Merve Çubuktepe

Bu hafta 8 Nisan 2020’de Terazi burcunda dolunay gerçekleşecek. Dolunayın etkisi oldukça önemli, ancak diğer yandan haftanın en önemli tesiri bir gün öncesinde kesinleşecek olan 7 Nisan 2020 Mars-Uranüs karesi. Bu hafta Nisan ayının en zorlu haftası diyebiliriz, kalan zaman dilimlerinde gerilimli tesirler bir miktar inişe geçecek.

Okurlar ve arkadaşlarımdan da sıkça çarpıntı, nefes darlığı gibi şikayetler duyuyorum. Karantinanın üçüncü haftasına girerken doğal olarak herkes oldukça gergin bir ruh halinde. Bu sıkıntılı dönem haliyle psikolojimize yansıyor. Mars-Uranüs karesi bu tür şikayetleri arttıran bir doğadadır, açı kesinleşmesi yaklaşırken de bu durum arttı. Bu haftadan sonra bu açı kalıbının dağılması ve dolunay tesiri ile biraz daha sakinleşebiliriz. Özellikle Cuma günü itibariyle açı kalıpları normalleşiyor ve nihayet destekleyici hale geliyor.

Yayınlarımda da belirtmiştim, Mars-Uranüs karesi ve dolunay etkisi aşırılıkla alakalı bir yapıdır. Dolunay görünürlüktür ki bu bir Süper Ay ve en parlak dolunay olacak. Bu bağlamda dünya genelinde vaka sayılarında zirve yapabileceğinden herkesin sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyması azami önem taşıyor. Astrolojik perspektifle Mayıs ve Temmuz 2020’nin salgının seyrinin düşüşü adına önemli eşikler olduğunu biliyoruz ancak bunun gerçekleşmesi adına herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi gerekli. Uymazsak tedbirler daha da sertleşebilecektir.

Bu etkileşimler aynı zamanda sabit burçlarda gerçekleştiğinden doğal afetlere açıklık oluşturmaktadır. Deprem, heyelan, fırtına gibi olaylar dünya genelinde artabilir. (Kova-Boğa aksı; toprak ve hava olayları) Farkındayım bir de uzaylılar gelsin tam olsun diyoruz, bu kadarı da çok fazla diyoruz ama şu anda gökyüzü bu şekilde, ne görüyorsak onu yazmak durumundayız. Diğer yandan bu sert açıların astro-kartografi hattı ülkemizde çok kritik bir durumda değil. Ama ülkemizin Güneş’i sert kare açı alıyor. Bir deprem ülkesiyiz, elbette çeşitli orta ölçekte sarsıntılar olabilir ancak majör bir İstanbul depremi vb gibi bir tesir yorumu yapmak da doğru olmaz. Olmasın da zaten, hiç gerek yok şu dönemde.

Diğer yandan ekonomik durum… 2018 Yazı, Uranüs Boğa geçişi ve Mars retrosu ile ortalık deprem felaket tellallarından geçilmezken ekonomik deprem sürecinden bahsetmiştim. Dövizin zıpladığı ve piyasalar açısından riskli bir dönemdi. Hala yankıları sürüyor. Bu hafta yine bu tür hareketlilikler olabilir, güvenli alanlarda kalmak, yatırım en önemlisi de harcamalarda minimumu hedeflemek faydalı olacaktır.

Yazarken benim bile içim şişti kabul ediyorum. İşin iyi boyutu ise; işler arapsaçına dönmüş, vakalar artıyor olsa da salgının tedavisi ve çözümü adına dolunay umut veren haberleri de gündeme getirebilir. Venüs-Kiron altmışlığı ayrıca bu açıdan destekleyici. Ve büyük kavuşumlardan Jüpiter-Plüton kavuşumu da yeni bir dönem açıyor bu hafta itibariyle. Ülkemiz ve dünyada biyoteknoloji alanında çok ciddi çalışmalar yapılmakta, bu bağlamda umuyorum ki iyi haberler de alacağız bu konuda.

Terazi uyum, ahenk ve huzur anlamına gelir. Huzursuz zamanlar geçiriyoruz, önümüzde belirsizlikler var. Ancak bu süreçte dolunayın zıt burcu olan Koç’un gölgelerine geçip “Ben ben ben” demek yerine Terazi’nin sembolü olan “Biz” bilinci ile hareket etmemiz hepimize çok daha iyi gelecektir. Yine rutin hayatımıza burç sembolü olan sanat, estetik değerleri katmak da önemli. Sürekli aynı pijama ile oturmak yerine başka bir şey giymek, saçımızı taramayı unutmamak, biraz hareket, içimizden o an gelmese bile güzel bir müzik dinlemek hele hele karınca kararınca yardımlaşmak, el maharetlerimizi sergilemek de ruhen iyileştirici olacaktır.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 06.04.2020: Herkese iyi haftalar! Ay Başak burcunda 07:37’de Neptün, 12:48’de Merkür ile karşıt açı yaparak Merkür-Neptün kavuşumunu tetikliyor. Öğlen saatlerine kadar dalgınlık, odaklanma zorluğu ve unutkanlık görülebilir. Aşırı nostaljik olup hislenebiliriz, aslında o kadar anlamlı olmayan bir detay bile çok yoğun duygular uyandırabilir. Kendine acıma, çaresizlik hislerine kapılmamak çok önemli. Bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Güzel, hüzünlü olmayan müzik veya bir dizi açmak faydalı olacaktır. Çok önemli iş ve konuşmalarını öğleden sonraya almakta fayda var. Zira Ay; saat 16:14’te Jüpiter, 16:29’da Plüton ile üçgen açı yaparak boşluğu girecek. Bu bağlamda günün en verimli saatleri 12:49-16:29 arası. Ve günün geri kalanında Ay, 16:30 itibariyle tüm gün boşlukta olacağından bu saatlerden sonra daha rölantide kalıp rutin ve üşendiğimiz işlerle ilgilenebiliriz. Günün iyicil etkilerinden su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Salı – 07.04.2020: Ay saat 00:16’da boşluktan çıkıp Terazi burcuna geçiş yapıyor. Dolunaya hazırlanacağız. Bundan dolayı da yerimizde zor durabilir, bir miktar sabırsız hissedebiliriz. Unutmayalım: Uyumlu ve yapıcı olmak çok güzel bir meziyet olsa da kimse herkesi mutlu etmek ve dediklerini yapmak zorunda değil. Sırf olumsuz tepki alma korkusu ile kendimizden ödün vermemeliyiz; özellikle de ikili ilişkilerde. Her şeyin orta yolu güzel… Ay, saat 01:52’de Satürn, 04:55’te Venüs ve 08:20’de Mars ile sıralı olumlu açı yapacak. Bu bağlamda özellikle günün ilk yarısı ikili ilişkiler ve diyaloglar adına olumlu. Tabii koşulları çok zorlamamak şartıyla. Zira gece haftanın en zorlu açısı Mars-Uranüs karesi kesinleşecek. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. 21:50’de Mars-Uranüs karesi kesinleşecek ve etkisi hafta boyunca devrede. Bu açı kalıbı fevri ve agresif bir enerji oluşturur. Herkesin sabır sınırları zorlanabilir, tahammül zorlaşabilir. Sonradan pişman olunacak davranışlar sergilememek adına akıl odağında kalmak önemli. Özellikle de sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar. Mars-Uranüs karesi aşırılıkla alakalı bir yapıdır. Bu bağlamda dünya genelinde vaka sayıları zirve yapabileceğinden herkesin sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyması azami önem taşıyor. Astrolojik perspektifle Mayıs ve Temmuz 2020’nin salgının seyrinin düşüşü adına önemli eşikler olduğunu biliyoruz ancak bunun gerçekleşmesi adına herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi gerekli. Uymazsak tedbirler daha da sertleşebilecektir.

Çarşamba – 08.04.2020: Merkür 00:27’de Plüton, 05:19’da Jüpiter ile olumlu açı yaparak Jüpiter-Plüton kavuşumunu tetikleyecek. Özellikle gece saatleri yazmak, araştırmak ve öğrenmek için çok uygun. Çok önemli bilgiler edinebilir, çok faydalı sohbetler gerçekleştirebilirsiniz. Saat 05:34’te Terazi burcunda dolunay gerçekleşecek ve akabinde Ay; 15:17’de Plüton ve 15:49’da Jüpiter ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek. Esasen bugün haftanın gerilimli en yüksek günü diyebiliriz, zira hem Mars-Uranüs karesi hem de dolunay etkin üstelik Ay, Jüpiter-Plüton kavuşumunu sert tetikliyor. Bugün önemli görüşmeler, başvurular, atılımlar ve ilk adımlar için pek uygun değil. Anlayış ve sağduyunun çok fayda sağlayacağı bir zaman dilimi zira şımaran veya kontrolü kaybeden kişilerin rezil oluşlarına da tanık olabiliriz. Çok avantajlı veya yenilmez görünen bir kişi aniden dibe batabilir. Koşulları, yasakları ve kuralları kesinlikle zorlamamamız, “Aman bana bir şey olmaz” dememiz gereken bir gün. Bu konularda özellikle de öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Ay saat 15:50-23:15 arasında boşlukta, akabinde 23:16 itibariyle Akrep burcuna geçiş yapacak. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 09.04.2020: Ay Akrep burcunda, sezgiler güçlü ve aynı zamanda oldukça duyarlı hissedebiliriz. Rüya aktivitesi yükselebilir, beklenmedik tesadüfler gerçekleşebilir. Diğer yandan karamsarlık ve bir konuya aşırı bağımlılık gibi ruh halleri de görülebilir. Bir konuya saplanmak yerine odağı dağıtmak çok önemli. 01:52’de Ay, Satürn ile kare açı yapacağından geç saatlerde bir konuyu çok tutturmak, karşı taraf istemediği halde ikna çabası ters tepebilir. Uykuya dalma zorluluğu görülebilir, abuk ve rahatsız edici rüyaları bu süreçte takmamak lazım; herkes gergin herkesin bilinçaltı panayır yeri gibi. Ay, 08:09’da Uranüs, 09:40’ta Mars ile kare açı yaparak Mars-Uranüs karesini tetikleyerek sabit bir T-Kare oluşturacak. Bugün gerilimli tesirler yüksek. Gerek bitkisel çözümler, bir banyo, sevdiğiniz bir uğraşa odaklanarak stresi düşürmekte fayda var. Durup durup bir konuda sürekli kurmak, sizi üzecek şeylere bakmak, stalk vb yerine kesinlikle odak değişimi şart. Gereksiz sataşan, sorun çıkaran, etik ve kuralları hiçe sayan kişilerin düştüğü durumlar dikkat çekebilir. Bu konularda özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat.

Cuma – 10.04.2020: Haftanın en olumlu günlerinden birine geldik. Ay Akrep burcunda yolculuğunun son demlerinde 06:32’de Neptün, 15:14’te Plüton, 16:07’de Jüpiter ve 22:35’te Merkür ile sıralı dörtlü olumlu açı kombinasyonu kuracak. Günlerdir süren gerilimli açılardan sonra bu durum ferahlatıcı. Özellikle sabah saatleri ibadet, ruhsal çalışmalar ve meditasyon gibi faaliyetler için çok uygundur. Bugün özellikle önemli görüşmeler, başvurular, mülakatlar, imzalar ve sunumlar gibi konular için değerlendirilebilir. İlham ve yaratıcılık da oldukça yüksek olacağından bir konuyu insanlara paylaşmak, websitesi açmak, sosyal medya işleri için de bugünü değerlendirebilirsiniz. Online bir kursa kaydolmak, öğrenmek ve paylaşmak için de ideal tesirler söz konusu. Ay, 22:35-23:36 arasında kısa bir süre boşlukta kalıp Yay burcuna geçiş yapacak. Günün iyicil etkilerinden su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cumartesi – 11.04.2020: Ay Yay burcunda, canlı ve motive olmayı kolaylaştıran tesirler devrede. Bugün özellikle üşenmeyip evde spor yapmak çok iyi gelebilir. Özellikle de Yay burcu bacakları temsil ettiğinden bacak bölgesini çalıştırmak da faydalı. 01:36’da Ay-Satürn olumlu açısı ile günü açıyoruz, bu açı kalıbı da odak ve kararlılık adına pozitiftir. Ve 04:39’da haftanın en güzel açılarından biri olan Venüs-Kiron altmışlığı da kesinleşecek. Ruhsal çalışmalar, ibadet gibi konular için bu açı kalıbı çok uygundur. Ayrıca açının etkisinin görüldüğü bu hafta boyunca zorlu koşullardan geçsek de sürecin çözüm ve tedavisi adına umut verici gelişmeler gündeme gelebilir. Covid salgını açısından bakarsak iyileşen hasta sayılarında gözle görünür artış görebiliriz. Ayrıca bu açı kalıbı temeli sağlam ilişkilerde barışma ve iyileşme de getirebilir. 07:48’de Merkür Koç burcuna geçerken Balık burcunda yaşadığımız kafası karışık, daha nostaljik, biraz hayal aleminde ve sürekli diğer insanlar odaklı düşünce tarzından daha bireysel, dinamik ve yenilik arayan bir forma geçecek. Ay; 10:18’de Kiron, 13:02’de Mars ile olumlu açı yaparak iyicil tesiri yükseltecek. Sadece bu aralıkta 10:27’de Ay-Venüs karşıtı kesinleştiğinden her türlü ikili ilişkide aşırı kapris, ısrar, karşı tarafı yazı ve kelimeye boğma gibi durumlardan kaçıp biraz serinkanlı durmak önemli. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Pazar – 12.04.2020: Haftanın iyicil tesirlerinden Merkür-Satürn altmışlığı 02:57’de kesinleşiyor. Bu açı kalıbı bir konuda mantıklı çözümler bulmak, destek almak ve fikir alışverişleri için çok uygundur. Özellikle diyete girmek, zararlı alışkanlık bırakmak, bir konuda ciddiyetle adım atmak gibi konular adına da destekleyicidir. Ay Yay burcunda 08:53’te Neptün ile kare açı yaptığı için sabah saatlerinde dikkatsizlik, kafa karışıklığı ve unutkanlık görülebilir. Saat 14:46’da Ay-Güneş üçgeni ile özellikle günün enerjisini yükseltiyor. İlişkilerde yapıcı yaklaşım, büyüklerden destek, daha uyumlu ortaklıklar ve çalışmalar söz konusu olabilir. Ay saat 14:47 itibariyle boşluğa girip tüm gün bu şekilde kalacak. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe