Merve Çubuktepe

Daha yeni yıla başlayalı günler oldu ancak hemen en önemli dönemlerinden birini yaşayacağız bile. Bu hafta hakikaten 2020’nin en güçlü ve yoğun tesirlerinden birinin deneyimleneceği zaman. 10 Ocak 2020’de Yengeç burcunda Ay tutulması ve 12 Ocak 2020 Satürn-Plüton kavuşumu bu haftanın hatta yılın açık ara en önemli olaylarından ikisi.

2020 Semineri ve yazımda Satürn-Plüton döngülerinin 1914, 1947, 1982’de karşımıza çıktığını anlatmıştım. Malumunuz bu döngüler Birinci ve İkinci Dünya Savaşı, Soğuk Savaş sonrası dönem SSBC’nin dağılması zaman dilimlerine denk geliyor. Yani dünyanın tarih ve dokusunun kalıcı olarak değiştiği zamanlar. 2020 de böyle bir yıl ve yılın daha başında bu güçlü etkiyi almaya başladık zaten. ABD, İran’ın en önemli isimlerinden Kasım Süleymani’yi öldürdü; İran’da şimdi ABD’ye karşı savaş ve intikam deklarasyonu veriliyor. Ortadoğu ve dünyada dengelerin ciddi şekilde sallanmaya başladığı, açı yaklaşan konuma girer girmez bu olayların olduğu bir dönemde Üçüncü Dünya Savaşı –klasik düşündüğümüz haliyle- belki ilk başta abartılı gelebilir, ancak dünyadaki güç dengelerinin bu yıl çok ciddi bir değişim ve dönüşüme gireceği ve bunun da büyük çatışmalarla gerçekleşeceği aşikar.

Etkisi şimdiden başlayan 12 Ocak 2020 Satürn-Plüton kavuşumu açı kalıbı dünyadaki dengeleri kalıcı olarak değiştirip, aktörleri yeniden belirlerken tabii ki filler tepişir ve çimenler ezilme riskiyle yüzleşir. Ancak altını da çizmeliyim ki çürümüş, yozlaşmış sistemlerle alakalı da artık bir sona geliyoruz. Tüm bunlar olup biterken Müslüm Gürses’in “yakarsa dünyayı garipler yakar” şarkısı geliyor aklıma. Bu bağlamda da artık ezilen, adam yerine konmayan, sürekli haksızlığa uğrayanların sesinin de daha gür çıkacağını unutmamak lazım. Ayrıca karmik açıdan bu etkiler ve fazlası da yıl boyunca etkin olduğundan güçle sarhoş olan, gücü kötüye kullanan, kendi dışında hiçbir şeyi umursamayan, sürekli hak yiyen, adam kayıran, kendine durmadan karmik yük bindiren kişi veya sistemlerin çöküşüne dair ilk alametleri izleyebiliriz bu süreçte. Zehirli hale gelmiş gücü korumak uğuruna atılmış çaresiz, dengeden yoksun adımları görüyorsak, bunların son çırpınışlar olduğunu da idrak etmeliyiz.

10 Ocak 2020’de Yengeç burcunda Ay tutulması ise geçmiş ve duygularla alakalı büyük bir hesaplaşma enerjisi içeriyor. Hayatımızda güvenlik ve aidiyet duygusunu en derin bir şekilde sorguladığımız bu evrede, “Güven nedir?”, “Sevgi nedir?”, “Kendimi nasıl güvende ve mutlu hissederim” sorusu merkeze gelecek. Tutulmanın sert açılı doğası ve tutulma anında Güneş ve Merkür’ün neredeyse tam kavuşumda –Güneş’in kalbinde- olması inanılmaz bir zihinsel enerji de oluşturuyor. Oğlak burcundaki bu kavuşum hayatımızda bize acı veren, vadesi dolan, çay kaşığı ile olumlu duygu verip kepçeyle geri alan, bizi gerileten unsurların artık kangren gibi kesilip atılması gerektiğine işaret etmekte. Geçmişin gölgeleri, alışkanlıklar, kaybetme korkusu, yalnızlık ve çaresizlik gibi duygular; ezberlenmiş kalıplar, faydasız alışkanlıklar, sağlıksız normlar bize zarar vermesine karşın halen ayağımıza takılıyor olabilir.

Ay tutulması genel olarak tamamlanma ve bırakma enerjisi içerir. Bu açı kalıpları da devreye girdiğinden sağlıklı güven hissinin öncelikle içimizden geldiğini, benliğimizi bir yere, bir kişiye, veya ezberimize yerleşmiş bir düşünceye yaslamadan kendimiz oluşturmamız gerektiğini anlatıyor. Ve açıkçası bunu biraz soğuk kanlı bir şekilde yapıyor. Duygusal değil, mantıklı ve faydacı düşünmemiz gerekli. Ki altını da çizmek lazım ki, bu süreçte özellikle haritanız güçlü etki altındaysa isteseniz de istemeseniz de sizin hayrınıza olacak, hayat yolculuğunuza o an fark etmeseniz de katkıda bulunacak sert olaylar gündeme gelebilir. Bu dönemde beklenmedik veya olumsuz bir şey yaşıyorsanız eğer uzun vadeli düşünmelisiniz, zira bu olaylar zinciri sizi ileride yaşanacak olası çok daha kötü bir olaydan koruyor olabilir.

Unutmayalım ki bu hafta özellikle de haritanız güçlü tesirler alıyorsa aldığınız kararların yankılarının uzun yıllar hissedilebileceği bir zaman dilimi. Hayatınızda kaderse,l majör değişimler gündeme gelebilir. Bunun illa ki dışsal olması gerekmiyor, siz de hep isteyip cesaret edemediğiniz bazı konularda somut ve net adımlar atabilirsiniz. Bu süreç boyunca adil olmak da önemli, zira karmik borçların çok hızlı faturasının ödeneceği bir dönemdeyiz. Bu evrede dikkat etmemiz gereken aşırı duygusallık, nostaljiye kapılmama, geçmişin sadece olumlu kısmını hatırlama hatasına düşmemek. Parolamız mantık ve gerçekçilik. Akılcı ve “Benim için hayırlı olan nedir?”, “Benim gerçekten hak ettiğim hayat nedir?” sorularını sorup doğru cevap ve kararlarla ilerleyenler bu süreçten çok önemli ve kalıcı kazanımlar sağlayabilirler. Yıkımın olduğu yerde yapım da vardır. İnsan gerektiği zaman kendisini yeniden başlatabilir. Yeni yollar, yeni olasılıklara yer açar.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 06.01.2010: Herkese iyi haftalar! Ay Boğa burcunda saat 00:37’de Güneş ile üçgen olumlu açı yapacak. Güne uyumlu, keyifli ve uzlaşmacı bir enerji ile başlıyoruz. 03:14’de Ay-Neptün altmışlığı günün olumlu enerjisini daha da yükseltiyor. Bu saatlerde gördüğünüz rüyalar çok anlamlı olabilir, mesajlarını iyi analiz etmek lazım. Hatta rüyayı yazmak veya ses kaydı almak faydalı olabilir. Saat 12:07’de Ay-Venüs karesi kesinleşirken +-2 saat boyunca özellikle duygusal konular başta olmak üzere tüm ikili ilişkilerde aşırı trip, dırdır ve komplo teorilerinden kaçınmalıyız. Saat 14:07’de Satürn, saat 15:07’de Plüton ile olumlu üçgen açıya geçen Ay, Plüton üçgeni sonrasında boşluğa giriyor. Yani özellikle önemli işler, mülakatlar ve imzalar gibi konuları bu zamandan önce halletmekte fayda var, zira Ay günün geri kalan tüm zamanını boşlukta geçirecek. Saat 16:00’da Jüpiter-Güney Ay Düğümü kavuşumu hafta boyunca özellikle etkili olacak karmik enerjiyi harekete geçiriyor. Bu hafta adil olmak, hak yememek ve her zaman doğru olanı yapmak çok önemli. Günün iyicil tesirlerinden su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Salı – 07.01.2020: Ay, saat 05:10’da boşluktan çıkıp İkizler burcuna geçecek. Gün boyunca konuşmaya, anlatmaya ve kendimizi her türlü ifadeye açık olacağız. Ay İkizler burcunda bir şeyler araştırmak, gıybetler, mizahi muhabbetler pek keyifli gelir. Ancak dikkat etmemiz gereken en önemli konu bir meseleye çok hakim değilsek iddialı konuşmamak. Haftanın etkileri sebebiyle bu tür yaklaşımlar elde patlayabilir; gaf ve pot kırmaya da açık etkiler var. 09:21’de kesinleşecek ve etki 3 gün devam edecek Güneş-Neptün altmışlığı hafta boyunca ilham ve sezgisel güç oluşturuyor. Tıkandığınız bir konuda ilerlemek, içinizdeki ruhsal gücü daha yoğun hissetmek, sezgilerinizi gerçekten duyabilmek adına çok güzel bir açı kalıbıdır. Saat 10:05’te Ay-Mars karşıtı kesinleşeceğinden gün boyunca laf atma, gereksiz gerilim ve bitmek bilmeyen söz dalaşlarından uzak durmakta fayda var. Ufak bir mesele aniden alev alabilir, bundan ötürü sözcükleri doğru seçmek bugün çok önemli görülüyor. Bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat.

Çarşamba – 08.01.2020: Ay İkizler burcunda saat 11:27’de Neptün ile kare sert açı yapacak. Günün ilk yarısında dalgınlık, sakarlık, hatalı muhakeme ve unutkanlığa açığız. Günün ilk yarısında önemli işleriniz varsa eğer mutlaka provasını yapın, notları alın ve eşyalarınızı kontrol edin; hiçbir şey son ana kalmasın. Ayrıca bu zaman diliminde size gelen haber veya sözler o kadar da “gerçek” olmayabilir, beklemede kalmak ve sorgulanak faydalı olacaktır. 15:45’te Ay-Juno üçgeni duygusal konulara dair yapıcı ve yumuşak bir enerji oluşturmaya başlayacak. Ancak asıl önemlisi 16:02’de Merkür-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Bu güzel açı kalıbı özellikle öğleden sonra her türlü konuşma, mülakat, başvuru, üretim ve ilham gibi konularda destekleyici. Ruhunuzu aydınlatacak ve yükseltecek konuşmalar yapabilirsiniz. Bu etkileşim ruhsal çalışmalar ve şifa için de çok uygundur. Günün iyicil tesirlerinden su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 09.01.2020: Ay İkizler burcundaki yolculuğunun son demlerinde 01:15’te Venüs ile olumlu açı yaparak saat 11:43’ye kadar boşlukta kalacak. Günün ilk yarısı biraz hülyalı, akılda duygusal konular ve yapılması gereken sıkıcı, ancak önemli işlere odaklanmakta zorlu geçebilir. Aklınızdaki konuları konuşmak ve anlatmak isteyebilir, diğer konuları ertelemeye çalışabilirsiniz. Odaklanma adına biraz zorlama gerekebilir. Saat 11:44’te Ay Yengeç burcuna geçiyor ve Ay tutulmasına hazırlanmaya başlıyoruz. Hassasiyetimiz yükselebilir, geçmişi anabilir ve kolayca duygusallaşabiliriz. Bu durum bazı konuları da aşırı kişisel almamıza sebebiyet verebilir dikkat. Saat 16:22’de Ay-Uranüs altmışlığı güne dinamik ve güçlü bir enerji getirmekte. Tutulma öncesi harekete geçmek, yaratıcılığınızı dışarı vurmak, kafa açan sohbetler harika bir destek oluşturabilir. Bu tür bir ilham etkisindeyseniz mutlaka not alın derim. Saat 23:16’da Güneş-Juno karesi kesinleşir ve Ay tutulması arifesine girerken duygusal konularda hiçbir yere dokunmayın, risk almayın ve beklemede kalın diyorum; hele durum kritikse… Günün iyicil tesirlerinden su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cuma – 10.01.2020: Ay tutulması gününe geldik! Bu tutulma yılın ilk tutulması ve çok güçlü tesirlere sahip. Tutulma anında bir not olarak Güneş-Kassandra kavuşumu etkin. Mesaj açık: “Bir konuda eğer güvendiğiniz ve mantıklı bir kişi, eğer sizi olacaklara dair uyarıyorsa, uyarısı gerçek olabilir.” Büyük sözü, akıllı insan sözü dinlemek önemli. Tutulma belirttiğim gibi geçmişten sıyrılma, kişinin duygusal bağımlılıklarından kurtulması, güven tanımını yeniden yorumlaması ve bireysel olarak büyümesi, zararlı olan kişi veya konulardan arınması motiflerini içeriyor. Saat 01:18’de Ay-Kuzey Ay Düğümü kavuşumu ile günün yoğun karmik enerjisi başlamakta. Bugün yaşayacağınız olaylar çok önemli ve ileride yankıları duyulacak konular olabilir, işaretleri iyi takip etmenizde fayda var. 02:59’da Ay-Jüpiter karşıtı kesinleşirken, özellikle bizleri abartılı karar ve duygulara karşı uyarmakta. Tutulmanın da etkisi ile her şeyi çok kişisel, çok yoğun ve olduğundan fazla hissedebilir, abartılı tepkiler verebiliriz dikkat. 16:19’da Ay-Neptün üçgeni günün enerjisini bir miktar yumuşatıp ruhani gücü yükseltiyor. Özellikle +-2 saat ruhsal çalışmalar için çok uygun. Ve saat 18:19’da Merkür, Güneş’in kalbine geçiyor. Oğlak burcunda tam kavuşumda olacaklar, Ay tutulması da bu enerji altında gerçekleşecek. Dilek dilemek, kararlar vermek, bunları yazmak, bir yol haritası çıkarmak adına güçlü bir tesir. Bu saatlerde yapılan konuşmalar, aldığınız mesajlar ve uyarılar çok çok önemli olabilir. 22:21’de Ay tutulması gerçekleşiyor, herkese hayırlar getirmesi dileğiyle. 22:33’te Ay-Merkür karşıtı kesinleşirken, tutulmanın da dumanı üzerinde olduğundan aniden harlanma veya coşku ile çok kritik demeçler vermenizi önermem, enerji biraz sindirmekte fayda var. Tüm bu konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Cumartesi – 11.01.2020: Tutulmadan sonraki ilk gün de en az tutulma günü kadar yoğun tesirler içeriyor. Ay Yengeç burcunda saat 02:43’te Satürn, 02:58’de Plüton ile karşıt açı yapacak. Özellikle bu saatlerde uyanıksanız şayet hiçbir konuda sınırları zorlamanızı önermem, her türlü abartıdan kaçınmalısınız. Ay saat 02:59-15:17 arasında boşlukta olacak. Günün ilk yarısını evde ve ailemizle; huzurlu ve rahat bir şekilde geçirmek çok güzel gelebilir. Yoğun bir tempo yaşadıysanız dinlenmek, biraz tembellik, biraz da sevdiğiniz ama belki de uzak durduğunuz şeylerden biraz yemek iyi gelebilir. Seviyorsanız yemek de yapabilirsiniz. :) Anne ve ailenizle bir süredir görüşmediyseniz kavuşmak da çok iyi gelebilir. Saat 15:18 itibariyle Ay boşluktan çıkarak Aslan burcuna geçiş yapıyor. Enerjimiz bir miktar yükselecek, özellikle keyifli aktiviteler, dışarı çıkmak, çocuklarla alakadar olmak, hobinize odaklanmak adına iyicil tesirler söz konusu. Sadece 19:42’de Ay-Uranüs karesi sert etkisi ile “inceldiği yerden kopsun” duygusu verebilir, tutulma unutmayın yeni gerçekleşti ani ve fevri kararları eğer %100 emin değilseniz, sadece gözdağı vermek ve rest çekmek için gerçekleştirecekseniz kesinlikle önermiyorum. Özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat.

Pazar – 12.01.2020: Ay Aslan burcunda 00:53’te Mars ile üçgen olumlu açı yapacak. Yeni güne son derece dinamik, hevesli ve mücadeleci bir enerji ile başlıyoruz. Bu saatlerde özellikle eğlenmek veya üşendiğiniz bir işi halletmek oldukça akıcı gerçekleşebilir. Saat 12:51’de Merkür-Satürn kavuşumu devreye girecek. Özellikle üç gün boyunca hayatınızda iz bırakacak çok önemli konuşmalar, başlangıç ve bitişler söz konusu olabilir. Netlik önemli, “söz senettir” diye düşünmek ve yapabileceğimizden fazlasını vaat etmemek bu süreçte dikkat etmemiz gereken konu. 13:13’te Merkür-Plüton kavuşumu bu enerjiyi daha da yükseltiyor. Bu açının aynı zamanda manipulatif gücü de vardır. Esasen ikna ve etkileme gücü de yüksektir, ancak siz de ne kadar aklım yerinde deseniz de karşı tarafın manipülasyonuna düşebilirsiniz. Pembe gözlükleri bu süreçte önermiyorum. Saat 19:59’da Satürn-Plüton kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı kalıbı haftanın hatta yılın en önemli açı kalıplarından biri. Etkisi bireylerde de tabii ki görülecek, ancak asıl konu makro düzlemdeki etkisi. 1914, 1947, 1982 yıllarında etkin olan bu açı kalıbı Birinci ve İkinci Dünya Savaşı, Soğuk Savaş sonrası dönem gibi satırbaşları ile dünya tarihine damgasını vurmuştu. Şimdi açı kalıbı kesinleşmeden aynı etkiyi ABD-İran arasında izlemeye başladık. Bu yıl dünyada güç dengeleri yeniden tanımlanırken, vadesi dolan sistem ve düzenlerin çöküşünü de izleyebiliriz. Bireysel bazda ise hayatımızda sert, net, ancak uzun vadede hayrımıza olan büyük bir dönüşüm sürecine geçiyoruz. Burada bize düşen değişim ve dönüşüme karşı koymak yerine onu kucaklamak. Gün boyunca saydığım konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe