Merve Çubuktepe

Şubat ayının çok hareketli, kimi zaman zorlayıcı kimi zaman özgürleştirici etkisinden sıkça bahsediyorum. Şimdi asıl önemli olaylar zincirine başlıyoruz. Bu hafta hem 5 Şubat 2017’de Jüpiter geri hareketine başlayacak, hem de en önemlisi 11 Şubat 2017’de Aslan burcunda yılın ilk Ay tutulmasını yaşayacağız. Mars ve Venüs de Koç burcunda seyahat ediyorlar, yani gökyüzünde ateş elementinin etkisi çok güçlü. Bu da her zaman inisiyatif, harekete geçme, yeni bir yola girme, keşfetme ve fethetme ile alakalıdır.

Tutulmayla ilgili bu hafta hem etkileri açısından hem de burç bazında ayrıca detaylıca bilgi vereceğim ancak kısaca özetlemek gerekirse bu tutulmada önemli sabit yıldızların etkisi çok güçlü. Kraliyet yıldızları dediğimiz önemli yıldızlar haritanın en kritik yerlerinde ve kadersel etkilere işaret ediyorlar. Yani bir yandan çok dinamik, kimi zaman pervasız ve güçlü olacağız, ancak acelecilik ve her şeyi ben biliyorum tavrı bizi kimi zaman yenilgiye götürebilir. Ama en önemlisi bizi “özgürleştirecek”, kendi yolumuzu çizmemiz sağlayacak çok güçlü bir etki bizi bekliyor. Cesaret ile akıl birleştiğinde önünde hiçbir şey duramaz, bunu unutmamalıyız. Aslında en önemli sormamız gereken soru şu olacak: Bu benim isteğim mi, yoksa başka insanları mutlu etmek ya da onlara “inat” olsun diye mi bunu yapıyorum? Zaten bu hafta Merkür de Kova burcuna geçerek bizi daha geniş bakmaya ve akılcı düşünmeye de çağırıyor.

Diğer yandan şans ve bereket gezegeni Jüpiter 11 Haziran 2017’ye kadar sürecek geri hareketine başlıyor. Bu da bir çeşit “Sakin ol şampiyon” etkisi. Zira Jüpiter gerilerken iyicil etkisi yavaşlar, ayrıca Plüton ve Uranüs ile de gergin açıları sürüyor. Yani bu yavaşlama sürecinde daha temkinli ve daha “adaletli” düşünmek de çok önemli görünüyor. Diğer yandan bu hafta Güneş ve Merkür’ün olumlu açıları da hafta boyunca etkili olacak. Bu etkileşimler hep hava-ateş elementleri arasında olduğu için duygusallıktan sıyrılıp zeka ile gücü birleştirmek her zamankinden önem kazanıyor.

Gelelim haftanın önemli astrolojik etkilerine:
Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 06.02.2017: Jüpiter geri hareketine başlıyor, yukarıda belirttiğim gibi haritanızda Jüpiter Terazi transiti hangi eve düşüyorsa iyicil etkisi biraz yavaşlayacak, olaylar daha ağır ilerleyecektir. Burada öncü burç söz konusu olduğundan kişisel irade, pes etmeden kararlılıkla yürümek her zamankinden önemli. Haftaya Ay İkizler etkisi ile başlıyoruz, sabah saatlerinde Neptün ile gergin açısı olacağından güne biraz “leyla” başlayabiliriz. Neyse ki öğlen saatlerine doğru Ay Uranüs ve Güneş ile olumlu açılar yaparak bizi kendimize getiriyor. Akabinde Jüpiter ile de öğleden sonra olumlu açı mevcut. Yani saat 18.00 civarına kadar istediğimizi elde etmek, özellikle kararlılık ve diplomasi ile başarı olmak adına çiçek gibi etkiler mevcut. Sadece belirttiğim saatten sonra Ay-Satürn karesi aktif hale geliyor, biraz daha işler yavaşlayabilir, önemli işleri bu saatten önce halletmeye özen göstermelisiniz. Özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Kova, Terazi, Koç, Yay ve Aslan için bu etki çok etkili kullanılabilir.

Salı 07.02.2017: Ay saat 10.03’a kadar boşlukta yani önemli bir işiniz varsa bu saatten sonra başlamaya özen göstermelisiniz. Boşluk süreci sonrası Ay yöneticisi olduğu Yengeç burcuna geçiş yapacak, duygular artacak. Zaten Ay ve Venüs, Mars arasında da bir kare açı var. Özellikle geçmişe özlem, hafif melankolik bir hava, müziklerle hülyalara dalmak görülebilir. Yine de zaten öncü burçlardaki önemli gezegenler gerilmiş yay gibi duruyorlar, imkansız bir durumsa en azından şu Ay tutulması bitene kadar sakince o telefonu yere bırakın. :) Akşam saatlerine doğru Ay Neptün ile olumlu açı yaparak özellikle sezgisel anlamda bizi güçlendiriyor, daha huzurlu ve şefkatli bir etki veriyor. Bu etkiden su ve toprak burçları Akrep, Yengeç, Balık, Boğa, Başak ve Oğlak en çok fayda sağlıyor. Fal baktırırsanız net çıkar su etkileşimi güçlü olduğunda haberiniz olsun. Ve son olarak Merkür Kova burcuna geçiyor, yani içimizdeki özgürlük savaşçısı iyice ayağa kalkıyor. Bunun da detaylarına ayrıca hafta içi değineceğim.

Çarşamba 08.02.2017: Bugün biraz gergin! Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor, önce Plüton ile karşıt açı yapacak; sonra Uranüs ile, ve sonra da Jüpiter’e. Yani Ay gökyüzündeki öncü T-Kareyi “öncü büyük kareye” çevirecek. Özellikle öncü burçlar Oğlak, Yengeç, Koç ve Teraziler lütfen bugün dikkatli olun, fevri ve duygusal hareketlerden uzak durun, üçüncü sayfa haberi olmayın. Duygusal açıdan çok hassas olabilir, istekleriniz yerine gelmediğinde aşırı sinirli ve agresif olabilirsiniz. Arada istemediğiniz kişiler de öfkenizden nasibini alıp üzülebilirler, lütfen dikkat.

Perşembe 09.02.2017: Ay gece yarısından saat 12.42’ye kadar boşlukta. Yani öğlen saatlerine kadar rölantide gitmekte fayda var, zira dün yeterince gergindi. Özellikle çarşamba günü çatışmalar yaşadıysanız bu süreç esnasında tekrar zorlamayın derim. Ve akabinde Ay Aslan burcuna geçerek tutulma için yavaş yavaş ilerlemesine başlıyor. Sonra Venüs ile güzel bir açı yapacak; yani tutku, istek ve azim artışı görebilirsiniz. Duygusal konularda hisler ve istekler artabilir. Yalnız bir yandan Ay-Merkür karşıtlığı var yani iletişim tarzı çok önemli, dediğim gibi restine rest modundaysanız şu Ay tutulması bir geçsin az sabır. :)

Cuma 10.02.2017: Güneş ve Uranüs’ün pek güzel bir olumlu açısı ile yeni güne başlayacağız. Yaratıcılık, canlılık ve enerji artabilir; ayrıca biraz da isyankar hissedebilirsiniz. Haklarınızı savunmak ve bunlar için mücadele etmek için özellikle hava ve ateş grupları burçları Kova, İkizler, Terazi, Aslan, Koç ve Yay için özellikle etkili bir açı kalıbı var. Ay-Mars ve Ay-Jüpiter olumlu etkileşimi de bunu destekliyor. Adil ve mantıklı olun yeterli!

Cumartesi 11.02.2017: Geldik Ay tutulması gününe. Ay Aslan burcunda saat 03.33’te tutulma gerçekleşecek. Bundan sonra da saat 08.53-16.52 arasında boşlukta. Yani epey uzun bir süre boşlukta hareketi devam ediyor. Bugün aslında içinize dönmek, kişisel kararlarınızı gözden geçirmek ve kendi önemli kadersel hareketlerinizi kesinleştirmek adına ideal bir gün. Tutulma etkilerine bu hafta burç bazında çok daha detaylı değineceğim. Merkür-Venüs arasında kesinleşecek olumlu açı da duygusal açıdan güzel ve güçlü bir etki yaratıyor. Öğleden sonra Ay Başak burcunda geçecek ve iyicil kuzey ay düğümü ile kavuşacak. Bu etki de ruhsal anlamda olumludur, ve özellikle sorun çözme ve yarım kalmış konuları gözden geçirip tamamlama konusunda etkilidir.

Pazar 12.02.2017: Gelelim haftanın son gününe Ay Başak burcunda yolculuğa devam ediyor, ilk tutulmanın dumanı üstünde. Artık gözlerimizi asıl 26 Şubat 2017’de gerçekleşecek Güneş tutulmasına çevirelim. Ay gün boyunca Neptün ile karşıt açıda olacak yani odaklanmada problem, bir işe oturmuşken hülyalara dalmak görülebilir. Neyse ki akşama doğru Ay-Plüton olumlu açısı bizi tekrar toparlıyor ve odaklanma gücü veriyor. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Haftanızın güzel geçmesi dileğiyle…
Merve Dirağ