Begüm Minkis

Keyif ve canlılığımızdan sorumlu Venüs ile mücadele gezegeni Mars uzun bir süredir pek de huzurlu olmadığı Oğlak burcunda hareket ediyordu. Nihayet ikisi de pesimizm ve soğukluk saçan göksel yapıdan uzaklaşarak hümanist, bağımsızlığa önem veren ve marjinal seçimler yapmaya eğilimli Kova burcuna geçiyor. Önceki ayları göz önünde bulundurursak bize yük olan ne kadar şey varsa bunlardan silkelenip kurtulmak isteyebiliriz. Rutin ve spontane şeyleri ise bir kenara atıp risk almak pahasına değişimi kucaklamak istememiz mümkün. İlişkiler de bu atmosferden etkilenirken hayata dair hedefler, idealler ve özellikle yol arkadaşlığı konsepti kişiler arası iletişimde önem kazanıyor. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Venüs gezegeninin hayatımızda ne kadar önemli bir yer kapladığını geçtiğimiz dört aydır pek çoğumuzun içerisinde olduğu yoğun isteksizlik, mutsuzluk ve keyifsizlik sayesinde artık daha iyi anladığını düşünüyorum. Şimdi o süreçten de derslerimizi alarak Venüs Kova burcu transitini deneyimlemeye başlayacağız. Nispeten daha iyi bir süreç diyebiliriz. Birlik duygusu ve gelecek ideallerimiz önem kazanabilecek. Din, inanç merkezli bakış açıları, etrafa fanatikçe yargı dağıtmaktan ziyade insan merkezli bir dünya görüşüne evrimleşebilir, bizimle farklı görüş ve yaşam tarzına sahip olan kişilerle daha iyi anlaşmaya başlayabiliriz.

Dünyada her canlı kendi içinde bir alem ve özel bir yaradılışa sahip olsa da herkes rasyonel sorgulayıcı bir akla sahip değil ve kendisine yalnızca sunulanı almaya eğilimli davranışlarda bulunabiliyor. Venüs ve Mars Kova seyrindeyken aklımızla sahip olduklarımızın dışına çıkmak, sınırları aşmak, her şeyin ötesine bakmak, ileriyi görmek ve tasarlamak isteyebiliriz. Gelecek ideallerimize karşı daha iyimser bir bakış açısı ortaya koyabiliriz.

Venüs’ün Mars ile kavuşum halinde Kova transitine başlaması dikkat çekici bir görünüm sunuyor ki bu iki gezegenin 5 Nisan’a kadar kavuşumda ilerleyecek olması bu dönemin pek sakin, uysal ve sessiz geçmeyeceğinin habercisi gibi. Adeta mücadele ve hak arayışları ile dolu günlerin işaretçisi diyebilirim. İçerisinde bulunduğumuz savaş ortamı ve yarattığı insanlık dramı da zaten bu durumu yeterince açıklamaktır.

Kova burcunun özgürlük, bireysel alanı savunma, devrim yaratma, toplumu öne çıkarma ile doğrudan ilgili olması Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmada halkın psikolojisi ve isteklerine verilen önemi arttırmakla kalmayıp savaşın seyrini değiştirecek bir güç ortaya koyması söz konusu olabilir. Diğer yandan Venüs ve Mars’ın Kova seyrinde gelecek transitleri de oldukça kritik ve hareketli gelişmeleri önümüze getirecek düzeyde gözüküyor!

19 Mart Venüs ve Uranüs karesi, 22 Mart Mars ve Uranüs karesi, 28 Mart Venüs ve Satürn kavuşumu, 30 Mart’ta da Venüs ve Ay Düğümleri karesi, 5 Nisan’da da Mars ve Satürn kavuşumu kesinleşecek. Siyasetten tutun özel ilişkilere kadar sorumluluk sınavları, beklenmedik değişimler ve kriz yönetimi dikkat çekiyor. Savaşın seyrinin ne boyutta olacağı gelecek günlerde gerçekleşecek 18 Mart Başak burcu dolunayı ile net biçimde gözükmekle kalmayıp mevcut durumun ve güç dengelerinin tahminlerin ötesinde değişebileceğinin sinyalini veriyor. Sürpriz gelişmeler ve sonuçlar bizlerle olacak diyebilirim.

Mart ayının özellikle ikinci haftası aşk, para ve değer konularında oldukça şaşırtıcı ve hareketli gündemler bizleri beklemektedir. Esasında 1-15 Şubat arasında kova yeniayı etkileriyle yaşadığınız gündemlere tekrar dönerseniz o dönem yaşadıklarımızı bu sefer de ilişkiler perspektifinden ele alabiliriz.

Çeşitli örgüt ve gruplar, dernek ve klüpler, STK’lar sıkça konuşulabilir. Cinsiyet ayrımcılığı, kadın hakları gündeme gelirken bu konular bazı olumsuz gelişmeler neticesinde tekrar tekrar konuşulmaya ihtiyaç duyulabilir. Haksızlıkları bitirmek isteyebilir, hiç olmadığı kadar üstün ve başarılı bir mücadele ile global çapta farkındalık sağlayabiliriz.

Sosyal medya üzerinden iş kurmak, kampanya ve reklamlar için destekleyici zamanlar. Bireysel hayatta ise ekip kurmak, birlikte çalıştığımız grupları yapılandırmak, sportif faaliyetler organize etmek ve geziler için çok uygun zamanlar. Bilekler ve bacak kaslarımızı çalıştıracağımız uğraşılara yönelebiliriz. İmajımızda farklılıklar yapmak, önceden giymediğimiz renkleri denemek isteyebiliriz. Estetik uygulamalar için ise eğer bireysel haritalarda özel bir görünüm yok ise pek uygun bir dönem değil.

Venüs & Mars Kova transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Gelecekten beklentileriniz sürpriz biçimde değişebilir. Arkanızda duracak dostlarınızla keyifli yeni projelere dahil olabilirken sizi yalnız hissettiren kişilerle yolları ayırmak sizi daha iyi hissettirebilir. Seyahate çıkmak veya şayet uzmanlığınız varsa bilime hizmet eden ekip çalışmalarına katılmak için kaliteli bir dönem. Ayrıca ait olduğunuz topluluklara da liderlik yapmanız olası gözüküyor. Geleceğinize katkı sağlayacak yeni insanlar hayatınıza dahil olabilir. Umutlu hissiyatınız motivasyonunuza da arttırabilecek. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Kariyer yolunuzda beliren ağır sorumluluklar, baskı ve ciddiyet hissi bu süreçte biraz dağılabilir. Otorite figürleri veya aile bireyleriniz ile yaşadığınız sorunlar söz konusu ise yapıcı bir iletişim dili kullanarak çözüm üretebilirsiniz. Sağlam ilişkilerin görünürlüğü artarken, adı konulmamış ilişkiler ise daha resmi bir düzleme oturabilir. Mesleki bağlantılar sayesinde kendinizi özel hissedebilir ve size yoldaşlık yapacak, harekete geçirecek yeni insanlar tanıyabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Resmi daireler, hukuksal süreçlerde hakkınızı ararken destek görebilirsiniz. Vizyonunuzu meslek yaşamınızda daha iyi sergileyebilirsiniz. Sizi destekleyen bir eğitim sayesinde kariyerde başarı merdivenlerini tırmanabilirsiniz. Keyifli seyahatler yapabilir, uzaklarla ticari ilişkiler kurabilirsiniz bu dönemde. Teknolojiyi daha yoğun kullanmak isteyeceğiniz zamanlar. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Maddi açıdan bereketli bir döneme giriyorsunuz. Borçlar, ödemeler ve sigorta/vergi süreçlerinde sorunlar var ise üstesinden gelebilirsiniz. Eşiniz veya ortağınız ile beraber maddi yardımlaşmalara açıksınız ve yeni girişimler gündeme gelebilir. Psikolojik olarak tazelenme ve arınma zamanlarından geçmeniz de olası gözüküyor. Toksik ilişkiler bitebilir. İlişkilerde sizi zorlayan konuları kalıcı biçimde silip atabilir, büyük dönüşümden geçebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: İlişki, ortaklık ve açık düşmanlarınızla yaşadığınız sorunlar var ise karşılıklı masaya oturarak diplomatik, adil biçimde problemleri çözmeye yanaşabilirsiniz. Anlaşmalı boşanabilir veya ortaklık konuları feshedebilirsiniz. Yalnızsanız yaş farkı olan insanlar duygusal boyutta hayatınıza girebilir. Arkadaşlarınızın desteğini arkanızda daha çok hissederek birlik duygusunu deneyimleyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Sağlık sorunlarınızı aşabilir ve gündelik yaşantınızı daha özgür biçimde planlayabilirsiniz. Angarya işlerden kafanızı kaldıramıyorsanız özgürleşebilir, kendinize de vakit ayırabilirsiniz. Çalışma ortamınızı daha keyifli hale getirmek, fazlalıkları temizlemek, yeni sosyal bağlantılar kurmanız olası gözüküyor. Yeni kalıcı iş fırsatları ve müşteriler edinebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Aşk hayatınız ve çocuğunuzla ilgili anlaşmazlık ve soğukluk yaratan tüm sorunlar düzene girebilir. İlişkilerde sosyal, romantik ihtiyaçlar daha çok karşılanabilir. Yatırımlarınız var ise ufak çapta kazançlar elde edebilirsiniz. Yeteneklerinizi, hobilerinizi mesleğe çevirmek, kendinizi geliştirmek için müsait zamanlar olacak diyebiliriz. Tercihleriniz, tarzınız ile dikkatleri üzerinize toplayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Ev hayatınızda sorunlar düzene girebilir. Miras haklarınızı alabilir, taşınma işlemlerinizi başarı ile tamamlayabilirsiniz. Aile ya da akrabalarınızda sizi üzen bir hastalık var ise iyileşme görülebilir ve doğru tedavileri bulabilirsiniz. Evlilik konuları veya ilişkilerin boyut atlaması da gündeme gelebilir. Beraberliğiniz var ise birlikte aynı eve çıkmak, evlilik sorumluluğunu almak gibi yeni radikal kararlara sıcak bakabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Sosyal medya üzerinden çalışıyor, pazarlama, eğitmenlik veya yazarlık yapıyorsanız bu süreçten maksimum fayda elde etmeniz olası. Naif ve empatik bir iletişim ile sorun yaşadığınız kişilerle karşılıklı oturarak barış yapabilirsiniz. Diğer rahatlatıcı temalar ise kardeş, kuzen ve komşu ilişkileriniz sayesinde gelebilir. Yakın çevreniz ile keyifli seyahatlere çıkabilir, ortak kararlarda buluşmaktan haz duyabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Maddi konulardan yana avantajlar artıyor. Zam alabilir, serbest çalışansanız müşteri kazanabilir ve gündelik yaşamdaki gereksiz masraflarınızı kısarak kazançlarınızın bereketini arttırabilirsiniz. Teknolojik alet satın almak veya tamirini yaptırmak için müsait zamanlar olacaktır. Kişisel ihtiyaçlara ve özdeğerinize gösterdiğiniz önem artabilir. Motivasyonda yükseliş görülebilir ve bazı kayıpları tekrar kazanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Genel yaşam kalitesi, para, iyi sağlık ve ilişkiler konusunda başarılı zamanlardan geçmeniz olası. Ciddi beraberlik var ise bir adım daha öteye taşıyabilir veya eş/ortaktan birlik duygusunu tadabilirsiniz. Beğenileceğiniz, popüler hissedeceğiniz ve çevreden uyumlu görüneceğiniz bir zaman olacaktır. Kişisel zaman da yaratabilirsiniz. Gezebilir, eğlenebilir ve imajınızda değişikliğe gidebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: İç dünyanız ve ruhsal durumunuz fırtınalı bir haldeyse sakinleyebilir. Uyku problemleriniz, hormonal dalgalanmalar var ise düzene sokabilirsiniz. Romantik ilişkilerinizi daha gizli yaşamak isteyebilirsiniz. Meditatif çalışmalar, psikoterapiler için destekleyici zamanlar olacaktır. Bilhassa spiritüel, yaratıcı ve şifacılık yanı baskın meslekleri icra ediyorsanız başarılı bulunabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis