Merve Çubuktepe

Bu haftanın yıldızı yine retro giden Venüs! Aslan burcunda yolculuğuna devam eden Venüs önce 9 Ağustos 2023’te Uranüs ile kare sert açı yapacak akabinde 13 Ağustos 2023’te Güneş ile kavuşacak. Bu iki açı da retro harekette gerçekleşeceği için hafta boyunca duygusal temalarda büyük bir hareketlilik bizleri bekliyor. Ani ayrılıklar, kavuşmalar, duygu patlamaları ve tutkunun yoğunluğu tüm haftaya yayılıyor. Ancak unutmayalım ki Venüs uzun süredir söylediğim gibi son derece yanıltıcı bir pozisyonda. Bu yüzden çok yoğun duygular yaşasak dahi hayati kararlar almaktan kaçınıp akışta ve nötr kalmamız çok önemli olacak. Sadece ve sadece gerçekten sınavı geçen, kaderlerinde bir araya gelmek olan ve sevgiyi içlerinde yeşertenler için ikinci bir şans kapısı açılabilir, bunu da unutmamak lazım. Aynı zamanda açı kalıpları finansal konularda dalgalanma, hatalı yatırım kararları ve aşırı harcama eğilimi de verebileceği için dikkatli olmakta fayda var.

Haftanın etkilerini incelersek eğer bu hafta çok önemli bir gezegen geçişi, yeniay ve dolunay yok. Ancak Venüs’ün hafta boyunca son derece güçlü açılarıyla sahnede. Bu sebepten ötürü de duygusal ve finansal konularda son derece hareketli bir hafta bizleri bekliyor diyebiliriz.

İlk olarak 9 Ağustos 2023’te Venüs-Uranüs karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı artan gerilimli tesirler sebebiyle ilişkilerde ani kopmalar getirebilir. Bıçak kemiğe dayandıysa eğer ani ayrılık ve boşanmalar söz konusu olabilir. Diğer yandan ilk başta çok alakasız bulduğumuz sürpriz aşk haberleri de görebiliriz. Finansal konular adına çok dalgalı bir etki, her an her şey olabileceğinden büyük finansal risklerden kaçınmakta fayda var. Açı kalıbı +- 5 gün etkili.

İkinci açı çok daha pozitif durumda, ama yine de temkinli olmakta fayda var. 13 Ağustos 2023’te Güneş-Venüs kavuşumu kesinleşecek. Kalbi boş olanlar için çekim ve flört gündeme gelebilir. Diğer yandan imaj değiştirmek, bakım ve estetik işlemleri için de güzel bir açı kalıbı. Sadece bir miktar alışveriş çılgınlığı ve gereksiz harcama yaptırabilir. Açı kalıbı +- 5 gün etkili.

Diğer açı kalıplarına göz atarsak eğer, iki tane mental ve ruhsal açıdan iyileştirici açı kalıbı hafta içerisinde etkin olacak.

10 Ağustos 2023’te Merkür-Jüpiter üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Her türlü finansal işlem, kariyer atılımları, iş kurmak, başvurular gibi konular için ideal bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

