Merve Çubuktepe

Yaz tutulmalarını tamamladık, 30 Kasım 2020’ye kadar bu konuda rahatız. Ama tabii ki tutulma etkileri öyle günübirlik tesirler değil. Yankılarını uzun süre hissedeceğiz ve oluşturacakları değişim zamana yayılacak.

Bu kadar stresli süreçlerden sonra tabii ki içimizde birikenler ve bol bol konuşma isteği olacak. Kendinizi tutun veya aman dikkat, susun bekleyin demeyeceğim. Çünkü Ay tutulması oldu, artık her şey netleşme ve sonuçlanma döneminde. Ne olduysa olacak. Bu sebeple içinizde kalan ne ise artık dile getirme vakti geldi diyebiliriz, zira istesek de tutamayacağımız tesirler söz konusu. Ancak…

Bir şeyleri dile getirmekle kafa ütülemek arasında kalın bir çizgi vardır. Bir konuda içinizi dökecek veya hesaplaşmaya girecekseniz; 8 Temmuz 2020 Çarşamba kesinleşecek Merkür-Mars karesi ile bunu çok daha çatışmalı, ana konudan saparak veya vermeyi düşündüğünüz mesajı boğarak aşırı abartılı, gergin ve karşı tarafı uzaklaştırarak yapma ihtimali mevcut. Bu sebeple de sözlerinizi iyi seçerek konuşmak önem kazanıyor. Açının etkisi altında bu diyaloglar sadece bir öfke boşaltımına dönebilir ve verilmek istenen mesaj güme gidebilir. Örneğin mesaj atacaksınız bunu 2 A4 uzunluğunda öfke ve suçlamayla dile getirmeniz pek verimli olmayabilir, ancak daha kısa ve etkili bir ifade ses getirebilir. Tabii ben gemileri yaktım, ne olacaksa olsun umrumda değil diyorsanız –gerçekten blöfsüz diyorsanız- içinizden geleni dışa dökmek için de aslında koşullar uygun. Özellikle de bir şeyi çok uzun süredir içinizde zorlanarak tutuyorsanız.

Bu hafta sizin kafanızı da ütüleyen insanlarla muhatap olabilirsiniz. Zaten tutulmadan ortam iyice gergin ve ufak, anlamsız bir muhabbet upuzun karşılıklı atışmalara dönebilir. Sataşma hissi artabilir. Kabadayı, tehditkar demeçler duyabiliriz. Sindirme politikaları da. Burada sus pus olmak gerekmiyor ama Merkür retrosu bu hafta çok güçlü bir şekilde etkili olduğundan yanlış anlaşılmalara da çok açık bir tesir var. Dinlemeyi de bilmek gerek. Reel veya sosyal medyada diyaloglara dikkat, hakaret ve aşırı tepkiler başa bela olabilir.

Öğrenme, öğretme, ticaret gibi konularda tökezleme ve problemler oluşabilir. Kendinize aşırı yüklenmekten ve büyük riskler almaktan kaçınmakta fayda var. Mesela konsantre olamıyorsanız zorlamak yerine bir mola vermek faydalı olabilir. Bilmediğimiz konularda da kafanın dikine gitmek yerine bir bilene sormak, danışmanlık almak iyi gelebilir. Bir anlık coşkuyla mülk almak, satmak, taşınmak, iş değişimi, finansal ve ticari konularda ani kararlar pişmanlık getirebilir. Netlik hissi 18 Temmuz 2020 ve sonrasında (Merkür ana gölge fazı bitince) daha güçlü olabilecektir.

10 Temmuz 2020’de Venüs-Chiron altmışlığı etkin. Bu açı kalıbı sevgiyle gelen iyileştirmeyi sembolize eder. Bizi koşulsuz sevenlerin kollarında olmak en iyi ilaçtır. Eğer duygusal açıdan kırıldıysanız veya bir problem yaşıyorsanız o kişiyle sorunu acilen çözmek yerine aile, dost gibi kişilerle zaman geçirmek ruhen çok daha ferahlatıcı olabilir. Diğer yandan olumlu açılar altında geçmişten gelen duygusal ve sevgi odaklı sorunlarda orta yol bulunma şansı var.

11 Temmuz 2020 11:26’da Merkür durağan konuma geçecek. Ancak haftanın kalan kısmında durağan konumda olacak. Daha önce belirttiğim gibi bu durum Merkür retrosu artçılarının hala sürdüğünü gösterir. Bu sebeple asıl bir sonraki hafta Merkür retrosunun bitişini konuşmamız daha doğru olur.

Ve 12 Temmuz 2020’de Güneş-Neptün üçgeni kesinleşiyor. Ruhsal açıdan oldukça güçlü olan bu kalıp içimizdeki tinsel kısma daha fazla temas edebilmemizi sağlar. Her türlü ibadet ve ruhsal çalışma için çok uygundur. Merhamet, yardımlaşma, “iyilik yap iyilik bul” etkisidir. Ayrıca ilham perisi ve romantizme de işaret eder. Sanatsal ve kreatif yönünüz güçlüyse eğer haftanın ikinci yarısında bu açıdan yoğun ve canlı hissedebilirsiniz.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 06.07.2020: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya saat 01:12’de Ay-Jüpiter kavuşumu, 02:12’te Ay-Plüton kavuşumu ve 12:35’te Ay-Satürn kavuşumuyla başlıyoruz. Tutulmadan sonra Ay Oğlak burcunda bu üç gezegenle kavuşacak ve boşluğa girecek. Öğle saatlerine kadar ciddiyet ve konsantrasyonla bir şeyleri başarmamız, somut sonuçlar almamız mümkündür. Diğer yandan finans ve ticaret adına dalgalı koşullar oluşabilir. Panikle iş yapmamak önemli. Üstler ve kilit kişilerle önemli görüşmeler yapabilirsiniz. Ay, saat 12:35-13:08 arasında çok kısa süre boşlukta ve akabinde Kova burcuna geçiyor. Tutulmanın gergin etkisinden bu saat itibariyle yavaş yavaş uzaklaşmaya başlayabiliriz. Takım oyunu oynamak, ilginç konuları araştırmak ve öğrenmek için güzel etkidir. Ve saat 22:36’da Ay-Mars altmışlığı oluşurken enerji daha da yükseliyor. Akşam saatleri daha zinde ve motive geçebilir. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kova burçları faydalanabilir. Küçülen Ay.

Salı – 07.07.2020: Ay Kova burcunda saat 03:22’de Ay-Venüs üçgeni ile güne başlıyoruz. Etkisi sabah saatlerine kadar sürecek bu güzel açı güne sağımızdan kalkmayı ve aynı zamanda duygusal açıdan zindeliği getirebilir. Saat 06:26’da ayrıca Ay-Chiron altmışlığının da etkin olması özellikle kalbi ısıtan iyicil gelişmeleri de gündeme getirebilir. Erken kalkanlar için ruhsal çalışmalar adına +-2 saat çok uygun bir etkidir. Ancak diğer yandan saat 07:37’de Ay-Uranüs karesi kesinleştikten sonra Ay, 07:38 itibariyle tüm gün boşlukta. Bu sebeple bir şeylerin netleşmesi, bir konuda sonuç almak adına bir miktar zorlanabiliriz. Karşıyız karşı her şeye karşı modu yerine biraz daha uzlaşmacı olmak faydalı olabilir. Bugün uçuk kaçık tepkiler, ayarsızlık, mod iniş çıkışları görülebilir. Odağımızı değiştirmek iyi gelebilir. Bugün özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar bu konulara daha dikkat etmeli. Küçülen Ay.

Çarşamba – 08.07.2020: Haftanın en önemli ve kritik açısı Merkür-Mars karesi saat 13:41’de devreye giriyor. Etkisi +-3 gün özellikle devrede olacak. Yani hafta sonuna kadar yankıları devam edebilir. Mesajlarınızı ve sözcüklerinizi iyi seçerek konuşmak önem kazanıyor. Bir farkındalık yaratmak istiyorsanız açının etkisi altında bu sadece bir öfke boşaltımına dönebilir, mesaj güme gidebilir. Örneğin mesaj atacaksınız bunu 2 A4 uzunluğunda öfke ve suçlamayla dile getirmeniz pek verimli olmayabilir, ancak daha kısa ve etkili bir ifade ses uyandırabilir. Tabii ben gemileri yaktım, ne olacaksa olsun umrumda değil diyorsanız –gerçekten blöfsüz diyorsanız- içinizden geleni dışa dökmek için de aslında uygun koşullar. Özellikle de bir şeyi çok uzun süredir içinizde zorlanarak tutuyorsanız. Ay saat 21:13’e kadar boşlukta olduğundan yine de bu tür iletişim talepleri varsa bu saat ve sonrasına almak daha isabetli olabilir. İşyeri, formal ortamlar ve önemli kişilerle dikkatli konuşmak önemli, gaflara sebebiyet verebilirsiniz. Bu konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar iyi planlanma yapmalı. Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 09.07.2020: Ay Balık burcunda saat 08:34’te Merkür ile olumlu açı yapacak. İşte asıl bugün işim şişti konuşmam lazım diyorsanız günü değerlendirmek daha avantajlı olabilir. Ay Balık burcunda olduğundan daha sezgisel, duyarlı, yaratıcı ve affedici olabiliriz. Saat 14:14’te Ay-Venüs karesi +-2 saat boyunca özellikle duygusal konularda konuşmaları pas geçmenin daha iyi olacağını göstermekte. Yani duygusal dahil her konuda önemli konuşmaları bu saat alanı dışında gerçekleştirmek daha avantajlı olabilir. Saat 16:49 itibariyle Ay-Uranüs altmışlığı kesinleşirken yaratıcılık, enerji ve farklı açılardan bakış etkisi artıyor. Standardın dışına çıkmak, keyifli zaman geçirmek için idealdir. Günün iyicil tesirlerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Küçülen Ay.

Cuma – 10.07.2020: Haftanın en olumlu gününe geldik. Ay Balık burcunda saat 09:08’de Güneş ile üçgen olumlu açı yapıyor. Enerji akışı çok düzgün, anlaşma ve uyum sağlama adına güzel etkiler devrede. İkili ilişkiler ve iş ilişkileri açısından da güzel bir tesirdir. Saat 13:56’da Ay-Neptün kavuşumu devrede olacağından ruhsal enerji çok yüksek. Özellikle +-2 saat bu durum çok güçlü, uygunsanız ibadet ve ruhsal çalışmalar için değerlendirilebilir. Aynı zamanda yaratıcı faaliyetler için de çok uygundur. Ay, saat 17:46’da Jüpiter, 19:51’de Satürn ile altmışlık olumlu açı yapacak. Akşam saatleri gerek finans gerek işle alakalı konularda verimli durumda. Süper kafa açıcı sohbetler de gündeme gelebilir. Ve saat 21:36’da Venüs-Chiron altmışlığı da kesinleşiyor. Bu açı kalıbı sevgiyle gelen iyileştirmeyi sembolize eder. Bizi koşulsuz sevenlerin kollarında olmak en iyi ilaçtır. Eğer duygusal açıdan kırıldıysanız veya bir problem yaşıyorsanız o kişiyle illa sorunu çözmek yerine aile, dost gibi kişilerle zaman geçirmek ruhen çok daha ferahlatıcı olabilir. Diğer yandan olumlu açılar altında geçmişten gelen duygusal ve sevgi odaklı sorunlarda orta yol bulunma şansı var. Günün iyicil tesirlerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Küçülen Ay.

**Cumartesi – 11.07.2020:**Herkese iyi hafta sonları! Ay Balık burcundaki yolculuğunun son demlerinde 06:48’de Satürn ile olumlu altmışlık açı yapacak ve 06:49’da boşluğa girecek. Sabah saatleri kararlı ve ciddi bir enerji olsa da Ay’ın saat 08:07’ye kadar boşlukta olacağını da unutmayalım. Önemli iş ve odaklarımızı bu saatlerden sonra almak daha avantajlı olacaktır. Ay boşluk evresinden sonra Koç burcuna geçtiği için daha enerjik, hareketli ve kendimize odaklı olabileceğiz. Ay Koç yerleşimi bedensel aktivite ve spor için elverişlidir, ancak Merkür-Mars karesi etkin olduğundan vücudu aşırı zorlamamak gerekir. Akşam saatlerin geldiğimizde hava değişmeye başlıyor. 19:08’de Ay-Merkür karesi etkin ve bu hafta ortasından beri etkin olan Merkür-Mars karesi tekrar çalışacak. Ne söylediğimiz oldukça önemli olacak, ufak meseleler çok büyüyebilir. Diğer yandan sabrı taşanlar da dök içini rahatla moduna geçebilir, ancak kendimiz veya karşı tarafların mantıksız olma ihtimali de var. Bu konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Küçülen Ay.

Pazar – 12.07.2020: Ay Koç burcunda, 00:16’da Mars ile kavuşumda. Bir önceki akşamın gergin enerjisi hala devam ediyor. Gece saatlerinde ortam gergin olsa da pek münakaşa önermem, soğuyup sabah bırakmak daha iyi olabilir, zira sabah saatleri itibariyle açılar çok daha pozitif. Saat 04:21’de Ay-Venüs altmışlığı etkin olduğundan hava yumuşamaya başlıyor. Ve en önemlisi 21:42’de haftanın diğer önemli açısı Güneş-Neptün üçgeni kesinleşiyor. Ancak bu açı majör bir açı olduğundan etkisi sabah saatlerinde de baskın olacak. Etkisi üç gün devam edecektir. Ruhsal açıdan oldukça güçlü olan bu kalıp içimizdeki tinsel kısma daha fazla temas edebilmemizi sağlar. Her türlü ibadet ve ruhsal çalışma için çok uygundur. Bir şeylerle barışma, affetme ve bırakabilmeyi de temsil eder. Merhamet, yardımlaşma, “iyilik yap iyilik bul” etkisidir. Ayrıca ilham perisi ve romantizme de işaret eder. Sanatsal ve kreatif yönünüz güçlüyse eğer haftanın ikinci yarısında bu açıdan yoğun ve canlı hissedebilirsiniz. Günün iyicil tesirlerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe