Begüm Minkis

2023’ün bitmesine yaklaşık dört ay kaldı. Zamanın yöneticilerinden Jüpiter 6 Eylül 2023 17:10 itibariyle15° Boğa burcunda retrosuna başlıyor ve yılın geri kalanında 30 Aralık 2023’e kadar bu şekilde devam edecek. Jüpiter her yıl yaklaşık dört ay boyunca retro yapar. Bu retrosunda hayata dair değer yargılarımızı içe dönerek sorgulamaya başlayabiliriz. Sahip olduklarımızın gerçekten ihtiyaç duyduklarımızın olup olmadığına dikkat etmemiz gerekiyor. Dünyevi hazlar içerisinde kayboluyorsak artık frene basma zamanı gelmiş olabilir? Sahip olduklarımızla övünüyor ve dış seslere kulak tıkıyorsak başkalarına yardım etmeyi ve kucak açmayı öğrenmek gerekebilir? Paylaşım kavramının yeterince farkında mıyız? Gibi soruların cevapları süreci nasıl geçireceğimiz hakkında epey farkındalık getirebilir. Hepimiz hayatımızın bir alanında iyilik yapıp denize atmalıyız. Balık bilmezse Halik bilir. Hayatımızdaki zenginlikleri arttırmak, kendimizi daha iyi hissetmek adına alma verme dengesini kurmaya çalışacağımız bir süreç başlıyor. İnsanlara ruhsal veya maddesel borçlarımız varsa eğer ödemeye başlayabiliriz. Tabii sadece bununla da kalmıyor içselleşerek maddeye dair fedakarlığı öğrenerek daha bilge bir bakış açısı kazanmaya başlıyoruz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Jüpiter retro takvimi aşağıdaki gibidir:
4 Eylül 2023 17:10 – 6 Eylül 2023 17:10 Jüpiter Durağan (15° Boğa)
6 Eylül 2023 17:10 – 30 Aralık 2023 17:10 Jüpiter geri harekette (15°-5°Boğa)
30 Aralık 2023 05:41 – 1 Ocak 2024 05:41 Jüpiter Durağan (5° Boğa)
1 Ocak 2024 05:42 Jüpiter ileri harekette (5° Boğa)

Jüpiter 17 Mayıs 2023’den beri Boğa burcunda hareket ediyor. Yunan mitolojisine göre nam-ı diğer tanrıların, göklerin ve şimşeklerin tanrısı Zeus büyük güç ve kudreti temsil eder. Yaratımın, çoğalmanın, evrendeki yazılı veya yazısız etik kuralların, erdemin, ahlaki değerlerin, koruyuculuğun simgesidir. Yüksek bilgi, derin sorgulamalar, inançlar ve felsefeyle ilişkilidir. Jüpiter astrolojide soyut değerler, iyimser olduğumuz alanlar, bolluk bilincimizle doğrudan alakalı. Diğer yandan finansal bir göstergedir. Büyük kazanımlarla ilişkilidir.

Boğa burcu da dünya nimetleri, üretim kapasitesi ve maddeyle doğrudan bağlantılıdır. Paraya ulaşabilmek ve değerlendirebilmek için üretmek, gelişmek, ekmek, biçmek ve biriktirmek şarttır. Boğa burcu bu sebeple parayı, altını ve tüm bu süreçlere ulaşmak için neyi ham madde olarak kullandığımızı temsil eder. Bu sebeple Jüpiter Boğa burcunda müthiş bir ikili oluşturarak haritamızın tetiklendiği alanlarda alım ve satım gücümüzü geliştirmek, üretmeye başlamak ve bereket yaratmak adına harika fırsatlar sunmaya başlamış olabilir.

Ancak 6 Eylül 2023 itibariyle retrosuna başlayacağı için 17 Mayıs 2023’den beri hayatımızın gelişen ve büyüyen alanlarını tekrardan bir gözden geçirmek isteyebiliriz. Ne demiş antik yunan filozofu Platon önemli olan ‘’hayatta en çok şeye sahip olmak değil en az şeye ihtiyaç duymaktır.’’ Fazlalıkları ayıklayarak yalnızca bizi besleyen kısımlarla daha çok ilgilenmeye başlayabiliriz. Retro diğer yandan karmik konuları içerisinde barındırır. Başkalarının bize uzun süredir borçlanmış olduğu maddi manevi hak edişler gelebilir. Eğer biz başkalarının haklarını ihlal ederek kendimizi değerli kılmaya çalışıyorsak kader artık buna daha fazla izin vermeyebilir. Sahip olduğumuz kaynaklar dönüşüme uğrayabilir.

Bireysel olarak ise asıl değerimizi ve gizli yetenekleri fark etmemiz için başkalarının seslerine az da olsa kulak vermek gerekebilir bu dönemde. Epey insandan eleştiri alıyorsak kendimize çeki düzen vermemiz gereken konuların olduğunu fark etmemiz gerekiyor. Veya epey insan bizi takdir ediyor ve daha iyi yerlerde görmek istiyorsa kendi özdeğerimizi geliştirerek konumumuza layık olmaya çalışabiliriz.

28 Ekim 2023’de Jüpiter retro hareketine devam ediyorken 5° Boğa’da Ay tutulması gerçekleşecek. Uzun zamandır beklenen fırsatları değerlendirmek için elimize fırsatlar çıkabilir. Tutulma yakınlarında hobiyi işe çevirmek, altın fonlarından kazanmak, yatırımların değerlenmesi, eşya ve mal sahibi olmak gibi gelişmelerle karşılaşabiliriz.

Jüpiter’in retro esnasında majör gezegenlerle kesinleştireceği herhangi bir açısal bağlantı olmayacak. Minör etkileri incelersek retrosuna başladığı gibi 8 Eylül 2023’de Güneş ile Jüpiter (Rx) üçgen açı gerçekleştirecek. Otorite figürlerinden elde edilecek fırsatlar, terfi almak, refah seviyesini arttırmak, hayallere ulaşabilmek ve özgüveni kuvvetlendirmek vb. konularda destek sağlayabilmektedir.

Uzun süredir devam eden Merkür ve Venüs retroları biterek ileri konuma geçmesiyle beraber 17 Eylül 2023’de Venüs ve Jüpiter (Rx) karesi ile 25 Eylül 2023’de Merkür ve Jüpiter (Rx) üçgeni üçüncü ve son kez kesinleşiyor. İyimser düşündüğümüz, hoşgörüyü arttırdığımız, ticari faydalar elde ettiğimiz, kazanmak için harcamaktan çekinmediğimiz ve mutluluk verici haberler aldığımız zamanlara işaret etmektedir.

22 Ekim 2023’de Venüs ve Jüpiter (Rx) üçgeni kesinleşecek. + - 15 gün çok özel buluşmalar, düğün, nişan, söz, kutlama, toplantı ve organizasyonlar için değerlendirilebilir. Lüks ve gösterişli şeylerden hoşlanabiliriz. Estetik yaptırmak, dekoratif eşyalar almak, ortaklık işlerine girmek, el becerilerimizi geliştirmek ve patronumuzdan zam istemek de pozitif sonuçlar verebilir.

3 Kasım 2023’de Güneş ve Jüpiter (Rx) karşıtlığı kesinleşecek. + - 5 gün ego patlamaları, gösteriş merakı, güç mücadeleleri ve sonu gelmek nedir bilmeyen açgözlü istekler, kendimizi kaf dağında görmek ve layık olmadığımız şeyler istemek gibi nedenlerden ötürü büyük sorunlar yaşayabiliriz.

8 Aralık 2023’de Venüs ve Jüpiter (Rx) karşıtlığı kesinleşecek. + - 5 gün çok para harcamak, ahlak ve erdem sınavlarından geçmek, nefsimizle sınanmak gibi gelişmelerle karşılaşabiliriz. 18 Aralık 2023’de Merkür ve Jüpiter (Rx) üçgen açısı kesinleşecek. + - 5 gün ticaret, eğitim, araç gereçler ve seyahatlerle ilişkili fırsatlar yakalanabilir.

Jüpiter retrosunun burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Maddi kaynaklarınızı doğru yönetmekle ilişkili yeni bakış açıları kazanabilirsiniz. Uzun süredir beklediğiniz bir para varsa elinize geçebilir. Eriştiğiniz yeni bilgiler yeteneklerinizi keşfetmenize ve geliştirmenize olanak tanıyabilir. Bol keseden harcama yapıyorsanız kısabilirsiniz. Biraz yavaşlamak, ihtiyaçlarınızı değerlendirmek veya birikim yapmak için doğru zaman olabilir. Uzun zamandır beklediğiniz paralar varsa elinize ulaşabilir, zam alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kendi kimliğinizi dış dünyaya nasıl yansıttığınızla ve davranışlarınızla çok ilgilenebilirsiniz. Elinizdeki şansı her zaman olduğu gibi değil farklı şekilde değerlendirebilirsiniz. Damlaya damlaya göl olur atasözünü aklınızın bir kenarında bulundurmayı ihmal etmeyin. Yeni bir eğitime yazılmak, sertifikalarınızı çoğaltmak, işinizde departman değişimi yaparak yeni şeyler öğrenmek, parasal işlerinizi halletmeniz için farklı bir banka vs. kullanmak gibi ufak değişim bile size iyi gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Spiritüel anlamda çok geliştiğiniz, yalnız kalmak istediğiniz, uzak kültürlerle ilişkili fırsatlar yakaladığınız ve sezgilerinizin çok kuvvetli olduğu bir zamandasınız. İnsanları şifalandırmaktan, sürekli sıkıntılarıyla uğraşmaktan ve büyük masraflara girmekten ziyade kendinizle daha yakından ilgilenmek isteyebilirsiniz. Verdiğiniz değer kadar aynı ilgi ve alakayı başka insanlardan göremiyorsanız bazı kişilerle aranıza mesafe koyabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Sosyal çevreniz, mesleki bağlantılarınız ve arkadaşlarınızla daha çok hatır bilmeniz gereken bir zaman olabilir. Eski dost düşman olmaz atasözünü bir kenarda hatırlamanız iyi olabilir zira bu süreçte bunu deneyimleyeceğiniz pek çok kişi tekrardan hayatınıza girmek isteyebilir. İş hayatınızda yeteneklerinizle fark edilmeniz bugüne kadar almadığınız bir terfi, zama kavuşmanıza neden olabilir. Uzun süredir beklediğiniz ideallerinize kavuşabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Kariyerinizde vizyon değişimi yaşamanız, daha önce fark etmediğiniz fırsatları fark etmeniz ve bakış açınızın farklılaşması başarılarınızın katlanmasına olanak tanıyabilir. Yapmanız gereken sabırlı olmanız, bulunduğunuz konumu büyük resimden görebilmeniz ve donanımlarınızı arttırmanız olacak. Zira retro bittiğinde konumuzu ve refah seviyenizi ikiye katlayan güzel gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Yurt dışı, yabancılarla ilişkiler, reklam & tanıtım faaliyetleri, yüksek eğitim ve hukuki süreçlerle ilişkili yön değişimine gidebilirsiniz. Bu alasnlara olan masraflarınızın miktarı, elde ettiğiniz verim değişime uğrayabilir. İnançlarınızı ve görüşlerinizi değiştiren kadersel karşılaşmalar yaşayabilirsiniz. Ticari faaliyetlerde sabrınızın olumlu sonuçlarıyla karşılaşabilirsiniz. Bol bol fiyat performans ürünlerini satın alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Finansal yönetim ve planlamanızda değişikliğe gidebilirsiniz. Ödemeleri, borçlara götüren harcamaları, yardımlaşmayı ve paylaşımı kısabilirsiniz. Retro süresince kendi yağınızla kavrulmanız, kendinizi ölçüp değerlendirmeniz bakış açınızı değiştirebilir. Uzun süredir devam eden miras, hukuki davalar varsa eğer çözümlenmeye başlayabilir gözüküyor. İlişkilerinizde partnerinize güven veren ve sahiplenici davranışlarda bulunmaya özen gösterebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Her türlü ilişkinizi gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Herkese yetemeyeceğinizi düşünerek kendinize de pay biçmeye başlayabilirsiniz. Kendinizi her bakımdan ihmal ediyorsanız kefeyi dengelemeye çalışabilirsiniz. Dış görüntünüzde estetik vb. değişimler yaptırabilirsiniz. Eski bir ilişkiye başlamak, kaçırdığınız fırsatları yakalamak ve eski bir dostluğu canlandırmak için fırsatlar kapınızı çalabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: İş hayatınızda şanslı bir süreçten geçebilirsiniz. Ancak aşırı şişen sorumluluk ve yüklerden kurtulmak isteyebilirsiniz. En çok ayıklamayı siz yapacaksınız. Memnun değilseniz eğer işinizi değiştirebilir, çalışma saatlerinizi sıfırdan ayarlayabilir ve müşteri ilişkilerini yeniden düzenleyebilirsiniz. Bu süreçte ruhsal sağlığınıza ve iç seslerinize önem vermeniz iyi olabilir. Fırsatlar hiç tahmin etmediğiniz yerlerden gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Aşk hayatınız, spekülatif yatırımlarınız ve çocuklarınızla ilişkili genel olarak şanslı bir süreçten geçiyorsunuz. Bu süreçte eski bir beraberliği tekrar canlandırma fırsatı bulabilirsiniz. Eskiden sizi memnun etmeyen bir ortamda kendinize özel bir alan yaratmayı başarabilirsiniz. Uzun zamandır ölü biçimde bekleyen yatırımlar umutlarınızı yeşertmeye başlayabilir. Çocuklarınızın geleceğini eskisinden daha çok düşünmeye ve onlar için para biriktirmeye karar verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Ev ve aile hayatınız konusunda fark etmeseniz dahi başarılı olabilirsiniz. Aile gibi gördüğünüz iş arkadaşlarınızdan büyük destekler görebilirsiniz. Kendinizi ait hissetmediğiniz, çekincelerinizin olduğu bir alanda etki uyandırdığınızı ve başarılı olduğunuzu fark edebilirsiniz. Ertelenen miras davaları, taşınma süreçleri ve hamilelik vb. konularda sorumluluk almak isteyerek harekete geçebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Kendi isteklerinizi fazla direttiğiniz için fikir ayrılığı yaşadığınız insanlarla ortak noktada buluşmaya başlayabilirsiniz. Ticaretle ilgileniyorsanız görüşleriniz değişebilir farklı girişimlerle daha geniş bir alana hitap edebilirsiniz. Yüzeysel bilgileri derinleştirmek, okumak ve araştırmak için bu süreç size uygun olabilir. Yarım kalan eğitim veya kitaplarınızı tamamlayabilirsiniz. Mezun olarak sertifikanızı teslim alabilirsiniz. Yakın aileniz, kardeşleriniz ve arkadaşlarınızla uzun bir yolculuk planlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis