Begüm Minkis

Disiplin ve sorumluluğu temsil eden Satürn gezegeni 6 Haziran itibariyle Kova burcunun 25 derecesinde geri hareketine başlıyor. Bütünün bir parçasıysak eğer parçada olan ufak bir değişim dahi bütünün yapısını bozmaya başlar. Zira çürük meyve diğer taze meyvelerin de çürümesine neden olur. Maalesef toplumsal yozlaşma ve gelecek kaygılarımız kafa kafaya yarışır haldeyken yanlış giden düzene artık bir dur demenin vakti gelmiş olabilir. Birey olarak nasıl topluma daha yararlı hale dönüşebiliriz? Satürn’ün geri hareketi kaçırılmış fırsatları ve gözden kaçırılan pürüzleri önümüze getirerek daha doğru değerlendirmeler yapmamıza olanak tanıyacaktır. Başkalarını değiştirmek ve hatalarını bulmak yerine ilk önce kendi nefsimize direnerek kendimizi nitelikli hale getirmeliyiz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Satürn 21 Aralık 2020’den beri Kova burcunda seyrini sürdürüyor. 7 Mart 2023’e kadar burada kalacağından Kova burcundaki son retrosunu gerçekleştirecek. Retro gezegenler hayatı daha detaylı sorgulamamız ve hayat yolumuzda bizim için önemli detayları fark etmemiz açısından öneme sahiptir. Toplum nereye gidiyor? Biz nereye gidiyoruz? Birlik bilinciyle hareket ediyor muyuz? Başka insanları değiştirmeye çalışmakla mı meşgulüz? Satürn Kova burcunda geri hareketteyken bu soruların cevaplarını bulmak adına hepimize bir fırsat doğuyor…

Kova burcu bireyin ve toplumun gelişimi için bireysel özgünlüğü savunmakla doğrudan ilgilidir. Üretmeden taklit, kopyalama, korsan yayınlarla hayatını idame ettiren kişiler başka insanların haklarını ihlal ederek bir yandan toplumu geriye götürüyor. Gerçek özgürlük her istediğini yapmak değil, istemediğin şeylere karşı kendini koruyabilmektir. Eşitlik ve özgürlük adı altında toplumu geriye götüren ahlaksız hareketlerden kaçınılması gereken bir süreç olacaktır.

Satürn retro takvimine daha detaylı bakarsak:
4 Haziran 00:47-6 Haziran 00:46 Satürn Durağan (25 derece Kova)
6 Haziran 00:47-22 Ekim 07:06 Satürn Geri harekette (25-18 derece Kova)
22 Ekim 07:07-24 Ekim 07:06 Satürn Durağan (18 derece Kova)
24 Ekim 07:07 Satürn ileri harekette (18 derece)

Gruplar, STK’lar, örgüt ve dernekler arasındaki anlaşmazlıklar Satürn Kova’nın genel konusu. Retro sürecinde geçmiş sorunların tekrardan gündeme gelmesiyle çözüm de gelebilir. Meclisteki tartışmalar medyada üst sıralara tırmanabilirken seçim ve koalisyon sistemi bizi bekleyen süreçte sıkça konuşulabilir. Ülkemizde yaşayan her canlının kendi sesini duyurmak istemesi çok normal ancak her kafadan bir ses çıkarsa ortalık Çarşamba pazarına döner ve ilerleme sorunları yaşanabilir. Bu durumda insanlığın haklarını eşit biçimde gözetecek bir lider hepimiz için önemli hale geliyor. Bu süreçte hamleleri başarısız sonuçlanan liderler daha da fazla mercek altına alınabilir.

30 Mayıs-15 Ekim 1992’de Satürn yine Kova burcunda geri hareketini gerçekleştirmiş. O dönem Satürn ve Plüton kare açıları etkinmiş. O tarihlere gittiğimizde 17 Haziran 1992’de Galata Köprüsü hizmete açılmış. Uzun süredir inşaatı devam eden ulaşım hizmetleri hızlanarak gelecek aylarda tamamlanabilir. 11 Temmuz 1992’de de 24 adet şehir üniversitesi kurulmuş. Toplumsal gelişime hizmet eden yeni meslek gruplarının çıkması ve yeni trend mesleklere ait bölümlerin artık özel kurumlardan ziyade üniversitelerde yer almaya başlaması mümkün olabilir.