İkinci olarak 12 Ağustos 2023’te Güneş-Chiron üçgeni kesinleşecek. Açı kalıbı ruhsal ve bedensel iyileşmeyi destekleyen bir tesire sahip. Yaralandığımız konularda iyileşme, rahatsızlıkların hafiflemesi gibi konular söz konusu olabilir. Her türlü tıbbi tedavi ve ruhsal çalışma için idea bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 7 Ağustos 2023: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya saat 02:02’de kesinleşecek Güneş-Jüpiter karesi ile başlıyoruz. Bu açı kalıbı finans ve kariyer konusunda hatalı kararlar almaya açıklık yaratabilir. Hızlı ve dürtüsel hareket etmemeliyiz. Egomuz daha nazik olabilir ve iyisiyle kötüsüyle her şeyi abartma eğilimine girebiliriz Açı kalıbı aynı zamanda aşırı özgüven sonucunda risk alma eğilimlerine işaret eder. Aşırılıklardan kaçınılmalıdır çünkü dikkatsizce hareket etmek ve sorumsuz kararlar almak olumsuz sonuçlara yol açabilir. Tutamayacağımız sözler vermemeliyiz. +-5 gün etkili. Saat 06:13’te Ay-Plüton karesi kesinleşiyor ve Ay boşluğa giriyor. Ay saat 06:14-08:24 arasında boşlukta. Özellikle sabahın erken saatlerinde yoğun ve derin duyguların ortaya çıkabilir. Güç mücadeleleri ve kontrol arzusuna açık tesirler söz konusudur. Güçlü hislerin ifade edilmesi ve yüzleşmeler yaşanabilir, farkındalıkla ve empatiyle bu etkiyi yönetmek önemlidir. Saat 08:25 itibariyle Ay boşluktan çıkıp Boğa burcuna geçerken dengelenmeye başlayacağız. İştah artışı görülebilir, hareketsiz kalma hissi artabilir. Doğa ve bitkilerle ilgilenmek enerjimizi yükseltecektir. Günün en iyicil zamanları 13:39-15:39 arası zira bu esnada Güneş-Ceres altmışlığı kesinleşiyor. Aile ilişkileri güçlenebilir, doğa ve köklerinizle bağ kurarak kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Anne ve dişil figürlerle daha güçlü ilişkiler kurmak ve sorunları çözmek adına uygun bir zamandır. Ay günün geri kalanında olaysız sakin yolculuğuna devam edecek. Günün Sabian sembolü “Fırtına ile tazelenen tarla ve bahçeler Güneş’in tadını çıkarıyor.” Bu sembol büyük bir kriz sonrası olması gereken düzen ve dengeye geri dönüşü temsil eder. Zorluklarla mücadele ettikçe güçleniriz. Unutmayalım ki öldürmeyen acı güçlendirir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 8 Ağustos 2023: Son derece olumlu bir gün bizleri bekliyor. Ay Boğa burcunda ve saat 07:19’da Ay-Merkür üçgeni kesinleşiyor. Bu evre iletişim yeteneklerinizin yüksek olduğu bir döneme işaret eder. Düşüncelerinizi açıkça ifade etmek ve başkalarıyla anlayışla iletişim kurmak daha kolay olabilir. Toplantılar, görüşmeler ve yazılı iletişim açısından olumlu bir etki taşır. Günün en verimli zamanları 08:10-12:10 arası çünkü Ay-Jüpiter kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı olumlu ve genişleyici bir enerji getirir. İyimserlik ve neşe artabilir. Kendinizi daha güvende hissedebilir ve başkalarıyla paylaşma isteği yükselebiliriz. Bu tesir ilişkilerde olumlu etkiler yaratabilir. Saat 12:28’de Ay-Güneş karesi kesinleşiyor ve Son Dördün fazına geçiyoruz. Bu evre içsel dengenizin zorlanabileceği bir döneme işaret eder. Kendinizi daha hassas veya gergin hissedebilirsiniz. Bu enerji altında dinlenmeye ve kendinize iyi bakmaya özen göstermek önemlidir. Son olarak saat 16:46’da Ay-Mars üçgeni kesinleşiyor. Bu dönem enerjinizin yüksek olduğu ve harekete geçmeye istekli olduğunuz bir zamanı temsil eder. Projeleri başlatmak, fiziksel aktivitelere katılmak veya zorlu görevler üstlenmek için uygun bir zamandır. Motivasyonunuz yüksek olabilir. Günün Sabian sembolü “Gönüllü koro bir sosyal etkinlik için prova yapıyor.” Bu sembol bir inançta kolektif bir şekilde buluşmanın sevincini tezahür eder. İçgüdülerimizi varlığımızı temellendirmek için kullanmamızın vakti gelmiştir. Ay Fazı: Son Dördün.

Çarşamba – 9 Ağustos 2023: Günün ilk yarısı iyicil etkilere sahip ancak ikinci yarısında hava değişecek dikkat. Öncelikle saat 05:38’de Merkür-Pallas kavuşumu kesinleşecek. Etkisi günün ilk yarısı boyunca güçlü. Bu açı kalıbı zihinsel keskinliği ve stratejik düşünmeyi vurgular. Problemleri çözme ve analitik yetenekleriniz artabilir, iş birliği için uygun bir zamanı işaret eder. Özellikle saat 12:38’e kadar her türlü önemli görüşme, imza, yazışma ve başvuru için harika bir etkidir. Saat 07:59-11:59 arasında Ay Boğa burcunun son demlerinde Neptün ile altmışlık açısı devreye girecek. Açı kalıbı duygusal ve yaratıcı bir denge getirir. Empati ve sezgiler yükselebilir, ruhsal çalışmalar için harika bir zamandır. Saat 12:38’de Ay-Plüton üçgeni kesinleştikten sonra Ay boşluğa giriyor ve saat 12:39-15:04 arasında boşlukta. Bu aralık oldukça kritik, hiçbir hayati karar almamanızı öneririm. Ay saat 15:05’te boşluktan çıkıp İkizler burcuna geçecek ancak tam da boşluk evresi sırasında saat 13:08’de haftanın en zorlayıcı açı kalıbı olan Venüs-Uranüs karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı artan gerilimli tesirler sebebiyle ilişkilerde ani kopmalar getirebilir. Bıçak kemiğe dayandıysa eğer ani ayrılık ve boşanmalar söz konusu olabilir. Diğer yandan ilk başta çok alakasız bulduğumuz sürpriz aşk haberleri de görebiliriz. Finansal konular adına çok dalgalı bir etki, her an her şey olabileceğinden büyük finansal risklerden kaçınmakta fayda var. Açı kalıbı +- 5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Kimya hocası öğrencilerinden önce bir deney yapıyor.” Bu sembol kişi kaçsa da sonunda içsel potansiyeliyle er ya da geç yüzleşeceğini bize hatırlatır. Ancak bir şeyi gerçeğe dönüştürmeden sağlamasını yapmak ve teorik bilgiyi pratiğe dönüştürmek önemlidir. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 10 Ağustos 2023: Ay İkizler burcunda saat 00:44’te Ay-Satürn karesi kesinleşiyor. Bu açı gece saatlerinde duygusal olarak sınırlanmış veya baskı altında hissetmenize neden olabilir. Sorumluluklarla başa çıkmak zor olabilir, ancak sabırlı ve disiplinli yaklaşım önemlidir. Haftanın en iyicil açılarından 02:47 Merkür-Jüpiter üçgeni kesinleşiyor. Bu açı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Her türlü finansal işlem, kariyer atılımları, iş kurmak, başvurular gibi konular için ideal bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Öğleden sonraya kadar her türlü önemli işinizi halledebilirsiniz. Sadece saat 18:01-22:01 arasına dikkat zira Ay-Merkür karesi devrede olacak ve bu açı zihinsel bir gerginlik yaratabilir. İfade etmekte zorlanabilir veya iletişim sorunları yaşayabilirsiniz. Anlayışlı ve nazik olmak önemlidir. Neyse ki 21:32’de Ay-Ceres üçgeni, kesinleşecek. Aile veya yakın ilişkilerde sevgi dolu bir teması temsil eder. Özellikle köklere uzanmak, aile ve dişil enerjiyle daha fazla temasta bulunmak ruhumuza iyi gelecektir. Günün Sabian sembolü “Kimya hocası öğrencilerinden önce bir deney yapıyor.” Bir önceki günün Sabian sembolünün etkisi devam etmektedir. Bu sembol kişi kaçsa da sonunda içsel potansiyeliyle er ya da geç yüzleşeceğini bize hatırlatır. Ancak bir şeyi gerçeğe dönüştürmeden sağlamasını yapmak ve teorik bilgiyi pratiğe dönüştürmek önemlidir. Ay Fazı: Son Dördün.

Cuma – 11 Ağustos 2023: Ay İkizler burcunda ve saat 01:36’da Ay-Güneş altmışlığı kesinleşecek. Son Dördün Ay fazının en verimli evresindeyiz. Açı kalıbı duygusal denge ve uyum içinde olmayı destekler. İçsel huzurunuzu bulabilir, kendinize ve çevrenize daha anlayışlı yaklaşabilirsiniz. Günün özellikle ilk yarısı ilişki sorunlarını çözmek, uzlaşmak ve barışmak adına ideal tesirlere sahip olacak. Buna ek olarak saat 08:51’de Ay-Venüs altmışlığı da kesinleşeceği için bu tesir ilişkilerde ekstra uyum ve ahenk yaratabilir. İletişimde açık ve nazik olmak, romantizmi ve sosyal etkileşimi artırabilir. Sadece akşam saatlerine dikkat zira saat 19:27’de Ay-Neptün karesi kesinleşecek ve Ay boşluğa girecek. Açı kalıbı mental ve duygusal bulanıklığa, buna ek olarak yanıltıcı durumlara dikkat çeker. Gerçekleri görmekte zorlanabilirsiniz, bu yüzden önemli kararlar almadan önce detayları iyice değerlendirmek önemlidir. Önemli işlerinizi bu saatten önce bitirmenizi ve akşam saatleri itibariyle hayati kararlar almamanızı öneririm. Ay günün geri kalanını boşlukta geçireceği için rutin ve önceden başladığınız konulara odaklanmanızda fayda var. Günün Sabian sembolü “Bir kulübeden dönüştürülen mavra eğlenenlerle dolu.” Bu sembol saf neşenin rutin hayatımızdaki dönüştürücü etkisini vurgular. Yakın çevre ile kaynaşmak ve anın tadını çıkarma zamanıdır. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 12 Ağustos 2023: Herkese iyi hafta sonları! Ay saat 00:51’e kadar boşlukta akabinde Yengeç burcuna geçecek. Ay’ın yönettiği burçta olması duygusal bağlamda aidiyet ve güvenin ön plana çıkabileceği bir döneme işaret eder. Evimiz ve ailemizin sınırları içinde olmak huzuru arttırabilir. Yaşam alanımızla ilgilenebilir, mekânı arındırabilir ve güzelleştirebiliriz. Saat 09:26’da Ay-Güneş 45’liği kesinleşirken Balzamik Ay fazına geçeceğiz. Hafta sonu özellikle ailevi travmalar, koşullanmalar ve toksik bağlardan kurtulmak; geçmişle yüzleşip bir husumeti geride bırakmak adına destekleyici olacak. Saat 10:36’da Ay-Satürn üçgeni kesinleşirken bu açı kalıbı ekstra duygusal denge ve olgunluk getirebilir. Sorumluluklarınızı yerine getirmek ve disiplinli bir yaklaşım sergilemek daha kolay olabilir. En önemlisi saat 10:58-14:58 arasında Chiron-Vesta altmışlığı devrede. Bu açı kalıbı içsel şifayı ve ruhsal dengeyi güçlendirir. Kişisel gelişime ve iyileşmeye odaklanmak faydalı olabilir; ruhsal çalışmalar ve şifa için harika bir zaman. Ki buna ek olarak bir şifa açısı daha akşam saat 20:12’de devreye girecek. Haftanın en iyicil açılarından Güneş-Chiron üçgeni bu saatlerde kesinleşiyor. Açı kalıbı ruhsal ve bedensel iyileşmeyi destekleyen bir tesire sahip. Yaralandığımız konularda iyileşme, rahatsızlıkların hafiflemesi gibi konular söz konusu olabilir. Her türlü tıbbi tedavi ve ruhsal çalışma için idea bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Yerliler Güneş için gösterişli bir ritüel gerçekleştiriyor.” Bu sembol ritüellerin doğru ve saf bir hisle yapıldığında güçlendirici etkisini bize hatırlatır. Temel yaşam enerjilerini güçlendirmek, doğru yerde ve doğru zamanda, en önemlisi anda kalmak ruhumuzu yeşertecektir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Pazar – 13 Ağustos 2023: İyi pazarlar! Saat 00:36’da Güneş-Vesta Altmışlığı kesinleşiyor. Açı kalıbı odaklanma ve çalışma konularında destekleyici bir etki taşır. Hedeflerinize daha fazla adanmışlıkla ilerleyebilirsiniz. Üstelik sabah saatlerinde 06:05’te Ay-Jüpiter altmışlığı da kesinleşecek. Bu tesir olumlu ve genişleyici bir ruh hali getirebilir. İyimserlik ve şansa açıklık artabilir, sosyal etkileşimler keyifli olabilir. Günün en verimli saatlerinden biri de 10:25-13:25 arasındaki Ay-Merkür altmışlığı evresi olacak. Bu açı iletişimde ve düşünce akışında akıcılık sağlayabilir. İletişim becerileriniz ve zihinsel faaliyetleriniz güçlenebilir. Saat 13:15’te haftanın olumlu açısı Güneş-Venüs kavuşumu kesinleşecek. Duygusal, canlı ve çekici bir etkileşim. Ay boyunca süren Venüs tesiri bu açıyla devam ediyor. Kalbi boş olanlar için çekim ve flört gündeme gelebilir. Diğer yandan imaj değiştirmek, bakım ve estetik işlemleri için de güzel bir açı kalıbı. Sadece bir miktar alışveriş çılgınlığı ve gereksiz harcama yaptırabilir. Açı kalıbı +- 5 gün etkili. Günün geri kalanı da harika bir tempoda devam edecek. Saat 18:55’te Ay-Mars altmışlığı ve 22:30’da Ay-Uranüs altmışlığı ardı ardına kesinleşecek. Bu açı kalıbı enerjinizi etkili bir şekilde kullanmanıza yardımcı olabilir. Hedeflerinize yönelik adımlar atmak için motivasyon kazanabilirsiniz. Bu açı kalıbı spor ve bedensel aktiviteler için çok uygundur. Günün Sabian sembolü “Sarhoş kuşlar baş döndürücü bir hızla uçuyor.” Bu sembol bir uyarıdır, zira kendi kendini zehirleme ve hataya açık olma riskine işaret eder. İllüzyonlar insanı bir anda tesir altına alabilir, bu yüzden gerçeğin rehberliğinden asla sapmamız gerekir. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe