Merve Çubuktepe

Retro ve tutulmalarla dolu bir yazın son ayına geldik. Bu hafta 11 Ağustos 2018’de Aslan burcunda Güneş tutulması gerçekleşecek. Bu vesile ile 2018’in tutulmalar dönemini kapatacağız. Tutulma anında Merkür retrosu baskın bir şekilde sahnede ve Jüpiter ile tam kare açıda olacak. Bundan ötürü doğrudan geçmişte yaşananların sürekli aklımıza geleceği, hesaplaşmaların yapılacağı bir tutulma bizleri bekliyor. Kare açı sebebiyle biraz daha abartılı düşünmeye, algılamaya ve ifade etmeye meyilli olacağız. Bundan ötürü de özellikle geçmişten gelen birikimlerin dışavurumu ikili ilişkilerde kadersel önem taşıyabilir. Tutulmaya hafta içerisinde detaylı ve burç bazında değineceğim. Özetlersek geçmişten gelen ve hala etkisi süren ne varsa defterleri kapatmak, helalleşmek ve yeni bir döngü başlatma sürecine giriyoruz.

Diğer önemli bir olay 7 Ağustos 2018’de başlayacak olan Venüs Terazi transiti. Venüs’ün yönettiği Terazi burcuna geçmesi yaz başından beri önce Mars sonra Merkür retrosu ve tabii tutulmalar sebebi ile iyice yıpranan ilişkiler adına tekrar barış ve huzur etkisi getirmekte. Bu kadar retro olduğundan bu transitin iyicil etkilerini asıl 29 Ağustos 2018 itibariyle daha net görebiliriz diye düşünüyorum. Venüs 9 Eylül 2018’e kadar bu burçta kalacak. Yani transitin son günleri özellikle önemli durumda.

Ve yine 7 Ağustos 2018’de tüm yıl sürecek Uranüs retrosu başlıyor. Uranüs tekrar Koç burcuna dönmek üzere gerileyecek ve direkt harekete geçtiğinde yıllar sürecek Uranüs Boğa süreci kalıcı olarak başlayacak. Bu retro özellikle ülkemiz gibi haritası etkilenen yapılar üzerinde ciddi ekonomik sıkıntılar, maddi düzene dair şikayet ve isyanlar ve para değerinin giderek düşmesi gibi durumları tetikleyebilir. Bireysel anlamda ise değişim etkisini bir haritaya ancak özel bir açı yapıyorsa gerçekleştirir.

Hafta içerisinde 8 Ağustos 2018’de Venüs-Mars olumlu açısı; 10 Ağustos 2018’de Venüs-Satürn karesi kesinleşecek. Yani bu haftanın en önemli gündemlerinden biri ilişkiler ve finans. Bu bağlamda haftanın ilk yarısı daha pozitif etkiye sahipken ikinci yarısı zorlayıcı durumda.

Haftanın Önemli Etkileri:

Pazartesi - 06.08.2018:
Ay 02:46-04:31 arasında boşlukta akabinde İkizler burcuna geçiş yapıyor. 06:46’da Ay-Venüs olumlu açısı ile yeni haftaya son derece pozitif bir şekilde merhaba diyoruz. 07:08’de Ay-Mars olumlu açısı kesinleşiyor. Yani gün boyunca duygusal konular, yeni aşklar, flört adına harika bir akış var. Keyifli ve romantik zaman geçirmek mümkün. Diğer yandan isteklerimizi biraz yavaş olsa da hayata geçirmek, azimli olmak ve motivasyon açısından oldukça destekleyici etkilere sahipsiniz. Bu güzel etkilerden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Salı - 07.08.2018:
Pek sevdiğimiz Venüs yönettiği Terazi burcuna geçiş yapıyor ve 9 Eylül 2018’e kadar bu zorlu yaz aylarında yaşadığımız stres ve sorunları çözmek adına desteğe geliyor. Haritanızda Venüs Terazi nereyi etkiliyorsa o temalarda sıkıntılar hafifleyebilir. Aynı zamanda Uranüs retrosu da başlıyor ve tüm yıl sürecek. Bu retronun etkisi bireyselden ziyade toplumsal ve özellikle ekonomik açıdan zorlu sürecin devamına işaret ediyor. Ay İkizler burcunda, 06:37’de ilk olarak Neptün ile kare açı yapacak. 10:54’teki Ay-Merkür olumlu açısı kesinleşene kadar dalgınlık, dikkatsizlik ve hatalı kararlar vermeye meyil görülebilir. Bundan ötürü özellikle değişken burçlar Başak, Balık, İkizler ve Yay önemli işlerinizi bu açı sonrasına almaya çalışın derim. Günün devamında Ay boşluğa girecek ve bu şekilde kalacak, yeni konular hariç önemli görüşmeler için kalan saatler değerlendirilebilir. İşbirlikleri ve fikir alışverişleri açısından da etkili bu açıdan en çok Koç, Aslan, Kova ve Teraziler faydalanabilir. Ancak yine de retrolar döneminde olduğumuzdan yazdıklarınızı iki kere okuyun ve kime gönderdiğinize dikkat edin.

Çarşamba - 08.08.2018:
Saat 07:01 itibariyle Ay boşluktan çıkıyor ve Yengeç burcuna geçiş yapıyor. 09:08’de Ay-Venüs karesi etkinleştiğinden bugün duygusal konular açısından biraz kritik. Aşırı hassas, alıngan ve tepkisel olabilirsiniz. Aşırı özlem duygusu, yuva hasreti hissi oluşabilir. Bugün özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar tahammül konusunda zorlanabilir. Neyse ki 11:12’de Ay-Uranüs olumlu açısı bu zorlu etkiden sonra biraz nefes almayı sağlasa da aralık çok kısa zira 12:14’te Ay-Satürn karşıtlığı kesinleşiyor. Özetle yine klasik bir zorlu çarşamba günündeyiz. İnsanlarla yakınlık kurmak, patrondan, bir büyüğünüzden destek ya da övgü almak zor olabilir. Koşulları çok zorlamamakta fayda var. Neyse ki Venüs-Mars olumlu açısı özellikle Aslan, Yay, İkizler ve Kovalar için özellikle duygusal konularda destekleyici bir etki oluşturuyor. Doğru anda doğru adımları atmak beklenmedik mutluluklar getirebilir, geçmişten gelen bir hata affedilebilir ya da soruna çözüm gelebilir.

Perşembe - 09.08.2018:
Ay Yengeç burcunda ve 07:43’te Jüpiter ile olumlu açı yapacak. Yeni güne umutlu, motive ve şans etkisi ile başlıyoruz. Üstüne 08:41’de Neptün ile olumlu açı yapacak ve bu güzel etkiyi iyice yükseltecek. İlham isterseniz ilham, şefkat isterseniz şefkat… Ruhsal ve uhrevi açıdan da son derece yüksek bir etki söz konusu. Öğlene kadar sürecek bu harika etkiden en çok su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. 14:20’de Ay-Plüton karşıtlığı kesinleşeceğinden frene basıyoruz. Zira bu an itibariyle Ay da boşluğa giriyor ve günün kalanında böyle kalacak. Öğleden sonra itibariyle güç çekişmeleri, inatlaşmalar, manipulasyonlar artabilir. Özellikle çenesi makineli tüfek gibi haksız olduğu halde haklı gibi görünen insanlara karşı dikkatli olmalısınız. En çok da öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma 10.08.2018:
Venüs-Satürn karesi kesinleşiyor. Duygusal açıdan oldukça zor olan bu açı küslükler, soğukluklar ve anti-romantik etkisi ile dikkat çeker. Bugün birine açılmak, ilişkide barışmayı denemek gibi konular adına pek de uygun bir gün değil. Aynı zamanda finansal açıdan kesinlikle risklere kapalı bir etki. Alım satım ve yatırım işlemleri için de önerilmez. En çok öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. 07:18’de Ay Aslan burcuna geçiş yapıyor ve Güneş tutulmasına hazırlık başlıyor. 08:12’de Ay-Mars karşıtlığı, 11:21’de Ay-Uranüs karesi kesinleştiğinden bugün gerçekten zor, çok zor… Her türlü agresyona, beklenmedik olaya açık bir gün. Randevularınıza, varsa sınavınıza erken çıkıp gitmenizi öneririm. Ve tabii yine bungee jumping ve her türlü riskli aktiviteden uzak durma günü. Özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. 12:48’de Ay-Venüs olumlu açısı kesinleşiyor ama günün genelini görüyorsunuz, bu açı biraz ortamı yumuşatsa da çok da bel bağlamamak lazım.

Cumartesi - 11.08-2018:
Ay Aslan burcunda ve 12:57’de Güneş ile kavuşum yapıyor. Ay-Güneş kavuşumu yeniay anlamına gelir ve her Güneş tutulması özünde çok çok güçlü bir yeniaydır. 18°41’ Aslan burcunda gerçekleşecek bu tutulma özellikle 13-23 derece arasında Koç, Yay, İkizler ve Terazi burcunda önemli yerleşimleri olanlara pozitif etki yaparken; 13-23 derece arasında Kova, Boğa ve Akrep burcunda yerleşimleri olanlar için zorlayıcı olabilir. 13-23 Aslanlar ise kavuşum açısı alacağından durum nötr, nasıl etki alacaklarına haritaları karar verecek. Tabii bunlar bilgi amaçlıdır, son sözü haritanın geneli söyler. Geçmişten gelen hesapların kalıcı olarak kapatılmasını sembolize eden bu tutulma etkilerini detaylı olarak hafta içerisinde paylaşacağım. Tutulma sonrasında Ay boşluğa girecek ve tüm gün bu şekilde kalacak.

Pazar - 12.08.2018:
06:58’de Ay boşluktan çıkacak ve Başak burcuna giriş yapacak. 11:04’te Ay-Uranüs; 11:51’de Ay-Satürn olumlu açısı kesinleşiyor. Güneş tutulmasından sonra güzel ve keyifli bir gün bizi bekliyor. Gün boyunca bu olumlu üçgen açıları vesilesi ile yaratıcılık, heyecan ve keyif adına son derece güzel destekler söz konusu. Aynı zamanda ciddi ciddi bir şeyleri düşünmek, planlamak ve fikir almak konusunda da destekleyici. Bu harika etkilerden en çok su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