Berrak Nilhan Karaca

Hiç korkmadan, hiç çekinmeden, hiç kuşku duymadan kime ve neye inanır ve bağlanırsınız? Güven ve sadakat sizin için ne ifade eder? Bazen artık hayatınızda görevini doldurmuş bir şeyden veya bir kişiden vazgeçmek büyük bir rahatlama ve güçlenme hissettirmez mi? Kuşkusuz bu konularla alakalı bizi düşünmeye davet edecek bir dolunay, bizleri bekliyor. Burç bazında analizleri ise yazının ikinci bölümünde bulabilirsiniz.

Dolunay zamanlarında duygusal kararlar almaya ve duygusal tepkiler vermeye açık oluruz. Balık burcundaki bu dolunay, yöneticisi Neptün ile sıkı bir kavuşum halinde olacak. Bu durum pozitif ifadesiyle geniş bir hayal gücüne, merhamet, fedakârlık ve özveri duygusuna, ilham veren şeylerle ve sanatla ilgilenmeye, mistik ve spritüal çalışmalar yapmaya kapı açabilir. Diğer taraftan kendimizi duygusal olarak kurban konumunda hissetmek ve bir kurtarıcı beklemek söz konusu olabilir. Aldatmak, kaybetmek, vazgeçmek ve kandırmak da Neptün’ün marifetleri arasındadır. Güven, bu noktada işin içine girer.

Bu dolunay nedeniyle ilişkilerde vazgeçmeler ve kopuşlar gündeme gelebilir veya artık bize mutluluk vermeyen bir ilişkiden veya şeyden vazgeçme noktasına gelebiliriz. Ay’ın dolunaydan sonraki açısının Plüton ile olması, bu vazgeçmenin ve bu bırakmanın bizi daha güçlü hissettireceğini göstermektedir. Sırtımızdaki yüklerden kurtulur ve daha dik durmayı başarabiliriz. Küllerimizden doğarız.

Ayrıca Güneş’in bulunduğu Başak burcunun yönetici gezegeni Merkür’ün Aslan burcunda olması ve Kuzey Ay Düğümü’yle kavuşum halinde olması, Dolunay zamanında daha ziyade kendimize güvenmemizi, kendi mantığımızdan ve fikirlerimizden yola çıkarak hareket etmemizi, duygusal bağımlılıklarımıza saplanıp kalmaktansa ilerici ve yenilikçi bir bakış açısıyla hareket etmemizi söylüyor. Tüm bunlarla birlikte, Merkür geri hareketini henüz sona erdirdiği için büyük ve önemli kararları hayata geçirmek için biraz daha beklemekte fayda var. Görüşümüz netleştiğinde ve düşüncelerimiz berraklaştığında harekete geçebiliriz.

Dolunayın burç bazındaki etkileri aşağıdaki gibidir: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

Koç: Çalışma hayatınızla alakalı bir şeylerden vazgeçmeniz veya bazı fedakârlıklarda bulunmanız gerekebilir. Vazgeçtiğiniz bu şey kariyeriniz anlamında ve yetkin kişilerin nazarında sizi güçlendirebilir. Bu pekâlâ kötü bir alışkanlık veya davranış kalıbı da olabilir. Kendinizi tam anlamıyla sahne önüne koymaktansa yaptığımız işte ustalaşmaya çalışmanız, emek sarf etmeniz, verimliliğe önem vermeniz söz konusu olabilir. 5 Eylül 2017 - 22 Ekim 2017 tarihleri arasında Mars haritanızın çalışma hayatınızla alakalı evinden geçiş yapacak. Dolayısıyla iş yerinde daha fazla mücadele etmeniz, daha cesur olmanız, inisiyatif almanız ve daha fazla efor sarf etmeniz gerekebilir. Yaptığınız işle İlgili yaratıcı ve yenilikçi fikirler üretebilirsiniz. Bu noktada bu fikirlerin peşinden gitmekte ve kendinize güvenmekte tereddüt etmeyiniz. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Boğa: Dolunay haritanızın arkadaşlıklar, sosyal çevre ve büyük amaçlara alakalı 11. evinde gerçekleşecek. Kendinizi büyük bir ideale adama arzusunda ve bu ideal için fedakârca ve özverili bir şekilde çalışma niyetinde bulabilirsiniz. Bu size inandığınız bir şeyin peşinden gitme hissiyatı verebilir. Başka bakış açısıyla, arkadaş çevrenizden artık yetirince güvenemediğiniz ve size mutluluk vermeyen kişileri eleyebilirsiniz. Bu vazgeçiş sizi psikolojik olarak güçlendirecektir. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İkizler: Dolunay haritanızın kariyer ve kendinizi görmek istediğiniz en yerle alakalı 10. evinde gerçekleşecek. Kariyerinizle alakalı duygusal olarak bağlı olduğunuz ve belki gerçekleşemeyecek kadar büyük ideallerinizden vazgeçmenin söz konusu olabilir. Bunun yerine daha belli bir plan çerçevesinde gerçekleştirilebilecek ve gerçekçi hedeflere yönelebilirsiniz. Hiç beklemediğiniz anlaşmalar, sözleşmeler kapınızı çalabilir. Bununla birlikte, Merkür retro etkisi henüz geçmediği için görüşünüz netleşene kadar herhangi bir şeyi imzalamamanızı tavsiye ederim. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Yengeç: Dolunay haritanızın seyahatler, inançlar, mistik konular, yurt dışı bağlantılı işler ve yabancı ülkeler ila alakalı 9. evinde gerçekleşecek. Kendinizce idealize ettiğiniz bir inanç veya konu çözülmeye uğrayabilir Veya daha fazla sizin için duygusal bir bağ hissettirmeyebilir. Yapmanız gerektiğini düşündüğünüz bir seyahatten vazgeçmeniz söz konusu olabilir. İlişkinizde veya evliliğinizde geçmişe ait bazı konuları aşarak çözmeniz, artık bırakmanız gereken bazı davranış kalıplarınızdan ve alışkanlıklarınızdan vazgeçmeniz gerekebilir. Bu sayede, ilişkinizi daha da güçlendirmeniz söz konusu olabilir. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Aslan: Dolunay haritanızın dışarıdan gelen paralarla alakalı 8. evinde gerçekleşecek. Dışarıdan gelen paralar olarak eşten ve ortaktan gelen gelirler, primler, tazminatlar, yan haklar, miraslar, vergiler ve krediler olarak sayılabilir. Bu konularla alakalı, dolunay nedeniyle önünüzü görememeniz, kafa karışıklıkları yaşamanız söz konusu olabilir. Merkür, geri hareketini henüz tamamladığı için belli bir müddet daha parayla alakalı konularda anlaşma yapmak ve imza atmak için uygun bir dönemde değilsiniz. Bunun yerine dolunay size, çalışma hayatınızla alakalı amaçlarınızın farkında olmanız ve bunları adım adım gerçekleştirmemiz için daha iyi olacağını söylemektedir. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Başak: Dolunay haritanızın ikili ilişkiler, evlilik ve ortaklık alanında gerçekleşecek. Güneş’in Başak burcunda olması ve Mars’ın 5 Eylül 2017 - 22 Ekim 2017 tarihleri arasında yine Başak burcundan geçiş yapacak olması kendinize güvenmeniz, kendi isteklerinizi ve amaçlarınızı ön plana sürmeniz, bunların peşinden gitmeniz ve cesur olmanız konusunda size tecrübeler yaşatabilir. Dolunay nedeniyle artık size mutluluk vermeyen bir ilişki, ortaklık veya evlilikten vazgeçmenin söz konusu olabilir. Bu durum sizin kendi yaratıcılığınızı ortaya koymanız, kendi isteklerinizin peşinden gidebilmeniz ve liderlik gösterebilmemiz için size fayda sağlayabilir. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Terazi: Dolunay haritanızın iş, çalışma hayatı, çalışma arkadaşları, günlük rutin ve hastalıklarla alakalı 6. evinde gerçekleşecek. 5 Eylül 2017 - 22 Ekim 2017 tarihleri arasında Mars; 22 Eylül 2017 tarihine kadar da Güneş haritanızın ruh sağlığı, arkadan dönen İşler ve gizli düşmanlıklarla alakalı 12. evinden geçiş yapacak. Dolayısıyla bu dönemde kendi istekleriniz tam olarak ortaya koyamamanız, olayların kontrolünü tam olarak elimizde tutamamanız sizi zorlayabilir. Çalışma hayatınızda sadece kendinize güvenmeniz, fikirlerinizin herkesle paylaşmamanız, daha gözlemci olmanız sizin için faydalı olabilir. Psikolojik ve fiziksel sağlığınıza önem vermeniz gereken bir dönemdesiniz. İhtiyacınız olan gücü ve desteği daha ziyade aile içerisinde bulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Akrep: Dolunay haritanızın aşk hayatınız, çocuklarla İlişkiler, eğlence, yaratıcı faaliyetler ve sportif aktivitelerle alakalı 5. evinde gerçekleşecek. Artık size mutluluk ve güven vermeyen bir aşk ilişkisi veya bir faaliyetten vazgeçmemiz söz konusu olabilir. Dolunayın Akrep burcunun yöneticisi Plüton ile pozitif irtibatı bu vazgeçmeniz sizi psikolojik olarak güçlendireceğini ve sizde bir dönüşüm yaratacağını göstermektedir. Gitmesi gerekene el sallamak Akrep burcunun meziyetleri arasındadır. Karşınızdaki kişiye güvenmeye çalışmak yerine kendinize güvenmeniz, hayatınızda kendinizi görmek istediğiniz yer ile alakalı konulara odaklanmanız size fayda sağlayabilir. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Yay: Satürn 20 Aralık 2017 itibariyle Yay burcundan geçişini tamamlamaya hazırlanıyor ve bu dolunay size hayatınızın temeli ile alakalı ideallerinizi ve nelerden vazgeçmeniz gerektiğini ve kendinizi dış dünyada nerede görmek istediğinizi soruyor. Dolunay nedeniyle kariyerinizle alakalı bir sonlanma veya değişim size maddi anlamda güç getirebilir. Mars, 5 Eylül 2017 - 22 Ekim 2017 tarihleri arasında artımızın 10. evinden geçiş yapacağı için kariyeriniz ve geleceğinizle alakalı konularda daha cesur olmanız, daha fazla inisiyatif kullanmanız ve daha fazla efor sarf etmeniz gereken bir dönemde olacaksınız. İsteklerinizin farkında olmanız, bu isteklerin peşinden gitmemiz, iradenizi ortaya koymanız ve özgüvenli hareket etmeniz söz konusu olabilir. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Oğlak: Dolunay haritanızın kardeşler, yakın çevre, yakın akrabaları, anlaşmalar ve iletişimle alakalı evinde gerçekleşecek. Merkür geri hareketini henüz tamamladığı için bu dolunay nedeniyle yanlış anlaşılmalara açık olduğunuz görülmekte. Önünüzü net bir şekilde görmediğiniz ve emin olmadığınız konularda anlaşmalar yapmak, sözleşmeler imzalamak için uygun bir dönemde değilsiniz. Daha önceden yapmış olduğunuz bir anlaşmadan vazgeçmeniz veya eski bir anlaşmanın sona ermesi söz konusu olabilir. Yakın çevrenizle ve kardeşlerinizle ilişkilerinizde yanlış anlaşılmalara dikkat etmekte fayda var. Bu kişiler için fedakârlık göstermeniz gereken durumlar oluşabilir ve bu durum aranızdaki duygusal bağları güçlendirebilir. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Kova: Dolunay haritanızın maddi kazancınızla alakalı ikinci evinde gerçekleşecek. Parayla alakalı konularda önünüzü tam görememeniz söz konusu olabilir. Bununla birlikte hiç beklemediğiniz bir yerden güçlü bir destek alabilirsiniz. Bu bir bankayla kredi anlaşması yapmak da olabilir. 5 Eylül 2017 - 22 Ekim 2017 tarihleri arasında Mars haritanızın 8. evinden geçiş yapacak. Dolayısıyla bu dönemde boyunuzu aşan harcamalara ve borçlanmalara dikkat etmenizi öneririm. Mars, bu evden geçerken sizi dürtüsel olarak para harcama yönlendirebilir. Özellikle sağlıkla alakalı harcamalar söz konusu olabilir. Daha sonradan sıkıntı yaşamamak adına konularında planlı ve detaycı bir şekilde hareket etmeniz sizin için daha iyi olabilir. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Balık: Dolunay, burcunuzda gerçekleşeceği için kuşkusuz en fazla etkilenen burçlardan bir tanesi siz olacaksınız. Daha önceden duygusal olarak bağlı olduğunuz büyük bir idealinizden vazgeçmeniz söz konusu olabilir. Bu vazgeçiş hayatınızda büyük amaçlarınız doğrultusunda adım adım ilerleyebilmeniz için sizi güçlendiren ve üzerinizdeki yüklerden kurtulmanızı sağlayan bir etki yaratabilir. Bu Dolunay ile birlikte ilerleyen günlerde haritanızın evlilik, ikili ilişkiler ortaklık, evinden birçok gezegenin geçiş yapacak olması, bu alanda yaşayacağınız bazı deneyimler olduğunu göstermektedir. İlişkiler ve evlilik konularında iradenizi ortaya koymanız, hem kendi isteklerinizin peşinden gitmeniz hem de karşı tarafın isteklerinin farkında olmamız, önemli kararlar almanız ve konuşmalar yapmanız söz konusu olabilir. Yaşayacağınız deneyimler sizin aslında ne istediğiniz konusunda size yol gösterici olabilir. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Dolunayın şans ve mutluluk getirmesi dileğiyle…
Berrak Nilhan Karaca