Tarihteki benzer dönemlere göz attığımızda 10 Ağustos 1992’de Kars ve Ardahan il yapılmış. Bazı yerlerde artan nüfus ve yerleşim sebebiyle karışıklıklar meydana gelebilir. Irkçılık bu sürecin bir diğer konusu. Mülteciler, göçmenlerle ilgili yeni kararlar alınabilir. Bazı kurak bölgelerin gelişmesi veya üretime açılması mümkün. 2 Ekim 1992’de 250000 TL’lik banknotlar tedavüle çıkarılmış. Ay Düğümleri’nin Boğa/Akrep ekseninde ilerlemesi iş hacminin daralmasına, enflasyon yaşanması ve döviz krizinin çıkmasına neden olduğu için gelecek aylarda 500 TL’lik banknotların çıkarılmasına dair kararlar dahi görebiliriz.

Retro Satürn Boğa burcundaki transit Uranüs ile olumsuz sert kare açını sürdürmeye devam ediyor. Ekim 2022’de açı iyice daralacağından o sürece kadar ekonomik sorunların daha da artarak devam edeceğini gösteriyor. Uranüs koşulları aniden değiştiren bir gezegen olduğu için yıkılması güç sağlam Satüryen sistemlerin dahi direnemeyeceği yumuşak bir zeminde bulunduğumuzu unutmamalıyız. Gelecek aylarda kendini yenilemekten ve gelişmekten yoksun, geleneksel, bağnaz ve klasikleşmiş yapıların dayanamayarak yıkılışını görebiliriz.

Peki bu süreçte ne yapmak gerekiyor? Entelektüeliteye önem vermek, özgünleşmek, başkalarını kullanmadan, sömürmeden ve soymadan ilerlemeyi öğrenmememiz gerekiyor.

Satürn retrosunun burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Gelecek ideallerinizi gerçeğe dönüştürmenize engel olan noktaları fark etme ve aşma fırsatınız bulunuyor. Sosyal çevreniz ve ait olduğunuz gruplarla ilgili yaşanacak olası anlaşmazlıklarda yaratıcı çözümlerle ilerlemeli ve cesur yaklaşımlar sergilemelisiniz. Doğru yerde aldığınız riskler sizi başarıya götürebilir. Toplu para beklentilerinizde gecikme ve engeller acele etmemeyi ve sabrı öğretebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kariyerinizle ilgili tolere ettiğiniz ve geçiştirdiğiniz sorumluluklar baskı yapmaya başlayabilir. Otorite figürlerinin sizden beklentileri artabileceği gibi kendi işinizi veya evinizi de kuruyor olabilirsiniz. Toplumsal imajınızı zedeleyen ve kaygılandıran geçmişle bağlantılı unsurların üzerinden geçerek yeni gerçekçi bir yaşam tarzı kurabilir, ciddi hedefler belirleyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Başarılı olmak istiyorsanız ufak tefek detaylarla uğraşmak yerine daha büyük hedeflere yönünüzü çevirmelisiniz. Vizyonunuzu genişletmenizi sağlayacak topluluklarda sorumluluk üstlenebilirsiniz. Gecikmiş bir mezuniyet, hukuksal süreç ve resmi işlerinizi bu süreçte halletme imkanı bulabilirsiniz. Kimileriniz uzak mesafe ilişkisi, mecburi taşınmalar ve yer değişikliği gibi konularla daha yakından ilgilenebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Maddi kaynaklarınızı tekrardan gözden geçirmeniz ve ekonomi yapmanız gereken bir süreç. Parayı nasıl yönetmeniz gerektiğini daha yakından öğrenebilirsiniz. Borç vermek, başka insanlardan destek istemek ve riskli yatırımlar yapmaktan kaçınmalısınız. Gerçekçi ve stratejik biçimde ilerlemeniz gerekiyor. Psikolojik olarak sizi zorlayan, kriz yaratan ve takıntı yapmanıza neden olan ilişkilerinizden kurtulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Sınav alanı birlikte aynı yolda yürüdüğünüz insanlar olarak gözüküyor. Eş, ortak ve işbirliği yaptığınız kişilerle açık iletişim kurmaktan kaçtıysanız şimdi yüzleşmenizi gerektiren koşullar birikerek iyice görünür olabilir. Geçmişten gelen insanlarla ilişki veya iş bağlantıları tekrardan kurabilirsiniz. Uzun süren davalarda adalet yerini bulabilir ve başarılı olan siz olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Sağlık sorunlarınız ve gündelik sorumlulukların iç içe girdiği bu süreç sizi bedensel olarak yıpratmış olabilir. Planlı ve programlı ilerleyerek yaşamınızı daha verimli hale getirmeniz mümkün gözüküyor. Değerli vaktinizi boşa harcamak istemeyeceksiniz. Hizmet aldığınız ve verdiğiniz kişilerin suiistimalleriyle karşılaşmak istemiyorsanız doğru değerlendirmelisiniz. Eski iş fırsatları tekrardan önünüze gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Yaşam coşkunuz geleceğinizi daha çok düşünmeniz sebebiyle azalmış olabilir. Zor koşullar içerisinde hayattan zevk almayı öğrenmekle sınanmanızın mümkün olduğu bir döneme giriyorsunuz. İşi eğlenceye dönüştürmeyi, hobiden meslek edinmeyi ve çocuklarınızla daha sağlıklı iletişim kurmayı geliştirebilirsiniz. Doğru hesaplanmış riskler almanız gerekiyor. Hayatla kumar oynamak, gösteriş yapmak gibi eğilimler kaybettirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Ev ve aile sorumluluklarınızla ilgili geçmişten bugüne taşıdığınız sorunları kalıcı biçimde çözebilirsiniz. İç dünyanızı açmalı, daha çok empati kurmalı ve aidiyet hissinden korkmamalısınız. Taşınma, mülk alımı, miras, tapu işleri ve evlilik vb. gündemleri basite indirgememek, doğru yer ve zamanda sorumlulukları almak gerekiyor. Aile içinde hastalık ve sağlık sorunları varsa size destek verecek insanlarla sayesinde aşabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Beklenilen haberler ve iletişim beklediğinizden daha yavaş ilerliyor olabilir. Yanlış anlaşılmalar yaşamak istemiyorsanız emin olmadığınız konularda kesin ahkam kesmemeli ve ilgilendiğiniz alanda ustalaşmalısınız. Anlama, algılama ve ifade etme süreçlerinizi tekrardan gözden geçirmeniz iyi olabilir. Kardeş, kuzen ve komşularınızla olan geçmişten getirilen sorunlar çözüme kavuşmaya başlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Paranızı daha başarılı biçimde değerlendirmeniz gereken bir sürece giriyorsunuz. Potansiyeliniz ve yeteneklerinizle ilgili daha gerçekçi hedefler içerisinde olmalı kendinizi halen geliştirmeye devam etmelisiniz. Başkalarının maddi kaynaklarından gerektiğinde destek almanız iyi olabilir. Yılmadan çalıştığınız takdirde istikrarlı bir gelir, toprak sahibi olma ve iş kurma potansiyeli taşıyorsunuz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Burcunuzda Satürn’ün geri hareketi sebebiyle hayatınızı sıfırdan gözden geçirmek, yapılanmak ve ertelediğiniz sorumlulukları almak adına daha istekli olabilirsiniz. Çevresel koşullara olgun, gerçekçi ve ciddi bakmanız gerekiyor olabilir. Evlilik, iş kurma ve çocuk sahibi olmak gibi sorumlulukları almaya gönüllü olabilirsiniz. Ancak neyi sürdürüp sürdüremeyeceğiniz konusunda öz değerlendirmenizi iyi yapmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Ruhsal kaygılar, gizli ve kontrol dışı sorunlarla bir süredir mücadele ediyor olabilirsiniz. Uzun zamandan beri sizi yiyip bitiren hislerin üzerine gitme ve gerçeği kabullenme zamanı olabilir. Otoriter tutumlara sahip kişilerle yaşanılan sorunları çözümleme fırsatınız olabilir. Sizi geriye çeken ve huzursuzluk veren kişilere gereken mesafeyi koymanızla sorunlar geride kalabilir. Böylece içsel ferahlığınızı arttırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis