Merve Çubuktepe

en önemli göksel olayının 11 aralık 2015 saat 12.30’da gerçekleşecek yay burcunda yeniay olduğu bu hafta önceki haftalara kıyasla çok daha uyumlu açılarla geçecek. yeniay başlangıçları, yay burcu da yeni ufuklara açılmayı simgeler. bundan ötürü bu haftayı yeni girişimler ve başlangıçları için hazırlık yapıp yeniay sonrasında da bu konuları hayata geçirmek için kullanmak faydalı olacaktır. özellikle yabancı ülkeler, dinsel ve felsefi konular, eğitim, uzun yolculuklar ve yayıncılıkla ilgili konularda başlangıçlar için çok elverişli bir zaman dilimine giriyoruz.

bunun dışında gene aynı gün kesinleşecek venüs-neptün üçgeni de dikkat çekiyor. özellikle ayın 11’i itibariyle duygusal hislerimiz artabilir, hassaslaşabiliriz. olumlu anlamda hem sanatsal hem de ruhsal anlamda güzel işler ortaya koyabiliriz. mevcut ilişkiniz varsa çok daha uyumlu ve huzurlu hale gelebilir. ancak bir yandan da venüs akrep burcunda olmasından ötürü saplantılar ve tutkular da artıyor. duygular bir anda depreşip olmayacak kişilerle iletişime geçme, geçmişi özleme gibi durumlar oluşabilir. böyle bir durum yaşarsanız telefonunuzu kapatın ya da yakın bir dostunuza verin, sabah kalkınca "ne yaptım ben" diyeceğiniz mesajlarla uğraşmayın. :)
haftanın önemli astrolojik olayları:

7 aralık 2015 - ay akrep burcunda
pazartesi günü ay öğlene kadar boşlukta kalıp saat 13.30 itibariyle akrep burcuna geçiş yapıyor. Uyumlu ve güzel bir etkileşim gerçekleşiyor, ancak girişte belirttiğim gibi özellikle de ay, venüs ve marsınız sabit burçlardan birindeyse (boğa, aslan, akrep, kova) duygusal anlamda fazla hassaslaşabilir bir anda çok güçlü duygular hissedebilirsiniz. eğer görünürde bir şey yoksa harekete geçmek için doğru değil. bunun haricinde çevremizi ve kendimizi güzelleştirmek adına ideal bir gün, keyfinizi hiç bir şeyin bozmasına izin vermeyin.

8 aralık 2015 - güneş mars altmışlık açısı
güneş ile mars’ın olumlu açısı kafamıza koyduğumuz işleri kolaylıkla kotarabileceğimiz bir salı gününü işaret ediyor. özellikle gelecek ve kariyerinizi ilgilendiren konularla ilgili görüşmeler için uygun bir gün. kafanızdaki ileriye dönük planları ilgili kişilere anlatmak ve güvendiğiniz kişilerden fikir almak için ideal bir etki. ay’ın jüpiter ve şiron ile uyumlu açıları maneviyat anlamında da olumlu bir etki yaratıyor, birilerine yardım etmek ya da şifa, meditasyon gibi çalışmalar yapabilirsiniz.

9 aralık 2015 - güneş uranüs üçgen açısı
bu hafta yazıyı yazmak daha güzel geldi, gene uyumlu bir açı ile karşı karşıyayız. çarşamba günü yay-koç burçları arasında gerçekleşecek bu güzel etkileşim enerjimizi arttırabilir, çok daha canlı ve motive hissedebiliriz. ancak mars ve uranüs’ün de karşıtlığının kesinleşmekte olduğu ve ay’ın da küçülen fazda olduğu bir günde sınırları zorlamamakta fayda var. kabınıza sığmayıp bir an evvel her şeye sıfırdan başlamak, ne söylemek ya da yapmak istiyorsanız hemencecik bunu gerçekleştirmek isteyebilirsiniz ancak gene de 11 aralıkta gerçekleşecek yeni ay sonrasını beklemek faydalı olacaktır. özellikle ateş ve hava burçları bu günlerde çok enerjik hissedebilirler, coşkunuzu başkalarıyla da paylaşın.

10 aralık 2015 - ay yay burcunda / merkür oğlak burcunda
perşembe günü yay burcunun etkisi daha da artıyor. içinizdeki harekete geçme arzusu daha da artabilir. neyse ki merkür oğlak burcuna geçiyor, bizi sağduyu ve mantığa davet ediyor. merkür, 2 ocak 2016’ya kadar oğlak burcunda yolculuğunu sürdürecek. hedeflerinizi ve gelecek adımlarınızı netleştirmek adına olumlu bir etki. özellikle su ve toprak gruplarındaki burçlarda doğanlar ya da merkür’ü bu burçta olanlar zihinsel anlamda netleşmeye başlayabilir, karmaşık ya da çözümsüz görünen konularda sonucu bulmaya yaklaşabilir. ay’ın satürn ile birleşimi ve neptün ile karesini göz önüne alırsak bugün ayakları yere basar durumda olmakta ciddi fayda var.

11 aralık 2015 - yay burcunda yeniay / mars uranüs karşıt açısı / venüs neptün üçgen açısı
ve cuma günü yeniay yay burcunda gerçekleşecek. saat 12.30 itibariyle etki başlıyor. yeni başlangıçlara hazır olun! ancak mars-uranüs karşıt açısını göz önünde bulundurarak ani ve abartılı hareketlere dikkat. mesela bir yerden ayrılmayı düşünüyorsanız bu işi çok kızdığınız birinin kafasına bir şeyler atıp ondan sonra kapıyı çarparak yapmayın herkesle güzel güzel vedalaşın. ya da birisiyle yüzleşecekseniz kişiyi önce vurup soruları sonra sormayın, biraz daha uyumlu biraz daha venüs-neptün üçgeninin o nazik ve anlayışlı halini takınmakta fayda var. :) başlangıçları önceki konuları imha ederek değil geride bırakarak yapmaya dikkat etmeliyiz.

12 aralık 2015 - ay oğlak burcunda
cumartesi günü ay merkür ile kavuşum yaparak güne başlıyor yani istediğimiz adımları atmak adına uygun bir an. mantık ve sağduyuyu kullanarak güzel görüşmeler yapabilir, önemli konuları ortaya koyabiliriz. venüs-neptün üçgenin etkisi de bu oluşumu destekliyor. son derece etkileyici ve estetik bir şekilde kendinizi ifade edebilirsiniz, eğer sanatçıysanız eserlerinizi sergilemek adına harika bir gün. sanatçı değilseniz dahi sanatsal aktivitelere katılmak ve eğlenmek için beklemeyin.

13 aralık 2015 - ay plüton kavuşum açısı
işte bugüne dikkat! gökyüzünde aktif olarak devam eden sert ve krizlere açık mars-uranüs-plüton t-kare açısını ay tetikleyecek. gün boyunca sakin olmalı ve olumsuz durumlara karşı kontrolümüzü kesinlikle kaybetmemeliyiz. özellikle öncü burçlar koç, yengeç, terazi ve oğlakta doğanlar ekstra dikkatli olmalı. merkür, güneş ve venüs’ün neptün ile olumlu kontağı devam ediyor yani öfke yerine sakinliği, cezalandırmak yerine merhameti seçebiliriz.

mevcut hafta oldukça canlı ve dinamik, iki haftadır genelde gergin açıları yazıyordum ondan ötürü bu haftayı yazmak bana da çok daha iyi geldi. venüs ve neptün bizi huzur ve uyuma götüren gezegenlerdir, konu ne olursa olsun kararlılığınız ve olumlu bakış açınızı korumaya gayret edin. zira yeniay sonrası sizi ne gibi yeniliklerin beklediğini zaman gösterecek. az sabır!

haftanızın güzel geçmesi dileğiyle…