Merve Çubuktepe

14 Aralık 2020 Yay burcundaki Güneş tutulması öncesinde nispeten sakin bir hafta bizleri beklemekte. Adeta bir kapıdan geçmeden önce durup beklemek gibi. Haftanın en önemli açısından başlarsak eğer** 9 Aralık 2020’de Güneş-Neptün karesi kesinleşiyor**. Her türlü aldanma ve aldatmaya açık bir tesir. Unutkanlık ve dikkatsizlik görülebilir. Bu sebeple dolandırıcılığa karşı tetikte olmak, kritik kararları bu zaman dilimine getirmemekte fayda var. Eşyaları iyi kontrol etmek, bir yerde bırakmamak için dikkatli olmak önemli. Ayrıca alarm kurmak, not almak, ala ve veri yedeklemek de koruyucu olacaktır. Açı kalıbı bizi yüksek ancak sönmeye meyilli beklentilere sokabilir. +-3 gün boyunca tesiri devam edecek.

10 Aralık 2020’de Venüs-Plüton altmışlığı kesinleşiyor. Duygusal anlamda kuvvetli ve olumlu bir tesirdir. Tohumu ekilmiş duyguların gelişimi ve daha güçlü hale gelmesine vesile olabilir. Bu açı çabayla isteklerimize ulaşmanın da sembolüdür. Bir konuya yeterince tutku besliyorsak eğer emek verip ona doğru yönelebilir, hatta kazanabiliriz. Bu süreçte destek bulmamız da mümkün. Finansal anlamda da olumlu bir tesirdir. Özellikle +-5 gün etkisi güçlü olacak.

11 Aralık 2020’de Güneş-Mars üçgeni kesinleşiyor. Bu dinamik açı kalıbı ateş enerjisi ile birleşince daha da güçlü ve olumlu hale geliyor. Yaşam sevincini arttıran ve canlılığı yükselten bir tesir. Heves ve cesaretimiz artabilir, ertelediğimiz veya çekindiğimiz işleri başarıyla tamamlayabiliriz. Sportif faaliyetler için de çok uygun bir açıdır. Üşendiğimiz işlere bir gayret başlayıp çözmenin tam sırası. Evde spor yapmak, yürüyüş ve koşu için de idealdir. Bedeni hareketlendirmek istiyorsak bu açının kuvvetini arkamıza alarak başlangıç yapabiliriz.

Haftanın en dikkat edilmesi gereken, kritik açılarından biri 13 Aralık 2020’de kesinleşecek olan Merkür-Neptün karesi. Bu zorlayıcı açı kalıbı dikkatsizlik, yanılgı, çelişkili ifadeye işaret eder. Kendimizi ifade etmekte veya anlaşılmakta zorlanabiliriz. Her şey iki uçlu ve yanıltıcı olabilir. Yalanlara açık bir tesirdir, özellikle ticari konularda dolandırıcılığa dikkat. Özellikle tutulma öncesinde Ay balzamik faza girmişken söylenen yalanlar ortaya çıkabilir, çelişkiler görünebilir. Çok sıkı yüzleşmeler, ihanet ve yalanlarla ilgili haberler duyabiliriz. Kendimizi bir konuda ikna etmek yerine objektif ve tarafsız bir şekilde gerçeklere odaklanmalıyız.

Bir sonraki haftanın ilk gününde 14 Aralık 2020’de Yay burcunda Güneş tutulması meydana gelecek. Bu hafta belirttiğim gibi aslında çok olaylı ve karmaşık değil. Tutulma öncesinde bir mola gibi. Sadece molamızı verirken Neptün kareleri sebebiyle yanılgılar, illüzyonlar ve yalan dolana karşı tetikte olmamız çok önemli. Ve tabii ki kendimizi kandırmamamız… Güneş tutulması 2020’nin bitişinin sembolü gibi ve haftaya tabii ki bu konuyu detaylı bol bol konuşacağız.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 07.12.2020: Herkese iyi haftalar! Ay Başak burcunda yeni haftaya dikkatli, titiz ve detay odaklı başlıyoruz. Bir şeyleri temizlemek, toparlamak, tasnif etmek için ideal. Ev onarımları adına da Ay Başak dönemi çok uygundur. Saat 08:29’da Merkür-Satürn yarım karesi devrede bu sebeple +-1 saatlik dönem boyunca odaklanmakta, bir konuda diğer insanlarla anlaşmakta ya da bir konuda başkalarını ikna etmekte zorluk görülebilir. Saat 14:24’te Ay-Merkür karesi de kesinleşiyor. Bugün iletişim adına karmaşık ve pürüzlü bir gün açıkçası. Günü önemli görüşme, konuşma ve yazışmalar için pek önermiyorum. Ancak saat 21:08’de Ay-Mars BiQuintile olumlu açısı ile daha olumlu bir düzleme geçiyoruz. Bu sebeple gece saatleri hem iletişim, hem de bir konuya odaklanma ve problem çözümü adına daha verimli olacaktır. Gün içerisinde bir konuyu çok tutturmak veya uzatmak yerine pas geçmek daha faydalı zira sonuçlandırmak çok kolay görünmüyor. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 08.12.2020: Ay Başak burcunda ve saat 03:36’da Güneş ile kare sert açı yapıyor. Yani Son Dördün fazına geçiyoruz. Son Dördün tüm Ay fazları içerisinde en odaklı ve hırslı yapılardan biridir. Bir konuda motive olmak, kendimizi ve başarılarımızı insanlara göstermek adına idealdir. Mesela önemli toplantı ve sunumlar için kullanılması uygundur. Ancak hırs ve rekabet duygusunun gözü kör etmemesi önemli. Saat 06:45’te kesinleşen Ay-Neptün karşıtı da bizi aşırı beklentiler veya dikkatsizliklere karşı uyarıyor. Bir şeyi bin kere kontrol edersiniz ama hata çıkar ya, onun gibi bir durum. Saat 11:21’de Ay-Venüs altmışlığı iyicil etkisi ile havayı yumuşatmaya başlıyor. Öğlen saatleri itibariyle gerek duygusal gerek finansal konularda çok daha rahat bir akış söz konusu. Özellikle de Ay saat 15:51’de Plüton, saat 23:08’de Jüpiter ile üçgen olumlu açı yapacağı için öğleden sonra itibariyle gece yarısına kadar her türlü kariyer, finans ve eğitim/öğrenim konularıyla alakalı güzel bir atmosfer oluşacak. Bir konuda akıl danışmak ve destek bulmak adına da iyicil tesirler söz konusu. Ay Fazı: Son Dördün.

Çarşamba – 09.12.2020: Ay Başak burcundaki yolculuğunun son demlerinde Saat 01:35’te Satürn ile üçgen açı yapıp boşluğa giriyor. Ay saat 01:35-03:02 arasında kısa bir süre boşlukta olacak akabinde 03:02’de Terazi burcuna geçecek. Boşluk evresinde uykudan ani uyanma, garip rüyalar veya uyku zorluğu görülebilir; geçici ve doğal bir etkidir. Saat 12:47’de Ay-Güneş Quintile olumlu açısı kesinleşiyor. Bu güzel açı kalıbı özellikle öğle saatlerinde hem ikili ilişkiler, hem de üstler ve ebeveynlerle ilişkiler adına destek sunmakta. Aynı zamanda duygular ve mantığınızı harmanlayarak doğru kararlar alabilir, güzel işler ortaya koyabilirsiniz. Saat 16:51’de Ay-Neptün QNovile açısı devrede. Novile zaten karmik açıdan çok güçlü ve ruhsal enerjisi yüksek bir açı. Bu sebeple +-1 saatlik dönem özellikle ruhsal çalışmalar yapmak adına çok uygun durumda. Ve saat 20:58’de Ay-Plüton BiSeptile, 22:27’de Ay-Uranüs BiSeptile ve saat 22:40’ta Güneş-Neptün karesi ardı ardına kesinleşiyor. Septile zaten çelişkili zor bir açıdır ve bu kombinasyonda bizi hırslı, fevri ve aşırı dürtüsel yapabilir. İntikam ve hırsın gözümüzü kör etmesine izin vermemeliyiz. Daha da önemlisi Güneş-Neptün karesi her türlü aldanma ve aldatmaya açık bir tesir. Unutkanlık ve dikkatsizlik görülebilir. Bu sebeple dolandırıcılığa karşı tetikte olmak, kritik kararları bu zaman dilimine getirmemekte fayda var. Eşyaları iyi kontrol etmek, bir yerde bırakmamak için dikkatli olmak önemli. Ayrıca alarm kurmak, not almak, ala ve veri yedeklemek de koruyucu olacaktır. Açı kalıbı bizi yüksek ancak sönmeye meyilli beklentilere sokabilir. +-3 gün boyunca tesiri devam edecek. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 10.12.2020: Ay Terazi burcunda ve saat 00:12’de Merkür ile altmışlık olumlu açı yapıyor. Gece saatlerinde uyanık olanlar için odak arttıran, üretken ve dinamik bir tesir. Bir kitabı bitirmek, ders tekrarı yapmak gibi konular için ideal etki. Her türlü konuşma ve yazışma açısından da akışkanlık söz konusu. Ve bunun üzerine 10:08’de en sevdiğim olumlu tali açılarından Merkür-Uranüs BiQuintile açısı kesinleşiyor. Bu güzel açı kalıbı saat gibi çalışan, yaratıcı ve hatta dahiyane bir zihni sembolize eder. Önemli toplantı, başvuru, mülakat ve konuşmalarınızı özellikle 09:08-11:08 aralığına denk getirebilirsiniz. Üzerine de 10:21’de Ay-Güneş altmışlığı kesinleşerek iyicil tesiri daha da yükseltiyor. Bugün hem ikili ilişkiler hem de iş birlikleri adına ideal bir gün. Sadece 11:30’da Ay-Mars karşıtı devrede olduğu için işleri sakin çözmek, agresyona kapılmamak önemli. Bir de sakarlığa dikkat, vücudu zorlamayalım. Saat 14:51’de haftanın önemli iyicil açılarından Venüs-Plüton altmışlığı kesinleşiyor. Duygusal anlamda kuvvetli ve olumlu bir tesirdir. Tohumu ekilmiş duyguların gelişimi ve daha güçlü hale gelmesine vesile olabilir. Bu açı çabayla isteklerimize ulaşmanın da sembolüdür. Bir konuya yeterince tutku besliyorsak eğer emek verip ona doğru yönelebilir, hatta kazanabiliriz. Bu süreçte destek bulmamız da mümkün. Finansal anlamda da olumlu bir tesirdir. Özellikle +-5 gün etkisi güçlü olacak. Saat 18:21’de Ay-Plüton karesi devrede olduğundan bir konuyu tutkuyla sevmek ve aşırı takmak arasındaki ince çizgiye dikkat edelim. Ay Fazı: Son Dördün.

Cuma – 11.12.2020: Ay Terazi burcundaki yolculuğunun son bölümünde saat 01:57’de Jüpiter ve 03:57’de Satürn ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek. Bu saatler uyanık olanlar için sıkıcı ve gergin hisler oluşturabilir. Bir şeylere gereksiz takmak veya abartı mümkündür. Uyumak veya uyanıksak da sakin ve kendi dünyamızda izole kalmakta fayda var. Ay saat 03:57-04:59 arasında kısa bir süre boşlukta kalıp akabinde 04:59’da Akrep burcuna geçiş yapacak. Ve saat 09:00’da haftanın en güzel açılarından Güneş-Mars üçgeni kesinleşiyor. Bu dinamik açı kalıbı ateş enerjisi ile birleşince daha da güçlü ve olumlu hale geliyor. Yaşam sevincini arttıran ve canlılığı yükselten bir tesir. Heves ve cesaretimiz artabilir, ertelediğimiz veya çekindiğimiz işleri başarıyla tamamlayabiliriz. Sportif faaliyetler için de çok uygun bir açıdır. Üşendiğimiz işlere bir gayret başlayıp çözmenin tam sırası. Evde spor yapmak, yürüyüş ve koşu için de idealdir. Bedeni hareketlendirmek istiyorsak bu açının kuvvetini arkamıza alarak başlangıç yapabiliriz. Saat 11:49’da Ay-Güneş yarım karesi kesinleşirken Balzamik Ay fazına geçiyoruz. Bu faz yeniaydan önceki son evre, bu sefer Güneş tutulmasından önceki son basamak. Bu sebepten ötürü de normal bir Balzamik Ay’dan çok daha güçlü. Bir şeyleri bırakmak, sonlandırmak ve bağ kesmek adına niyet etmek için çok kuvvetli zamanlara adım atıyoruz. Nitekim 15:52’de Güneş ile Güney Ay Düğümü de kesinleşiyor. Bugün çok yoğun ve karmik bir bırakma, sonlandırma tesiri devrede. Önemli haberler, iz bırakacak gelişmeler gündeme gelebilir. Saat 16:43’te Ay-Uranüs karşıtı da devrede olduğundan özellikle akşam saatlerine doğru şaşırtan belki de şok eden haberler gündemi etkileyebilir. Ay Fazı: Balzamik.

Cumartesi – 12.12.2020: Herkese iyi hafta sonları! Ay Akrep burcunda ve saat 07:41’de Ay-Jüpiter Quintile olumlu açısı ile güne başlıyoruz. Bu açı kalıbı hafta sonuna optimist ve keyifli başlamamızı sağlayabilir. Saat 10:35’te Ay-Neptün üçgeni de devrede olduğundan sezgisel ve yaratıcı enerjimiz de yüksek. Müzik ve ilhamla bütünleşmek, ruhsal çalışmalar yapmak, sanat dallarıyla ilgilenmek ruha çok iyi gelecektir. Saat 15:03’te Venüs-Mars BiQuintile açısı da +-1 saat boyunca özellikle duygusal konularla alakalı sorunların çözülmesi ve önemli konuşmalar adına avantajlı bir zaman dilimi oluşturmakta. Saat 19:17’de kesinleşen Ay-Plüton altmışlığı da destek bulmak, birini etkilemek ve ikna etmek gibi konularda iyicil etkilere sahip. Ve saat 23:59’da Ay-Venüs kavuşumu devrede. Özellikle akşam saatleri duygusal açıdan haftanın en güzel atmosferine sahip. Güzel konuşmalar, aşk itirafları ve barışmalar gündeme gelebilir. Ay Fazı: Balzamik.

Pazar – 13.12.2020: Ay Akrep burcunda yolculuğunun son aşamasında saat 03:22’de Jüpiter, saat 04:58’de Satürn ile olumlu açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 04:58-05:40 arasında çok kısa bir süre boşlukta akabinde Yay burcuna giriş yapıyor. Ve Güneş tutulmasına hazırlanıyoruz. Tutulmadan önceki son gündeyiz ve Balzamik fazın en güçlü evresi. Bu sebeple yeni bir işe başlamak için Güneş tutulmasından sonraki günleri değerlendirmek daha faydalı olacaktır. Yeni konuları bekletmek daha ideal. Sonlandırma fazı olan Balzamik Ay’ın Güneş tutulmasından önceki formu ise en güçlü halidir. Bu sebeple zararlı bir alışkanlığı bırakmak, toksik bir bağı kesmek gibi konular adına haftanın en güçlü günündeyiz. Bugün kişisel idrak veya tanık olunan olaylar, alınan haberlerle bir illüzyonumuz varsa çözülebilir. Zira 14:38’de Merkür-Neptün karesi kesinleşiyor. Bu zorlayıcı açı kalıbı dikkatsizlik, yanılgı, çelişkili ifadeye işaret eder. Kendimizi ifade etmekte veya anlaşılmakta zorlanabiliriz. Her şey iki uçlu ve yanıltıcı olabilir. Yalanlara açık bir tesirdir, özellikle ticari konularda dolandırıcılığa dikkat. Özellikle tutulma öncesinde Ay balzamik faza girmişken söylenen yalanlar ortaya çıkabilir, çelişkiler görünebilir. Çok sıkı yüzleşmeler, ihanet ve yalanlarla ilgili haberler duyabiliriz. Kendimizi bir konuda ikna etmek yerine objektif ve tarafsız bir şekilde gerçeklere odaklanmalıyız. Güneş tutulması bir sonraki gün 14 Aralık 2020 saat 19:16’da gerçekleşecek. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe