Begüm Minkis

Haftayı önemli açı kalıpları ile karşılıyoruz. 7 Ekim’de gerçekleşecek Güneş – Satürn karesi ve Merkür – Uranüs karşıtlığı ile sonbahara sert bir giriş yapacağız. 8 Ekim’de sevginin gezegeni Venüs Akrep burcuna, Merkür’ün yanı başına geçiş yaparak bazı gündem değişimlerini de beraberinde getirecek. Bu etkiler hesapta olmayan durumları ortaya çıkaran Uranüs’ün başrolü alması demek oluyor. Hızlı ve şaşırtıcı gelişmeler nedeniyle buz kesilebiliriz. Plan ve program konusunda pek başarılı bir hafta içerisinde olmayacağız. Kenarda bir B planı tutmakta yarar olabilir.

14 Ekim’de gerçekleşecek Koç burcundaki önemli dolunaya doğru giderken geçtiğimiz yeniayın son rötuşlarını yapıyor olabiliriz lakin daha hafta başında meydana gelecek Güneş – Satürn karesi tüm haftaya o soğuk nemrut enerjisini yayabilir. Bu açı pek uğurlu değildir. Aile ve otorite sorunları, kendimizi ifade ederken tıkanıklık hissi, hayattan soğumak, erkek figürleri ile ilgili anlaşmazlık ve ruhsal baskılar bizi frenleyebilir. Yalnızca gerçek emek ve sabır ile bir başarı kazanabiliriz. Bu anlamda havadan gelen şanslar konusunda başarılı bir haftada olduğumuzu söyleyemiyorum.

7 Ekim’de meydana gelecek Merkür-Uranüs karşıtlığı, bahsettiğm gelişmelerin tuzu biberi olarak gerçekten sorunlu insanlarla baş etmek zorunda bırakabilir bizi. ‘’Dilin kemiği yok’’. Beklenmedik insanlardan beklenmedik laflar işitebilirsiniz fakat Uranüs çift yönlü çalışan bir gezegendir ve asla tek başına yorumlanmamalı. Yani vezir de edebilir rezil de. Kişisel haritalar en doğru yanıtı verecektir. Hızlı gelişen toplantılar, görüşmeler, seyahat planları, alım ve satımlar hafta geneline yayılabilir. Teknolojik cihazlara, ev kazalarına ve trafikteki aksaklıklara da dikkat etmek gerekebilir. Yapılacak hamleleri sonradan pişman olmadan derinlemesine planlamakta fayda var.

8 Ekim’de Venüs’ün Akrep burcuna geçişi ile yaz aşkları bitiyor, tutkulu ve belki de ömürlük aşkların dönemi başlıyor. Hali hazırda Merkür’ün de Akrep burcunda bulunması velinimet. Empati, telepati vb. her türlü iletişim ve kendimizi anlaşılır kılmak adına sert açılara yardımcı unsur olarak öne çıkacaktır.

Son olarak 12 Ekim’de Venüs – Uranüs karşıtlığı ve Mars – Uranüs 150’lik açısı kesinleşiyor. Hareketli ve ani krizlere açık bir etki. İlişkilerde skandallar, tartışmalar vuku bulabilir. Hatta şiddete bile açık bir etki. Dikkatli olmakta yarar olabilir. Yani özetle mevzuya çağırılırsanız pek gitmenizi tavsiye etmem. Mevzu yaratmanızı hele hiç tavsiye etmem. Duygusal yaşamda ise dalgalanmalar oluşturabilecek bir etki. Farklı olanın tadına bakmak isteyebilirsiniz. Hiç görmediğiniz bir geziye veya kursa katılmak, önceden deneyimlemediğiniz bir danışmanlık almak, ilişkilerde sıradışı fikirler, beklenmedik parasal imkanlar devrede olabilir. Partnerinizi şaşırtacak hamlelerde bulunmanızda mümkün.

Hafta genelinde Terazi, Akrep ve Boğa vurguları bilhassa ilişkilerle ilgili çözüme kavuşturulması gereken problemlere vurgu yapmaktadır. Ayrıca kimin yanında durmak gerektiği konusunda iki kere düşünmek gerekebilir. Zira ‘’sende mi brütüs’’ hikayesine açık bir etki altında olacağız. Nankörlük, aldatma, dolandırılma ve çıkarcılık durumları ortaya çıkabilir. Bu anlamda çok tozpembe etkilerden söz edemiyorum.

Haftanın Önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 7.10.2019: Herkese iyi haftalar! Güne Ay Oğlak burcunda giriyoruz ve 02:25’te Ay Venüs ile kare açı yaparak boşluğa giriyor. Gece gece duygusal buhranlara kapılabilirsiniz. Kararsızlık ve abartılar görülebilir. Yatıp uyumak en iyisi. 06:42’de Ay boşluktan çıkarak Kova burcuna geçiş yapıyor. Sabah işe giderken şaşırtıcı bir olaya denk gelebilirsiniz. 10:42’de Ay – Mars altmışlığı ile bir soruna tecrübeler doğrultusunda çözüm üretmek açısından başarı kazanabilirsiniz. Topluluğa hitap edilen birtakım sosyal aktiviteler açısından verim alabilirsiniz. 17:31’deki Ay – Uranüs karesi ve akabinde 18:35’te gerçekleşecek Ay – Merkür karesi aynı zamanda bugün gerçekleşecek Merkür – Uranüs karşıtlığını tetikleyecek. Akşam saatleri fazla bilirkişi moduna girmemek önemli. Sosyal medyada da bir haber gündem yaratabilir. Aniden gelen haberler doğrultusunda planlarda aksama meydana gelebilir. En son 10 yıl önce gördüğünüz bir tanıdık aniden hal hatır sorabilir. Her türlü ilişkide beklenmedik diyaloglar mümkün görünüyor. Günün sıra dışı ve sosyal etkilerinden sabit gruplar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar daha çok tesir görebilir.

Salı – 8.10.2019: Nispeten daha iyi bir güne giriş yapıyoruz. Ay tüm gün Kova burcunda seyahat edecek. Arkadaş ilişkileri, sosyal organizasyonlar, toplumsal konular ve kişisel hedefler ön plana çıkacaktır. Günün ilk etkisi 12:20’de Ay - Güneş altmışlık açısı olacak. İnsan ilişkileri adına son derece destekleyicidir lakin 20:06’ya kadar Venüs 29 anaretik derecede olacak. Kadınlara biraz daha iltimas geçilebilir. Bugün ilişkilerle ilgili çok muazzam bir etki beklenmemeli. Akabinde Akrep burcuna geçiş yapacak. Bu etki ile yaz aşkları bitiyor, tutkulu ve belki de ömürlük aşklar başlıyor. Günün son açısı 21:25’te Ay – Jüpiter altmışlığı olacak ve Ay sonrasında boşluğa giriyor. Akşam saatleri dertsiz tasasız bir şekilde yorgunluk atmak ve keyifli olmak adına destekleyici. Evde değilim diyorsanız da sosyal ortamlarda önemli insanlarla bir araya gelmek ve sevilmek adına destekleyici olacaktır. Günün sosyal enerjilerinden hava grupları İkizler, Terazi ve Kovalar ve ateş grupları Koç, Aslan ve Yaylar verim elde edebilir.

Çarşamba – 9.10.2019: Tüm gece ve ertesi gün 19:05’e kadar Ay Kova burcunda boşlukta olacak. Anlam veremediğiniz rüyalar görebilirsiniz veya tüm gün kafaya bir konuyu çok fazla takabilirsiniz. Bugün yeni bir konuya girişim yapmanızı önermem zira istikrar sağlamakta güçlük çekebilirsiniz sürekli yarım kalabilir. Angarya işleri halletmek, ev temizliği ve düzenlemeleri, kışlıkları çıkarmak ve giymediklerinizi fakirlere vermek gibi aktivitelerle zaman harcamak daha iyi olacaktır. Çalışıyorsanız da tıkanan birtakım durumlar olabilir. Neyse ki bu uzun boşluk evresi sonrasında Ay merhametli ve sempatik Balık burcuna geçiş yapıyor ve 21:15’te Ay, Venüs ile üçgen açısını meydana getirerek günün ödülünü veriyor. İlişkiler cephesinde memnun edici birtakım gelişmeler olabilir. Duygusal olarak tatmin hissi. Ayrıca akşam akşam tatlıyı ve yeme içmeyi çok fazla kaçırmayın. Günün duygusal etkilerinden su grupları Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 10.10.2019: Haftanın en hoş gelişmelerini getirebilecek bir güne giriş yapıyoruz. Ay tüm gün Balık burcunda hareket edecek. Sezgi, fedakarlık ve empati ön planda olabilir. Günün ilk açısı 05:54’te Ay – Uranüs altmışlığı. Sabaha karşı acayip rüyalar görebilirsiniz. Erken kalkmanız gereken bir program açısından da destekleyicidir. Üzerinizdeki uyuşuk hemencecik gidebilir. 14:47’de Ay – Merkür üçgen açısı ile kendinizi bir anda bol sohbet etmeli bir ortamın içerisinde bulabilirsiniz. Haber trafiği artabilir ve yeni tanışmalar içinde uygundur. Duygusal anlayış, imza gerektiren işler, yazım ve çizim adına destekleyicidir. Bilhassa sanatsal aktivitelerde ilhamı hemen hissedebilirsiniz. 20:36’da Ay – Kuzey Ay Düğümü üçgen açısı ile gelecek vaad eden bir işe başlayabilirsiniz. Kadersel durumlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Her türlü ruhsal çalışmalar ve biraz tembellik yapmak için de iyi bir akşam geçirebilirsiniz. Günün ruhsal etkilerinden su grupları Yengeç, Akrep ve Balıklar ve toprak grupları Boğa, Başak ve Oğlaklar daha çok faydalanabilir.

