Merve Çubuktepe

Bu haftaya 7 Eylül 2021 saat 03:51’de gerçekleşecek Başak burcundaki yeniayın canlandırıcı etkisiyle giriş yapacağız. Yeniay anında Uranüs etkisi yüksek üstelik Uranüs, Ay ve Güneş ikilisine olumlu açı yapıyor. Hasat yeniayı yazı geride bıraktığımızı haber verirken bize yenilik, tazelik ve hareket getiriyor. Eğer bir süredir tıkanma, yorulma ve enerji düşüklüğü hissediyorsanız tekrar üretken ve verimli bir hale geçebilirsiniz.

Geniş toleranstan Ay ve Güneş ikilisine karşıt açı yapan Neptün zaman zaman hayal alemine dalma, yanılgılara kapılma konusunda uyarı yapıyor. Başak burcu gerçekçilik ve fayda demektir. Bu sebeple gücümüzü boşa kürek çektiğimiz, faydamıza olmayan işler yerine verim ve bereket getirecek konulara odaklarsak beklediğimizin ötesinde olumlu sonuçlar alabiliriz. Yeniay anında Aslan burcu yükseliyor, yeniayda Ay-Güneş-Mars ikinci evde. Bu bağlamda azdan çok yaratan, parasını savurmayan, akıllı yatırımlar yapan kazanabilir. Tam tersi kesenin ağzını çok açan, risk alan ve kontrolünü kaybedenler de maddi açıdan ciddi sıkıntılar yaşayabilir. Yeniay +-7 gün etkili olacak.

Haftanın diğer önemli olayı ise Venüs’ün burç değiştirmesi. Venüs 10 Eylül-7 Ekim 2021 arasında Akrep burcunda seyahat edecek. Tutkuların ön plana çıkacağı bu evrede aklımız pek de başımızda olmayabilir. Daha çok dürtüsel hareket edebilir, aşkta çok daha gözü kara olabiliriz. Tensel çekim ve uyum bu dönemde çok daha önemli hale gelir. Aşkta takıntılı ve kıskanç ruh hali görülebilir. Bir kişiye kafayı takıp diğer tüm olasılıkları reddetme veya bir şey bittiyse dahi durumu kabullenmeme hali söz konusu olabilir. İşte bunlar hep Venüs Akrep transitinin karanlık yönleri. Mars Terazi transitiyle kesiştiği için ise bir şeyleri başlatmak kolay, devamını getirmek zor olabilir.

Diğer yandan Venüs transitinin bir kısmı da Merkür retrosu ile kesişeceği için özellikle bu ay sonuna doğru birçok barışma, u-dönüşü görebiliriz. Yeni ilişkilerin ise eylülün ilk iki haftasında oluşma ihtimali daha yüksek. Burada tek dikkat edilmesi gereken bir anlık gaflet, dürtüsel hareket ile hata yapmamak; veya bir “hata” yaptıysak da bunun son derece insani normal bir şey olduğunu kabul edip yola devam etmek.

Venüs Akrep dönemlerinde içimizde bastırdıklarımız bir güzel dışarı çıkar ve arzularımız için neler yapabileceğimizi açıkça görebiliriz. Duygusal ve mental kontrolü sağlamak kolay olmayabilir. Belki de kontrolü kaybetmek asıl görmemiz gereken şeyi gösterebilir, tabii genelde bunun bir yüzleşmesi ve bedeli de olur.

Venüs bu hafta Plüton ile sert, Jüpiter ile olumlu açılar yapacak. Bu bağlamda haftanın ilk yarısında duygusal ve finansal konularda daha çalkantılı; ikinci yarısında daha stabil bir akış bekleyebiliriz. (Detaylar günlük yorumlarda)

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 06.09.2021: Herkese iyi haftalar! Ay Aslan burcundaki yolculuğunun son demlerinde 02:05’te Başak burcuna geçiş yapıyor. Yeniaydan önceki son, Balzamik ay fazının en güçlü günündeyiz. Üstelik Başak burcunda olduğu için zararlı alışkanlık bırakmak, sağlıkla ilgili konularda uygulamalar, bağ koparma gibi konularda ideal etkiler altındayız. Saat 06:06’da haftanın en zorlu açılarından Venüs-Plüton karesi kesinleşiyor. İlişkilerde kontrol takıntısı, kıskançlık ve saplantı kaynaklı sorunlar artabilir. Platonik, imkânsız aşklara meyil riski veya bir şeyin olmayacağını kabul edememe durumu görülebilir dikkat. Sert yüzleşmeler yaşanabilir. Kazanç ve iktidar hırsı da uçlara gidebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Diğer yandan haftanın en iyicil ve kuvvetli açılarından Mars-Plüton üçgeni de 15:19’da kesinleşiyor. Bu güçlü ve yoğun açı kalıbı Merkür retrosu da bittikten sonra bize çok ciddi bir kuvvet ve motivasyon oluşturmakta. Eylemlerinizin sonuçlarını kalıcı ve olumlu olarak görmeniz mümkün. Güçlü müttefikler de edinebilirsiniz. Spora başlamak için de ideal bir kalıptır. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Bence Mars-Plüton ikilisinin izinden gitmek daha mantıklı. Bitmedi saat 16:04’te Venüs-Jüpiter üçgeni de kesinleşiyor. Bu iki iyicilin beraberliği duygusal konular, insan ilişkileri ve finans adına ziyadesiyle destekleyicidir. Duygusal ve finansal konulara dair harita iyi etkiler altındaysa iyicil ve tamir edici bir tesirden söz edebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Haftanın tüm önemli açıları neredeyse tek güne toplanmış durumda ancak hepsi tüm haftayı etkileyecek elbette. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Salı – 07.09.2021: Yeniay gününe geldik. Saat 03:51’de 14 derece Başak burcunda yeniay meydana gelecek. Hasat yeniayı yazı geride bırakırken bize yenilik, tazelik ve hareket getiriyor. Eğer bir süredir tıkanma, yorulma ve enerji düşüklüğü hissediyorsanız tekrar üretken ve verimli bir hale geçebilirsiniz. Ay ve Güneş ikilisine karşıt açı yapan Neptün zaman zaman hayal alemine dalma, yanılgılara kapılma konusunda uyarı yapıyor. Başak burcu gerçekçilik ve fayda demektir. Bu sebeple gücümüzü boşa kürek geçtiğimiz, faydamıza olmayan işler yerine tam tersi verim getirecek konulara odaklarsak beklediğimizin ötesinde olumlu sonuçlar alabiliriz. Yeniay anında Aslan burcu yükseliyor, yeniayda Ay-Güneş-Mars ikinci evde. Bu bağlamda azdan çok yaratan, parasını savurmayan, akıllı yatırımlar yapan kazanabilir. Tam tersi kesenin ağzını çok açan, risk alan ve kontrolünü kaybedenler de maddi açıdan ciddi sıkıntılar yaşayabilir. Yeniay +-7 gün etkili olacak. Yeniaydan hemen sonra 03:54’te Ay-Uranüs üçgeni kesinleşerek olumlu enerjiyi yükseltiyor. Saat 16:34’te Ay-Neptün karşıtı devrede; Ay, Mars-Neptün karşıtlığını çalıştırıyor. Tüm bu etkileşim Ay’ın Marsla kavuştuğu saat 22:22’ye kadar özellikle aktif. Yani yeniayın ilk günü kafa karışıklığı, hatalar ve dalgınlığa daha açık olduğumuzdan önemli işleri yeniayın ilk gününe denk getirmenizi önermem. Kararlarımızda değişiklik ve emin olamama hissiyatı oluşabilir. Ay saat 22:24 itibariyle boşluğa giriyor ve tüm gün o şekilde kalacak.

Çarşamba – 08.09.2021: Ay saat 06:20’ye kadar Başak burcunda boşlukta. Uyku saatlerine denk geldiği için uyuyama, bir konuya kafayı takma ve pimpirikli ruh hali görülebilir. Saat 06:21 itibariyle Ay boşluktan çıkıp Terazi burcuna geçiyor ve tekrar dengelenmeye başlıyoruz. Ay saat 14:55’te Ay düğümleri ile olumlu konuma geçerken günün en huzurlu saatlerinden birine giriyoruz. Özellikle +-2 saat bir şeyleri başlatmak, önemli işleri ele almak ve takım halinde başarıya ilerlemek adına pozitif. Üzerine de saat 19:28’de Ay-Satürn üçgeni bir konuya ciddiyetimizi toplayıp odaklanmak, başarı kazanmak, sıkıcı veya zor görünen bir meseleyi etkin bir şekilde sonuca ulaştırmak adına çok etkili. Özellikle 17:28-21:28 arası bu bağlamda en iyicil saatler. Ay Fazı: Yeniay.

Perşembe – 09.09.2021: Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor. Saat 04:00’te Ay-Merkür ile kavuşum açısı gerçekleşecek. Bu saatlerde uyanık olanlar için harika bir okuma, öğrenme ve odaklanma saati. Bugün kafamızın şişmesini pek istemeyeceğiz. Agresif ortam ve insanlardan uzak tutmakta fayda var. Bir şeyleri zorla dikte ettirmek, tutturmak veya atar gider yapmak ters tepecektir. Saat 23:47’de Ay-Plüton karesi de kesinleşirken günün gerilimi en yüksek noktada. Özellikle 21:47-01:47 arası günün en hararetli saatleri. Zorlu konuları bu saatlerde ele almanızı önermem. Basit meseleler dahi hızla alevlenip büyüyebilir. Ego çatışmaları, inatlaşmalar ve gereksiz iddialaşmalardan uzak durmakta fayda var, zira transit Venüs de son derecelerde ve işleri daha da karıştırabilir. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 10.09.2021: Ay Terazi burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 00:02’de Jüpiter ile üçgen olumlu açı yapıyor. Bu saatlerde ayakta olanlar için son derece keyifli, uyumlu ve zinde bir akış söz konusu. Olumlu haberler alabilirsiniz. Ay saat 07:47’de Venüs ile kavuşum yaparak boşluğa giriyor. Ay çok kısa bir süre 07:48-09:04 arasında boşlukta. Sabah saatlerine de oldukça keyifle başlıyoruz. 09:05’te Ay Akrep burcuna geçiş yapıyor. Venüs Akrep geçişi de yolda olduğundan bugün oldukça tutkulu ve kıskanç hissedebiliriz. Sahiplenici ruh halimiz yükselecek. Saat 14:03’te Ay-Güneş 45’liği kesinleşirken Ay fazı değişiyor ve Hilal fazına geçiyoruz. Hilal fazları bir şeyleri başlatmak, inisiyatif almak ve harekete geçmek için harika zamanlardır. Ay saat 21:52’de Satürn ile kare açı yaparken biraz frene basmalıyız zira iletişim ve anlaşma adına gece yarısına kadar daha zorlu saatlere giriyoruz. Olmayan bir işi zorlamamakta fayda var. Saat 23:38’de Venüs burç değiştiriyor ve Akrep burcuna geçiş yapıyor. Tutkuların ön plana çıkacağı bu evrede aklımız pek de başımızda olmayabilir. Daha çok dürtüsel hareket edebilir, aşkta çok daha gözü kara olabiliriz. Tensel çekim ve uyum bu dönemde çok daha önemli hale gelir. Aşkta takıntılı ve kıskanç ruh hali görülebilir. Bir kişiye kafayı takıp diğer tüm olasılıkları reddetme veya bir şey bittiyse dahi durumu kabullenmeme hali söz konusu olabilir. İşte bunlar hep Venüs Akrep transitinin karanlık yönleri. Mars Terazi transitiyle kesiştiği için ise bir şeyleri başlatmak kolay, devamını getirmek zor olabilir.

Cumartesi – 11.09.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay Akrep burcunda sade ve oldukça dingin bir gün bizi bekliyor. Sezgilerimiz çok güçlü olabilir, her şeyi önceden hissedebiliriz. Ruhsal açıdan enerjiler tavan durumda. Sadece 09:36’da Ay-Uranüs karşıtlığı olduğu için 07:36-11:36 arasında ezber bozmamız gerekebilir, beklenmedik aksilikler oluşabilir. Sonrasında tekrar rahat akışa dönüyoruz. Özellikle de saat 17:07’de Ay-Güneş altmışlığı kesinleşirken günün en uyumlu saatlerindeyiz. Her türlü duygusal ve ikili ilişkilerde önemli konuşmalar, orta yolu bulmak ve destek almak adına 15:07-19:07 arası harika saatler. Ayrıca ailevi konular, ebeveynlerle problemleri çözmek adına da ideal etkili zamanlardayız. Saat 21.50’de Ay-Neptün üçgeni kesinleşirken günün ruhani açıdan en yoğun anlarına adım atıyoruz. Özellikle 19:50-23:50 arası her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun durumda. Ay Fazı: Hilal.

Pazar – 12.09.2021: Haftanın son gününde Ay, Akrep burcundaki yolculuğunun son deminde saat 02:07’de Jüpiter ile kare sert açı yapıyor. Bu saatlerde uyanık olanlar her türlü abartılı davranıştan uzak durmalı. Ay saat 08:32’de Mars ile altmışlık olumlu açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 08:33-11:35 arasında boşlukta olduğu için bu saatlere önceden başlanmış veya önem gücü daha düşük işlerimizi denk getirebiliriz. Ay saat 11:36’da burç değiştirerek Yay burcuna geçiş yapacak. Sportif faaliyetler, hareket ve rutin dışına çıkmak adına uygun zamanlar. Saat 14:50’de Ay-Güneş Quintile iyicil açısı kesinleşiyor. 13:50-15:50 arası her türlü önemli konuşma, görüşme ve sosyal işler için çok etkili durumda. Saat 19:34’te Ay-Güney Ay Düğümü kavuşumu devrede. Günün en ruhani saatlerine giriyoruz. Beklenmedik, kadersel etkide çok önemli gelişmelere açığız. (Bu etki nötrdür, destekleyici veya zorlayıcı olması haritanızın aldığı etkiye bağlıdır) Saat 17:34-21:34 arasını da her türlü ruhsal çalışma için değerlendirebilirsiniz. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe