişkiler köklü biçimde tarihe karışırken sıfırdan başlangıç yapabilecek cesarete sahip olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Transit süresince ruhsal olarak şifalanabilir ve çevrenize de yardımcı olabilirsiniz. Gönüllü yardım edebilirsiniz ve başarılarınızı kendinize saklamak isteyebilirsiniz. Öte yandan kapalı yapacağınız iyiliklere rağmen ilham verici bir figür haline gelmeniz mümkün. Sağlık sorunları hafif geçebilir. Sizi değersiz hissettiren kişilerden uzaklaşarak duygusal problemlerinizi bitirebilirsiniz. Yurt dışı bağlantılı iş fırsatları yakalamak adına şans sizden yana. Aşkta ketum ve gizlilik içerisinde hareket etmeniz de mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Gelecek planlarınızı devreye sokabilirsiniz. Sosyal çevre ve arkadaşlık ilişkileri tatmin vermiyorsa yeni insanları etrafınıza toplayabilirsiniz. Ekip çalışmalarında uyumlu ve anlayışlı davranışlar sergileyerek güçlü liderlik sergilemeniz mümkün. Büyük maddi ve manevi kazançlar adına önünüz açılabilir. Kitlelerin görebileceği internet bağlantılı işlerden verim elde edebilirsiniz. Bu süreçte bir hayalinizin gerçekleştiğine de şahitlik edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgiler,
Begüm Minkis