Begüm Minkis

Arzularımızı, paramızı, aşkı nasıl yaşadığımızı ve özdeğerimizi temsil eden Venüs gezegeni 5 Nisan 18:18’de Balık burcuna geçiş yaparak 2 Mayıs’a kadar burada kalacak. Venüsün dispozitörü Jüpiter de kendi yönetiminde Balık’ta bulunduğu için karşımızda bu dönemde tam performans bir Venüs gözlemliyor olacağız. 5 Kasım 2021’den beri Venüs Satürn yönetiminde burçlarda ilerliyor ve Venüsyen konuları sınavlı hale getiriyordu. Şimdi karşımıza zincirlerinden kurtulmuş bir Venüs geldiğini düşünecek olursak romantizm sevdalıları için gökyüzünde verimli ve heyecanlı gelişmeler yaşanabilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Engin denizlerde yüzeye mi çıkmaya ihtiyacınız var yoksa diplerde mi yüzmek istiyorsunuz? Yaşamın her iki ucunu da temsil edebilen Venüs Balık arketipi bu sebeple koşulsuz sevgi, sınırsızlık, bolluk ve ilahi sevgi ile doğrudan ilişkilidir. Yalnız unutmamalı ki sevgi, hayaller, idealler her şeyin önüne geçerse yaşamdaki gerçeklik algımız ve ruhsal dünyamız deforme olur. Bu sebeple önce kendimize sonra çevremize gerekli düzeyde sınır koymayı ihmal etmemek gerekiyor.

Yazıya ilk etapta uyarılar ile başlamak sonra ise güzel haberlerle devam etmek istiyorum. Venüs Balık burcunda yüceldiği için tüm temsil ettiklerini kuvvetli biçimde açığa çıkarır. Yücelen burçlarda yerleşen gezegenleri kontrollü biçimde kullanmazsak başımıza bela alabiliriz. Neden mi? Venüs Balık burcu en temel manasıyla fedakarlık, anlayış ve sonsuz bir sabır ile ilişkilidir. Balık diplere dalan sonra yüzeye çıkma ihtiyacı duyan yaşamın her yönünü eğrisi ve doğrusu ile tadan bir arketiptir. Yüzeye çıkmaya ihtiyacınız varsa mantığı bir kenara atarak aşk, para, hazları zirvede yaşayabilirsiniz. Sırf bu hazların devamı için hemen affedebilir, sorunları görmezden gelebilir veya umursamayabilirsiniz. Fakat bir yerden sonra bu koşullara devam etmeniz güçleşir.

Yaklaşık dört yılda bir etkilen Satürn transiti ile büyü bozulmaya başlar. Balık bu sefer gereken besini toplamak, dinlenmek üzere diplere yüzmeye başlar? Bu tamamen kişisel ihtiyaçlara göre değişir. Aynı şekilde aşkta skandal, masraf ve dipleri de zirvede yaşayabilen bir formdur. Tüm bunlar her şeye evet demenin, sessiz kalmanın, yönetimi elden bırakmanın bir sonucudur ne yazık ki. Bu sebeple Venüs Balık burcunda seyahat ederken ilk etapta sınır çizmenin önemini unutmamalıyız. Hayallere yanlış biçimde kaptırmadan elimizdeki güzelliklerin kıymetini bilmeliyiz.

Aşkta serenatlar, evlilik teklifleri, romantizm hat safhada yaşanabilir. Sevgililer evlilik hayalleri içerisinde gelecekteki çocuklarının isimlerini şimdiden aramaya başlayabilir. Kızlar gelinlik bakabilir, oğlanlar damatlık. Peki bunların hepsi gerçek mi? Tabii ki değil. Bazı ilişkilerin içinin ne kadar fos olduğunu, yalanları, dolandırıcılıkları ve tamamen çıkar ilişkisi olduğunu da fark edebilirsiniz. Bu dönemde Sanat, yaratıcılık, edebiyat, şiir, sinema, fotoğrafçılık ve müzikal vb. konularla ilgilenenler için son derece destekleyici ilhamın bol olabileceği zamanlar olacaktır.

17-18-19 Nisan’da Venüs-Uranüs ve Venüs-Merkür altmışlık uyumlu açıları gökyüzünde etkili olacak. Bu dönemlerde kişisel bakım, estetik ve güzellik faaliyetlerinde yoğunlaşma beklenebileceği gibi finansal olarak ciddi bir enflasyon da yaşanabilir.

Ve gelelim asıl önemli tarihler olan28-29-30 Nisan’a. Bu tarihlerde Balık burcundaki Venüs hem yüceldiği derecelerde ilerlerken hem de Jüpiter ve Neptün orta noktasında olacak olması transitin en doruk ve önemli sürecini vurguluyor. Oldukça büyülü gelişmeler, mucize olarak algılanan olaylar, rüyaların gerçeğe dönmesi. Ferhat ve Şirinler, Leyla ile Mecnunlar’ın kavuşması söz konusu olabilir. Öte yandan ruhsal çalışmalar, estetik ve güzellik konuları için uygun zamanlar olabilir.

Venüs Balık transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: İlham ve yaratıcılığınız bu süreçte çok artabilir. İnsanlardan büyük destek ve yardımlaşmalar içerisinde olmanız mümkün. Sanal ticaret, yurt dışı işleri, sağlık ve şifa alanlarında çalışıyorsanız alacağınız verim iki katına çıkabilir. Bir döngünün sonuna gelmişseniz şayet yeni başlangıçlar için umutlu bir şekilde hazırlık sürecine geçmeniz muhtemel. Kontrolünüz dışında gelişecek kadersel olaylar karşısında olayların akışına teslim olmanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Geleceğe dair arzularınız ve hayallerinizi gerçekleştirmek üzere çalışmalara başlayabilirsiniz. Kariyerinizde yükseliş büyüme sürecinde olabilirsiniz. Konumunuzla beraber kazançlarınızda da aynı oranda artış olabilir. Sosyal bağlantılar kurarak işlerinizi daha kolay çözümleyebileceğiniz ve ayrıca arkadaşlıklardan hayırlar görebileceğiniz bir zaman olarak gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Kariyerinizde verdiğiniz emeklerin meyvelerinizi toplamaya başlayabileceğiniz bir sürece giriyorsunuz. Beklenen terfinizi alabilir, daha iyi bir şirkete geçebilir veyahut kendi işinizi geliştirebilirsiniz. Bu etkiler aynı zamanda sosyal statünüzü de güçlendirebilir. Toplum sizi destekleyebilir ve takdir edebilir. Hem ailevi hem kariyerinizle ilgili güzel gelişmelerle karşılaşmanız yüzünüzü güldürebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Ruhsal ve mental olarak büyüyüp gelişecek çevreniz ile etkili iletişim kurmaya başlayabilirsiniz. Hukuksal süreçlerde kazanan siz olabilir adaleti sağlayabilirsiniz. Geçmişte olumsuz deneyimleriniz olduysa karamsarlığı bırakarak umutlu, pozitif ve iyimser bir ruh haline bürünebilirsiniz. Yönünüzü geleceğe çevirecek ve koşullarınızı daha iyi aşamaya taşımak adına yeni fikirler üretmeye başlayacaksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Maddi manevi durumunuz sağlıklı ilişkileriniz sayesinde daha iyi forma taşınabilir. Tazminat davası, nafaka, sigorta, vergi ödemeleri, miras temalarından kazançlı çıkabilirsiniz. Eş veya ortağınız ile ortak noktada buluşmanız mümkün gözüküyor. Maddi manevi standartlarınızı büyütmeye yeltenerek yeni ortaklı işler başlatabilirsiniz. Cinsel yaşamınız, psikolojik durumunuz ve yaşamın içindeki krizli konularınız şifalanıp çözülmeye başlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Yakın dostluklar, ortaklarınız, davalık olduğunuz kişiler ve varsa evlilik yaşantınızda iletişim istediğiniz gibi ilerleyebilir gözüküyor. Elinizden tutacak, sizinle empati yapacak ve size fayda sağlayacak arkadaşlarınızla sık sık vakit geçirebilirsiniz. Evlilik teklifi alabilirsiniz veya sorunlu bir beraberliği barışçıl biçimde bitirebilirsiniz. Danışmanlıklar ve davalardan alabileceğiniz faydaların artması mümkün gözüküyor. Arabulucu yönleriniz güçlenebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Takım arkadaşlarınız, çalışma ortamınız, müşterilerinizle iletişiminizde anlayış, huzur ve sevecenliğin ön plana çıkacağı zamanlardan geçebilirsiniz. Yeni iş fırsatları edinmek, iş hacminizi arttırmak adına başarılı bir süreçten geçmenizde olası gözüküyor. Hormonal sorunlar veya mesane bölgenizde hassasiyetler yaşayabilirsiniz bu süreçte. Gündelik düzeninizde sorumluluklarınız karşısında fazla rehavete düşmemeye dikkat etmek gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Aşk yaşantınız, yaşamdan aldığınız zevk ve spekülatif yatırımlardan kazançlar konusunda bereketiniz artabilir. Popülariteniz yükselirken çevreden iltifat ve alkışlar alabilirsiniz. Sevgiliniz ile unutulmaz güzel anlar yaşamanız olası. Romantizm ve duygusallık yaşamınızın her alanında zirveye çıkabilir. Sağlıklı ilişkilerde bağlar güçlenerek bir üst aşamaya taşınabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Taşınma, ev dekorasyonu, mülk yatırımları, tadilat ve tamirat işleri ile yoğun biçimde ilgilenebilirsiniz. Evinizin bereketi ve iç huzurunuz artabilir. Aileniz büyüyebilir ve yeni sevdiğiniz üyeler katılabilir. Sevdiğiniz yakın arkadaşlarınızla birlikte yeni bir eve çıkmanız da olası. Kimileriniz aile ile birlikte uzak bölgelere tatil organizasyonları yapabilirsiniz. Yuva kurma isteğinizde artış olması mevcut birlikteliğinizi evliliğe sürükleyebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Sosyal bağlantınızın, mail trafiğinizin, yeni karar ve projelerinizin devrede olabileceği bir zaman geçirebilirsiniz. Hayır getirecek kontrat ve anlaşmalar imzalayabilir, eğitimlere, turlara katılabilirsiniz. Hayalleriniz somuta dönüşebilir. Araba, yeni teknolojik alet ve araç/gereçler satın alarak yaşamınızı daha pratik hale evriltebilirsiniz. Kardeşleriniz başta olmak üzere yakın aile üyeleriniz ile daha barışçıl ilişkiler kurmanız da olası gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Kişisel değerinizi ve ihtiyaçlarınızı fark etmeniz kazançlarınızı yatırım veya girişimler yoluyla geliştirip bereketlendirmeniz açısından olumlu bir sürece giriyorsunuz. Eğer çalışansanız maaşınıza zam almanız da mümkün. Paranızı bu süreçte amaç değil daha çok araç olarak görme eğiliminiz var. Bu nedenle hem eviniz hem de kendiniz için bol bol harcama gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Hayatın her alanında dikkatleri üzerinize toplamanız ve başarılarınızı görünür kılmanız mümkün. Çevrenize ışıltı saçabilir, kariyerde terfi edebilirsiniz. Huzur, mutluluk ve bereketiniz artış gösterebilir fakat çevrenize karşı gerçek dışı iyimserlikte yaklaşmanızın bazı sorunları gözden kaçırmanıza neden olabileceğini aklınızda tutmak faydalı olacaktır. İlişki başlatmak, evlilik kararı almak veya mevcut ilişkinizde romantik planlar yapmak için oldukça uygun gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis