Begüm Minkis

Geldik yılın en flaş olayına… 05 Mayıs 2023 İstanbul’a göre 20:34:01’te 14° Akrep burcunda Uranüs ve Güneş kavuşumu eşliğinde yarı gölgeli Ay Tutulması gerçekleşecek. Akrep burcundaki Güney Ay Düğümü eksenindeki son tutulmada hayatımızda çürük yapıları temizlemeye başlıyoruz. Akrep burcunun malefik tarafını yansıtan Zuben el Genubi sabit yıldızı bizi bilinç altımızın en derin noktalarına götürebilir. Bu özel karanlık yıldız skandal, kirli ve yasa dışı olayların şok edici şekilde ortaya çıkabileceğine işaret etmektedir. Her birimiz bu şiddetli sarsıntıyı hayatımızın belli alanlarında hissedebilir ve kriz yönetimi yapmak zorunda kalabiliriz. Tutulmayla işin aslını tam olarak bilmediğimiz konulara dair büyük konuşmamayı, aşırı iddialı olmamayı yaşananlarla öğrenmek zorunda kalabiliriz. Güzel tarafı ise toksik bağları keserek deri değiştirebilir, beklenmedik yerlerden şifayı bulabilir ve küllerimizden yeniden doğabiliriz. Bitirilmesi ve geride bırakılması gereken unsurlara daha ciddiyetle yaklaşım göstererek önemli aşamalar kat etmemiz olası gözüküyor. Her koşulda büyük bir dönüşüm süreci bizleri bekliyor. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

141 saros nolu tutulma 8 Kasım 2022’de gerçekleşmiş olan Uranyen Boğa Ay tutulmasının tam karşısında gerçekleşerek gücünü arkasını alarak ilerleyecek. Koşullarımızı, konfor alanımızı aniden beklenmedik biçimde iyi veya kötü yönde değiştirecek etkilere çok açık olacağız. Deprem etkisi yaratacak gelişmeler arka planda sinsi biçimde gelişen hastalık, ihanet, yolsuzluk veya benzer türlü olayların iyice görünür olmasıyla yaşanacağına işaret etmektedir. 141 nolu saros Ay tutulması en son 24 Nisan 2005’de 4° Akrep’te gerçekleşmiş. Tutulmanın yoğun olarak etkili olacağı gelecek üç ay içerisinde o döneme bir nebze atıfta bulunacak benzer gelişmelerle yakından ilgilenebiliriz.

Ay tutulmaları duygusal kopuşlar, ayrılık ve tamamlanmalarla doğrudan alakalıdır. Yaşayacağımız Ay tutulması ayrıca kayıplar ve zayıflıkları temsil eden Güney Ay Düğümü ekseninde gerçekleşmesi zaten uzun süredir devam eden sağlam zeminde bulunmayan koşullar varsa eğer daha çok sarsılmasına neden olabilir. Mevcut Boğa ve Akrep ekseninde hareketini gerçekleştiren Ay düğümlerinin Kasım 2022’de olan Satürn sert açısından ayrılması hayatlarımızdaki kadersel gelişimin yavaşlığını sonlandırırken bu sefer de gelişmeler karşısında aşırı hıza yetişememekle sınanabiliriz gözüküyor.

Akrep burcu ülkeler astrolojisinde derin devlet, mafya, casuslar, politika, kredi kurumları, psikologlar, operatör doktorlar, askerler, bankalar, tefeciler, yer altı kaynakları, dedektifler, araştırma anket kurumları, madenciler, taciz vakaları, cinayetler, önemli kişilerin hastalıkları ve cenaze törenleri, ülkelerin üreme oranları, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, bataklık yerler, atık ve geri dönüşüm merkezleri, sürüngen hayvanlarla ilişkili konuları ifade etmektedir. Tüm bu konulara dair sorunlar, aksamalar, anlaşmazlıklar ve kirli işler ayyuka çıkmasıyla şok olabiliriz.

Tutulma an haritasını biraz daha detaylı incelersek eğer an haritasının da yükseleninin Akrep burcu olması bireysel haritalarımızın Akrep bölgesine daha yoğun surette odaklanma yaşayabileceğimizi gösteriyor. Sırtımızı döndüğümüz alanları ifade eden 12.evde gerçekleşmesi öngörülmez olayların şiddetini daha çok büyütebilir. Tüm bu olaylar her ne yaparsak yapalım kadersel gelişmelerin önünü kesemeyeceğimizi ifade etmektedir.

Bireysel hayatlarımızda hiç beklenmeyen kişilerden gelebilecek ani evlilik, boşanma, sürpriz çocuk sahibi olma, aldatılma, taciz, intihar ve cinayet vakaları çok şaşırtıcı, sorgulatıcı olabilir.
Tutulmanın Sabian Sembolü Beş kum tepeciğinin etrafında oynayan çocuklar. Sembol bize güzel bir ideal için birlik içerisinde çalışabileceğimizi, kendimize yeni yararlı ve oyalayıcı uğraşılar bulabileceğimizi, şartları ve mekanları kendimize uygun en maksimum düzeye getirebilmeyi göstermektedir.

Türkiye haritasını incelediğimizde 5.evinde şans noktasının üzerinde gerçekleşecek. Ülkenin maddi manevi rızkını değiştirebilecek güçte önemli bir olayın yaşanabileceğine işaret etmektedir. Tutulmanın hemen takibinde seçimin gerçekleşecek olması da zaten buna işaret ediyor. Gençler, sportif faaliyetler, festival alanları, burs imkanları, girişimciler ve eğlence mekanlarıyla ilişkili yeni olumlu düzenleme ve değişimler olabileceğini vurgulamaktadır. Venüs’ün İkizler’de ülkenin Ay’ının üzerinde olması tutulma takibinde halkın korkularını yenmesi, huzur ve dengesinin artmaya başlaması gibi faydalı yeniliklere işaret etmektedir.

Ay tutulmasının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Maddi kaynaklarınızı ilgilendiren değiştirici koşullar görünür olabilir. Borcunuz varsa kapatabilir ve yaşadığınız krizlere kökten çözümler üretebilirsiniz. Terapi, cinsellik, meditasyon, okült ve ezoterik alanları daha merak edebilir veya derin ölçekte deneyimleyebilirsiniz. Bir diğer odağınız psikolojik sağlığınız ve ilişkiler üzerine yoğunlaşacaktır. Hızlı başlayan tutkulu ve samimi ilişkilere girebilirsiniz. Her türlü ilişkilerde gizli saklı olaylar varsa eğer daha çok görünür olması da tüm dengeleri değiştirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: İlişki ve ortaklıklarınıza dair sürpriz radikal gündemler içerisine girerek aydınlanma yaşayabilirsiniz. Aldatma, dolandırılma, kumpaslar vb. gizli saklı durumlar varsa eğer bütün hepsi ortaya çıkabilir. Ani evlilik, boşanma, seyahat veya taşınma kararı almanız tutulma takibinde mümkündür. Bunun yanında dış görüntünüz, sağlığınız, tutum ve davranışlarınızda olumlu yönde değişiklikler yapabilirsiniz. Yapacağınız yenilikler hayat kalitenizi arttırmaya, sizi özgür kılmaya başlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Mesleki koşullarınız, sağlık rutinleriniz ve görevlerinizi ilgilendiren büyük değişimler gündeme gelebilir. Çalışma arkadaşlarınızla kriz yaşayabilir, bitmeyen proje veya gelmeyen paraların asıl sebebini fark ederek yeni düzenlemeler yapabilirsiniz. Psikolojinize eskisine kıyasla daha çok önem vermeye başlayabilir, kendinizi rahat hissettiğiniz ortamlarda ve insanlarla daha çok plan program yapmaya karar verebilirsiniz. Kilo verebilir, yeni bakım ürünleri alabilir, estetik işlemlerden geçebilir ve kendinize yeni bir yaşam biçimi çizebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Aşkınız veya çocuğunuzun hayatında gizli saklı konulara dair büyük aydınlanmalar yaşayabilirsiniz. Aldatma, dolandırılma ve hırsızlıklara açık olabileceğiniz bir zaman içerisine giriyorsunuz. Eğer bir suç işliyorsanız veya para gizliyorsanız ortaya çıkabilir. Geçmişte yaşanmış ancak tam kestiremediğiniz bir olayın içyüzünü fark ederek oldukça şaşırabilirsiniz. Riskli yatırımlarınızda temkinli olmalı, büyük maceralara atılmadan gerçekçi biçimde sorumluluklarınızın peşinden gitmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Aile hayatınız ve özel yaşantınıza dair ani sağlık sorunları, finansal veya manevi krizler yaşayabilirsiniz. Aile içi kıskançlık, skandal, fitne fesat içeren durumlar varsa eğer ortaya çıkabilir ve sizi zarara uğratabilir. Taşınma, emlak alımı, miras konularında tamamlanmalar olabilir. Ailenizden, akrabalarınızdan arzu ettiğiniz destek ve ilgiyi bulmakta zorlanabilirsiniz. Bazı toksik bağları kesmek ve kendi yolunuza gitmek isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Ticari hayatınızda sorunlar görülebilir. Alım satımlarda kazıklanma, ödemelerde gecikme, borçları öderken zorlanma, kardeş ve kuzenlerinizle finansal bağlantılarınız varsa eğer anlaşmazlık ortaya çıkabilir. Seyahat programları ertelenebilir, yolculuklarda kaza ve aksaklıklara karşı dikkat etmeniz gerekebilir. Zihinsel yönden kendinizi krizler içerisinde bulabilirsiniz. İletişim konularında verdiğiniz sözlere, doğru bilgi aktarımına, üslubunuza dikkat etmeniz gerekebilir. Sakladığınız gizli plan ve projeler varsa eğer ortaya çıkarabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Maddi kaynaklarınızı dikkatli biçimde yönetmeniz gereken kritik bir sürece giriyorsunuz. Uzun süredir beklediğiniz kaynaklar elinize geçebilirken emin olduğunuz kaynaklara dair ani iflas yaşayabilir, hırsızlık, dolandırıcılıklardan zarar görebilirsiniz. Borçlanmak veya başkalarından yardım istemek zorunda kalabilirsiniz. Başkalarıyla ortak hareket etmek, uyumlu olmak ve gerektiğinde destek istemeniz gerekiyor gözüküyor. Aksi taktirde sorumluluklarınızla kendiniz başa çıkmakta zorluk çekebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Tüm yaşam kalitenizi kökten değiştiren ölüm ve yeniden doğum etkisini hissedebilirsiniz. Ani evlenme, boşanma, ortaklık, taşınma veya seyahat gündemleriniz olabilir. Gizlediğiniz veya sizden gizlenilen şeyler varsa eğer ortaya çıkabilir. Psikolojik ve bedensel sağlığınızın hassas olabileceği bir zaman. Operasyon geçirebilirsiniz. Etrafınızdaki insanları ve olayları kafanıza çok takmaya, riskli ve kötü sonuçlar doğuran işlere girmeye eğilim gösterebileceğiniz için herkese güvenmemeli dikkat etmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Yönsüz hissediyorsanız artık geride kalıyor. İşsizlik bitebilir ve yoğun sorumluluklar altına girebilirsiniz. Ortaklı kaynaklar, borçlar ve mirasla ilişkili sizi yetersiz hissettiren gelişmeler olabilir. Riskli ve kötü bir ortamdan paçayı sıyırarak kurtulabilirsiniz. Sinsi düşmanlar, hile yapan ve kumpas kuranlar varsa eğer net şekilde ortaya çıkabilir. Bazılarınız detaylı checkuptan geçebilir, teşhisi konulamamış rahatsızlıkları aydınlanabilir. Öte yandan diyet, perhiz ve sportif işlerle ilgilenmek adına destekleyici süreçlere giriyorsunuz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Geleceğinizde görmediğiniz veya önünüze engel olan unsurları hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Bazı arkadaşlar, projeler veya gruplara dair işler tamamlanabilir. Çevrenizde yardıma ihtiyacı olan insanlar olabilir. Dayanışma içerisinde olmanız ve yardımlaşmanız gerekebilir. İş kurmak, var olan işinizi büyütmek için gereken koşullar oluşmaya başlayabilir. Sürpriz kazançlarınız olabilir. Kişisel şansınız ve özgüveniniz artarken fitne fesatlık içeren ortamların üzerinizdeki ağırlığını hissedebilirsiniz. Kimileriniz çocuk sahibi olmaya veya çocuklarınızın hayatına dair yatırım yapmaya karar verebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Kariyeriniz, itibarınız ve hedeflerinizle ilişkili zorlu dönemeçlerden geçebilirsiniz. Arkadan çevirdiğiniz kötü işler varsa eğer ortaya çıkabilir. Prestijinizi zedeleyen ortam ve insanlardan kaçınmanız iyi olabilir. Aksi takdirde başarılı olamayabilirsiniz. Kariyerinizde köklü bir değişiklik olabilir. İş sebebiyle kısa seyahatler yapabilir, yeni ticari anlaşmalara imza atabilirsiniz. Ev ve aile hayatınızda sorunlar varsa düzelebilir. Ev alabilir, evlenebilir, ebeveyn olmaya karar verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Yurt dışı, uzak yolculuklar, yabancılar ve taşınma süreçleriniz varsa eğer zarar ziyana uğramamak için dikkat etmelisiniz. Kültürel, görüş ve dini farklılıklar sizi rahatsız hissettirebilir. Yeni tanıştığınız kişilere karşı önyargılı olmadan şans vermeniz gerekebilir. Finansal açıdan hak hukuk arayışına girmeniz de olası gözüküyor. Kardeşleriniz, kuzenlerinizin yaşamında hayırlı gelişmeler olabilir. Eğitim, seyahat, teknoloji ve ticari faaliyetler konusunda avantajlı konuma geçebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis