Merve Çubuktepe

Ağustos 2017’nin çok yoğun bir dönem olacağını hep konuşuyorduk, sezonu açtık. Haftanın en önemli olayı tabii ki 7 Ağustos 2017’de Kova burcunda gerçekleşecek Ay tutulması. Detayları ve burç bazında analizleri hafta içerisinde paylaşmıştık; bu Marsiyen tutulmanın herkese motivasyon, şans ve güç getirmesini diliyorum. https://i.imgur.com/Psh5MHK_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=high

Ay tutulmasının yanı sıra 13 Ağustos 2017’de Merkür Başak burcundan retro hareketine başlıyor, kısa bir süre de Aslan burcunu ziyaret edecek. Başak sembolizmi olunca işin özü sorumluluklar, detaylar ve geçmişte eksik kalan konuları tamamlamak oluyor tabii ki. Bu süreç 5 Eylül 2017’ye kadar devam edecek; hafta içerisinde bu geçişin tüm detaylarına değineceğim.

Diğer yandan bu hafta gökyüzünde olumlu açıların baskınlığı dikkat çekmekte. Özellikle Merkür-Venüs, Güneş-Jüpiter ve Venüs-Neptün açıları hafta boyunca ilgili zaman dilimlerinde gerek duygusal gerek finansal ve kariyer konularında bize önemli destekler sunacak. Ancak tabii ki hafta içerisinde Merkür retroya geçmek üzere yavaşladığı için işler daha ağır ilerleyebilir, aksamalar ve çözülmesi gereken problemler gündeme gelebilir. Burada pes etmeden odağımızı koruyarak yolumuza devam etmemiz büyük önem taşıyor. Son bir uyarı olarak da hafta boyunca etkin olacak Mars-Neptün 150’lik açısı gerek kazalar gerek zehirlenmeler konusunda dikkat edilmesi gereken bir yapı, zaten mevsim yaz yiyip içtiklerimize ekstra dikkat etmeliyiz.

Sıcaklardan kavrulduğumuz şu günlerde, bahar ferahlığında bir hafta dilerim. :)

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 07.08.2017: Yeni haftaya Ay tutulması ile başlıyoruz. Yazımızda tutulmayla ilgili tüm detayları bulabilirsiniz. Tutulma öncesinde Ay; Kova burcunda Mars ile karşıt açı yapacak akabinde de Güneş ile karşıt (dolunay) pozisyona geçerken tutulma gerçekleşecek. Enerjisi yüksek, yoğun ve mücadelelere açık bir gün bizi bekliyor. Özellikle sabit burçlar Kova, Boğa, Aslan ve Akrepler agresyon kontrolü ve ego krizlerine ekstra dikkat.

Salı 08.08.2017: Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ediyor, tutulmadan sonra ilk açılar oldukça güzel. Ay, önce Jüpiter sonra Satürn ile olumlu açılar yaparak gerek motivasyonumuzun artması, gerek destekler ve kariyer gelişmeleri açısından olumlu bir zemin oluşturuyor. İş görüşmeleri ve mülakatlar için ideal bir gün. Bu etkiden en çok hava ve ateş grubu burçları Kova, İkizler, Terazi, Yay, Aslan ve Koçlar faydalanabilir. Ay, 22:08’de boşluğa giriş yapacak.

Çarşamba 09.08.2017: Ay boşluktan çıkarak 00:56’da Balık burcuna geçiş yapıyor. Ay, Venüs ile olumlu açı yaparak özellikle duygusal konular ve ikili ilişkilerde çok güzel bir etki yaratıyor. Su ve toprak burçları Yengeç, Balık, Akrep, Boğa, Başak ve Oğlaklar için harika bir etki. Ancak gece saatlerine doğru Ay ile Merkür gerilimli açıya geçeceği için önemli görüşmeleri akşamdan önce bitirmekte fayda var. Güneş ve Plüton arasındaki 150’lik de kesinleşiyor; bu dönemde entrikalar ve gizli işlere karşı daha tetikte olmakta fayda var, ortalık Muhteşem Yüzyıl setine dönebilir. :)

Perşembe 10.08.2017: Merkür-Venüs arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. Gerek finansal gerek duygusal konularla ilgili şahane bir etki devrede. Yatırım yapmak ve alım satım işleri için de destekleyici bir yapı söz konusu (Özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Balık, Akrep, Boğa, Başak ve Oğlaklar için) Diğer yandan Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor ve son açısını Satürn ile gerilimli irtibatta gerçekleştiyor. Akabinde 16:38 itibariyle tüm gün boyunca boşlukta kalacak. Yani öğle saatlerinde önemli işleri bitirmekte fayda var.

Cuma 11.08.2017: Ay 08:23’e kadar boşlukta kalıp Koç burcuna geçiş yapacak. İlk açısını Jüpiter ile yapıyor. Aynı zamanda gün içerisinde Güneş-Jüpiter olumu açısı da kesinleşiyor. Yani bugün şanslı, enerjik ve canlı bir gün; hatta haftanın belki de en iyi günü! Görünür olmak, otorite figürlerinden destek almak, finansal ve kariyer konularında başarı adına tüm destekler sahnede. En çok da ateş ve hava grubu burçları Yay, Aslan, Koç, İkizler, Kova ve Terazi için. Bitti mi bitmedi, Venüs ve Neptün arasındaki olumlu açı da kesinleşiyor. Duygusallık ve romantizm tavanda, her türlü güzel gelişmeye açık bir etki mevcut. Bu açıyı da su ve toprak grubu burçları Yengeç, Balık, Akrep, Boğa, Başak ve Oğlaklar en etkin şekilde kullanabiilir.

Cumartesi 12.08.2017: Ay Koç burcunda yolculuğa devam ediyor ve alıştığımız gibi Plüton ve Jüpiter ile gerilimli temasta bulunacak. Bu sefer sahnede Venüs de var. Bugün özellikle öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar başta olmak üzere koşulları çok zorlamamız ve aynı zamanda ani çıkışlara bir dememiz gereken bir gün. Neyse ki akşam saatlerinde Ay, Güneş ve Satürn ile olumlu açı yaparak bu zorlu havayı yumuşatıyor. Özellikle güvendiğiniz, değer verdiğiniz kişilerden fikir almak ve birlikte paylaşmak adına güzel bir etki sahnede.

Pazar 13.08.2017: Merkür retrosu başlıyor! Hafta içerisinde bu retrodan detaylı olarak bahsedeceğiz tabii ki. Etkisi 5 Eylül 2017’ye kadar sürecek. Ay Koç burcunda yolculuğunun son demlerinde Uranüs ile kavuşum yapıyor. Her türlü sürpriz, heyecan ve beklenmedik gelişmelere açık bir etki. Saat 11:02-13:40 arasında boşlukta kalan Ay; akabinde Boğa burcuna geçecek. Tansiyon düşüyor ve bizi sakin, huzurlu bir gün bekliyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle
Merve Dirağ