Begüm Minkis

5 Kasım’da 00:14’te 12 derece Akrep burcunda süper sınıfında önemli bir yeniay gerçekleşecek. Zira yeniay ile beraber tutulma mevsimine doğru ilerliyoruz. Önümüzde gelecek üç yılımızı ilgilendirecek önemli temalar var. Göksel semboller olmamız gereken kişiye dönüşmemiz için değişim rüzgarlarını devreye sokacak. Uzun süredir komada olan ve bitkisel yaşamda can bulmaya çalışan konuların artık beyin ölümü gerçekleşebilir. Boşa çabaladığımız konular var ise artık uykudan uyanabiliriz. Tabiri caizse kurumuş bir ağaç yanarken ateşle buluşan kozalakları yeni ağaçlara can verecektir.

Yeniay anında sabit burçlar baskın çıktığından değişime hassasiyetle bakacağımızı söylesek de vakti gelmiş konular için de artık elimizden pek bir şey gelmeyecek. Zira gökyüzünde ağır gezegenlerden Satürn, Jüpiter, Uranüs ve Neptün yeniayda etkin olarak adeta kurul toplantısı yapmakta olacak. Bizde ne verilirse onu yapmak zorunda kalacağız. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Akrep burcu ilişkilerde beraber paylaşılan kaynaklar ve ortak giderleri ifade etmektedir. Paylaşılan bir duygu veya bir para olabileceği gibi birlikte beslenilen konular ne ise alma verme dengesini derinlikle sorgulayabileceğimiz bir yeniay süreci olacak. Bir taraf tükenen diğer taraf ise tüketen konumdaysa bu sefer yanlışların üstü örtülecek sabır kotası kalmamış olabilir. En karanlıklarımıza gömülerek sorgulamalar yaparak tüm eksik ve artıları net şekilde fark etmeye başlayabiliriz.

Yeniayın etkisiyle kimsenin eli boşta kalmayabilir. Neptün yeniay derecesi ile üçgen açıda konumlanıyor. Sistem bir yerden alırken farklı bir yerden yardımlarını sunabilir. Dibe vurduğumuz noktadan daha güçlü bir şekilde ayağa kalkabiliriz. Zira yön aldığımız karar verdiklerimiz kendimizi daha çok güvenli, tatminkar hissettiriyor olabilecek.

Güneş ve Ay yeniay anında Akrep burcunda dördüncü evde 12 derecede kavuşuyor olacak. Aile, kökler, evlilik, miras vb. konularda hızlı tamamlanmaları ifade ediyor. Bu kombinasyona bir de onuncu evde Boğa burcunda hareket eden Uranüs de partil karşıtlık yapmaktadır. Sarsıcı şekilde ortaya çıkacak isyan, devrim, fikir ve şartlarda değişimi ifade eden bir kombinasyon olduğunu söyleyebiliriz. Fakat şöyle bir detay var ki Uranüs Akrep burcunda yücelen konumdadır. Yüceldiği burçta gerçekleşen yeniaya karşıt açı ile bağlanıyor olması diğer sabit burçlarda gerçekleşen yeniaylara kıyasla adaptasyonu kolaylaştırıyor. Zaten iç kanamanın gerçekleştiği ve derhal ameliyata alınması gereken bir hasta gibi kendimizi hissediyor olabiliriz.

Uranüsyen tesirler farklı taktikler ve ezberleri bozmakla ilgilidir. İnsanlardan beklemediğimiz tarz ve davranışlar görebileceğimizi çok rahat söyleyebiliriz. Bu elbette her zaman kötü olmak zorunda değil. Aksine heyecanlanmaya ve heveslenmeye sebep olabilir. Kimileri de bu değişimi özgüvende kuvvetli sarsılma olarak yaşayabilir. Güç zehirlenmesi yaşayanları sınav bekliyor olabilir. İş ve statü kayıpları, iflas ve beklenmedik ölümler görülebilir. Dünyada deprem, kuvvetli fırtına, beklenmedik hava değişimleri, elektrik kazaları ve bolca komplo teorileri üzerine haberler izleyebiliriz.

Yeniay anında Aslan burcu yükseliyor. Egoyu sağlıklı yönde dönüştürme, yaşam canlılığı ve motivasyonu koruma, gerçekten inandığımız değerlerle toplum önüne çıkmakarak dikkat çekmeyi vurgulamaktadır. Gelişmelerde şaşkınlık veya hayranlığımızı gizlemek de zorlanabiliriz. Cinsellik odaklı ilişkiler, düşükler ve kürtajlar ve gizli ilişkiler ortaya çıkabilir. Vergi, borç, kredi ve faizde dönen paralar yeniay takibinde risk altında olabilir. Ekstra giderler, iflaslar ve zamlar konuşulabilir. Sağlık açısından kalın bağırsak sorunları, cinsel problemler, yeme bozuklukları, rahim ve üreme problemleri ve çocuk düşükleri artabilir.

Alphecca ve Acrux sabit yıldızları yeniayda ön planda bulunduğundan yaşamı her ne olursa olsun daha elverişli, verimli, bizi huzurlu kılacak yöne sürükleyeceğimizi ifade ediyor. Çocuklarla ilgili problemleri gösterdiği için ailelerde çocuk krizleri artabilir. Taciz vakaları, miras problemleri ortaya çıkabilir. Ayrıca sezgilerde ve okült konulara ilgi de artış yaşanabilir.

Akrep yeniayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Finans durumunuzu etkileyecek gelişmelerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Geçmişte doğru yatırım yaptıysanız şimdi kazanımlar da gelebilir. Ticari başarılar elde etmeniz mümkün. Önceden hiç denemediğiniz yeni kariyer alanlarına merak sarabilir risk alabilirsiniz. Miras paylaşımları görülebilir. Eylemlerinizi ve düşüncelerinizi gizli tutabilirsiniz. Ekip arkadaşlarınızla kıskançlıklar olabilir. Okült veya psikolojik danışmanlık almak için uygun bir zaman olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: İlişki ve ortaklık ilişkilerinizde özellikle maddi konularla ilgili düşünmediğiniz işlere girmeyi düşünebilirsiniz. Daha bağımsız, orijinal ve esnek davranışlarınızla bağımlı ilişkilerden kendinizi uzaklaştırabilirsiniz. İlişkide cinsel konularda anlaşmazlıklar görülebilir. Toksik ilişkiler kontrolden çıktıysa ani kopukluklar da gündeme gelebilecek. Başkalarının düşünceleri ve yönlendirmeleri sebebiyle kendinizi baskı ve güvensiz hissetmeye eğilimli olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: İş veya sağlık sebebiyle farklı bir şehre gidebilirsiniz. Zararlı alışkanlıklarınızı ani kararla bırakabilirsiniz. Sürpriz iş teklifleri alabilir veya mevcut yerden ayrılabilirsiniz. Çalışma ortamınızda manipülatif davranışlar ve gizli düşmanlar kendini ele verebilir. Cerrahi operasyon geçirebilirsiniz. Sağlık sorunlarında alternatif tıptan yardım alabilirsiniz. Akrabalarınızla ilgili gizli konular ortaya çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Önceden fark etmediğiniz yeteneklerinizi fark etmenizle geliştirmeye yönünde kararlar alabilirsiniz. Sportif, enerjik ve eğlenceli ruh halleriniz sosyal çevrenizi şaşırtabilir. Aşkta kıskançlık, cinsel takıntılar gündeme gelebilir. Borsa ve spekülatif yatırımlarda büyük risk almamalı paranızı idare etmelisiniz. Çocuk yapmaya karar verebilirsiniz. Çocuklarınızın sosyal çevresi ve arzuları sizi bu dönemde biraz şaşırtabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Gayrimenkulleriniz ile ilgili sorunlar ortaya çıkabilir. Hırsızlık ve dolandırıcılıklara dikkat etmelisiniz. Aniden evlilik kararı almak veya boşanmanız da mümkün. Aile içinde manipülasyon, güç savaşları ve para paylaşımlarında sorunlar görülebilir. Borç isteyen insanlar sizi zora sokabilir. Akrabalar arası restleşmelere oldukça açık bir zaman. Çocuk yapmaya karar vermek veya evinizde ilgilenilmesi gereken tamir işlerine odaklanmanız daha iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Kardeş, komşu ve yakın çevrenizi ilgilendirecek önemli konu başlıkları ortaya çıkabilir. Çocukluk arkadaşlarınız, kuzen ve akrabalarınız sivri dilli tavırlarınızdan hoşlanmayabilir. Ticari konular, taşınma ve akraba ziyaretleri nedeniyle yer değişimi yapabilirsiniz. Para konuşmaları, banka sözleşmeleri, kira kontratları, ilanlar ilgilendiğiniz konular arasında olabilir. İşinize yeni müşteriler kazandırabilirsiniz. Ancak resmi dairelerde beklenmedik sorunlar doğabilir. Kariyerle ilgili büyük ve kalıcı şekilde karar değişikliğine gitmeniz de mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Parayı tutmakta bir hayli zorlanacağınız bir süreç. Vergi, miras, tapu işleri, nafaka, borçlar sebebiyle planda olmayan giderler gündemi sarsabilir. Cinsel olarak farklı istekleriniz olabilir. Hormonlarınızda iniş çıkış yaşanabilir. İş bulabilirsiniz veya tazminatınızı alarak ayrılabilirsiniz. Yeteneğiniz olmayan bir iş alanında diretiyorsanız artık pes etmeniz de söz konusu olabilir. Çocuk sebebiyle uzun vadeli yatırımlar avantajlı olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Burcunuzda gerçekleşecek yeniay tüm ezberlerinizi bozabilir. Ailenizde ve yaşam tarzınızda değişimlere gidebilirsiniz. Ev alabilir/satabilir, taşınabilir veyahut evlilik kararı alabilirsiniz. Davalarınız hızlı görülebilir. Yürümeyen beraberlikler bitebilir. Harekete geçmek istediğiniz konular hem yüksek sorumluluk hem de aile engeli getirebilir. Genital organlarda hassasiyetler, tutkularda artış ve üreme sorunları görülebilir. Estetik, dış görüntüde dikkat çekici değişimler yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Ruh haliniz bunalımlı ve depresif olabilir. Kolay sıkılabilir ve mevcut sorumluluklardan kaçabilirsiniz. Düzensiz ve plansız yaşam bedeninizi yormanıza da neden olabilir. Aşırı ilaç almak, uyumak ve tatlı yemekten kaçınmalısınız. Gizli düşmanlarınız sizi zarar uğratacak beklenmedik hamlelerde bulunabilir. Lehinize dedikodular dönebilir. Paralarınızı gereksiz yerlere çarçur yapabilirsiniz. Hayatınızla ilgili büyük ve riskli hamleler yapmaktan kaçınmalısınız zira birtakım kayıplar önünüze gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Kariyerinizde hırslanarak büyük paraların peşine düşebilirsiniz. Ekip çalışmalarında kıskançlıklar, sınıf ayrılıkları ve manipülatif davranışlar gelişebilir. Paranıza sahip çıkmanız gerekebilir zira alacağınız toplu ödemelerde gecikmeler olabilir. Arkadaşlarınızdan birinden duygusal ilgiye maruz kalabilirsiniz veya yürümeyen ilişkilerde arkadaş kalarak yolları ayırabilirsiniz. Riskli ve büyük paralarla gelişi güzel oynamamalısınız. Zira bu süreçte amaçlarınızı daha gerçekçi hareket ederek geliştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Kariyerinizde ses getiren adımlar atabilirsiniz. Aile ve ev yaşantınızda dengeler yerinden oynayabilir. Hangi taraf ile ilgilenebileceğinizi bilemeyebilirsiniz ve aksine sizin başka istekleriniz de olabilir. Taşınmazlarla ilgili veraset işlemleri, elektrik arızaları, maddi anlaşmazlıklar ortaya çıkabilir. Üzerinizde büyük yük, baskı ve yorgunluk hissedebileceğinizden sağlığınıza önem göstermelisiniz. Geleceğinize sizin için en hayırlı olacak şekilde mantıklı ve adil şekilde yön verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Değişken koşullar içerisinde çoklu seçenekler sebebiyle zihniniz karışabilir. Ani kararla yer değişiklikleri ve uzun seyahatler gerçekleştirebilirsiniz. Seminer, eğitim, yazarlık, pazarlama, reklam ve araç gereçlerle ilgilenilmesi gereken sorumluluklarınızı gündeme taşıyabilirsiniz. Sinsilikler ve gizli düşmanlıklara karşı temkinli olmalısınız. Kulağınıza dedikodular gelebilir ve insanların gerçek yüzünü görebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgiler,
Begüm Minkis