Merve Çubuktepe

Yeni yıla girer girmez çoklu sayıda önemli gökyüzü etkisinin bizi beklediğini söylemiştim. Bu dinamik ve kuvvetli etkiler vesilesiyle kararlarımızı hızlı uygulayıp hayatımızdaki yapılandırma ve değişim dalgasını hızla başlatabileceğiz. Bu durumu serin bir denize girmek gibi düşünebilirsiniz. Bazen insan alışa alışa adım adım suda ilerler ama böyle yapınca sürekli üşür hatta sudan çıkmak ister, oysa ki cesaretini toplayıp suya atlasa kısa bir üşüme faslından sonra su serin, canlandırıcı ve harika gelecektir. Hatta kişi “Ben neden denize girmeyi hep erteledim, kafam dağıldı ve modum yükseldi.”diye düşünür. Alıştıktan sonra da kıyıda üşüyerek bekleyen diğer kişiye de pek tabii “Su çok güzel, gelsene. İlk başta bir üşüyorsun ama sonra hemencecik alışıyorsun.” diyecek ve döngü bu sefer onun için başlayacaktır. :) İşte tutulmanın en kısa özeti bu aslında; serin ama ferahlatan bir denize atlamak mı atlamamak mı?

Güneş tutulması 6 Ocak 2019’da 04:28’de 15° Oğlak Burcunda parçalı şekilde gerçekleşecek. Tutulma maalesef ülkemizden izlenmiyor; Rusya, Hindistan, Japonya ve Çin gibi konumlarda gözlemlenecek. Tutulma anında Güneş’e Plüton ve Satürn eşlik ediyor. (İzleyenler bilir, Bir Demet Tiyatrodaki Eyvah Necdet’in fedaileri Midyat ve Seyfo’ya benzetebiliriz. :) ) Çok ağır bir üçlü; hepsi Oğlak burcunda, haliyle son derecede dönüştürücü ve güçlü bir etkileşim oluşturacaklar. Hepsi karma işlerinden sorumlu patronlar. Doğruya doğru herkes ettiğini bulup yaptıklarıyla yüzleşebilir bu tutulma vesilesi ile, iyisiyle kötüsüyle…

Güneş’in pek güzel ve iyi anlamlara sahip Vega isimli sabit yıldızla kavuşumu umut verici. Yetenekleriniz varsa ve bir şekilde hayat, insanlar veya olaylar sizi yeteneklerinize odaklanmaktan alıkoyduysa tekrar dümeni elinize alıp bu yolda kararlılıkla ilerleyebilirsiniz.

Bireysel düzlemde tutulma hayatı inşa etme sürecini sembolize ediyor. Bu tutulmanın karma ve yüzleşme enerjisi de çok yüksek. Hayatınızda çöpleri ayıklama, faydalı ile faydasız olanı ayırt etme, artık umutsuz olan şeyi umutla beklemeyi bırakma bu sürecin ilk aşaması. Suya nasıl ilk daldığımızda soğuk geliyorsa eğer, bu yüzleşme ve kabul süreçleri o üşüme hissinin ta kendisidir. Sırf tutulmanın burcu olması değil tüm sistemin ağırlığı (tam beş gezegen) şu anda Oğlak burcunda, bundan dolayı da tüm değerlendirmeler, planlar ve eylemleri oluştururken duygulardan arınıp mantık sesiyle ilerlememiz gerekiyor.

“Bu olayların istikbalim adına faydası veya zararı nedir?” İlk sorulması gereken soru bu aslında. Bu sorulara verdiğiniz yanıtlar yol haritanızı oluşturmaya başlayacaktır ve artık suya alıştığınızı hissedersiniz. Tutulmadan sonraki dönemde de aldığınız kararı uygulama ve geliştirme adına her adım attıkça bir sonrakisi daha hızlı gelecektir. İşte bu da denizde keyifle kulaç ata ata yüzme zamanı. Bu canlandırıcı etkileşim bir önceki yıldan gelen tüm ruhsal yükleri de geride bırakıp hafiflemenizi sağlayacaktır. Tutulma anında birçok gezegenin yönettiği yerde güçlü bir şekilde konumlanması da ilk adımı adım harekete gerçekten geçmek isteyenlerin muvaffak olabileceğini gösteriyor.

Tabii biraz da Satürn ve Oğlak burcunun gözünden olaylara bakalım. Bu yerleşimler kişiden sabır, kararlılık ve en önemlisi disiplin ister. Bir anlık hevesler hızla solabilir. Ufak bir konudan odak kaybı, hemen pes etme gibi durumların pek telafisi yoktur. Kendinizi bir orkestra gibi düşünürseniz eğer tüm varlığınızın senkronlanmış bir şekilde aynı amaca hizmet etmesi gerekir.

Tutulma pek tabii ki bireysel haritalarda yerleşiği ev ve dahili irtibatlara göre ani bitişler veya yepyeni başlangıçlar getirebilir. Evlilik kararı da gelir boşanma da, iş kurulur veya iş kapatılır vb… Çünkü tutulma Güneş-Ay kavuşumudur nötr açıdır, taraf tutmaz. Bir şey iyi ve altı doluysa sağlamlaştırır, değilse yıkımına son fiskeyi vurmuş olur. Ve evet tutulmanın yükseleni Akrep, yöneticisi de Plüton malum baş aktörlerden. Bu dönemde bazı şeyleri artık geride bırakmayı kabullenmek gerekebilir. Bu gerekli süreç zorlu bir reddediş durumuna ve ısrara dönüşürse eğer ciddi sonuçları da gündeme gelebilir. Güney Ay Düğümü ve Plüton’un karanlık dehlizlerinde kaybolmamamız gerekiyor. Bunu yapmak için de yeni olana ve umuda bir adım atmak dahi yeter.

Finansal astroloji açısından ise iç karartıcı bir tablo söz konusu. Oğlak burcunda yerleşen sert gezegenler, bu döngünün bir sonraki yıl da devam edecek olması tutulma derecelerinin de tetikleneceği zamanlarda piyasalarda zorlanmalara işaret etmekte. Aynı durum tarım ve gıda fiyatları için de geçerli. Tutumluluk, risk almamak, parayı savurmamak ve beklemede kalmak bu dönemin doğasını belirleyecektir. Bundan dolayı durgun bir tablo giderek baskınlaşabilir. Ki tutulma derecesini 5 Şubat 2019’da Satürn tetikleyeceğinden asıl bu dönemden sonra etki baskınlaşabilir.

Tekrar bize dönersek eğer, unutmayın ki bu yıl tam beş Güneş tutulması olacak. Üç tanesi Oğlak burcunda, ikisi Güneş biri Ay tutulması. Bu bağlamda üç kere haritanızda benzer konulara dair tetiklemeler yaşayacağımız bir yıldayız. Ocak 2019 ilk deneme ve çok güçlü bir etkileşim, Temmuz 2019 retro süreciyle ikinci deneme ve ilk yapılanı düzeltme fırsatı, son olarak Aralık 2019 yılın son tutulması yılın başında adımlarını atanların artık kanatlarını açıp uçmaya başlama zamanı. Önümüzde upuzun ve çok özel etkilerle dolu bir yıl var, şimdiden tadını çıkaralım ve gerçekten ne istiyorsak onu bulmak adına elimizden ne geliyorsa yapalım. Çünkü, asıl film şimdi başlıyor!

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe Dirağ

Güneş Tutulmasının Burçlara Etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Bu yıl itibariyle kariyer hayatınızda taşlar yerinden oynamaya başlayacak. İlk başta süreç sarsıcı ve ezber bozan bir halde gelebilir. Ancak iş değiştirmek, iş kurmak ve hayat düzeninizi bambaşka bir yola sokmak adına çok güçlü tesirler altındasınız. Bu süreçte sabır, kararlılık ve azmini koruyan Koçlar yıl boyunca başarılarını arttırıp ektikleri tohumların hasadını yapabilirler. Tabii tutulmanın sert doğası sebebiyle çok daha hırslı ve agresif olabilirsiniz bu süreçte. Hırsın gözünüzü kör edip davranışlarınızı değiştirmesine izin vermeyin. Savaşçı-Diplomat kimliğini benimsemeniz faydalı olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Yıllarca bir konuda kafa patlatıp türlü türlü eğitimler aldıysanız, ya da hep yurtdışında yaşama hayaliniz vardı ve bunun için dil öğrenmek dahil her şeyi yaptıysanız işte tüm bu emeklerin karşılığını alabileceğiniz güzel bir dönem bekliyor sizleri. Tutulmanın olumlu etkisi altında hiç böyle bir fikir yokken dahi yurtdışı pozisyonları, yabancı bir şirketten gelen teklif gibi güzel konular da gündeminize girebilir. Bu dönem ayrıca bir konuda “usta” olmak adına yola çıkıp bir eğitim sürecine başlamak için de çok uygundur. Size dayatılan kalıplar zinciriniz hale gelmemeli, tüm kararları kendiniz almalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Maddi alışkanlıklar ve düzenlemelerle alakalı bir tutulma deneyimi sizi bekliyor. Özellikle maddi sıkıntılar varsa durumu değiştirecek acil eylem planları almanız gerekebilir. Mantıklı ve verimli çözümlerle durumunuz rahatlayabilir ayrıca bir destek de görebilirsiniz. Partner/ortak ile sustuğunuz ancak çözülmesi gereken maddi sorunlar varsa artık bu konuya dair ilk adım atılabilir. Ruhsal anlamda büyük bir dönüşüm enerjisi altında olduğunuzdan belki ilk başta biraz depresif his gelse sonunda çok rahatlayacağınız ve hayatınızda ferahlatacak bir sadelik sürecine geçebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Bu yılın ilk ilişkiler sınavını deneyimleyeceksiniz. Her şeyin güllük gülistanlık olduğu ilişkilerde büyük bir problem yok ancak anahtar kelime “sorumluluk”. Karşınızdaki insan bir ilişki veya evlilikte gereken sorumluluğu alır mı, elini taşın altına koyar mı işte bunlar görünür halde olacak. Ancak kabul etmek lazım ki bitip de okeye dönen ilişkilerde kati bir sonlanma enerjisi var. Her türlü insan ilişkisinde sınır bilinci, kıskançlık ve güç mücadelelerine dair siz de dâhil olmak üzere önemli bir dönemdesiniz. Yüzleşmeler yaşanabilir, siz ve karşı tarafın davranışlarını değiştirmesi gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: İşteki insanlardan baymış ve oradan kurtulmak istiyor olabilirsiniz. Aynı durum günlük hayattaki banka, bürokrasi ve sakız gibi uzayan süreçlerle de alakalı. Burada iki yol görünüyor sizlere: Kaç veya savaş. Savaşı seçerseniz büyük bir entrika girdabına batmanız gerekebilir, kaçarsanız da ben ne yaptım şimdi deyip, sonra hiç istemediğiniz o işi yüceltebilirsiniz. Neyse ki tutulma iş bulma ve değişim adına destekleyici. Ancak kabul etmelisiniz ki bu dönem bir şeyi canı gönülden istemiyorsanız koşullar zaten eninde sonunda sizi o şeyden uzağa götürecektir. Sağlığa 15 gün boyunca çok dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Aşka dair cicim ayları bakış açısından daha sakin, mantıklı ve net bir görüşe geçiş yapıyorsunuz. Bu durum bazı göz ardı ettiğiniz gerçeklerin net görünmesine sebebiyet verebilir. İlişkide oluşan bu dalgalanmalar gazı kaçmış kola etkisi ile büyüyü bir miktar götürebilir. Ancak buna üzülmek yok zira tutulmadan alacağınız olumlu etki aşk adına sadece hayrınıza olanı size sunacak türden. Bu dönem başlayan aşk yeni ve çok güzel olabilir sizin için. Çocuklarınızla ilgili çok sorumluluk almanız gerekebilir ve bu durum biraz bunaltıcı olabilir. Bir hobiye başlamak için güzel bir zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Bu yıl aile, yaşadığınız yer ve hayat tarzıyla da alakalı konuları üç kere gözden geçirmenize sebep olacak tutulmalardan ilkini yaşayacaksınız. Hızlı ve beklenmedik bir şekilde iş/partnerin işi vesilesi ile taşınma kararı gelebilir. Hep yaşadığınız ev gözünüze batabilir, taşınır ya da dekore etmek istersiniz. Aile içi konularda ortam gerilimli olabilir, bu yarı sessiz gerilimde Pandora’nın kutusu yakın zamanda açılacak yüzleşmeler yaşanacaktır. Geçmişten biriktirdiğiniz tüm öfke, kıskançlık ve kin duygusunu geride bırakma zamanı. Ruhsal çalışmalar, terapi ve bu kişilerden uzaklaşma iyi gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: İletişim tarzınız bu dönemde oldukça soğuk, mesafeli ve resmi gelebilir insanlara. Hatta bu konudan alınanlar dahi olabilir. Tutulma size olumlu açı yapsa da bir yandan da içeriden düdüklü tencere gibi kaynayan, biriktirdiğiniz duygular dışarı taşmak istiyor. Bu dönemde dilinizi tutmak ve insanları haksız yere kırmamak adına kendinizi kontrol etmeniz gerekiyor. Olumsuz duyguların sizi karartmasına müsaade etmeyin. Bu evre yeni bir şeyler öğrenmek, yeni iş bağlantıları kurmak ve önemli anlaşmaları imzalamak adına çok uygundur. Her konuda duygusal kararlardan kaçının. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Tutulma bir plan yapan, süreçleri mantıklı bir şekilde uygulayan kişilerin maddi açıdan güçlenmesi ve bunu arttırabilmesini sağlayan doğada. Tabii hırs veya rehavete kapılmadan… Bir başarı sonrası hemen elinizdekileri tüketmemeli ve hep köşede bir birikiminiz durmalıdır. Çünkü Satürn yan yan size ve Jüpiter’e bakıyor. :) Bu dönemde özdeğerinizi ve insanların size tutumunu da sorgulayabilirsiniz. Gerçekten hak ettiğiniz yerde misiniz, yoksa sustuğunuz için mi sorun yok gibi görünüyor? Gerçekten kendinizi anlamak, “ben buyum” demek için özel ve güçlü bir zamandasınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Tutulmada Satürn-Güneş-Plüton üçlüsünün yanı sıra Ay ve Merkür de Oğlak burcunda olacak. Gökyüzündeki Oğlak burcu enerjisi maksimumda. Hayatınızı değiştirebilecek bir yılın ilk önemli anındasınız ve önünüzde birçok kapı var. Hangi kapıyı seçeceğinizi ne aşırı duygusal ne de hiddetli ve hırslı bir ruh hali ile seçmelisiniz. Mantık, sağduyu ve kararlılık müttefikleriniz olmalıdır. Kendi şansınızı kendiniz yaratacağınız bir dönemdesiniz. Bu dönem aklınıza ne koyduysanız hiçbir zorluktan pes etmeden, adım adım ilerleyerek ulaşabilir ve kendinize olan inancınızı tazeleyebilirsiniz. Yeni bir iş, yeni bir imaj, yeni bir aşk… Özetle seçenekler sonsuz; yeter ki doğru rotada ilerleyin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Açık konuşacağım öyle bir tutulma deneyimi sizi bekliyor ki olayları kontrol altına almaya çalıştıkça kontrol elinizden kayıp bir adım daha uzağa gidecektir. Telaşla sürekli bir şeylere müdahale etmek yerine kendinizi biraz akışa bırakmanız, izle ve gör metodunu benimsemeniz faydalı olacaktır. Bırakın ilk adımları karşı taraflar atsın, siz bekleyin. Ruhsal anlamda kendinizi beslemeniz bu dönemde çok fayda getirecektir, bu deruni konularla irtibatı koparmamalısınız. Sağlık adına rutin kontrolleri ve en ufak bir aksaklığı dahi aksatmamanız gereken bir zaman. Diş, deri, kemik ve saçlar hassas olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Tutulma anında alacağını olumlu açılar ile ön plana çıkmak, kendinizi göstermek adına avantajlı bir dönemdesiniz. Bu süreçle mutlaka yeni insanlarla tanışın, bir derneğe veya kulübe üye olun derim. Arkadaş çevrenizde gerçek dostluğa dair bir sınav durumu görülebilir. Bu dönem siz de mantık gözlükleri ile bakacağınızdan size bir hayrı olmayan, yük olan ya da tutumunu beğenmediğiniz insanlarla yollarınızı ayırabilirsiniz. En güzel insanların bile bu ara biraz sapıtabileceği, etrafı Muhteşem Yüzyıl setine çevireceği bir dönem, kimsenin etkisi altında kalmayın ve biraz ketum olun. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.