Merve Çubuktepe

Uzun, çok uzun süredir tutulmasından Retrolarına çok boğucu tesirler altındaydık. Tutulmalar dönemi tabiri caizse birçok kişiyi silindir gibi ezdi geçti, hastalıklardan yüzleşmelere, hayat derslerinden büyük dönüşümlere sayısız noktaya parmak bastı. Bunları kişisel gözlemlerim, danışan ve okuyucuların yorumları, kendi çevremi ve hatta kendimi baz alarak yazıyorum. Nisan-Mayıs 2022 gerek kişisel gerek ülke açısından çok zorlu hikayelerin olduğu bir dönemdi. Herkes haritasıyla alakalı alanlarda kimi hafif kimi şiddetli depremler ve şoklar yaşadı. Bunlar gerçekleştiğinde adeta semboliğe uyarcasına Merkür retrosu da devreye girdi ve zaman durdu.

İnsanlar şoka girdiklerinde konuşmaz, hareket etmez ve dona kalabilirler. Biz de aynen bu duruma geldik hatta hala öyleyiz. Çevremize kendimize bakıp anlamaya çalışıyoruz: “Ne oldu?” Ve hatta makroda sayısız sorun, yanlış olurken sessizce önümüze bakmaya devam ediyoruz. Çünkü Merkür retrosu da bunun temsiliydi, zamanı durdurdu; bizi durdurdu. Ancak saat tekrar tik tok etmeye ve zaman tekrar “akmaya” başladı. Retro bitti, mola bitti ve artık harekete geçme vaktimiz geldi.

Bu durağan süreçte neler gördük, neler öğrendik? Çıkarmamız gereken dersler nelerdir? Bir anlığına, çevremizi, kendimizi, dünyayı suçlamadan sakince bunu sorabiliriz. “Bu deneyimden neler öğrenmem gerekiyor?”

Merkür 18 Haziran 2022’de gölge fazından tam olarak çıkarak normal hızına ulaşacak. Gölge fazda halen Merkür retro etkisinin yankıları bir miktar sürebilir, ancak giderek azalacaktır.

Bu hafta Satürn retrosu başlıyor bu da çok anlamlı bir zamanlama, zira Satürn retroya geçerken tüm bu yaşadıklarımızın ışığında bir şeyleri nasıl yapılandıracağımızı, bozuk olanı düzeltip yeni bir form nasıl vereceğimizi göstermek konusunda bize ışık tutacak. Gerçek şu ki Satürn şefkatli bir öğretmen, müşfik bir Hulusi Kentmen değildir; bu yüzden duygular, dürtüler, hırslar veya acılar neyse onların gölgelerini geride bırakıp sadece yapacaklarımıza, işimize gücümüze ve ne önemlisi hayat hedeflerimize odaklanmamız gerekmekte.

Satürn 6 Haziran 2022 itibariyle durağan konumdan çıkıp retro hareketine başlayacak. Satürn retro dönemlerinde geçmişle yüzleşme yaşanır ve özellikle hayatta zorlukla sınandığımız konularda tekrarlar görülebilir. Karma temizlemek, bir yükten arınmak; gereken çaba ve bedel ödendiğinde kalıcı olarak gerçekleşebilir. Satürn retrosu 24 Ekim 2022’ye kadar sürecek. Bir not olarak yörüngesi gereği Jüpiter, Satürn ve ötesi gezegenlerin Retroları çok uzun sürer. Yani bu hayatımızın her anı çok kötü geçecek ve bu durum her bireyi sürekli yıkıcı bir şekilde etkileyecek anlamına gelmez. Belirli dönem, olay ve sınavlar esnasında bu tesir aktive olacaktır; özellikle de haritanız etki alıyorsa.

Hafta boyunca iki adet önemli açı devrede: 11 Haziran 2022 Merkür-Plüton Üçgeni ve 12 Haziran 2022 Venüs-Uranüs kavuşumu. Birinci açı önceki satırlarda anlattığım “Haydi artık işimize bakalım, kendimize odaklanıp sonuç alalım” açısı. Venüs-Uranüs kavuşumu ise özellikle tutulmalar ve retro dönemde kaosa dönen ilişkiler için bir sürpriz yumurta. Kavuşum açısı nötrdür. Bir Merkür retrosu klasiği ve aslında hurafe olmaya da oldukça yakın bir ifade olan “Retroda gelen retroda gider mi?”, “Retroda başladık ne olur?”, “Retrodan sonra gelir mi gitmez mi” vb gibi birçok ilişki sorusunun cevabı bu hafta netleşebilir. Uranüs kaotiktir, beklenmezdir. Bu sebeple de kesin yargı ve beklenti oluşturmadan, nötr kalmakta fayda var. Bu sürecin neleri nasıl tetikleyeceği de tabii ki bu açının bireysel haritalara yapacağı etkiye bağlı.

Haftaya Merkür gölge fazdan çıkacak, yönettiği İkizler burcuna geçecek, üstelik Yay burcunda bir dolunay olacak. Yani önümüzdeki hafta aslında daha hareketli ve dinamik. Ama yine de bu haftanın kıymetini bilmek önemli zira çok uzun süredir devam eden kasvetli, yorucu ve kurtlanmış durgun su misali içimizi kıyan bu hareketsizlik ve belirsizlik bu hafta ilk kez sona eriyor. Sarı ışıktan yeşil ışığa geçerken hareket etmeye, ilk adımları atmaya başlıyoruz. Neticede ara ara duruyor gibi görünse de hayat her zaman devam ediyor.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 06.06.2022: Herkese iyi haftalar! Ay Aslan burcunda saat 00:02’de önce Satürn ile kare sonra 02:11’de Merkür ile karşıt sert açılar yaptıktan sonra boşluğa girecek. Gece düşüncelere dalma ve hatta çok takılma hali, uykusuzluk ve huzursuz rüyalar gündeme gelebilir. Ay saat 02:12-09:21 arasında boşlukta olduğu için uyku öncesi hazırlığını iyi yapmakta fayda var. En önemlisi de saat 00:46’da Satürn Retro hareketike başlıyor. Satürn 25-18 derece Kova burcunda bu hareketi gerçekleştirecek ve retro 24 Ekim 2022 saat 07:09’a kadar sürecek. Satürn retro dönemlerinde geçmişle yüzleşme yaşanır ve özellikle hayatta zorlukla sınandığımız konularda tekrarlar görülebilir. Karma temizlemek, bir yükten arınmak; gereken çaba ve bedel ödendiğinde kalıcı olarak gerçekleşebilir. Detaylı bilgi almak için sitemizdeki Satürn retro özel yazışınızı okuyabilirsiniz. Saat 09:22 itibariyle Ay Başak burcuna geçerken bu yorucu tesirlerden kurtulmaya başlıyoruz. Çalışkan, üretken ve çözüm odaklı hissedebiliriz. Saat 11:44’te Güneş-Chiron altmışlığı da bize gün boyunca destek olacak. Tüm gün ancak en çok da saat 10:44-12:44 arası her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun. Günün geri kalanında Ay Başak burcunda sakin yolculuğunu sürdürecek. Bugün kafa dinlemek, üşendiğimiz bir şeyleri düzenlemek ve sadeleşmek adına çok uygun bir gün. Ay Fazı: Hilal.

Salı – 07.06.2022: Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor ve günün ilk yarısında oldukça olaysız sakin bir akış var. Zaten uzun zamandır tsunami gibi etkiler yapan tutulma ve retro döneminden sonra bu dingin tesirler de uzun süredir hak ettiğimiz bir şeydi. Bu yüzden olaylara çok müdahale etmeden akışta kalmak, kendimiz ve bereketimize odaklanmak en hayırlısı olacaktır. Saat 17:25’te Ay-Uranüs üçgeni kesinleşirken günün iyicil enerjisi daha da yükseliyor. Özellikle akşam saatlerine doğru üretkenliğimiz artarken, daha yaratıcı ve canlı hissedebiliriz. Aynı zamanda güzel sürprizler de gündeme gelebilir, yüzümüz gülebilir. Saat 17.48’de Ay-Güneş karesi kesinleşirken Ay fazı değiştiriyor ve İlk Dördün fazına geçiyoruz. Evet bu gerilimli bir tesirdir, ancak bir yandan da oldukça üretkendir. Kendimizi kendimize ispatlamak, motive olmak, bir hedefe odaklanmak adına destekleyicidir. Sadece bizden yaş veya otorite olarak büyük, özellikle de eril figürlerle diyaloglarımızda aşırı sert veya fevri olmaktan kaçınmakta fayda var. Ay Fazı: İlk Dördün.

Çarşamba – 08.06.2022: Ay Başak burcundaki yolculuğunun son evresinde saat 09:44’te Neptün ile karşıt açı yapıyor. İşte günün ilk yarısında dikkatli olmamız gerektiğini gösteren bir işaret. Maddi, manevi tüm konularda hata yapmaya ve aldanmaya açık olabiliriz. Kritik kararlar almamakta fayda var. Ayrıca meseleler belirsiz olabileceğinden ani hareket ve tepkilerden kaçınmamız önemli. Ay saat 12:55’te Merkür, 15:09’da Plüton ile üçgen olumlu açılar yaptıktan sonra boşluğa girecek. Bu bağlamda her türlü önemli iş, imza, görüşme ve başvuru gibi konularda günün en verimli saatleri 12:55-15:08 arası diyebiliriz. Ay saat 15:09-18:23 arasında boşlukta olacağından önemli işlerimizi özellikle bu saatlere denk getirmememiz, daha önem seviyesi düşük veya önceden başlanmış konulara odaklanmamızda fayda var. Ay saat 18:24’te Terazi burcuna geçerek günü ekstra bir açı yapmadan olaysız bitirecek. Bu sebeple akşam ve gece saatleri oldukça sakin görünüyor. Huzurlu ortam ve insanlar, sevdiğimiz estetik ve sanatsal faaliyetler ruhumuza çok iyi gelebilir. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 09.06.2022: Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor ve günün ilk yarısında oldukça dingin, ahenkli bir akış söz konusu. Sorunları çözmek, denge bulmak, orta bir noktada anlaşmaya varmak adına destekleyici tesirler söz konusu olacak. Ancak öğleden sonra hava bir miktar değişmeye başlıyor. Saat 15:15’te Ay-Mars karşıtı kesinleştiği için daha gergin ve çatışmalı saatlere gireceğiz. Özellikle 13:15-17:15 arası kendimizi kontrol etmemiz ve kışkırtmalara gelmememiz önemli. Bu zaman dilimlerinde anlamsız agresyon, fevri tepkiler veren insanlarla uğraşmamız gerekebilir. Mümkün mertebe mesafeli olmakta fayda var. Gece geç saatlerde de saat 22:52’de Ay-Chiron karşıtı kesinleşeceği için bugün özellikle ikinci yarısı kırgınlıklar, düşüncesiz veya sert sözlere çok dikkat. Zira bir anlık dürtüyle yapılan bir hatanın geri dönüşü olmayabilir, beklendiğinden büyük gönül yaraları açabilir; dikkat. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cuma – 10.06.2022: Ay Terazi burcunda saat 04:56’da Güneş ile üçgen olumlu açı yaparken İlk Dördün fazının en verimli dönemine adım atıyoruz. Bugün özellikle günün ilk yarısı önemli görüşmeler, barışmalar, anlaşma ve dengeyi bulmak adına iyicil tesirlere sahip. Ayrıca kendi içimizdeki bir sorunu çözmek en önemlisi kendimizle barışmak adına da destekleyici tesirler devrede. Yaptığımız bir şeyi göstermek, kendimizi ortaya koymak adına da uygun bir zaman. Bu duruma saat 15:27’de Ay-Satürn üçgeni de destek vermekte. Özellikle kariyer ve finansla alakalı tüm konular, resmi işlemler için 13:27-17:27 arası oldukça güzel destekler içermekte. Akşam saatlerine doğru hava biraz gerilmeye başlıyor ve saat 20:36’da Ay-Plüton karesi kesinleştikten sonra Ay boşluğa girecek. Bu sebeple önemli işlerimizi 20:36’dan önce bitirmekte fayda var. Ay saat 20:37-23:41 arasında boşlukta kalacağı için frene basmamız, dengelerle oynamamamız önemli. Saat 23:42 itibariyle Ay boşluktan çıkıp Akrep burcuna geçiş yapacak. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cumartesi – 11.06.2022: Herkese iyi hafta sonları! Haftanın en iyicil açı kalıplarından biri olan Merkür-Plüton üçgeni saat 00:21’de kesinleşiyor. Bu açı kalıbı olumlu tabiata sahiptir. Açı kalıbı karizmatik, etkileyici ve insanları etki altında tutabilecek bir iletişim aurası yaratmasıdır. İkna gücü son derece yüksektir. Önemli görüşme, mülakat ve toplantılar için kullanabiliriz. Söylediklerimiz güçlü izler bırakabilir. Açı kalıbı +-3 gün boyunca etkili. Ayrıca bugün saat 02:02’de Venüs-Juno altmışlığı da devrede olduğu için gün boyunca duygusal konularda güzel sürprizler, boyut atlama veya bir sorun varsa çözülmesi gibi iyicil gelişmeler gündeme gelebilir. Ay Akrep burcunda saat 08:44’te Güneş ile 135’lik açı yapacak ve Büyüyen Ay fazına geçeceğiz. Emeklerimizin karşılığını almak, destek bulmak, güçlenmek adına harika bir fazdır ve iyi kullanıldığında bereketi arttırır. Dolunaydan önceki son aşamada tutulmalar ve retro döneminde öğrendiklerimizi netleştirip, yol planımızı ortaya koymak ve hatta ilk adımları atmak adına güzel bir zamandayız. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Pazar – 12.06.2022: Haftanın son gününde gergin tesirler bizleri bekliyor. Haftanın en önemli açılarından Venüs-Uranüs kavuşumu saat 01:57’de kesinleşiyor. Bu açı özellikle tutulmalar ve retro dönemde kaosa dönen ilişkiler için bir sürpriz yumurta. Kavuşum açısı nötrdür. Bir Merkür retrosu klasiği ve aslında hurafe olmaya da oldukça yakın bir ifade olan “Retroda gelen retroda gider mi?”, “Retroda başladık ne olur?”, “Retrodan sonra gelir mi gitmez mi” vb gibi birçok ilişki sorusunun cevabı bu hafta netleşebilir. Uranüs kaotiktir, beklenmezdir. Bu sebeple de kesin yargı ve beklenti oluşturmadan, nötr kalmakta fayda var. Beklenmedik çok önemli duygusal konular başta olmak üzere insan ilişkilerinde haber alabilirsiniz. Kimisi içim bu müthiş bir sürpriz bir mutluluk olurken kimi için de acı gerçekler gündeme geliyor olabilir. Bu durumun ne şekilde olacağı tamamen haritalara bağlı. Ortak yön şu ki duygusal konularda sürprizlere açık olmak lazım. Makroda kadınların daha fazla ses çıkarması, haklarını savunması gibi eylemler giderek artabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Akrep burcunda sırasıyla saat 04:04’te Uranüs, 04:15’te Venüs ile karşıt açı yaparak açıyı tetikleyecek. Hataya pek yer yok gibi bugün insan ilişkilerinde. Zira Ay saat 17:44’te de Satürn ile kare sert açı yapacak. Akşam saatlerine kadar kendimizi kontrol etmemiz ve sakin kalmamız çok önemli. Saat 18:01’de Ay-Neptün üçgeni günü sonunda yumuşatmaya başlayacak. Bu saatler itibariyle daha huzurlu ve dengede hissedebiliriz. Özellikle de 18:01-20:01 arası her türlü ruhsal çalışma, ibadet, sanatsal faaliyet ve uzlaşma çabası için oldukça uygun. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe