Merve Çubuktepe

Bu hafta iki gezegen birden burç değiştiriyor. Venüs 8 Kasım 2023’te Terazi, 10 Kasım 2023’te Merkür Yay burcuna geçiş yapacak. Çalkantılı tutulmalar döneminden sonra ilişkilerde huzur ve dengenin tekrar oluşacağı, altı dolu ve gerçekten güçlü bağa sahip ilişkilerin tamir olduğu veya daha da güçlendiği bir devreye giriyoruz. Kaos yerine huzur ve dengeyi arayacağız, buna doğru her adım attığımızda refah ve mutluluk da artacaktır. Merkür’ün Yay burcuna geçiş ise iletişimde iddialı hatta fanatik bir tarza işaret ediyor. Makro düzlemde ülkeler arası demeçler sertleşebilir ve dini vurgular artabilir. Ancak aşırı fanatizm ve her şeyi ben bilirim tavrı ters tepecektir. Hiçbir konuda tek yönlü bakmamak ve holigan olmamakta fayda vardır. Haftanın önemli açılarına göz atmak gerekirse eğer, Perşembe gününe kadar yapıcı açı kalıpları haftayı domine ediyor. Bu sebeple önemli işlerimiz varsa eğer özellikle Salı-Perşembe günleri arasında gerçekleştirmekte fayda var. Ancak Cuma günü sonrasında rüzgar değişiyor. Gerek bireysel gerek makro zorlayıcı birçok açı kalıbı ardı ardına devreye gireceği için frene basıp temkinli olmakta fayda var. Özellikle 12 Kasım 2023’teki Mars-Uranüs karşıtı makro düzlemde gerilimi daha da arttırabilir.

Haftanın en önemli konuları hiç şüphesiz ki Venüs ve Merkür’ün burç değiştirmesi. İlk olarak Venüs’ten başlayalım:

Venüs 8 Kasım 2023 itibariyle yönettiği Terazi burcuna geçiş yapacak. Venüs bu burçta yönetici ve kuvvetli durumdadır. Estetik, güzellik, kişisel bakım, çevreyi güzelleştirme etkisidir. İlişkilerde sertlik, gerilim, iniş çıkışlar pek hoş karşılanmaz. Asıl huzur ve uyum ihtiyacı ortaya çıkar. Venüs Terazi dönemleri ilişkilerdeki sorunları çözmek adına ideal zamanlardır. Ancak unutmamalı ki tam tersi fevri tavırlar, sertlik, kışkırtma gibi davranışlar da çok ters teper. Kişisel bakım, estetik, imaj değişikliği gibi konular için de ideal bir transittir.

Venüs Terazi uyum ve barış demektir, ancak unutmamak lazım ki uyumlu olmak demek her şeyi sineye çekmek demek değildir. Venüs Terazi transitinin gölgesi de sürekli kötü polis olmaktan korkmak, huzursuzluk çıkacak korkusu ile her şeye uyumlanmak, kişinin o şekilde düşünmese dahi sırf ağzının tadı kaçmasın diye onaylamadığı bir görüşü kabul edip susması gibi yan etkiler de görülebilir. Bu tür bastırılmış davranışlardan sonradan daha yoğun patlayabilir veya ileride daha sıkıntı yaratacak olaylar zincirlerini oluşturabilir. Bu yüzden uyumlu olalım derken dilsiz olmaktan kaçınmak önemlidir. Zira Terazi burcu uyum ve barış anlamına gelse de en çok “denge” demektir. Venüs bu burçta 4 Aralık 2023’e kadar bu burçta kalacak.

10 Kasım 2023 itibariyle Merkür Yay burcuna geçecek. Yay burcuna geçen Merkür bize özgürleşme ve kalıpları yıkma şansı veriyor. Yeni şeyler öğrenmek, bir eğitime başlamak veya uzmanlaşmak için) için harika zamanlardır. Özellikle yabancı diller, teoloji, edebiyat, felsefe, astroloji, psikoloji gibi konular Yay burcu temasına çok uygundur.

Bu formun gölgesi ise fanatizmdir. Kendi fikir ve bilgimize aşırı güvenebilir, farklı düşünenleri hiçe sayabiliriz. Oysa Merkür Yay’ın olgun formu demek herkese hoşgörülü olmak ve anlamaya çalışmaktır. Maalesef dini ve ideolojik fanatizmin dünyayı kana buladığı bir dönemden geçiyoruz. Merkür Yay döneminde bu tür radikal ve ayrıştırıcı söylemler daha da artabilir, kutuplaşma daha da büyüyebilir. Merkür Yay belirttiğim gibi hoşgörü ve en önemlisi de bilgelik demektir. Ayrıştırmak yerine Yay burcunun asıl sembolü olan makroya ve evrensel değerlere odaklanmak asıl çözümdür. Merkür 1 Aralık 2023’e kadar bu burçta kalacak.

6 Kasım 2023’te Venüs-Plüton Üçgeni kesinleşecek. Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Sadece insanlara aşırı yapışmamak, kontrol ve takip saplantısına kapılmamakta fayda var. Cinsel enerji artışı görülebilir. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

7 Kasım 2023’te Merkür-Neptün Üçgeni kesinleşecek. Bu açı altında yaratıcı projelerde, sanatsal ifadelerde ve hayal gücünü gerektiren işlerde ilham ve başarı getirebilir. Rüyalar daha canlı ve sembolik hale gelebilir ve iç dünyamızın derinliklerine daha kolay erişebiliriz. Bu dönemde, içsel bir yolculuğa çıkmak, meditasyon yapmak veya yaratıcı uğraşlarla meşgul olmak için uygun bir zamandır. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

9 Kasım 2023’te Merkür-Plüton Altmışlığı kesinleşecek. Sözlerimizle etki alanımızı genişletebilir, güçlü duruş sergileyerek dikkatleri toplayabiliriz. Mülakat, başvuru, imzalar ve iş görüşmeleri için açı değerlendirilebilir. Oraya koyacağımız fikirler bizi öne çıkarabilir. Bir konuya odaklanmak için de destekleyici bir tesirdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

10 Kasım 2023’te Merkür-Satürn Karesi kesinleşecek. Fikir ayrılıkları doğabilir veya düşüncelerimizi yansıtmadan içimize gömebiliriz. Kayıpları ve negatifliği içeren haberler alabiliriz. İçsel ve zihinsel baskı ve huzursuzluk hissi ortaya çıkabilir. Fikir ve eylemlerimiz blokajlarla karşılaşabilir veya kabul ettirmek için ekstra mücadele gerekebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

12 Kasım 2023’te Mars-Uranüs Karşıtı kesinleşecek. Bu açı olayları iyice öngörülemez ve kaotik yapmakta. Planlar alt üst olabilir, ani gelişmeler bireysel ve makro gündemi sarsabilir. Öfke kontrolünü iyi sağlamak çok önemli olacak, bir anlık gafletlerle bir çuval inciri berbat etme riski var. Bin düşünüp bir söylememiz, eyleme geçmemizde fayda var. Patlama, terör saldırısı, sismik aktivite ve krizleri tetikleyebilir. Maalesef bu açı kalıbı Orta Doğudaki karmaşa, gerilim, en önemlisi can kayıplarını daha da arttırabilir. Yeter, ilahi adalet yerini bulsun diyoruz… Açı kalıbı +-7 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 6 Kasım 2023: Herkese iyi haftalar! Ay Aslan burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 10:25’te Merkür ile kare sert açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 10:26-22:38 arasında uzun bir süre boşlukta. Açıkçası günün enerjisi verimsiz durumda. Saat 17.37’de haftanın en iyi açı kalıplarından Venüs-Plüton üçgeni kesinleşiyor, ancak asıl iyicil tesiri bir gün sonra ortaya daha net çıkacaktır. Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Sadece insanlara aşırı yapışmamak, kontrol ve takip saplantısına kapılmamakta fayda var. Cinsel enerji artışı görülebilir. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay saat 22:39’da boşluktan çıkarak Başak burcuna geçiyor ancak saat 21:42-01:42 arasında da Ay-Satürn karesi de etkin olduğu için çok önemli işleriniz varsa bugünü pas geçmenizi ve bir sonraki günü tercih etmenizi öneririm. Zira gün boyunca önemli görüşme, imza, başvuru gibi konularda zorlayıcı etkiler bulunuyor, ayrıca çatışma ve blokajlara açıklık da oluşabilir. Günün Sabian sembolü “Gülen çocuklar beş kum tepesinde oynuyor.” Bu sembol beş duyuyu etki bir şekilde kullanmamıza vurgu yapar. Bitkiler, kokular, aromaterapi, doğayla ilgilenmek, çocuklarla zaman geçirmek ve oyun oynamak içimizdeki saf ve iyicil enerjiyi ortaya çıkarabilir. Ay Fazı: Son Dördün.

Salı – 7 Kasım 2023: Haftanın en olumlu açı kalıplarından Merkür-Neptün üçgeni saat 04:36’da kesinleşiyor. Bu açı altında yaratıcı projelerde, sanatsal ifadelerde ve hayal gücünü gerektiren işlerde ilham ve başarı getirebilir. Rüyalar daha canlı ve sembolik hale gelebilir ve iç dünyamızın derinliklerine daha kolay erişebiliriz. Bu dönemde, içsel bir yolculuğa çıkmak, meditasyon yapmak veya yaratıcı uğraşlarla meşgul olmak için uygun bir zamandır. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor, saat 14:13-16:13 arasında Ay-Juno kavuşumu kesinleşeceği için özellikle bu zaman dilimi duygusal konuları dile getirmek ve sorunları çözmek adına ideal tesirler içermekte. Günün en verimli saatleri ise 16:43-20:43 arası zira Ay-Jüpiter üçgeni kesinleşiyor. Her türlü finans, kariyer ve ticaret odaklı kararları almak, önemli görüşme, imza ve başvurular için ideal bir tesirdir. Ayrıca bir şeyler öğrenmek adına da destekleyicidir. Günün Sabian sembolü “Soylu bir kız birdenbire gülümsemeye başlıyor.” Bu sembol hayatın saf ve güzel anlarını hissetmekle ilgilidir. Geleceğe dair umutlar çiçeklenmeye başlamak üzeredir. Sadece umutsuzluğa kapılmamak gerekir. Ay Fazı: Son Dördün.

Çarşamba – 8 Kasım 2023: Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor. Saat 05:53’te Ay-Güneş altmışlığı kesinleşiyor ve Son Dördün Ay fazının en olumlu evresine adım atıyoruz. Gün boyunca zor bir konu olsa dahi üstesinden gelebilir ve tuttuğumuzu koparabiliriz. Özellikle gün boyunca kolektif işler, sahne önünde olmak, sunum ve görünürlük adına destekleyici tesirler mevcut. Saat 10:28-14:28 arası Ay-Mars altmışlığı da etkin olduğu için bu konularda günün en verimli zamanları. Saat 12:30’da Venüs burç değiştiriyor ve Terazi burcuna geçiş yapıyor. Venüs bu burçta yönetici ve kuvvetli durumdadır. Estetik, güzellik, kişisel bakım, çevreyi güzelleştirme etkisidir. İlişkilerde sertlik, gerilim, iniş çıkışlar pek hoş karşılanmaz. Huzur ve uyum ihtiyacı artar. Venüs Terazi dönemleri ilişkilerdeki sorunları çözmek adına ideal zamanlardır. Ancak unutmamalı ki tam tersi fevri tavırlar, sertlik, kışkırtma gibi davranışlar da çok ters teper. Kişisel bakım, estetik, imaj değişikliği gibi konular için de ideal bir transittir. Venüs Terazi uyum ve barış demektir, ancak unutmamak lazım ki uyumlu olmak demek her şeyi sineye çekmek demek değildir. Venüs Terazi transitinin gölgesi de sürekli kötü polis olmaktan korkmak, huzursuzluk çıkacak korkusu ile her şeye uyumlanmak, kişinin o şekilde düşünmese dahi sırf ağzının tadı kaçmasın diye onaylamadığı bir görüşü kabul edip susması gibi yan etkiler de görülebilir. Bu tür bastırılmış davranışlardan sonradan daha yoğun patlayabilir veya ileride daha sıkıntı yaratacak olaylar zincirlerini oluşturabilir. Venüs bu burçta 4 Aralık 2023’e kadar bu burçta kalacak. Günün Sabian sembolü “Ruhuyla çocuğunu doğurmuş ve harika hisseden kadın.” Bu sembol dişil enerjinin bireysel ve özgür gücü ile alakalıdır. Materyal dünya ile maneviyat arasında köprü kurma zamanıdır. Kişi kaderini kendi tayin etmeli ve yolunu çizmelidir. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 9 Kasım 2023: Saat 03:16’da haftanın iyicil açı kalıplarından Merkür-Plüton altmışlığı kesinleşiyor. Sözlerimizle etki alanımızı genişletebilir, güçlü duruş sergileyerek dikkatleri toplayabiliriz. Mülakat, başvuru, imzalar ve iş görüşmeleri için açı değerlendirilebilir. Oraya koyacağımız fikirler bizi öne çıkarabilir. Bir konuya odaklanmak için de destekleyici bir tesirdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Başak burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 07:56’da Merkür ile altmışlık olumlu açı gerçekleştirdikten sonra boşluğa girecek. Ay saat 07:57-11:08 arasında boşlukta. Boşluk evresine hiçbir önemli iş, imza, görüşme ve başvuruyu denk getirmemekte fayda var. Ay saat 11:09 itibariyle boşluktan çıkıp Terazi burcuna geçiş yapıyor. Saat 13:22 itibariyle Ay-Venüs kavuşumu devrede olduğu için özellikle öğleden sonra duygusal açıdan şefkat ve ahenk dolu tesirler söz konusu. Sorunlar çözülebilir, küslükler geride kalabilir. Uzlaşmak ve denge kurmak adına ideal bir tesirdir. Son olarak saat 14:43’te Ay-Güneş 45’liği kesinleşiyor ve Balzamik Ay fazına geçiyoruz. Yeniaydan önceki son eşikteyiz. Günün Sabian sembolü “Yoğun sonbahar renkleriyle bezenmiş bir orman.” Bu sembol iç zenginliğin açığa çıkış anını temsil eder. Renkleri ve farklılıkları keşfetme zamanıdır, farklılıklar zenginleştirici bir etki yaratacaktır. Yeni tutkulara yelken açıldığında, konfor alanı kırıldığında huzur da gelecektir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cuma – 10 Kasım 2023: Bugün Merkür’ün önemli tesirleri güne damgasını vuracak. Öncelikle saat 09:24’te Merkür burç değiştirerek Yay burcuna geçiş yapacak. Yay burcuna geçen Merkür bize özgürleşme ve kalıpları yıkma şansı veriyor. Yeni şeyler öğrenmek, bir eğitime başlamak veya uzmanlaşmak için) için harika zamanlardır. Bu formun gölgesi ise fanatizmdir. Kendi fikir ve bilgimize aşırı güvenebilir, farklı düşünenleri hiçe sayabiliriz. Oysa Merkür Yay’ın olgun formu demek herkese hoşgörülü olmak ve anlamaya çalışmaktır. Maalesef dini ve ideolojik fanatizmin dünyayı kana buladığı bir dönemden geçiyoruz. Merkür Yay döneminde bu tür radikal ve ayrıştırıcı söylemler daha da artabilir, kutuplaşma daha da büyüyebilir. Merkür Yay belirttiğim gibi hoşgörü ve en önemlisi de bilgelik demektir. Ayrıştırmak yerine Yay burcunun asıl sembolü olan makroya ve evrensel değerlere odaklanmak asıl çözümdür. Merkür 1 Aralık 2023’e kadar bu burçta kalacak. Buna ek olarak saat 18:07’de Merkür-Satürn karesi devrede olacak. Fikir ayrılıkları doğabilir veya düşüncelerimizi yansıtmadan içimize gömebiliriz. Kayıpları ve negatifliği içeren haberler alabiliriz. İçsel ve zihinsel baskı ve huzursuzluk hissi ortaya çıkabilir. Fikir ve eylemlerimiz blokajlarla karşılaşabilir veya kabul ettirmek için ekstra mücadele gerekebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Terazi burcunda ve saat 19:24’te Chiron ile karşıt sert açı yaptığı için kırgınlık ve gerilime açıklık olabilir. Bugün rölantide gitmekte fayda var. Günün Sabian sembolü “Bir papağan dinlediği konuşmayı taklit ediyor.” Bu sembol öğrenme sürecinin taklitle başladığını bize hatırlatır. Bebeklik itibariyle bir şeyleri önce taklit eder, sonra öğreniriz. Unutmayalım ki kimse tek başına öğrenemez, rehberlik de gerekir. Öğrendikten sonra da özgün bir şekilde bilgiyi aktarmak gerekir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cumartesi – 11 Kasım 2023: Herkese iyi hafta sonları! Ay Terazi burcunda ve saat 11:48’de Ay-Güney Ay Düğümü kesinleşecek. Özellikle günün ilk yarısına kadersel karşılaşmalar, yüzleşmeler ve önemli konuşmalar gündeme gelebilir. Bir şeyleri geride bırakmak, zararlı alışkanlıktan kurtulmak veya bağ kesmek için destekleyici tesirler devrede. Ay saat 18:05’te Plüton ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 18:06-21:39 arasında boşlukta olacağı için önemli işlerimizi bu zaman dilimine denk getirmemekte fayda var. Saat 21:40 itibariyle Ay boşluktan çıkarak Akrep burcuna geçiş yapıyor. Günün en verimli zamanları saat 21:41 ve sonrası zira Ay-Satürn üçgeni devreye girecek. Odaklanma gerektiren veya üşendiğimiz işleri bu zaman dilimi itibariyle çok daha kolayca odaklanarak, ciddiyet ve başarıyla tamamlayabiliriz. Günün Sabian sembolü “Bir kadın kutsal yolu kapatan karanlık perdeleri kaldırıyor.” Bu sembol kişinin kendi sınırlarını aşmaya hazır olduğuna işaret eder. Bir dogma veya tabu yıkılmak üzeredir. Ancak bunu yapmak ve büyümek adına cesaret de gereklidir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Pazar – 12 Kasım 2023: Haftanın son gününde, haftanın en zorlayıcı açı kalıbı Merkür-Uranüs karşıtı saat 00:11’de kesinleşiyor. Bu açı olayları iyice öngörülemez ve kaotik yapmakta. Planlar alt üst olabilir, ani gelişmeler bireysel ve makro gündemi sarsabilir. Öfke kontrolünü iyi sağlamak çok önemli olacak, bir anlık gafletlerle bir çuval inciri berbat etme riski var. Bin düşünüp bir söylememiz, eyleme geçmemizde fayda var. Patlama, terör saldırısı, sismik aktivite ve krizleri tetikleyebilir. Maalesef bu açı kalıbı Orta Doğudaki karmaşa, gerilim, en önemlisi can kayıplarını daha da arttırabilir. Yeter, ilahi adalet yerini bulsun diyoruz… Açı kalıbı +-7 gün etkili. Ay Akrep burcunda yolculuğuna devam ediyor, saat 13:08-17:08 arasına dikkat zira Ay-Jüpiter karşıtı devrede olacak. Abartılı yiyip içme, aşırı harcama ve riskten kaçınmalıyız, sonradan pişmanlık oluşabilir. Saat 16:26 itibariyle Ay-Juno altmışlığı devrede olduğu için özellikle duygusal konularda huzurlu, güçlendirici ve uzlaşma getiren tesirler devreye girecek ancak günün tesirleri genelde sert olduğu için çok da sınırları zorlamamakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Bir asker aşk uğruna firar suçunu kabul etmeye hazır.” Bu sembol duygulara teslim olmakla ilgilidir. Kişi istekleri uğruna mevcut düzenini bozup kendini bir kaosa sokabilir. Unutmayalım ki her seçim bir vazgeçiştir. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe