Begüm Minkis

6 Ekim 2021’de İstanbul’a göre 14:05’te 13 derecede gerçekleşecek Terazi yeniayı ile sonbaharın en yapıcı zamanlarına son sürat giriş yapıyoruz. Gözlerimizin daima güzeli arayacağı bu süreçte motivasyonumuzu arttıracak gelişmeler kapıda! Yeniay esnasında Mars da etkili konumda bulunarak iyilik ve güzellik için mücadeleyi es geçmeyeceğimize işaret ediyor. İlişkilerde U dönüşleri, telafiler ve değişimler belirebilir. Samimiyet üst seviyede yaşanırken eski dostlarla da ara kapatılabilir. Velakin kişisel sınırları aşmamak, hayır diyebilmek ve tüm inisiyatifi karşı tarafa bırakmamak gerekiyor. Aksi takdirde baş gösterebilecek dengesiz ortam kolayca tükenmemize neden olabilir. (Burç bazında yorumları yazının devamında)

Venüs yönetiminde Terazi burcunda Ay ve Güneş kavuşarak yeniay fazını oluşturuyor. Venüs’ün sosyal bağlar, uyum ile ilişkili olması destek, kabul görmek, sevilmek ve değer kazanmak adına doğrudan ilişkili. Mars’ın da Terazi burcunda yeniaya katılmasıyla amaçlarımız için kaliteli davranışlar sergileyerek dikkat toplayabileceğiz. Yeni gündemlerimiz Merkür retro etkisiyle çoğunlukla geciken, ertelenen, anlaşmaya bir türlü varılamayan meseleler üzerine gözüküyor.

Güneş’in Terazi burcuna geçerek yeniayı meydana getirmesi günler kısalmaya devam ederken gecelerin de daha soğuk geçeceğinin işaretçisi. Güneş Terazi burcunda güçsüzdür ve egoyu doğrudan ifade etmede yetersizdir. Mars da Terazi burcunda ilerlediği için direkt mücadeleye girmek yerine önce uzlaşma tercih eden bir konumda bulunuyor. Dolayısıyla hır gürler, küslükler ve düşüncesizce tavırlar bu süreçte pek kolay olmaz. Çevresel şartlar daima kendimizden öncelikli haldedir çünkü. Güç birliği, dayanışma ve anlayış amaçlarımıza daha hızlı gitmemizi sağlayacak davranışları ifade edecektir.

Davalar, danışmanlıklar, iş birlikleri, ortaklıklar, ilişki - evlilik yönünde adımlar ve sosyal yaşamda jestler sıklıkla görülebilir. Her şeyin dozunu iyi ayarlamamız gerekiyor. Başımıza bela olabilecek düzeyde her şeye evet demek, tüm seçimleri karşı tarafa bırakmak, karşı taraf suçlu olsa da hemen affetmek sorunların çözülmesine değil sadece ötelenmesine neden olur. Merkür retro olduğu için belki de geçmişten gelen bu tür davranışların bedelleri ile karşılaşıyor olabiliriz , telafi etmek için ise gökyüzü bize fırsat verebilir.

İstanbul’a göre an haritasında 8 derece Oğlak burcu yükseliyor. Öncü nitelik yeniayda çok baskın olduğundan güçlü yenilikler ve ilkerden bahsetmek mümkün. Merkür’ün burada retro olması bizleri kaygıya düşürse de Merkür’ün Jüpiter ve Satürn ile gerçekleştirdiği üçgen açıları sayesinde kötü tablodan söz edemeyiz. Kararı çoktan alınmış, yalnızca eylem kısmı gerçekleşmemiş meseleler adına muazzam bir etki varken ansızın akla düşen fikirler nedeniyle retro sürecinde ters yönde fikir değiştirmeye kalkıyorsak daha dikkatli olmalıyız.

Diplomatik ilişkiler, sanat camiasına dair uzun zamandır meydanlarda olmayan kişilerin tekrar kendisini hatırlatabileceği bir zaman. Nostaljik dokunuşlar, tarihsel veriler yaşamımızda öne çıkabilir. Güzellik, estetik, moda ve kozmetik sektörlerine dair yeni sezon ürünleri ve kampanyalar artış gösterebilir. Müze, sanat galerisi, sergi, müzayede gibi yerleri gezmek için çok uygun zamanlar. Bireysel yaşamda da endamımızı sergileyebiliriz. Mars sebebiyle ses getirici, hızlı ve erotizmin önde olduğu ilişkiler başlayabilir.

Terazi yeniayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: İlişkiler hattınızda yüksek gerilim söz konusu olabilir. Kendinizi dış dünyaya ifade etmek için normalden daha çok çabalamanız gerekebilir bu süreçte. Hızlı ilişki başlatmak veya hızlı bitişlere eğilimli bir dönem. Yakın dostlarınıza veya eşinize düşüncesizce davranırsanız sorun yaşama ihtimaliniz yükseldiği için alma verme dengesini bu süreçte iyi korumanız gerekiyor. Ortaklıklar, ikili görüşmeler ve danışmanlık konuları ile sık sık ilgilenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Gündelik yaşantınıza çeki düzen vermek için çok pratik ve hızlı hamlelerde bulunabilirsiniz. Sağlığınızla ilgili kararları yüksek motivasyonla hayata geçirebilirsiniz. Çalışma arkadaşlarınız veya akrabalarınızla rekabet içerisine girmemeye özen göstermelisiniz bu dönemde. Diyet, spor egzersizleri ve beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmeniz için de şartlar çok uygun gözüküyor. Evcil hayvanınız var ise bu sıralar çok hareketlenebilir ve kazalara açık hale gelebilir. Dikkatli olmakta fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Aşk hayatınızda hızlı kararlar alabilirsiniz. Hatta eski flörtleriniz kapınızı çalabilir. Var olan beraberliklerde de geçmişteki konular yüzünden rekabet gündeme gelebilir. Başarılı olma veya sahne önünde olma isteğiniz artabilir. Yüksek motivasyon ile sportif faaliyetlerle ilgilenmek veya hobilerinize odaklanmanız alacağınız verimi de arttıracaktır. Risk alacağımız zaman ise iyice düşünmekte fayda var bu dönem. Özellikle maddiyat adına dürtüsel adımlar atabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Aile, ev hayatı ve gayrimenkul konularının yaşamınızda daha vurgulu olduğu bir zaman. Taşınma ya da evinizde tadilatlar ile ilgilenebilirsiniz. Geçmişte yaşadıklarınıza benzer konularda fikir ayrılıkları ile yüzleşebilir ve yeni davranış kalıpları geliştirmeniz gerekebilir. Köklerinizi, geçmişinizi çokça yad edebilirsiniz bu dönemde ve çocukluktan getirdiğiniz bilinçaltı travmalarınız var ise fark ederek şifalandırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Çok meraklı, öğrenme arzunuzun tetiklendiği bir süreç olacak. Kısa eğitim veya seyahatlere katılarak interaktif şekilde sosyalleşebilirsiniz. Sosyal medya hesaplarınızda değişikliğe gitmeniz mümkün. Öte yandan internet, teknoloji konularında aksaklıklar, elektrik kesintileri veya hatalı işlemler olabileceğinden gözlerinizi dört açmanız da gerekli. Kardeş, komşu, kuzen, yeğen vb. akrabalarınızla fikir ayrılıkları yaşayarak isteklerinizi kabul ettirmek için mücadele verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Maddi konularda yeni ve hızlı başlangıçlar yapabilirsiniz. Hırslarınız ve sahip olmak istedikleriniz artabilir ve bu sebeple gereksiz borçlara girebilirsiniz. Öz değer, kişisel mesafe, saygı ve değer konularından insanlarla çatışmaya açık olabilirsiniz. Cana geleceğine mala gelsin diyebileceğiniz bir zaman. Kayıp, hırsızlık, bozulma gibi değerli eşyalara gelecek zararlardan kendinizi korumaya almalısınız. İş hayatınızda daha enerjik ve cesur hareketleriniz ise dikkat toplayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Sizi doğrudan ilgilendiren bu süreçte ateşli, cesur ve girişimci olabilirsiniz. İlişkilerde tuttuğunuzu koparmanız mümkün ancak hakkınızı savunurken kaba ve incitici olma ihtimaliniz söz konusu. Bu doğrultuda ilişkilerde rekabetçi olmadan sakinliği, olgunluğu korumak gerekebilir. Dış görünüşünüz ve sağlığınızı ilgilendiren ertelediğiniz konularda harekete geçmek isteyebilir, spora başlayabilirsiniz. Görünmez kazalar, ani hareketler, heyecan, panik duygusuna karşı kendinizi korumanızda fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: İzolasyona açık olduğunuz bu süreçte kendi kendinizle yüzleşebilirsiniz. Kimileriniz sağlık kontrolleri, terapiler ve şifa çalışmaları ile ilgilenebilir. Ani bir seyahat kararı almanız da mümkün. Arka planda henüz dış dünyaya açmadan hesap kitap yapmanız, olayları ölçmeniz ve tartmanız mümkün. Gizli düşmanlarınız ve arkadan iş çeviren insanlar harekete geçebileceklerinden kontrol dışı olaylarda daha temkinli olmanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Geleceğe dair parlak hedefleriniz, projelerinizle ilgili eyleme geçmek istiyor olabilirsiniz ancak bu süreci mevcut düzeni nasıl daha iyi konuma getirebileceğinize kafa yormanız iyi olabilir. Gergin, huzursuz ve mücadele gerektiren ortamlarda arabulucu, barışçıl tutumlarınızla dikkat de toplayabilirsiniz. Liderlik becerileriniz insanlar tarafından görülebilir. Ekip çalışmaları ve sosyal sorumluluklarınızı yerine getirmek yaşantınızda huzur verebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Toplumsal sorumluluklarınızı yerine getirdiğiniz, statü kazanmak adına çabaladığınız bir zaman olabilir. Aile ilişkileri hassas olabilir, otorite ile anlaşmakta zorlanarak insanlara oldukça sınır koyabilirsiniz. İşinizde yaptıklarınız insanların hemen dikkatini çekeceğinden takdir edilmeniz veya eleştirilmeniz de bir o kadar kolay olabilir. Dolayısıyla imajınıza iyi gelecek farklı davranış kalıpları geliştirmeniz faydalı olabilir. Kariyer sebebiyle yüksek bir kazanç elde edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Eğitimlerde destek bulduğunuz bir zaman. Kendinizi bolca geliştirmek, seyahate çıkmak, kitap okumak, site kurmak veya blog yazmak isteyebilirsiniz. Sorgulamaya ve olaylar karşısında derinleşmeye çok açık bir süreç olacak. Hayata bakışınız, inançlarınız, kültürel düzeyiniz ilişkiler vesilesiyle değişim geçirebilir. Mesleğinizde profesyonel bir tabiata bürünmeniz ile kazançlarınızda da büyüme görülebilir. Böylece refah seviyenizi arttırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Ortak harcamalar ve gelirlerle ilgili anlaşmazlıklar nedeniyle kriz yaşayabileceğiniz bir zaman. Düşünmeden borçlara ve kredilere girmemeniz gerekiyor. Sağlık açısından kronik olarak devam eden ve ameliyat olmanız gerektiren sorunlarınız var ise üzerinize daha çok baskı yapabilir. Psikolojik olarak saplantılı tutum ve davranışlara da açık olabilirsiniz. Ruhsal dönüşüm yaşayarak önceden fark etmediğiniz ayrıntıları görebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis