Merve Çubuktepe

Böyle bir giriş yazısı yazmayı özlemişim. :) Huzurlu ve yapıcı tesirlerle dolu bir hafta bizleri bekliyor. 8 Mayıs 2024’te 18 derece Boğa burcuna bir yeniay meydana gelecek ve bu yeniay uzun süredir gerçekleşen gökyüzü olayları içinde en olumlu ve iyileştirici açı kalıplarına sahip olanı diyebiliriz. Bu sebeple bozulan dengeleri toplamak, bir şeylere başlamak, iyileşmek ve güçlenmek adına hafta boyunca pek çok fırsat etkisi bulacağız. Hafta içerisinde Güneş-Satürn altmışlığı da bir şeyleri düzene sokmak ve netleştirmek adına ayrıca desteklerini sunacak. Boğa burcu vurguları sebebiyle kişisel öz bakım ve yenilenme süreci adına da çok uygun bir haftadayız. Özetle güzel bir hafta bizleri bekliyor, değerlendirelim derim.

Haftanın en önemli ve güzel konusu hiç şüphesiz ki yeniay. 8 Mayıs 2024 saat 06:21’de 18 derece Boğa burcunda o harika yeniay meydana gelecek. Tutulmalar dönemi ve zorlu Akrep dolunayından sonra ilk kez bu kadar güzel ve yapıcı tesirde bir gökyüzü olayı bizleri bekliyor. Yeniay anında Güneş-Ay kavuşumuna Venüs, Uranüs ve Jüpiter üçlüsü eşlik etmekte. Durağan, belirsiz veya soluk giden her şeyi canlandırmak, bereketlendirmek ve ivme kazandırmak adına harika bir yeniay yaşayacağız. Emek verdiğimiz konularda belirgin ve hayırlı gelişmeler gündeme gelebilir. Finansal konularda özellikle mülk alım satım, arsa ve tarım gibi konularda en ideal tesirlere sahip gökyüzü olaylarından biri Boğa burcundaki iyicil gökyüzü olaylardır, bu da tam olarak onlardan biri.

Yeniay haritasında neredeyse hiç olumsuz açı yok. Epeydir böyle bir sahne görmemiştik, iyi oldu. Yeniaya Satürn bile destek veriyor, yani düşünün o kadar iyi bir etkiden bahsediyoruz. :) Hayallerimizi hayata geçirmek adına tek gereken şey kararlılık, irade ve hedefimize doğru adım atmak. Yere sağlam basar ve gerçekten istersek gerisi gelecektir.

İlişkiler düzleminde de Venüs yönettiği Boğa burcunda yeniay ile kavuşumda olduğu için son iki aydır sert gökyüzü etkileriyle hallaç pamuğu gibi atılan ancak özünde sağlam olan ilişkiler tekrar tamir olmaya başlayabilir. Kalbi boş olanlar için ciddi ve altı dolu bir ilişki gündeme gelebilir. Yeniayın Hilal fazına açıldığı 11-13 Mayıs 2024 arası yeniaydan sonra bir şeylere başlamak adına en ideal zaman olacak. Yeniay toplamda +-7 gün etkili.

Bu hafta sadece bir tane önemli açı kalıbımız mevcut. 7 Mayıs 2024’te Güneş-Satürn altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Yeterli emeği verir ve odaklanırsak başarı söz konusudur, görünürlük artar. Sağlık sorunları düzelebilir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 06.05.2024: Herkese iyi haftalar! Ay Koç burcunda yolculuğunun son demlerinde saat 07:46’da Merkür ile kavuşum açısı gerçekleştirerek boşluğa giriyor. Ay saat 07:47-23:41 arasında çok uzun bir süre boşlukta olacak. Ay saat 23:42’ten sonra boşluktan çıkıp Boğa burcuna geçiş yapıyor ve yavaş yavaş harika yeniaya hazırlanmaya başlıyoruz. Bugün açıkçası gökyüzü çok sakin hatta durağan, ancak bu kötü bir şey değil. Sıfırdan yeni işlere başlamak adına yeniay enerjisini bekleyebiliriz. Ama bugün yeni şeylerden ziyade hali hazırda başlanmış veya rutin konulara odaklanmakta fayda vardır, zira anlık hevesle başlanan bir iş veya bir anlık heyecanla alınan bir ürün sonradan aynı keyfi vermeyebilir, odak ve isteğimiz çabuk sönümlenebilir. Ayrıca Balzamik Ay fazında olduğumuz için detoks, peeling ve diyet gibi konular için de uygun bir evredeyiz. Özellikle akşam ve gece saatlerinde aromaterapi uygulamaları gerçekleştirip verim alabiliriz. Günün Sabian sembolü “Kılıçlar ve meşaleler arasındaki sembolik savaş.” Bu sembol cehalet ve bilginin ebedi savaşının tezahürüdür. Fiziksel dürtüler ve ulvi amaçlar birbiri ile çatışmaktadır. Bu ebedi döngüde bilgi ve aklın yolundan gitmek zafer getirecektir. Bir taraf seçmek kişinin kadersel planında zaruridir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Salı – 07.05.2024: Ay Boğa burcunda ve saat 08:41’de haftanın en olumlu açı kalıplarından Güneş-Satürn altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Yeterli emeği verir ve odaklanırsak başarı söz konusudur, görünürlük artar. Sağlık sorunları düzelebilir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün en verimli ve huzurlu saatleri ise Ay-Venüs kavuşumunun etkin olduğu saat 15:04-19:04 arası olacak. Yeniaydan hemen önce Balzamik Ay fazının en güçlü evresindeyiz. Ruhsal çalışmalar, bağ kesme, arınma, tarot okuması gibi tüm uygulamaları Ay-Vesta kavuşumunun etkin olduğu saat 20:06-22:06 arasına denk getirebiliriz. Günün Sabian Sembolü “Güneşli bir pencereden bir kadın keten bir çanta sarkıtıyor.” Bu sembol varlığın karanlık ve köhne yönlerine isyan halini temsil eder. Kişisel ve makro memnuniyetsizlik artık yaşamı etkilemektedir. Bu yüzden büyük değişim için kolları sıvama vakti gelmiş de çatmıştır. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Çarşamba – 08.05.2024: Ay Boğa burcunda ve saat 05:01 itibariyle Satürn ile altmışlık olumlu açı yaparak bizi iyicil bir şekilde yeniaya hazırlıyor. Saat 06:21’de 18 derece Boğa burcunda yeniay gerçekleşiyor. Tutulmalar dönemi ve zorlu Akrep dolunayından sonra ilk kez bu kadar güzel ve yapıcı tesirde bir gökyüzü olayı bizleri bekliyor. Yeniay anında Güneş-Ay kavuşumuna Venüs, Uranüs ve Jüpiter üçlüsü eşlik etmekte. Durağan, belirsiz veya soluk giden her şeyi canlandırmak, bereketlendirmek ve ivme kazandırmak adına harika bir yeniay yaşayacağız. Emek verdiğimiz konularda belirgin ve hayırlı gelişmeler gündeme gelebilir. Finansal konularda özellikle mülk alım satım, arsa ve tarım gibi konularda en ideal tesirlere sahip gökyüzü olaylarından biri Boğa burcundaki iyicil gökyüzü olaylardır, bu da tam olarak onlardan biri. Yeniay haritasında neredeyse hiç olumsuz açı yok. Epeydir böyle bir sahne görmemiştik, iyi oldu. Yeniaya Satürn bile destek veriyor, yani düşünün o kadar iyi bir etkiden bahsediyoruz. :) İlişkiler düzleminde de Venüs yönettiği Boğa burcunda yeniay ile kavuşumda olduğu için son iki aydır sert gökyüzü etkileriyle hallaç pamuğu gibi atılan ancak özünde sağlam olan ilişkiler tekrar tamir olmaya başlayabilir. Kalbi boş olanlar için ciddi ve altı dolu bir ilişki gündeme gelebilir. Yeniayın Hilal fazına açıldığı 11-13 Mayıs 2024 arası yeniaydan sonra bir şeylere başlamak adına en ideal zaman olacak. Yeniay toplamda +-7 gün etkili. Günün geri kalanında Ay-Jüpiter kavuşumunun etkin olduğu saat 17:30-21:30 arası günün en şanslı ve verimli anları. Günün Sabian sembolü “Okyanustan taze ve yeni bir kıta yükseliyor.” Bu sembol Atlantis’e vurgu yapar. Kendiliğinden bir yenilik, ahenk ve güzellik dalgası oluşmaktadır. Kişi özgünlükleri ve kişisel zenginliklerini saklamadan dışa vurmalıdır. Yeterince bekleyenler en sonunda ödüllerini alacaktır. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 09.05.2024: Ay Boğa burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 00:55’te Neptün ile altmışlık açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 00:56-02:20 arasında boşlukta akabinde 02:21’de İkizler burcuna geçiş yapıyor. Sabah saatlerine saat 05:52 itibariyle Ay-Plüton üçgeninin olumlu etkisiyle enerjik bir giriş yapıyoruz. Ancak günün en harika zamanları Ay-Mars altmışlığının etkin olduğu 11:47-15:47 arası. Kariyer ve resmi işler başta olmak üzere, önemli konularınızı bu zaman dilimine denk getirebilirsiniz. Ayrıca spora başlamak adına da bu tesir çok uygundur. Saat 18:59 itibariyle Plüton-Pallas altmışlığı devrede, ikna etmek, önemli görüşmeler, imza ve başvurular adına da akşam ve gece saatlerini tercih edebilirsiniz. Günün Sabian sembolü “Bulutlar adeta kanatlar gibi gökyüzünde uçuyor.” Bu sembol mistik arayışlar sonucunda anlam bulmayı simgeler ki günün son saatleri de sembolle çok paralel anlamlar içeriyor. Muhakkak bu saatleri ruhsal bir aktivite ile değerlendirmenizi öneririm. Sembol kişi içe döner, egodan arınarak ruhsal bir temizliğe girerse yeni bir boyun başlayacağını bize müjdeler. Ay Fazı: Yeniay.

Cuma – 10.05.2024: Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam ediyor, sabah saatleri biraz gergin tesirler içermekte. Saat 06:02-10:02 arasında Ay-Satürn karesinin etkisi baskın olacağı için önemli işlerimizi bu saatlere denk getirmemekte fayda var. Blokaj, engel veya işlerin yavaş yürümesi gibi durumlarla karşılaşabiliriz. Neyse ki saat 13:42-15:42 arasında Ay-Chiron altmışlığının olumlu etkisiyle hava yumuşamaya başlıyor. Bu aralık her türlü tedavi, ruhsal pratik ve şifa çalışması için de çok uygundur. Günün en verimli zamanları ise Ay-Merkür altmışlığının kesinleştiği saat 18:12-22:12 arası. Bu evre her türlü önemli görüşme, imza, başvuru ve toplantı gibi faaliyetler için çok uygundur. Bir konuda talebinizi dile getirmek istiyorsanız bu açının olumlu tesirinden faydalanabilirsiniz. Günün Sabian sembolü “Bir kitaptaki önemli pasajları gösteren bir parmak.” Bu sembol güçlü hafıza sahibi olmanın getireceği büyük avantajlara işaret eder. Zihinsel egzersizler ihmal edilmemeli ve zihin bir kas gibi güçlendirilmelidir. Tekil değil çoğul ve açık görüşlü yaklaşımlar bizi zafere götürecektir. Ay Fazı: Yeniay.

Cumartesi – 11.05.2024: Herkese iyi hafta sonları! Ay İkizler burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 04:48’te Neptün ile kare sert açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 04:49-06:13 arasında boşlukta kaldıktan sonra Ay Yengeç burcuna giriş yapacak. Sabaha karşı Neptün karesi ve Ay boşluk etkisi sebebiyle ani uyanma veya tuhaf rüyalar görülebilir, ancak bunları çok da ciddiye almamak lazım zira Neptün kareleri haberci rüyalardan ziyade korku ve aşırı isteklerle alakalı rüyalar getirirler. Ay saat 06:14 itibariyle Yengeç burcuna geçtikten sonra dengemizi bulmaya başlıyoruz. Akşam saatlerine kadar huzurlu ve dingin tesirler bizleri beklemekte. Özellikle Ay’ın Hilal fazına geçtiği saat 17:41 itibariyle yeniaydan sonra da en verimli enerji alanı içine adım atacağız. Ay-Mars karesinin etkin olduğu saat 19:36-23:26 arasına denk getirmeden, özellikle 17:41-19:11 arası günün her anlamda en verimli saatleri. Bir konuda başlangıç yapmak, harekete geçmek adına bu zaman dilimini harika bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Belirttiğim üzere akşam saatlerine geldiğimizde biraz daha sakin ve mantık odaklı kalmakta fayda var, dürtüsel ve devri davranışlardan kaçınmalıyız. Günün Sabian sembolü “Beyaz bir güvercin doğrudan fırtınalı suların üzerinden uçuyor.” Bu sembol savrulmak yerine gerçek bir amaç sahibi olmamızın önemini vurgular. Kişi bireysel kaoslarından sıyrılarak önüne bakmalı ve asıl amacına yürümelidir. Kişi en zor durumdan kendini kurtarmayı başardığı anda ivmesi hızla artan bir gelişim ve güçlenme süreci başlayacaktır. Ay Fazı: Hilal.

Pazar – 12.05.2024: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Yengeç burcunda ve saat 06:48-08:48 arasında Vesta ile kavuşum etkisi altında olacak. Ruhsal pratikler ve şifa çalışmaları bu zaman dilimine denk getirilebilir. Günün en sempatik saatleri ise Ay-Venüs altmışlığı ve Ay-Satürn üçgeninin etkin olduğu 09:57-15:10 arası. Başta duygusal konular olmak üzere her türlü önemli işimizi bu aralığa denk getirebiliriz. Üstelik yeniaydan hilal fazına geçtiğimiz için enerji de son derece akıcı ve bereketli. Bu aralıkta küçük de olsa bir başlangıç yapın derim. Gece saatlerine geldiğimizde bir olumlu enerji bölgesi daha bizleri bekliyor. Saat 21:34-01:34 arasında Ay-Güneş altmışlığı etkin olacağı için Hilal fazının da en olumlu bölümüne adım atacağız. Bu evreye de ikili ilişkiler ve kariyer konuları başta olmak üzere yine önemli bir işinizi denk getirebilirsiniz. Gün genel olarak verimli enerjilerle dolu, şans getirsin. Günün Sabian sembolü “En görkemli mücevherlerle dolu bir kuyumcu.” Bu sembol bireye fikirleri somut başarı ve zenginliğe dönüştürme şansı verir. Bu süreçte maneviyatı güçlü tutmak ve eski değerlere de saygı göstermek ziyadesiyle önemlidir. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Umut ve ilham dolu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe