Merve Çubuktepe

Bu yazıyı ayrı bir keyifle yazıyorum, zira uzun süre sonra ilk kez çok gergin bir hafta daha gibi cümle kalıpları kullanmama gerek kalmayacak. Bu hafta 12 Mart 2017’de Başak dolunayı gerçekleşecek; üstüne üstlük hafta boyunca iyicil açı kalıpları da etkili olacak. Yani epeydir hissettiğimiz gerginlik ve belirsizlik duygusu yerine bu hafta biraz daha kafaların rahat ettiği ve huzurlu hissebileceğimiz bir zaman dilimi bizi bekliyor.

Öncelikle Başak burcundaki dolunay aslında 26 Şubat 2017’deki Güneş tutulmasının devam filmi diyebiliriz. (Güneş tutulmaları aynı zamanda yeniaylardır) Yani tutulma süreci itibariyle başlayan değişim ve dönüşüm rüzgarlarıyla ilgili bu dolunay itibariyle somut gelişmeler karşımıza çıkabilir. Ayrıca dolunay ile Kiron arasında irtibat olduğu için bu aynı zamanda hayatımızda sıkıntı çıkaran bir konuyla ilgili iyileşme getirebilecek bir etkiye sahiptir.

Hafta içerisinde Merkür, Plüton ve Güneş ile olumlu açılar yapacak; zaten hala da düz harekette, yani önemli konular görüşmek, üstlerden destek almak ve görünür olmak açısından faydalı etkiler mevcut. Sadece pazar günü Merkür-Satürn gergin açısı aktif olacağı için bu tür planları varsa bu hafta cuma gününe kadar halletmek daha etkili olabilir. Ayrıca Mars da Koç burcundan çıkıp Boğa burcuna geçiyor, Mars Boğa burcunda “zararlı” denilen konumdadır, ancak diğer yandan da sakindir, denge ve huzur arayışı vardır. Burada bir işe girme konusunda üşengeçlik, hareketsizlik gibi etkiler yaratmakla birlikte gökyüzündeki agresyonu bir miktar düşüreceği için yine de olumsuz bir etki olarak görmemekteyim. Bu haftayı biraz rahatlamak, bir süredir bitmeyen gerilim ve yorgunluk duygusunu geride bırakmak adına kullanabiliriz. Hepimizin gerçekten bu hisse ihtiyacı var.

**Gelelim haftanın önemli etkilerine:**Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 06.03.2017: Yeni haftaya başlarken sabat saatlerinde Ay İkizler burcunda, Satürn ile gergin Mars ile olumlu açılar yapıyor; ancak saat 11:21-15:55 arasında boşluğa girecek. Yani bu zaman dilimleri arasında bekleyen işleri bitirmek daha faydalı olacaktır. Ay boşluk sürecinden sonra yöneticisi olduğu Yengeç burcuna geçecek. Duygusallık artabilir, yuvamızda ve sevdiklerimizle güzel zaman geçirebiliriz. Özellikle de bu etkileşim su ve toprak grubu burçları Balık, Yengeç, Akrep, Boğa ve Başak burçları açısından olumlu.

Salı 07.03.2017: Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor, gün boyunca Ay Neptün, Güneş ve Merkür ile olumlu açılar yapacak. Yani bugün hem ilişkiler açısından olumlu, yapıcı ilişkiler kurulabilecek ve güzel iletişim kurabileceğimiz bir gün bizi bekliyor. Sadece Ay-Venüs gergin açısı bir miktar daha alıngan, hassas ve kırılgan hissetmeye sebep olabilir. Bu açıdan meseleleri çok kişisel almamak önemli.

Çarşamba 08.03.2017: Günün en önemli açısı Merkür-Plüton arasındaki olumlu açı. Bu etkileşim özellikle önemli konuşmalar yapmak, bir ortamda dominant olmak ve ilgiyi toplamak adına idealdir. Ancak gün boyunca Ay Jüpiter/Uranüs karşıtlığını tetikleyecek, şu meşhur T-Kare sistemi gene çalışacak. Yani görüşmeler için olumlu bir etki var, aynı zamanda ilgi çekmek ve görünür olmak adına da; ama abartıdan ve ani reaksiyonlardan kaçınmak önemli. Özellikle su ve toprak grubu burçları Balık, Yengeç, Akrep, Oğlak, Boğa ve Başak burçları bu etkiden en iyi faydalanabilir. Ay 18:00-19.46 arasında boşlukta olduktan sonra Aslan burcuna geçiş yapacak.

Perşembe 09.03.2017: Haftanın en iyicil açılarından biri olan Güneş-Plüton altmışlık açısı günün en önemli gökyüzü olayı. Üstelik Ay Aslan burcunda, Venüs ile olumlu açı yapıyor. Yani bugün önemli bir görüşme varsa, iş ile ilgili bir konu konuşulacaksa kullanılması faydalı olabilir. Bugün ayrıca büyükler ya da üstlerinden destek de görebilirsiniz. Özellikle su ve toprak grupları bu etkiden ekstra faydalanabilir.

Cuma 10.03.2017: Gün boyunca Ay Aslan burcunda yolculuğunu sürdürüyor. Gün boyunca Ay; Jüpiter, Uranüs ve Satürn ile olumlu açılar yapacak. Bu özellikle ticari konularda başarı, yaratıcı fikirler üretmek ve bilgi kazanmak adına ideal bir etki yaratıyor. Bugün özellkle harita destekliyorsa önemli bir iş başarısı kazanmak mümkün olabilir. Hava ve ateş grubu burçları İkizler, Kova, Terazi, Aslan, Yay ve Koç bu açıdan özellikle faydalanabilir.

Cumartesi 11.03.2017: Ay saat 01.08’e kadar boşlukta ve akabinde Başak burcuna geçiş yapacak. Dolunaya hazırlanıyoruz. Ayrıca Ay gün içerisinde Mars ile olumlu açı yapacak, canlandırıcı ve güzel bir etki yaratacak. Bu açının hemen sonrasında Ay-Neptün üçgeni özellikle ruhsal konulara odaklanma, meditasyon ve uhrevi konularda çalışmalar yapmak için ideal bir ortam oluşturuyor.

Pazar 12.03.2017: Bugün Merkür-Satürn karesi kesinleşiyor. Yani diplomatik açıdan biraz daha temkin ve dikkatli olmak önem kazanıyor. Bilmeden iddialı demeçlerde bulunmak zararlı olabilir. Özellikle değişken burçlar Balık, Yay, İkizler ve Başak burçları bu konuda dikkat. Bugün saat 17:53’te Başak burcunda güzel bir dolunay meydana gelecek. Bu sorunları çözmek, ruhsal açıdan iyi hissetmek ve tutulma itibariyle başlayan değişimleri hayata geçirmek adına harika bir etkiye sahip. Özellikle Başak, Boğa, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balık burçları bu dolunay etkisinden ekstra faydalanabilir.Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıkı bir hafta dileğiyle…