Merve Çubuktepe

Bu hafta pek sevdiğimiz iki gezegen Akrep burcunda yanyana geliyor. Öncelikle Venüs Terazi burcundan Akrep burcuna geçiş yapacak ve 13 Kasım 2017’de Venüs ve Jüpiter yanyana gelecek. Ancak etkisi bu haftadan başlıyor! Haritanızda özellikle Akrep burcunun düştüğü bölge neresi ise bu hafta içerisinde gerek finansal gerek duygusal açıdan güzel gelişmeler yaşayabilmeniz mümkün. Uzun süredir bu iki gezegenin yanyana gelmesini bekliyorduk, umarım güzellikleri de beraberinde getirir.

Diğer yandan 7 Kasım 2017’de Venüs Akrep burcuna geçiyor ve Venüs bu burçta zorlu mu desem tehlikeli mi desem, özel bir konumda. :) Aşklar çok yoğun yaşanabilir, kıskançlık, aşırı bağlılık, takıntılar, tensel çekimin artması ve niceleri… Diğer yandan maddi anlamda konularda da Venüs’ün yanına Jüpiter gelmesi takıntılı ruh hallerini de tetikleyebilir. Entrikalar, skandallar ve her türlü diziye konu olacak durumlar gündeme gelebilir, kendinize zarar vermeden durumların içinde kalmaya çalışın derim. :) Zaten son dönemde Hollywood ve ülkemiz basını başta olmak üzere tacizler başta olmak üzere her türlü skandal, yasak ilişkiler birbir ortaya dökülüyor.

Uzun vadeli önemli etkilerden ise Satürn ile Uranüs arasında olumlu bir açı mevcut. Bu açı esasen bireysel düzlemde hemen etki edecek türden değil, ancak gündemi şekillendirme açısından güçlü etki taşıyabilir. Kişisel bazda artık hayatınızda gerçekleştirmek istediğiniz yeniliklere başlamak ve içsel devrim başlatmak adına değerlendirilebilir bir etki söz konusu. Genel ölçekte ise kalıpların dışına çıkan, çok uçuk ya da zararlı olmadan yine de ezber bozan önemli olaylar izleyebiliriz.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 06.11.2017:
Yeni haftanın ilk günü biraz stresli; Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam ediyor malumunuz zaten ortalık haberler ve dedikodular dolu bu aralar spekülatif haberlere hemen balıklama atlamamak gerekli. Ay-Neptün arasındaki gerilimli açı sahnede ve bu da dalgınlık, yanılgı ve aldanmaya açık bir etkileşim yaratıyor. Değişken burçlar İkizler, Yay, Balık ve Başaklar dikkat. Bunun üzerine de Ay-Satürn arasındaki gerilimli açı devrede, stres hissi artabiir kendinizi biraz baskı altında hissedebilirsiniz. Bu anlarda hemen agresif iletişim yerine biraz soğumak ve düşünceleri gözden geçirmek faydalı olabilir.

Salı 07.11.2017:
Ay İkizler burcunda ilk açısını Uranüs ile olumlu şekilde yapıyor, gerçekten güzel, canlandırıcı ve motive edici bir etki. Bir üstüne Venüs ile olumlu açı geliyor ki daha ne olsun. Hakikaten bugün canlı, insanı heyecan ve enerji ile dolduran bir gün. Ateş ve hava grubu burçları Aslan, Yay, Koç, İkizler, Kova ve Teraziler bu etkiden harika şekilde faydalanabilirler. Ay, kısa bir süre boşlukta akabinde Yengeç burcuna geçiyor. Ve Venüs Akrep burcunda! İşte bu etkiden detaylı bol bol bahsedeceğiz, ancak büyük tutkular, istekler, cinsellik ve arzuların sahneye çıkacağı çok yoğun bir etkiye giriş yapıyor. Bu etki bir ay kadar sürecek.

Çarşamba 08.11.2017:
Ay Yengeç burcunda, ilk açısı Mars ile gerilimli. Zaten Mars Terazi burcunda zorlayıcı bir konumda, ondan sabah saatlerinde stres, gerilim ve ani patlamalara dikkat. (Özellikle de öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar) Neyse ki bu gerilimden sonra hava yumuşuyor Ay önce Neptün sonra Güneş ile olumlu açıda. Burada gerek ilham ve yaratıcılık duygusu, aynı zamanda işbirlikleri, karşı cins ile çekim ve uyum açısından da fırsatlar yakalanabilir. Su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Balık, Yengeç ve Akrepler için son derece destekleyici etkiler devrede. Sadece akşam ve gece saatlerinde Ay-Plüton sert irtibatı sebebiyle takıntı, hırs ve aşırı saplanma duygusuna karşı direnmek önemli.

Perşembe 09.11.2017:
Sabah saatlerinde Ay-Uranüs arasındaki gerilimli açı her türlü sürpriz, beklenmedik olaya açık bir durum var; dikkatsizliklere, ani gerginliklere ve fevri davranışlara karşı özenli olunmalı. Zaten Ay saat 08:13-15:28’e kadar akabinde boşlukta yani bugün haftanın en boş viteste durulması ve risk alınmaması gereken günlerinden biri. Ay akabinde Aslan burcuna geçecek, ancak ilk açısı Venüs ile gergin. Bugün özellikle ilişkilerde abartılar, baskılar, aşırı gurur ve taleplerden uzak durmakta fayda var. Tabiri caizse tripler havada uçuşabilir, neden böyle olduğunu anlamadan kendinizi bir ilişki krizinde bulabilirsiniz. Sabit burçlar Akrep, Aslan, Boğa ve Kovalar lütfen dikkat.

Cuma 10.11.2017:
Bugün ringe çıkma günü! Ay Aslan burcunda ilk açısı Mars ile, adeta kararlı bir sporcu gibi odaklılık, azim ve başarma duygusu sahnede. Ancak Ay yerinde durmuyor ve Güneş ile de gerilimli bir açı yapıyor. Yani bugün kim üstün, kim kazanır, kim rekabette önde gibi sorular sıkça sorulabilir. Birilerinin açığını aramaktansa varlığımız, kazanımlarımız ve kişisel gücümüzle zorlayıcı insanlara karşı üstün gelmeye çalışmamız önemli. Zira bu dönemde açıkçası kuyu kazmaya çalışanlar kazdıkları çukurlara sıkça düşebilir.

Cumartesi 11.11.2017:
Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ederken Satürn ve Uranüs’ün desteğini arkasına alıyor; son derece dinamik ve keyifle geçirilebilecek bir günün çatısını oluşturuyor. Özellikle de hava ve ateş grubu burçları Aslan, Koç, Yay, Terazi, İkizler ve Kovalar için harika bir etki. Zaten Satürn-Uranüs arasındaki açı da aktif durumda hayati değişimler, önemli kararlar ve sizi ileriye taşıyacak adımları atmak adına şahane etkiler devrede. Bu canlı etkilerden sonra Ay saat 11:52-19:42 arasında boşlukta kalacak, yani biraz vites küçültüyoruz, ancak bu sorun değil. Zaten bu enerji gün boyu insanı yükseltecek nitelikte. Boşluk evresinin bitişi sonrasında Ay Başak burcuna giriş yapacak.

Pazar 12.11.2017:
Haftanın son gününde Ay Başak burcunda önce Venüs sonra da Jüpiter ile şahane açılar yapıyor. Haftanın en verimli ve güzel günlerinden biri! En çok da toprak ve su grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Balık ve Akrepler için harika etkiler söz konusu. Sosyalleşmek, flört, ilişkiler ve faydalı ortaklıklar kurmak adına bu açılar çok güzel şekilde değerlendirilebilir. Sadece Ay-Merkür ve Ay-Neptün gerilimli açıları bu tür konulara girerken sınırları korumanın ve mantık-duygu sarmalı arasında kaybolmamanın önemine vurgu yapmakta. Bazı fikirler ve hayalleri henüz dile getirmek adına doğru zaman olmayabilir, beklemekte fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle
Merve Dirağ