Cuma – 11.10.2019: Güne Ay Balık burcunda giriş yapıyoruz ve ilk girişimizle birlikte 00:07’de Ay – Satürn altmışlığı meydana geliyor. Gece onarımları, bitmeyen projeler, sınav hazırlıkları gibi konularda destekleyicidir. 04:32’de Ay – Neptün kavuşumu dualar, dilekler ve her türlü duygusal konular adına destekleyicidir. Uyuyorsanız da daha kaliteli bir uyku çekebilir ve hatta mesaj içeren rüyalar görebilirsiniz. Sabah uyandığınızda biraz mahmurluk olabilir. 11:00’de gerçekleşecek Ay – Jüpiter kare açısı tam bir Cuma rahatlığını simgelemektedir. İş ortamınızda fazla iyimser ve abartılı durumlar olabilir. Pek çalışma modunda olmayabilirsiniz. 13:13’te ki Ay – Juno karşıtlığı nedeniyle de iyice hassaslaşarak ufacık şeyden gözleriniz dolup alınabilirsiniz. Gezmek tozmak adına ise iyi bir gün olacaktır. 12:55’te günün son açısı Ay – Plüton altmışlığı gerçekleşiyor ve Ay boşluğa giriyor. Bu etki ile sezgilere kulak vermekte yarar var. Bugün ciddi işler adına uygun olmayacaktır. Mümkünse öğle saatlerinde halletmekte yarar olabilir. Günün abartılı etkilerinden değişken gruplar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar daha çok etkilenebilir.

Cumartesi – 12.10.2019: Herkese iyi haftasonları! Haftanın en enerjik gününü geçireceğiz. Güne Ay Balık burcunda boşlukta başlıyoruz ve 07:45’te boşluktan çıkarak Koç burcu seyahatine devam ediyor. Günün ilk açısı 13:43’te Ay – Kiron kavuşumu. Bir konuda başı çekmek, sorununu halledemeyen bir insana el atmak için başarılı zamanlar olabilir. Doğa yürüyüşleri ve aktivitelerinden de ruhsal rahatlama yaşayabilirsiniz. 18:41’te Ay – Mars karşıtlığı ilişkilerde anlaşmazlığa neden olabilir. En iyisini ben bilirim tavırlarından kaçınmak gerekli. Akşam saatlerinde yorulmak bilmeden gezmeye devam edebiliriz fakat kalabalıkta ve trafikte sinirlenmeye de açık bir etki. Bugün detay ve enerji gerektiren alışverişlerden maksimum verim alabilirsiniz. Ayrıca bugün Venüs – Uranüs karşıt açısı da kesinleşiyor. Zevklerde sorun çıkabilir. İlişkilerle ilgili her türlü ani ve hızlı durumlar olabilir. Günün enerjik etkilerinden öncü gruplar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar daha çok tesir alabilir.

Pazar – 13.10.2019: Haftanın en ciddi ve duygusal olarak kırılmaya açık günlerinden birindeyiz. Koç burcu dolunayından bir önceki gündeyiz. Farkındalık seviyesinin artacağı, gerçeklerin sahnede olacağı bir gün olabilir. Güne Ay Koç burcunda giriş yapıyoruz. Sabah saatlerinde Ay – Kuzey Ay Düğümü karesi ile mücadele gerektiren durumlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Sabah biraz aksilik dolu geçebilir. Yetmiyormuş gibi 12:35’te Ay – Satürn karesi meydana geliyor. Duygusal olarak mesafeli durmak gerekebilir. Hoşlanmadığınız bir konuyu içinize atabilirsiniz. İlişkilerde bir sorunu çözüme kavuşturmak adına uygun bir gün değil. Adeta ‘’konuştukça batıyosun’’ enerjisi çalışabilir. Mümkünse biraz daha bireysel vakit geçirmek ve dikkat gerektiren işlere odaklanmak daha iyi olabilir. Neyseki gün bitmeden 20:57’de Güneş – Jüpiter ve 23:54’te Ay – Jüpiter üçgen açısı kesinleşiyor. Olaylara daha affedici olabilir ve ilahi sisteme devredebilirsiniz. Akşam saatlerinde havada yumuşama yaşanabilir. Zihin rahatlığına kavuşarak uyku moduna daha rahat geçebilirsiniz. Günün gergin etkilerinden öncü gruplar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar daha fazla etki alabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle
Begüm Minkis