Merve Çubuktepe

Yaz tutulmalarının sonuncusuna geldik. 2020 yılını bir kitap gibi düşünürsek eğer, en azından ilk bölümünü Temmuz ayı itibariyle kapatıyoruz. İnanılmaz yoğun, zorlu makro ve mikroda her anlamda etkileri yankılanan bir yılın içerisindeyiz. (Detaylar ve burç yorumları yazının devamında)

Tutulma saat 07:44’te 13 derece Oğlak burcunda gerçekleşecek. Yaz tutulmalarını kapılar gibi düşünürsek; 5 Haziran 2020 Yay burcunda Ay tutulması birinci kapıydı, uyanış ve farkındalığı temsil ediyordu. Zararlı olanın bitmesi mikro dünyadan makro düzleme geçişi sembolize etmekteydi. İkinci kapı, 21 Haziran 2020’de Yengeç burcundaki Güneş tutulması ise zorlu ve toksik olana sınır koyduktan sonra tortularla mücadele, geçmişle yüzleşme, arınma ve yeni bir düzlem oluşturmakla alakalıydı. Burada duygular ve geçmişin gölgeleri, yalnızlık korkusu ile sınanma da vardı.

5 Temmuz 2020 ile ulaşacağımız üçüncü kapıda, yazdan beri başlayan sürecin artık olgunlaşma evresine giriyoruz. Her şey somutlaşıyor, ayan beyan hale geliyor. Eğer bir değişim dalgası başlattıysanız da bunun gözle görülür ilk etkileri oluşmaya başlayabilir. Elbette gökyüzü asıl hızını 18 Temmuz 2020’den sonra yani Merkür retrosunu bitirip gölge fazdan çıkınca yakalayacak. Üzerine gelen 20 Temmuz 2020 Yengeç yeniayı da bu bağlamda oldukça önemli. Üst üste iki tane Yengeç burcunda yeniay olması duygular, geçmiş ve vicdan azaplarıyla alakalı bir yüzleşme ve temizlik sürecinden de bahseder.
Tutulmanın açılarını incelersek eğer Güneş geniş mesafeden Merkür ile kavuşumda. Merkür biraz yanar dönerli bir konumda ve üstelik retro. Yani tutulmanın tuzak bölgesi bir şeylere acımak, geçmişin sadece iyi bölümlerini hatırlamakla alakalı. Sürekli saplandığınız duygu, kavram veya insan aslında o zamanlar güzel olan ancak artık aynı şekilde kalmayan bir hatıra parçası olabilir. Gerçek mi değil mi, özlenen o kavram mı yoksa geçmişin yarattığı eski güzel hisler mi? Ve o güzel hislerin geri gelme umudu mu? İşte bu soruların cevapları da bu tutulmada gizli.

Doğal olarak Ay-Merkür karşıtlığı ve Merkür-Mars karesi de etkin; bu sebeple mantık ve duygu arasında bir çatışma var. Bir tarafımız tüm gücümüzle tutkularımızın peşinden gitmek isterken, bir tarafımız “Ama gerçekler var” diyecek. Burada karar bireye düşer. Bazen mantığın sesi, bazen de kalbinin sesini dinleyen kazanır. Ancak en başından kaybedildiği belli bir savaşa giren her zaman kaybeder. Bu yüzden bu gerçeğe göre hareket etmek çok önemli. Merkür-Mars karesi bir yandan bol miktarda “Sen zamanında şunu demiştin, şöyle yapmıştın”” tepkisi de oluşturur. İnsanların geçmişi, listesinde ekli insanlar, kimle zamanında ne yapmışla uğraşmak bir zaman kaybı. Geçmişte yaşamak mutsuzluk göstergesidir, oysa önümüzde devasa bir şimdi ve gelecek var.

Ve Jüpiter-Plüton retro kavuşumu; uzak mesafeden Satürn retro da onlara eşlik etmekte. Tutulma anında altıncı evdeler. Bu hem günlük hayat ve bürokratik konularda yavaşlama, zorlanmaları gösterirken, aynı zamanda sağlık açısından da bir uyarıdır. Kendimize daha çok dikkat etmemiz, nasılsa normalleştik deyip önlemleri bırakmamamız gerekir. Nitekim dünya genelinde aşırı normalleşen süreçlerle alakalı tersine yaptırımlar, tekrar kısıtlamalar oluşabilir.

Ayrıca rutin olan ve heyecanlı olan dünyalar arasında çatışma olabilir. Bazı şeyler heyecanlı ve coşturucu, ancak uçucudur. Rutin bazen sıkıcıdır ama kalıcıdır. Ama bazen rutin enerjinin tükenişi ve sonları da temsil edebilir. Tutulma bu anlamda da bir ayrıştırma oluşturmakta.

Güneş tutulma anında Sirius yıldızı ile güzel bir kavuşum yapacak. Yükselişler görebiliriz, gizli cevherlerin parlamasını… Sanat ve okültle alakalı konularda daha fazla sesler çıkabilir. Geçtiğimiz karanlık süreçlerde artan yaratıcılık da ortaya çıkabilir pekala. Piyasalar kaotik olsa da oyunu iyi okuyanlar için beklenmedik kazançlar da söz konusudur. Ancak altını çok kalın çizmeliyim ki genel tablo iyi değil. Daha fazla daralma ve işten çıkarma gibi konular söz konusu olabilir. Bundan Oğlak baskın gökyüzü sebebiyle aşırılıktan kaçınma az veya çok köşeye bir şeyler koymak önemli görünüyor. Dünya genelinde sert ve zorlayıcı ekonomik yaptırımlar görebiliriz.

Tutulma anında yükselen Aslan, yöneticisi Güneş on ikinci evde. Bir sürü kirli çamaşır ortaya çıkabilir. Aile sırları, son derece geleneksel ve iyicil görünen imajların çöküşü, bir sürü saklanan bilgi, iyi niyet ve sevgi kısvesi altındaki hainlik ve faydacılık da ortaya çıkabilir. Bu olurken “O yapmaz” diye düşünmemek ve olayları kaçmadan ele almak önemlidir. Diğer yandan sezgiler ve ruhsal yönümüzle bütünleşebileceğimiz, duygu değil içgörünün bize inanılmaz yol göstereceği bir tutulma. Ataların sözleri ve enerjisini hissetmek, bilgeliği nereden geldiği fark etmeksizin saygıyla dinlemek ve yön bulmamızı sağlayacaktır.

Son olarak bu tutulmanın bir diğer gölgesi de kibir. Güç zehirlenmesi, ufacık bir kuvvet bulduğunda kendini kaybedenler, davranışları değişenler, içlerindeki aşağılık kompleksini başkalarını –özellikle de kendinden güçsüz olanları- ezerek tatmin etmeye çalışanlar. Bu tür vakaları sıklıkla göreceğiz. Ancak karmanın her zaman bir dönüşü vardır. Elimizdeki güç ne olursa olsun tevazu göstermek bize asıl gücü sağlayacaktır.

Yılın yarısı romanın ilk bölümüydü, onu bu tutulma ile kapatıyoruz. Yeni bölüm özellikle de sonbaharda (Eylül) önemli Retroların bitişiyle tam gaz başlayacak. Biraz dinlenmek, vitesi mümkün mertebe boşa almak, az veya çok sevdiğimiz şeylerle uğraşmak da ruhumuzu tamir edebilecektir.

Oğlak burcunda Ay tutulmasının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Tutulmanın merkezinde kariyer ve hayat yolunuz bulunuyor. Ne yöne gitmek istediğinizi sıkı bir şekilde sorgulayabilirsiniz. Çok fazla çalışmanızı gerektirecek iş yükü oluşabilir. Arada patlayacak gibi hissederken asıl amacınızı düşünmeniz önemli. Bu bağlamda tamam mı devam mı diye aklınızdan geçirebilirsiniz. Bir iş kurmayı düşünürseniz eğer yol haritası çizmeniz mümkün, vade dolduysa istifa da gelebilir. Aileniz tüm bu süreçlerde en büyük destekçiniz olacaktır, bu sebeple yoğun olsanız da onları ihmal etmemelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Hayat görüşünüzle alakalı önemli değişimler gündeme gelebilir. Kesin emin olduğunuz konularda dahi şaşırabilir, olayları farklı açıdan görebilirsiniz. Size çok sıkıcı ve kalıp gibi gelse de yaş ve deneyim olarak sizi dinleyen kişilerin sözlerine kulak vermekte fayda var. Ticari ve hukuki konularda beklenmedik gelişme ve gecikmeler olabilir. İdeallerinizi gözden geçirirken yeni ilgi alanları oluşabilir, hayatınızda artık rutin ve atıl kalmış bazı uğraş ve kavramları dışarıda bırakabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Maddi bağ kurduğunuz ortaklıklarda bitişler gündeme gelebilir. Bu ortalık başka birey, aile, eş veya partner kanalıyla olabilir. Finansal açıdan biraz daha tek tabanca ilerleyeceğiniz şu dönemde, sizin de maddi kararları bireysel olarak almanızda fayda var. Borç verme, alma, kredi çekme gibi konular için pek elverişli bir dönem değil. Ruhsal açıdan zaman zaman kendinizi izole ve yalnız hissedebilirsiniz, mümkün mertebe aile ve aile gibi gördüklerinizle iletişimi korumalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Tutulma anında ilişkiler evi etki altında olacak. Bu sebeple ilişkilerde sonlanmalar söz konusu olabilir, ayrılık veya boşanma kararları gelebilir. Aynı durum ortaklıklar için de geçerlidir. Özellikle bu bireysel öncelikleriniz hakkında karar verdikten sonra netleşecektir. Bağlılık ve bağımlılık arasındaki farkı sorgulayabilirsiniz. Normalden daha hassas, agresif ve kimse beni anlamıyor hissi oluşabilir; duygularınızı bastırmak yerine yansıtmak daha iyi gelecektir. Tüm insan ilişkilerinde gerçeği görme zamanı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Mevcut iş arkadaşlarınızla ilişkilerinizde gerginlikler söz konusu olabilir. Kimi zaman onlara tahammül etmekte zorlanabilirsiniz, zira eşit seviyede olsanız dahi bu kişiler oldukça büyüklenmeci davranabilir. Eğer yetkilerini ve haddini aşan kişiler varsa sineye çekmek yerine bildirme zamanıdır. Bir sağlık sorununuz sona erebilir veya tedavisi netleşebilir. Ancak yine de sağlığınıza bu ay boyunca normalden daha fazla özen göstermenizde fayda var. Her konuda mantık odaklı ilerlemelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Duygusal anlamda başlayan bir sürecin artık şekli şemalinin netleştiği bir dönem. Eğer kalıcılık vaat ediyorsa bir flört rayına oturabilir, bir ilişki de daha ciddi bir hal alabilir. Sadece aşk meşk anları değil bir insanla gerçekten sorumlulukları da paylaşıp paylaşamayacağınızı görebilirsiniz. Hayatınızdaki insan ve arkadaşlarınız arasında kalabilirsiniz. Eğlenme hissi azalabilir, daha ciddi hissedebilirsiniz; ancak bu geçici bir durum. Çocuğunuz varsa normalden daha hassas olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Aile sorunları ile uğraşmaktan işinize vakit ayırmak ve konsantre olmakta zorlanabilirsiniz. Herkesin yükünü sırtlamanız gerekmiyor, sizi bu konuda sorumlu gösterme veya hakem yapma durumu varsa “Hayır” demeyi bilmeniz ve sınırlarınızı çizmeniz önemli. Bu dönem aşırı sert, patavatsız ve dobra kısvesi altında kırıcı konuşan insanlarla muhattap olabilirsiniz. Susmayıp sesinizi gür çıkartma vaktidir. Ebeveynler ve aile hayatı ile ilgili çatışmalar, fikir ayrılıkları söz konusu olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Bu dönem sözleriniz daha güçlü duyulacak ve ilgilendiğiniz alanlarda otorite olarak saygı görmeniz mümkün. İnsanlar sizi daha fazla dinleyeceğinden sözlerinizi de çok iyi tartmanızda fayda var. İnsanlara aşırı resmi ve uzak davranmaktan kaçının, zira istemeseniz de onları gücendirebilirsiniz. Kardeş, yakın çevre ve akrabalarla gerginlikler yaşanabilir ve iletişimde zorluklar görülebilir. Daha uzlaşmacı olmakta fayda var. Gelecek eğitim hayatınızı, kariyer planınızı ve vizyonunuzu netleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Finansal konularda kemer sıkma zamanı. Riskli karar ve aşırı harcamalardan kesinlikle kaçınmalısınız. Öncesinde doğru ilerlediyseniz bazı finansal yüklerden kurtulmanız da mümkün. Tutulma etkisi ile normalden daha depresif ve karanlık bir ruh haline bürünebilirsiniz. Ancak içe kapanmak yerine kendinizi biraz daha zorlamak, ifade etmek ve gerekiyorsa yardım istemek sizi güçlendirecektir. Hayatınızdaki bitişlere direnmek yerine saygıyla kabullenme ve ilerleme vakti. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Burcunuzda gerçekleşecek Ay tutulması en çok sizleri etkilemekte. Hayatınızda adeta bir film gibi bitişler, helalleşmeler ve netlik söz konusu olacaktır. Sürüncemede kalan konuların menfi ya da müspet artık kesin formunu aldığı dönemlerdeyiz. Gerek ilişkiler gerek bireysel konularda mantığınızı da kullanarak artık sizin için neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu tespit ediyorsunuz. Sadece aşırı güç zehirlenmesi, aşırı sert otoriter ve soğuk tavırlardan kaçınmalısınız keza insanları uzaklaştırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İç dünyanız oldukça hareketli. Bir yanınız geçmişi özlüyor ve onu tekrar canlandırmak istiyor, bir yanınız da bunun ne kadar gereksiz, hatta imkansız olduğunu bilmekte. Olmuşla ölmüşe çare yok deme zamanı zira bunu yapmadığınız takdirde sürekli şu an ve geleceği pas geçeceksiniz. Bu dönem bir tatile gitmek, hobi edinmek, kendinizi rutinden soyutlamak adına değerli bir zamandır. Hayatınıza netlik katacak sır niteliğindeki bilgileri elde edebilirsiniz, gözleri iyi açmalı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Hayatınıza gerçekten faydası olacak, özellikle kariyer ve statü açısından yardım sağlayabilecek kişilerle yolunuz kesinleşebilir. Miadını dolduran veya omuzlarınıza yük bindiren arkadaşlıklarda sonlanmalar yaşanabilir, burada önemli olan merhamet ve acıma duygusunun sizi ele geçirmemesi, eğer zararlı bir durum varsa sizin de ipin ucunu bırakmayı kabullenmenizdir. Yeni, mantıklı, uzun vadeli ve işlevsel projeler oluşturabilir, bu konularda insanlara liderlik edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe