Merve Çubuktepe

Bu haftanın en önemli astrolojik olayı hiç şüphesiz ki 7 Mart 2023’te gerçekleşecek Satürn Balık geçişi. Satürn 2020 yılından beri Kova burcundaydı, birçok zorlu olayın göstergesi oldu. Satürn’ün Balık burcuna geçişi inanç sistemleri, kitlesel bilinç, hayaller ve beklentiler üzerinde ciddi bir yapılandırma gerçekleşecek. Ülkemizin haritasında da düzenle ilgili ciddi tesirleri söz konusu olacak. Ki etkileri de şimdiden dolunay ile başlamış durumda. Satürn 14 Şubat 2026’a kadar bu burçta kalacak. Aynı gün Başak burcunda dolunay gerçekleşecek. Dolunay oldukça sert, kaotik ve yoğun etkilere sahip. Gerek bireysel gerek makro düzlemde taşlar sürekli oynayacak gibi duruyor. Bu süreçte duygusal tepkiler, kontrol kayıpları gibi davranışlar sıkıntı yaratacaktır. Stratejik olmamız gereken bir hafta bizleri bekliyor.

7 Mart 2023 saat 15:41’de 16 derece Başak burcunda bir dolunay meydana gelecek. Dolunay anında Güneş-Mars-Ay T-Kare sert açısı etkin. Bu da oldukça gerilimli bir tesirin bizi beklediğini gösteriyor. Agresyon tavan yapabilir, sivri demeçler yükselebilir. Ruh halinin gel-gitli olabileceği bu süreçte kendimizi bir şeye kaptırıp salmak yerine kontrolde kalmak önemli olacaktır. Ancak aşırı detaylar içinde takıntılı bir şekilde boğulma riskine de dikkat etmeliyiz.

Dolunay anında Ay-Lilith kavuşumu ilişkilerde hırs, saplantı ve kıskançlık konularına dair bizi uyarmakta. Makro açıdan bakarsak eğer dolunay hali hazırda devam eden depremleri tetikleyebilir ancak şiddeti orta diyebiliriz. Asıl seçim süreci, hükümet-muhalefet arasındaki ilişki, toplumsal kutuplaşma gibi konularda oldukça sert tesirler beraberinde geliyor. Plüton da 29 derece Oğlak burcunda olduğu için “Bu kadarı da olmaz” dedirten haberler ve skandallar sürebilir.

Dolunayda Başak-Balık aksı olumlu ifadesiyle birlikle alakalıdır. Detaylarla uzlaşılarak ortak paydada buluşmayı öğrenmek tek çare olarak karşımıza çıkar. Bu sebeple de kişisel hırslarımıza yenilmemiz hafta boyunca çok önemli görünüyor. Dolunay +-7 gün etkili.

7 Mart 2023 saat 16:34’te Satürn Balık burcuna geçiş yapıyor. Dolunaydan hemen sonra gerçekleşen bu geçiş uzun vadeli bir etki ve hatta 2023 yılının en önemli transitlerinden biri. Satürn 2020’den beri Kova ve sabit burçta yerleşimleri olan kişileri çok sert bir şekilde zorladı, buna ülkemiz haritası da dahil. Satürn Balık burcunda inançlar konusunda ciddi bir yapılandırmayı beraberinde getirecek. Dini sömürüler, inanç ticareti; astroloji ve diğer ruhsal disiplinlerin kötüye kullanılması gibi konularda üç yıl sürecek çok sert bir geçiş süreci bizleri beklemekte. İnsanların iyi niyetini kullanan, inanç ve hayallerini suistimal eden, bundan gelir ve güç kazanan kişiler ciddi şekilde duvara toslayabilir.

Bireysel düzlemde hangi konuda “uykuya” dalmışsak eğer sur borusu çalacaktır. Bu pek yumuşak bir etki değildir, eğer bir konuda kendimizi kandırıyor veya gönüllü kurban rolüne soyunmuşsak eğer soğuk duş etkisi ile uyanabiliriz. Transit sürecinde inançlarımızı, hayata bakışımızı, bütünlük ve birlik bilincine dair önemli sorgulamalar yapabilir, hayata dair yeni bir bakış açısı kazanabiliriz. Satürn 14 Şubat 2026’ya kadar bu burçta kalacak.

Haftanın önemli açılarına göz attığımızda üç tane majör açı kalıbı dikkat çekiyor ve hepsi iyicil doğada. Hepsi altmışlık olumlu açı olduğu için tek önemli unsur bu açının “çabayla başarı” getirdiği gerçeğini hatırlamaktır. Bu yüzden çaba ve odak kavramlarını elden bırakmamak gereklidir. Umuyorum ki bu zorlu ve kaotik dönemlerde bu açılar dengeleyici ve iyileştirici tesirleri beraberinde getirirler.

6 Mart 2023’te Güneş-Uranüs altmışlığı kesinleşecek. Yaşam enerjimizin karşılaşılan olaylar vesilesiyle yön değiştirmesi mümkün. Artık farklı ve yeni olanı denemek isteyebiliriz. Yaratıcılık, kalıp dışı olanı düşünmek ve uygulamak mümkündür. Dinamik, yaratıcı ve üretkenliği arttıran bir tesirdir. Ruhumuzu istersek daha özgür kılabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

11 Mart 2023’te Venüs-Mars altmışlığı kesinleşecek. İkili ilişkilerde dengeyi bulma ve sorunları çözme şansı söz konusu. Temeli güçlü ilişkilerde problemler masaya yatırılıp geride bırakılması konusunda önemli bir adım atılabilir. Sevdiğimiz bir işe emek verip odaklanırsak kalıcı ve hayırlı sonuçlar alabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

12 Mart 2023’te Merkür-Uranüs altmışlığı kesinleşecek. Yaratıcılığı körükleyerek zihinsel aktiviteyi arttıran bu açı kalıbı her türlü iş başvurusu, iş kurma, mülakat, önemli sunum ve toplantılar için ideal. Yeni bir eğitime başlamak adına da harika bir etkileşim. Sorunlara hızla ve yaratıcı bir şekilde çözüm bulunabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 06.03.2023: Herkese iyi haftalar! Ay Aslan burcunun son derecelerinde saat 06:18’de Satürn ile karşıt açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 06:19-06:38 arasında çok kısa bir süre boşlukta kaldıktan sonra 06:39’da Başak burcuna geçiş yapacak. Saat 16:41’de haftanın iyicil açılarından Güneş-Uranüs altmışlığı kesinleşiyor. Farklı şeyleri denemek, çaba göstererek konfor alanından çıkmayı simgeleyen bu açı enerjinin yükselmesi ile de alakalıdır. Yaratıcılık, kalıp dışı olanı düşünmek ve uygulamak mümkündür. Aynı zamanda sürekli aynı şekilde ilerleyen veya kısır döngüye giren köhneleşmiş kalıplara bir dur deme arzusu söz konusudur. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 17:32-21:32 arasına dikkat zira Ay-Merkür karşıtlığı devrede olacak. Önemli konuşma, yazışma, resmi işlem ve kararları bu zaman dilimine denk getirmemekte fayda var. Günün Sabian sembolü “Adamlarını teftiş etmeye hazır bir subay.” Bu sembol zor gelsek de sıkılsak da kuralları uygulama ve nizam sağlama zorunluluğu ile alakalıdır. İş ve arkadaşlığın birbirinden ayrılmasında fayda vardır. Duygusal yaklaşımdan ziyade mantıkla hareket etmek ve doğru koşullar oluştuğunda fırsatları değerlendirmek fayda getirecektir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Salı – 07.03.2023: Haftanın en önemli gününe geldik. Hem dolunay hem de Satürn Balık geçişi bugün gerçekleşecek. İlk olarak saat 15:40’ta Güneş-Ay karşıtlığı kesinleşiyor ve Dolunay anında Güneş-Mars-Ay T-Kare sert açısı etkin. Bu da oldukça gerilimli bir tesirin bizi beklediğini gösteriyor. Agresyon tavan yapabilir, sivri demeçler yükselebilir. Ruh halinin gel-gitli olabileceği bu süreçte kendimizi bir şeye kaptırıp salmak yerine kontrolde kalmak önemli olacaktır. Ancak aşırı detaylar içinde takıntılı bir şekilde boğulma riskine de dikkat etmeliyiz. Dolunay anında Ay-Lilith kavuşumu ilişkilerde hırs, saplantı, ego ve kıskançlık konularına dair bizi uyarmakta. Ayrıca bağırsak ve metabolizma problemleri, otoimmün hastalıklar, zehirlenme ve ödeme karşı hassasiyet oluşabilir, dikkat. Dolunay +-7 gün etkili. Saat 16:34’te Satürn Balık burcuna geçiş yapıyor. Dolunaydan hemen sonra gerçekleşen bu geçiş uzun vadeli bir etki. Satürn 2020’den beri Kova ve sabit burçta yerleşimleri olan kişileri çok sert bir şekilde zorladı, buna ülkemiz haritası da dahil. Satürn Balık burcunda inançlar konusunda ciddi bir yapılandırmayı beraberinde getirecek. Dini sömürüler, inanç ticareti; astroloji ve diğer ruhsal disiplinlerin kötüye kullanılması gibi konularda üç yıl sürecek çok sert bir geçiş süreci bizleri beklemekte. İnsanların iyi niyetini kullanan, inanç ve hayallerini suistimal eden, bundan gelir ve güç kazanan kişiler ciddi şekilde duvara toslayabilir. Bireysel düzlemde hangi konuda “uykuya” dalmışsak eğer sur borusu çalacaktır. Bu pek yumuşak bir etki değildir, eğer bir konuda kendimizi kandırıyor veya gönüllü kurban rolüne soyunmuşsak eğer soğuk duş etkisi ile uyanabiliriz. Satürn 14 Şubat 2026’ya kadar bu burçta kalacak. Günün Sabian sembolü “Sessiz bir müzede bir sanat okulu öğrencisi ilham içerisinde.” Bu sembol yalnız kalındığında gelen huzur ve ilhamı simgeler. Sanatsal öğeleri hayatın içine tatbik etmek eğer meyillimiz varsa icra etmek ruhumuzu renklendirecektir. Ay Fazı: Dolunay.

Çarşamba – 08.03.2023: Dolunaydan sonra ilk gündeyiz. Etkisi oldukça yoğun bir dolunay olduğu için yankılarını bir hafta boyunca hissedeceğiz. Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor saat 02:06’da Mars ile kare, 07:38’de Neptün ile karşıt açı yaparak Mars-Neptün karesini tetikleyecek. Günün ilk yarısına önemli işlerin denk getirilmesini önermem zira kafa karışıklığı ve hata yapmaya açıklık görülebilir. Ay saat 17:07’de Plüton ile üçgen olumlu açı yaparak boşluğa girecek. Günün en verimli saatleri 15:07-17:06 arası boşluk öncesi dönem, bu evrede bir şeyleri çözmek ve sonuç almak daha kolay olacaktır. Ay saat 17:08-17:45 arasında kısa bir süre boşlukta kalıp Terazi burcuna geçiş yapacak. Günün geri kalanında Ay özel bir açı yapmadan yoluna devam edecek. Günün Sabian sembolü “Paskalya için bir mesire alanı.” Bu sembol insanın kendine meydan okumasıyla ilgilidir. Yaşamda sadece olumsuz deneyimlere değil değerli ve yüce anları hatırlamak bireye güç verecektir. “Ben yapamam” demek yerine denemek ve ilk adımı atmak önemlidir. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 09.03.2023: Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor, akşam saatlerine kadar önemli bir açı yapmadan yoluna devam edecek. Haftanın bireysel düzlemde en sakin günündeyiz ve bu süreçte bir şeyleri yoluna koymak, uzlaşmaya gitmek ve denge bulmak adına gereken adımları atabilmemiz mümkündür. Sadece bir konuda istemediğimiz halde boyun eğmek ya da kötü görünmemek adına her şeye evet demekten kaçınmalıyız. Akşam saatlerine geldiğimizde daha temkinli olmalıyız zira saat 20:27’de Ay-Jüpiter, saat 21:19’da Ay-Chiron karşıtı kesinleşecek. Saat 18:27-22:19 arasına özellikle dikkat bu saatlerde abartılı tepkiler, dengesiz davranışlar ve yıkıcı demeçlere açıklık görülebilir. Ani heveslerle sonradan pişman olacağımız kararlar almamalıyız. Günün Sabian sembolü “Büyük bir çadırda ünlü bir vaiz toplantı yapıyor.” Bu sembol ilk olarak en mutlak görünen kavramın dahi sorgulanması gerektiğine vurgu yapar. Hiçbir şeye körü körüne inanmamamız gerekir. Yeniliklere ayak uyduran görüşler güçlenerek yayılma eğilimindedir, dogmalara tolerans yoktur. Bu yüzden soru sormak, araştırmak ve yeni bakış açılarına değer vermek her zamankinden daha önemlidir. Ay Fazı: Dolunay.

Cuma – 10.03.2023: Bu hafta majör geçişler haricinde gökyüzü oldukça sade motiflere sahip. Bugün de Ay Terazi burcunda yolculuk yapacak ve günün ilk yarısında majör bir açı yapmadan ilerliyor. Son dönemde çok hareketli, kaotik ve zorlu bir gündemle karşı karşıyayız. Açıkçası bu gökyüzü yapısını fırtınadan önceki sessizliğe benzetiyorum. Saat 12:00-16:00 arası günün en verimli zamanları zira Ay-Mars üçgeni kesinleşiyor. Her türlü önemli ve efor gerektiren işimizi, üşendiğimiz konuları, bedensel kuvvet gerektiren faaliyetleri bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Ay günün geri kalanında yine sakin yolculuğuna devam edecek. Günün Sabian sembolü “Öğretmen ve öğrencisi uzun bir yürüyüşte güçlerini birleştiriyorlar.” Bu semboldeki en önemli gerçek ustanın da çıraklarından öğreneceği şeyler olduğu gerçeğidir. Genç kuşakların yeteneklerini kabul etmek, burun kıvırmak yerine tam tersi ilham almak önemlidir. Ayrıca olgunluk fiziksel yaştan ziyade ruhun yaşıyla ilgilidir. Ay Fazı: Dolunay.

Cumartesi – 11.03.2023: Herkese iyi hafta sonları! Haftanın en iyicil günlerinden birindeyiz. Ay saat 03:05’e kadar boşlukta ve saat 03:06’da Akrep burcuna geçiş yapacak. Hemen sonrasında 03:51’de Ay-Satürn üçgeni kesinleşiyor ve en önemlisi 13:32’de Ay-Güneş 135’liği sonucunda Küçülen Ay fazına adım atıyoruz. Bu faz en dengeli ve yapıcı Ay fazlarından biridir. Bir şeyleri öğrenmek ve öğretmek, kolektif hareket etmek adına ideal bir ortam sunar. Toplumsal bir misyona odaklanmak ve değişim başlatmak kelebek etkisi yaratabilir. Saat 18:04’te Venüs-Mars altmışlığı kesinleşiyor. İkili ilişkilerde dengeyi bulma ve sorunları çözme şansı söz konusu. Temeli güçlü ilişkilerde problemler masaya yatırılıp geride bırakılması konusunda önemli bir adım atılabilir. Sevdiğimiz bir işe emek verip odaklanırsak kalıcı ve hayırlı sonuçlar alabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Akşam yemeği için hazırlanmış bir masa.” Bu sembol uzun süredir devam edilen sıkıntılardan sonra gelen bir kutlamayı sembolize eder. Karanlıktan sonra şafak sökmüştür. Küçük şeylerden büyük mutluluklar oluşabilir. Burada en önemli ders şahsi hareket etmek yerine güç birliği yapmanın bizi kalıcı zafere taşıyacağı gerçeğidir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Pazar – 12.03.2023: Haftanın son gününe geldiğimizde saat 00:04’te Merkür-Uranüs altmışlığı kesinleşiyor. Yaratıcılığı körükleyerek zihinsel aktiviteyi arttıran bu açı kalıbı her türlü iş başvurusu, iş kurma, mülakat, önemli sunum ve toplantılar için ideal. Yeni bir eğitime başlamak adına da harika bir etkileşim. Sorunlara hızla ve yaratıcı bir şekilde çözüm bulunabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 09:53’te haftanın önemli açılarından Jüpiter-Chiron kavuşumu kesinleşecek. Bu etki en yüksek oktavda şifa ve iyileşmeyi semboli ettiği gibi bazen derin yaraları da simgeler. Acı olaylardan dahi olumlu şeyler oluşturmak mümkündür. Bu açı kalıbı geçmiş zor deneyimlerimizden ilham alarak daha sağlıklı bir gelecek kurabilme gücüyle de alakalıdır. Finans konular, yatırım ve girişimlerde büyük riskler almamakta fayda vardır. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Ay Akrep burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 08:07-12:07’de etkin olacak Ay-Merkür üçgeni ve saat 20:08-00:08 arasında etkin olacak Ay-Güneş üçgeni günün en verimli ve olumlu saatleri. Her türlü önemli iş, imza ve görüşmeyi bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Günün Sabian sembolü “Beyaz bir kuzuyu seven çocuğu bakıcısı seyrediyor.” Bu sembol büyümeyi reddetmenin bazen keyifli olsa da sıkıntı verici olabileceğine dair bizi uyarır. Zira her zaman biri koruyup kollayacak biri olmayabilir. Sorumluluklar kaçmamamız ve ertelemeyi seçmememiz önemlidir. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe