Begüm Minkis

5 Nisan 2019’da İstanbul saati ile 11:50’de 15° Koç burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Koç sembolizmi aynı yeniay zamanları gibi girişim, hareket ve başlangıçları gösterir. Gelişmeler aynı nisan yağmurları gibidir, olmadık anlarda yağar ve birden durulur. İçerisinde hep bir potansiyel vardır ve asla yoruldum demez. Bu yeniay etkisiyle biz de oldukça enerjik hissederek tazeleneceğiz.

Yeniay anının haritasında su elementi baskınlığı ve yükselenin yine 15° su grubundan Yengeç burcunda olması dolayısıyla duygusal hassasiyetler,aile temaları, hayallerimiz ve geçmişle bağlantılı konuların oldukça baskın olacağı bir süreç yaşayacağımızı söyleyebiliriz. Geçmişteki yanlış karar ve davranışlar dolayısı ile bu konudaki temaları yaşadık ve gördük. Artık tecrübeliyiz ve içimizdeki çocuksu Koç enerjisini doğru yönlendirmeye başlayabiliriz.

Yeniay güçlü 10. Ev alanında ve Alpheratz sabit yıldızı etkisinde gerçekleşecek. Bu yıldız başarı kazanmak için girişkenliği ve bağımsızlığı simgeler. Bu sert ve hızlı başlangıçlar, kadersel seçimler ve vazgeçiş temalarını ortaya çıkaracaktır. Bu gibi durumlar kişilerin hayat sahnesinde edindikleri rollerle bağlantılı olarak şekillenebilir. Genel olarak koşullarımızı değiştirmek ve yeni maceralar deneyimlemek istiyebiliriz. Hatırlarsanız 6 Ocak’ta 15° Oğlak burcunda Pluto ve Satürn etkili bir güneş tutulması deneyimlemiştik, bu gökyüzü olayının etkileri hala sürüyor ve değişim döngüleri farklı konfigürasyonların tetiklemesiyle tekrar tekrar hayatımıza etki ediyor. Mevcut yerleşimleri sayesinde bu kuvvetli yeniayı daha da tetiklenerek adeta minör bir tutulma deneyimlememize neden olacak. Kısacası gökyüzü artık hazırım diyor!

Haritada dikkat çeken bir diğer önemli husus ise öncü T-kare dediğimiz önemli açı konfigürasyonu: Ay Düğümleri’nin yeniay’a sert açıda olması ve Satürn’ün yine yeniay’a sert açıda ve güney ay düğümü ile kavuşuma yaklaşmış olması. Bu tarz açılar ve kavuşumlar sık gerçekleşmez ve önemli yıl döngüleri ile bir araya gelerek bizlere mesaj verirler. Bu nedenle aslında içimizde gerçekten bir potansiyelin var olduğunu, bu enerjiyi birden her alana yönlendirmek istememizle işlerin birbirine girme ihtimalinin altını çiziyor. Gökyüzü yeniliklerin yanında sorumlulukları da aniden karşımıza çıkaracak fakat ince eleyip sık dokumak bu süreçte pek mümkün olmayacak! Gözlerimizi dört açmamız gerekebilir.

Enerjimizi yerinde kullanmayı başarırsak oldukça şanslı etkiler de barındırıyor bu yeniay. Jüpiter genişleten, geliştiren ve koruyan enerjisi ile yeniay’ın kahramanı olarak Yay burcundan kuvvetli bir destek veriyor, üstelik 10 Nisan’da geri hareketine başlamadan hemen önce! Adeta son güzelliğini yapacak gibi gözüküyor. Her ne için istek duyuyorsak ve başlatıyorsak, uğurlu bir tarafı var ya da ilahi adalet yerini buluyor demektir. Çünkü Jüpiter ve Satürn hakedişlerle de alakalıdır.

Bu yeniay sürecinde spora başlamak, dans etmek ve yemek yapmak gibi hobilerle ilgilenmek oldukça eğlenceli hal alabilir. Nerede hareket orda bereket enerjisini çalıştıralım. Bir de Balık burcundaki Venüs, Neptün, Merkür kavuşumunu hayata karşı sevgi duymak, istemek, sevmek, sevilmek ve içsel huzur konusunda çalıştırırsak evren bize daha da fazla destek olacaktır.

Yeniay’ın burçlara etkilerine gelirsek eğer: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Yeniay’ın başrolünde siz varsınız ve uzun zamandır yapmak istediğiniz konuların üzerine giderek başlatabilirsiniz. Kendinizi oldukça enerjik hissedeceksiniz bu yüzden çok hızlı ve ani kararlar vermekten kaçınmalısınız. Aile ve ev içerisinde, mesleki konularınızda ve kardeşlerinizle ilgili değişimler deneyimlemenizle birlikte sorumluluklarınızda artabilir gibi gözüküyor. Taşınmak ya da seyahate çıkmak için oldukça uygun zamanlardasınız. Bu süreçte imajınızı yenileme kararı verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Uranüs ve Jüpiter dolayısıyla değişimlere maruz kalmış Boğa burçları bu dönemde yakın çevre ve kendileriyle başbaşa kalmak isteyebilirler. Bilinçaltınızın yoğun çalışmasıyla sanatsal alanlarda başarı gösterebilirsiniz. Rüyalarınızın bu dönemde artmasıyla bazı aydınlanmalar yaşayabilirsiniz. Hastane kontrolleri için uygun süreçler. Çevrenizde size gizli duyguları olan birinden gerçekleri öğrenebilirsiniz. Yani sırların ortaya çıkacağı bir zaman deneyimleyeceksiniz. Ani harcamalar ve birden ortaya çıkan borçlar konusunda dikkatli olmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: İletişim kanallarınızın oldukça hareketli olacağı bu zamanda sosyal çevre ve arkadaşlarınızla programlar yapabilirsiniz. Geleceğiniz için atacağınız adımlar önem arz ediyor. Özellikle mesleki şartlarınız konusunda ne kadar gerçekçi düşündüğünüzü bu dönemde sorgulayabilir ona göre kararlar almak noktasında harekete geçebilirsiniz. Sosyal medya ve internet dolayısı ile güzel şanslar yakalayabilirsiniz. Mars sayesinde ve yeniay dolayısıyla oldukça hareketli olacaksınız. Artık isteklerinizi karşı tarafa iletmek ve kendinizi ifade etmek isteyeceksiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Yeniay anının yükseleni sizin burcunuzda olduğundan güçlü etkiler altındasınız. Kişisel geleceğinize yönelik adımlar ve aile temalarının yoğun olduğu bir süreç deneyimleyeceksiniz. Annenizle ilgili bazı şartlar değişebilir ve bu durum da size yansıyabilir. Mesleki olarak önemli yükselişler yaşayabilirsiniz. Zihninizin oldukça yoğun olması bazen sizi kararsız bir kimliğe büründürse de diğer seslere kulak asmadan daha çok içinizdeki sesi dinleyerek hamlelerde bulunmalısınız. Toplumda önemli bir noktaya gelerek kendinizi ispatlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Dost burcunuzda gerçekleşecek yeniay size yeni fırsat kapılarını açabilir. Uzak seyahatler yapabilir ve akrabalarınızla daha fazla temasa geçebilirsiniz. Ticari ve geniş çaplı işleriniz varsa büyük başarılar için ilk tohumlar atılabilir. İletişim ve yayıncılık gibi mesleklere sahipseniz buralarda büyümeler gözlemleyebilirsiniz. Hayata daha çocuksu ve affedici bakmaya başlıyorsunuz. Kendinizi geliştirmek amacıyla bazı eğitici faaliyetlere katılabilirsiniz.
Rüyalarınıza ve bilinçaltınıza dikkat etmelisiniz keza sezgileriniz bu dönemde artacak ve olayları daha net görmeye başlayacaksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Para ile ilgili önemli ideallerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Kendinizi daha mutlu hissedeceğiniz atılımlarda bulunarak hayatınızı sağlama alacağınız sigorta, kredi, yatırım, miras gibi konularda ani kararlar eşliğinde başlangıçlar yapabilirsiniz. Etrafınızdaki kişilerden maddi ve manevi destek görerek ilerleyebilme şansınız çok yüksek. Ruhsal olarak kendinizi sıkılmış hissederseniz çareyi sosyal çevrenizde bulabilirsiniz. Kalabalıklara karışarak düşüncelerinizi dağıtın ve hayattan keyif almaya bakın. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Öncü bir burç olarak yeniaydan kuvvetli şekilde etkileniyorsunuz. Bu süreçte evlilik ve genel ilişkileriniz konusunda önemli atılımlar gerçekleştirebilirsiniz. Ev alıp satmak, taşınmak, ortaklığa girişmek, evlenmek gibi kararlar alabilirsiniz. Hayatınızdaki kişilerin sizin için ışık olacağı bu zamanda çatışmalardan uzak durmaya özen göstermelisiniz. Genel hayatınızda bazı önemli yapı taşlarında değişimler olabilir ve bu durumlar sizi daha fazla sorumluluk duygusuna itebilir. Evliğiniz içerisinde yeni kararların alınması toplumdaki imajınızda bazı önemli değişimleri de beraberinde getirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Sağlık durumunuz ve gündelik hayatınız noktasında bazı önemli adımlar atabilirsiniz. Yeni beslenme şekillerine geçerek kendinize daha fazla dikkat etmeye başlayabilirsiniz. Çalışma arkadaşlarınızın genel durumları sizin bakış açınızda değişimler yaratabilir. Seyahate çıkarak kendinizi dinlemek isteyebilir, hayatınıza yeni eğitim, hobi ve girişimler ekleyebilirsiniz. Spora yazılmak ve evinizde genel düzenlemeleri yapmak için de uygun konfigürasyonlar görünmekte. Taşınmak ya da araba almak gibi atılımlarla hayatınıza yenilik gelebilir. Bu durumlar size fayda sağlayacak ve manevi değerlerinizi genişletecek. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Bu yeniay dolayısıyla keyfiniz yerine gelebilir ve daha fazla risk alan bir karaktere dönüşebilirsiniz. Aşk hayatınızın canlanması bakış açınıza önemli açılımlar getirebilir. Sanatsal çalışmalarınız ve hobileriniz bu süreçte maddi açıdan yarar sağlamanıza neden olabilir. Kendinizi sahneye atmak ve göstermek istiyorsunuz. Geçmişten gelen bir borç durumunu kapatıp huzura erebilirsiniz. Kısa seyahatler veya tatil planları yapmak isteyebilirsiniz keza karşıt burcunuzda ilerleyen Mars sizi pek durgun bırakmak istemiyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Öncü bir burç olarak Satürn’ü burcunuzda ağırlamanız bu yeniayda da sizin peşinizi bırakmayacak gibi gözüküyor. İlişkileriniz ve evliliğiniz dolayısı ile bazı sorumluluklar sizi sarabilir, özellikle ev içerisinde iş paylaşımı ya da genel evde oluşacak yenilikler sizi oldukça meşgul edebilir. Taşınmak , ev almak ya da satmak gibi gündemler hayatınızda olabilir. Aile bireylerinizle yaşayabileceğiniz yanlış anlamalar noktasına ekstra dikkat etmeniz gerekiyor. Özel hayatınız yeni tanışmalar vesilesi ile canlanabilir. Karşıt görüşleri hoşgörü ile karşılamak gereken bir dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Yeteneklerinizi kendinizi ifade etme becerisi olarak kullanmak size yeni iş kapıları ve müşteriler getirebilir. Pazarlama, esnaflık, iletişim, yazarlık, web tasarımı ve yayıncılık gibi mesleklere sahipseniz hızlı ve pozitif gelişmelerle yol alabilirsiniz. Harcamalarınızın da oldukça artabileceği bir dönemdesiniz. İnternet yoluyla daha uygun fiyatlı alışverişler yapabilirsiniz. Araba almak gibi hayatınızı kolaylaştıracak adımlar atabilirsiniz. Oldukça hareketli olmanız sizi yorgun düşürebilir, bu nedenle dinlenmeye de özen göstermelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Hiç olmadığınız kadar enerjik ve girişimci olabileceğiniz günler önünüzde. Her taraftan destek görmeniz mutluluk ve tatmini de yanında getiriyor. Aşk hayatınızın canlanması ve eğlenceli ortamlarda bulunmak bu dönemde mümkün. Yeteneklerinizi daha etkin bir şekilde kullanmaya başlayabilir ve bunlardan kazançlı çıkabilirsiniz. Parasal fırsatlarını arttırmanın kilit noktası girişim ve hayata karşı heyecan duymanız olacak. Yeni iş fırsatları ve mal alımı konusunda destek göreceksiniz bu dönemde. Aile içerisindeki güzel bir durum hayat enerjinizi yükseltebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,

Begüm Minkis