Merve Çubuktepe

Bu haftanın en önemli gökyüzü etkisi 6 Mayıs 2019’da kesinleşecek Mars-Jüpiter karşıtı olacak. Bu açıyı adeta bir kabartma tozu gibi düşünebilirsiniz. Herhangi bir şeyi misliyle büyütebilir. Mesela bir kek yaparken kabartma tozunu unutursak o kek pide gibi sönük ve albenisiz olur. Ancak “Aman ne güzel oldu, daha da kocaman olsun” diyerek kabartma tozunu da ölçüsünden fazla boca edersek de kek bu sefer kek olmaktan çıkar kocaman ve tuhaf bir şeye dönüşür. Bu metafordaki gibi açıyı doğru kullanırsak bize cesaret ve güç verebilir, ancak bu güç hızla kontrolden çıkan türden olduğundan bir anda o cesaretin deli cesaretine dönüşümüne şahit olabiliriz. O anda tahmin edemesek de hiç beklemediğimiz yerlere giden zorlu olaylarla karşılaşabiliriz. Bundan dolayı da tıpkı bir kek tarifinde olduğu gibi davranışlarımızın ölçüsünü de iyi ayarlamak çok önemli olacak.

Hafta içerisinde Pazar günü gerçekleşen Boğa burcunda yeniayın etkilerini de hissedeceğiz. Bu yeniay doğası gereği oldukça olumluydu ve yeniaydan sonraki ilk gün yani pazartesi itibariyle istediğimiz bir konuda harekete geçmek, ilk adımı atlamak ve hayırlısı ile bir şeylere başlamak adına güzel tesirler altında olacağız. Ancak Mars-Jüpiter karşıtı devrede olduğundan bir işe de ne kadar güzel ve coşkulu bir şekilde başlamış olsak da onda da hızımızı ayarlamak önemli. Kendimize arada bir “Sakin ol şampiyon” dememiz gerekebilir. :)

Haftanın enerjisi esasen bir maraton koşusu gibi… Uzun mesafe koşarken en baştan aşırı hızlı koşarsak erken yoruluruz ve halk deyişiyle “dalağımız şişer”. Ve koşunun kalanında çok yavaşlar ve hatta yarışı bile bırakabiliriz. Bundan dolayı da enerjimizi dengeli ve idareli kullanmayı unutmamalıyız.

Açının yapısı gereği sivri dil, aşırı sert veya haddini aşan ifadeler görülebilir. İletişim tarzımızı iyi ayarlamamız da önemli. Diğer yandan Jüpiter finans ile alakalı olduğundan savurganlık ve aşırı harcama da görülebilir. Neyse ki 6 Mayıs 2019’da Merkür Boğa burcunda geçtiğinden maddi konularda ayaklarımızın daha yere basması ve temkinli olmak adına bu transit bize destek olacak.

Diğer yandan astrolojideki en güzel açılardan biri olan Venüs-Jüpiter Üçgeni 9 Mayıs 2019’da kesinleşecek. İki iyicilin bu uyumlu birlikteliği aşkta uyum, ahenk ve duygusallığı getiriyor. Olumlu etki alan haritalarda kalbi boş olanlar için bir aşk, hali hazırda ilişki olanlar için sorun varsa tamir, her şey güllük gülistanlıksa da boyut atlama ve gelecek odağı görülebilir.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 06.05.2019: Herkese iyi haftalar! 00:56’da Mars-Jüpiter karşıtlığı kesinleşiyor. Haftanın önemli açılarından olan bu etki açıkçası hafta boyunca dikkat etmemiz gereken bir konu olacak. Açı bizi aşırı pervasız yapabilir ve risk almaya çok açık olabiliriz. Bu yapı aynı zamanda kontrolsüz büyümeyi simgelediğinden basit gibi görünen bir olay bir anda hiç beklenmedik noktalara gelebilir. Bundan dolayı davranışlarda uçmamak ve ara ara kendimizi kontrol etmekte fayda var. Bu konularda değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. 06:39’da Ay İkizler burcuna geçiş yapıyor, 14:26’da ise Kironla olumlu açı yapacak. Gün boyunca özellikle konuşarak şifalanma teması etkin. Bir şeyleri içinizde büyütmek yerine bir dostunuz, güvendiğiniz ve sevdiğiniz kişilerle paylaşmak çok rahatlatıcı olabilir. Bu iyicil tesirler özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar için olumlu. Saat 21:25’te ise Merkür Boğa burcunda geçiş yapıyor, Koç burcundaki fevri halinden çıkarak iletişimde daha kalıcı sonuçlar almaya açık bir etki oluşturacak. Bu etkileşim aynı zamanda bizi daha çok materyal dünya konularına odaklar. Yani bir süredir bütçenizi veya sorumluluklarınızı zorladıysanız tekrar toparlanmak adına harika bir etkidir.

Salı – 07.05.2019: Ay İkizler burcunda yolculuğunda devam ediyor ve 15:14’te Ay-Neptün karesi kesinleşecek. Gün boyunca dikkat dağınıklığı ve unutkanlık görülebilir. Şahsen geçen hafta etkilerini yaşadım, size de öneriyorum. Evden çıkmadan veya yer değiştirirken cüzdan, telefon, anahtar ve sizin için önemli ne varsa kontrol edin. Alarmınızı kurun, hiçbir işi son ana bırakmayın. Bu konularda değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar özellikle dikkat. Saat 16:26’da Venüs-Satürn karesi de kesinleştiğinden ilişkiler açısından kritik bir gündeyiz ayrıca. 19:34’te Ay-Venüs altmışlığı havayı bir miktar yumuşatsa da ilişkiler konusunda soğukluk, iletişim kopukluğu ve bol bol tripleşmeler görülebilir. Gün boyunca karşı tarafı çok zorlamamak hele karşı taraf sessizse çok üstüne gitmemekte fayda var. Zira bu tür baskıcı bir tavır veya aşırı serzenişte bulmak ters tepebilir. İlişkilerde sorumluluk teması baskın olduğundan bu tür konularda kaçınmacı davranan kişiler sıkıntı yaşayabilir. Tüm bu konularda öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar dikkatli olmalı.

Çarşamba – 08.05.2019: Ay İkizler burcunda yolculuğunun son demlerinde 00:10’da Jüpiter ile kare sert açı yaptıktan sonra 02:49’da Mars ile kavuşum yaparak boşluğa giriyor. Bu etkileşim aynı zamanda haftanın ilk günü itibariyle etkin olan Mars-Jüpiter karşıtını çalıştırdığından oldukça güçlü durumda. Ay 02:49-12:06 arasında ayrıca boşlukta olduğundan günün ilk yarısında hiçbir önemli işi denk getirmenizi önermiyorum. Öğlene kadar zaman zaman sinirlerinizi kontrol etmekte zorlanabilir ve aynı zamanda uzlaşmaz hissedebilirsiniz. Veya tam tersi bu ruh halindeki insanlarla uğraşmanız gerekebilir. Her halükarda hangi tarafta olursanız olun kontrolü kaybedenin zor durumda kalabileceği etkiler söz konusu. Bundan dolayı stres yönetimi konusunda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar çok dikkat. Neyse ki 12:06 itibariyle Ay Yengeç burcuna geçtikten sonra 17:22’de yaratıcılık, fark yaratma ve devinim adına harikulade bir etki olan Merkür-Uranüs kavuşumu kesinleşiyor. Hemen akabinde Ay 18:06’da Uranüs, 18:13’te Merkür’e olumlu açı yaparak açıyı tekrar tetikleyerek daha güçlü hale getiriyor. Bu iyicil tesirler özellikle öğleden sonra itibariyle günün zorlayıcı enerjisini değiştirerek dinamik, eğlenceli ve aynı zaman üretken bir etkileşim oluşturuyor. Harika şeyler üretebilir, yepyeni fikir ve insanlarla zenginleşebilir ve içinizdeki cevheri dışarı çıkartabilirsiniz. Bu iyicil tesirler özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için güçlü durumda. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 09.05.2019: Haftanın en romantik, en duygusal ve en keyifli gününe geldik. Bugün gökyüzü adeta morlar, pembeler içerisinde. :) Ay yönettiği Yengeç burcunda bu duygusal havayı güçlendirirken 05:52’de Güneş-Neptün altmışlığı kesinleşecek. Bu açı hem ilham hem de ruhsallık ve romantizmle de alakalıdır. Güne harika başlayabilir ve ilhamla dolabilirsiniz. Gün boyunca ruhunuza iyi gelen ve sizi harekete geçiren müzik ve kokuları yanınızdan ayırmayın. 19:55’te Ay-Neptün ile üçgen olumlu açısını kesinleştirirken, 20:57’da ise Güneş ile altmışlık olumlu açı yaparak Güneş-Neptün açısının güzel etkisini tekrar tetikleyecek. Gün boyunca romantik etkiler devrede olduğundan bugün önemli duygusal konuşmalar yapmak, sorunları çözmek, barışma ve kavuşmalar için çok uygun etkide. Bu harika etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Sadece 20:19’da Venüs-Plüton karesi, 23:44’te de Ay-Satürn karşıtlığı devrede olduğundan aşırı sevgi ve ilginin de karşı tarafı boğabileceği, aşırı kıskançlık gibi konulardan da kaçınmak gerektiğini unutmayalım zira gece saatlerinde bu davranışlar ters tepebilir. “Ayı yavrusunu severken öldürürmüş” sözünü da hatırlatmakta fayda var. Genel etkiler oldukça olumlu olsa da saydığım konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar lütfen dikkat.

Cuma – 10.05.2019: Ay Yengeç burcunda son demlerinde 04:19’da Plüton ile karşıt, 05:15’te Venüs ile kare açı yapıyor. Bir önceki günden gelen Venüs-Plüton karesi bugün daha aktif durumda. Hepsi sert doğada açılar olduğundan sabah sabah hemen günaydın mesajı gelmedi diye bir bardak suda fırtına koparmayın derim. :) Ayrıca uykunun son saatlerinde değişik, duygusal özellikle eski sevgili/platonik odaklı rüyalar görülebilir. Bunların haberci rüyadan ziyade bilinçaltı ve içsel isteklerle alakalı rüyalar olması muhtemeldir. Sabah saatlerinde tansiyon biraz yüksek olduğundan duygusal konularda sakin ve mantıklı odaklı ilerlemek konusunda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Ay saat 05:15-16:13 arasında yani uzun bir süre boşlukta kalacağından boşluk süresince önemli işleri bu zamana denk getirmemek, hele hele zorda olan duygusal meseleleri masaya yatırmak yerine pas geçmekte fayda var. Yarım kalmış veya önceden başlayan işleri ise güzelce toparlayabilirsiniz. 16:13’te Ay boşluktan çıkıp Aslan burcuna geçiyor ve 22:18’de Uranüs ile kare sert açı yapacak. Açık ara haftanın en zorlu günü bugün diyebilirim. İşin içerisinde Uranüs de olduğundan akşam saatleri itibariyle beklenmedik olaylar, haberler ve sürprizler gündeme gelebilir. Açı yapıları sert olduğundan çok pembe sürprizler beklemek pek kolay değil. Bundan dolayı gün boyunca hangi konu olursa olsun B planınızın olmasına özen gösterin. Açı ani tepki getirebilir, açıyla başa çıkmak adına bir ani olay veya krizde paniğe kapılmak veya şikâyet etmek yerine soğukkanlı olarak çözüm aramak en faydalı davranış olacaktır. Bu konularda da sabir burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat.

Cumartesi – 11.05.2019: Ay Aslan burcunda ve 06:32’de Merkür ile kare sert açı gerçekleştirecek. Öğlene kadar sivri dilli olabiliriz veya en önemlisi de karşılıklı olarak insanlarla orta yolu bulma ve uzlaşma konusunda zorluk görülebilir. Bu etkiyi bir nevi Neşeli Günler filmdeki “Sirke mi limon mu” kavgasına benzetiyorum. :) Yani basit bir inatlaşma gereğinden fazla büyüyebilir. Bundan kaçınmak adına daha esnek ve karşı tarafı anlayacak şekilde empatik yaklaşım çok önemli görünüyor. Bu konularda sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. Neyse ki 12:18’de haftanın en güzel ve dengeli açılarından biri olan Güneş-Satürn üçgeni kesinleşiyor. Bu uyumlu açı kalıbı işbirlikleri, kariyer planları, bir meseleyi sisteme oturtmak, dağınık veya düzensiz olan her şeyi netleştirmek adına güçlüdür. Aynı zamanda kalıcı ve gelecek odaklı bağlar kurma konusunda destek olabilir. Bu iyicil tesirden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve İkizler burçları faydalanabilir.

Pazar – 12.05.2019: Ay Aslan burcunda 04:12’de Güneş ile kare sert açı yapacak. Ancak bu moral bozmasın sadece sabahın çok erken saatlerinde kalkanlar biraz solundan uyanabilir. :) Neyse çok kısa bir süre sonra 07:16’da Ay-Jüpiter üçgeni kesinleşerek güne harika ve motive bir başlangıç oluşturuyor. Akabinde ise 13:14’te Ay-Venüs üçgeni ise güne duygusal, keyifli ve tutkulu bir atmosfer getirecek. Gönül meseleleri adına öğlen saatleri ve sonrası gerek bir ilişkide canlanma veya yeni bir aşkın filizlenmesi adına destekleyici. Saat 15:24’te ise Ay, Mars ile olumlu altmışlık açı yaparak boşluğa giriyor. Bu açı kalıbı da gerek tutku, gerek heves, cesaret ve motivasyon gerektiren konularda çok güçlü bir tesire sahip. Bu güzel etkilerden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir. Saat 15:24-19:55 aralığında ise Ay boşlukta kalacağından hiçbir önemli işinizi bu aralığa denk getirmemenizde fayda var. 19:55 sonrasında ise Ay Boşluktan çıkıp Başak burcuna geçerken yeni haftaya ve pazartesine gününe hazırlanabileceğimiz çalışkan, detaylı odaklı ve bereket üretmemizi sağlayabilecek etkiler devreye girecek. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe