Merve Çubuktepe

Bu haftanın hatta yakın dönemin en önemli konusu Mars’ın Koç burcundaki retro hareketi olacak. Mars; 9 Eylül 01:22 – 11 Eylül 01:22 aralığında durağan, 11 Eylül 01:23-13 Kasım 03:35 aralığında retro ve 13 Kasım 03:35 – 15 Kasım 03:35 aralığında tekrar durağan hareket gerçekleştirecek. 15 Kasım saat 03:36 itibariyle ise süreci tamamlayarak ileri hareketine tekrar başlayacak. Toplam süreyi durağan konumlarla birlikte 9 Eylül-15 Kasım 2020 tarihlerinin arası olarak düşünebiliriz.

Mars Koç retrosu hakkında detaylı ve burç bazında bir yazı hazırladım ve ilerleyen günlerde paylaşacağız. Ancak kısaca özetlemek gerekirse eğer hareketin kaynağı Mars yönettiği Koç burcunda durağan ve retro konumda enerjiyi yavaşlatır. Üşengeçlik, halsizlik, eylemlerde yavaşlama görülebilir. Kişisel çaba ile kendimizi motive etme ihtiyacımız artar. Bedenimize daha fazla ilgi göstermemiz gerekir; sağlık hassasiyetleri ön plana çıkar.

Şiddet, agresyon ve kavgayı arttıran bir etkidir. Stresi azaltmaya çalışmak ve öfke kontrolünü arttırmamız gerekecektir, zira bu dönemde fevri ve düşüncesiz davranışlar artar. Sonuçları umulandan çok daha yıkıcı olabilir. Bu sebeple retro boyunca çocuk enerjisinin karanlık halini temsil eden bu formla başa çıkmak adına “yetişkin” gibi davranmayı düstur edinmemiz gerekiyor. Her şeyi istemek, tutturmak, diyalog yerine çatışmayı seçmek yerine orta yolu bulmamız bu süreçte bize doğru yolu gösterebilir.

Toplumda şiddet ve terör olayları artabilir. Ülkelerarası gerilim ve askeri aktiviteler yükselebilir. Ülkelerin karşılıklı restleşmeleri ve sert yaptırımlarını görebiliriz. Doğal afetler, özellikle yangın ve patlamalar Mars Koçtan beri çok yükseldi, bu süreçte yine benzer olaylar görebiliriz. (Özellikle Mars’ın ilerleyen dönemdeki Satürn-Plüton-Jüpiter sert temaslarıyla)

Bu hafta retrodan ziyade ağırlıklı olarak Mars Durağan etkisini gözlemleyeceğiz. Durağan etki 9 Eylül, Retro hareket 11 Eylül 2020’de başlıyor. Ancak Mars’ın hızı zaten süreç öncesi çok düşük. Bu sebepte tüm hafta boyunca üşengeçlik hali, bir şeylere bir türlü başlayamama ve meselelerin havada kalması, çok konuşma az iş gibi durumlar görülebilir.

Mars Retroları bağışıklık sistemini zayıflatan etkilerdir, pandemide tekrar vaka artışlarını düşünürsek eğer bu retro süreci daha da körükleyebilir. Kendimizi korumamız, iyi bakmamız hafta boyu ve sonrasında artık çok daha önemli.

Diğer önemli bir konu olarak bu hafta Jüpiter retrosu sona eriyor. 12 Eylül 03:39’da Jüpiter durağan konuma geçecek. Asıl direkt harekete geçiş 14 Eylül 03:40 itibariyle başlıyor. Bu bağlamda Jüpiter’in de hafta boyunca hızının çok düşük olması yine Mars durağanlığı ile birleşince haftayı iyice yavaş hale getiriyor. Bir nevi bu yılın “en uzun haftasını” yaşayacağız. Zaman geçmiyor gibi gelebilir, ancak önümüzdeki haftadan sonra Jüpiter’in düz harekette hız kazanmaya başlaması tekrar genişleme, hareket ve şans hissini arttırmaya başlayacak.

Açısal anlamda sakin bir haftadayız. 9 Eylül 2020 Güneş-Jüpiter üçgeni haftanın en olumlu etkisi. Bu açı kalıbı özellikle finans ve kariyer konusunda destekleyicidir. Beklenmedik yardımlar görebilir veya verdiğimiz desteklerden hayır duası alabiliriz. Açı kalıbı +-3 gün özellikle etkili.

11 Eylül 2020 Güneş-Neptün karşıtı haftanın diğer bir önemli gökyüzü olayı. Bu açı kalıbı özellikle aldanma ve aldatılma temalarını gösterir. Aynı zamanda bir şeylere inanmakta zorluk çekebiliriz, sürekli aklımızda “Acaba?” sorusu olur. Aşırı şüpheciliğin de aslında hiçbir sorun yokken bizi bir kayba götürebileceğini unutmamalıyız. Her şey geçici olarak çok anlamsız gibi gelebilir, ancak bu kalıcı bir etki değil bu sebeple hayat değerleriniz ve inançlarınıza aniden sırt çevirmemelisiniz. Bu açı kalıbı da +-3 gün etkili.

13 Eylül 2020 Venüs-Kiron üçgeni haftanın sonunda ilişkiler adına tamir şansı oluşturuyor. Sorunların öfkeyle değil sevgiyle çözümünü simgeleyen bu açı kalıbı bazen minik bir cümle veya bir jestin sayısız uzun tümce ve eylemler zincirinden çok daha etkili olduğunu bize anlatır. Açı kalıbı +-2 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 07.09.2020: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya son derece güzel açı kalıpları ile başlıyoruz. Ay Boğa burcunda ve saat 08:59’da Uranüs ile kavuşum gerçekleştirecek. Güne güzel sürprizlerle başlamak mümkün olabilir, enerjik ve coşkulu hissedebiliriz. Pazartesi sendromunu minimuma indiren bu tesirler gün boyunca etkili olacak. Ay Boğa etkisi ile sırf iştah açılması değil duyu keskinliği de yaşanır. Bir işe odaklanırsak şayet yavaş ama emin adımlarla güzel sonuçlar alabiliriz. Saat 19:09’da Ay-Güneş üçgeni kesinleşirken günün iyicil atmosferi iyice güçleniyor. Özellikle akşam saatleri duygusal meseleler, ast-üst ilişkileri ve ebeveyn diyalogları adına olumlu durumda. Sorunlara çözüm bulmak, keyifli zaman geçirmek adına destekler saat 23:07’deki Ay-Jüpiter üçgeniyle daha da artıyor. Kendi başımıza çözemediğimiz bir konu için sessiz kalmak yerine yardım istemek, bilgimizi başkalarına aktarmak günün verimini yükseltecektir. Ay Fazı: Küçülenay.

Salı – 08.09.2020: Ay Boğa burcunda saat 03:35’te Neptün ile altmışlık açı gerçekleştirecek. Sabahın erken saatlerine kadar ibadet ve ruhsal çalışmalar adına güzel bir ahenk söz konusu. Aynı zamanda yazı, çizim ve müzik gibi yaratıcı dallarda üretim artabilir veya bu kanallarla ruhunuzu besleyebilirsiniz. Saat 09:39’da Ay-Plüton üçgeni kesinleşirken motivasyon ve kararlılığımız artıyor. Özellikle öğle saatlerine kadar insanları ikna etmek ve etki bırakmak adına destekleyici koşullar altındayız. Ve saat 15:46’da Ay-Satürn üçgeni kesinleştikten sonra Ay saat 15:47’de boşluğa girecek ve tüm gün bu şekilde kalacak. Bu sebepten ötürü özellikle de kariyer ve finans alanında tüm önemli işlerimizi saat 15:46’dan önce tamamlamakta fayda var. Bu durum iş görüşmeleri, başvurular ve mülakatlar için de geçerli. Günün geri kalanında Ay Boğa burcunda ve boşlukta olacağından can sıkıntısını abur cubur ile telafi etmeye çalışma arzusu artabilir. Diyet katili olan bu dönemeçlere yenilmeyelim. :) (Ben de dahil)

Çarşamba – 09.09.2020: Ay boşluktan çıkarak saat 00:28’de İkizler burcuna geçiş yapıyor. Zihnimiz daha aktifleşirken, konuşma ve iletişim kurma isteğimiz artacak. Bir yan etki olarak önemli bir işimiz dururken çok daha alakasız konularla ilgilenmek ve zaman öldürmek isteyebiliriz gün boyunca. Saat 01:22’de Mars retro öncesinde durağan konuma geçiyor ve bu pozisyonu 11 Eylül saat 01:22’ye kadar sürdürecek. Durağan Mars konumu retrodan bile etkili olabilir, bu sebeple önümüzdeki iki gün boyunca ani hayati kararlar almanızı önermem. Bir anlık öfke ile hata yapmaya açık etkiler söz konusu. Zaman geçmiyor, işler bir türlü ilerlemiyor gibi gelebilir, burada bize düşen boş vitese geçmemek hareketimizi sürdürmek. Saat 06:41’de Ay-Venüs altmışlığı günün enerjisini yükseltiyor ve daha ahenkli hale getiriyor. Saat 11:38’de ise Ay-Merkür üçgeni de devrede. Özellikle günün ilk yarısı gerek diplomatik çözümler bulmak, gerek ilişkilerde tatlı dille buzları çözmek adına destekleyici durumda. Saat 16:32’de kesinleşecek Ay-Kiron altmışlığı da tamir etkisini güçlendirmekte. Burada tek anahtar bir şeyleri aşırı zorlamamak, yavaş ilerlemek. Ve saat 19:03’te haftanın en iyicil etkisi olan Güneş-Jüpiter üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı özellikle finans ve kariyer konusunda destekleyicidir. Beklenmedik yardımlar görebilir veya verdiğimiz desteklerden hayır duası alabiliriz. Açı kalıbı +-3 gün özellikle etkili. Ay Fazı: Küçülenay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 10.09.2020: Ay İkizler burcunda ve 12:25’te Güneş ile kare sert açı yaparak Son Dördün fazına geçecek. Bugün iletişim trafiği yüksek ancak gerilimli olabilir. Üstlerimizle daha fazla didişmemiz ve laf anlatmamız gerekebilir. Bilmediğimiz konularda aşırı iddialı olmaktan kaçınmalıyız. Diğer yandan 15:16’da Ay-Neptün karesi de kesinleştiğinden ötürü bilgi kirliliğine açık, dedikosu bol ve kaotik bir atmosfer söz konusu. Bu sebeple dolduruşa gelmemeli, bize anlatılan her şeyi hemen doğru kabul etmemeliyiz. Bugün özellikle emin olmadığımız sebeplerden aniden tepkilenip kavga çıkarabileceğimiz etkiler devrede olacak. İlişkilerin selameti açısından bu konuda kontrollü olmak, meselenin aslını araştırmak ve en önemlisi de soru sormak çok önemli. Zira bize anlatılan veya zihnimizdeki kurgudan çok daha farklı bir süreç söz konusu olabilir. Mesela “Beni neden aramıyor” diye kızıp gönül koyduğunuz kişinin çok daha büyük bir derdi olabilir ve hatta siz bilmeseniz de size başka bir sebepten kırılmış da olabilir. Bundan dolayı sakin ama net bir şekilde sorular sormak, meselelere analitik yaklaşmak sizi olası sıkıcı diyalog ve sonuçlardan koruyabilir. Ay Fazı: Son Dördün.

Cuma – 11.09.2020: Mars retrosu saat 01:23 itibariyle başlıyor. Retro hareket 13 Kasım 2020 saat 03:25’e kadar sürecek. Hareketin kaynağı Mars yönettiği Koç burcunda durağan ve retro konumda enerjiyi yavaşlatır. Üşengeçlik, halsizlik, eylemlerde yavaşlama görülebilir. Kişisel çaba ile kendimizi motive etme ihtiyacımız artar. Bedenimize daha fazla bakmamız gerekir; sağlık hassasiyetleri ön plana çıkar. Şiddet, agresyon ve kavgayı arttıran bir etkidir. Stres ve öfke kontrolünü arttırmamız gerekecektir, zira bu dönemde fevri ve düşüncesiz davranışlar artar. Sonuçları umulandan fazla yıkıcı olabilir, bu sebeple retro boyunca çocuk enerjisinin karanlık halini temsil eden bu formla başa çıkmak adına “yetişkin” gibi davranmayı düstur edinmemiz gerekiyor. Her şeyi istemek, tutturmak, diyalog yerine çatışmayı seçmek yerine orta yolu bulmamız bu süreçte bize doğru yolu gösterebilir. Detaylı çalışma ve burç yorumlarını ayrıca Mars Retrosu yazımdan okuyabilirsiniz. Ay İkizler burcundaki yolculuğunun son demlerinde 02:05’te Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum yapacak. Gece saatleri her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun, aynı zamanda öğrenmek ve ders çalışmak için de. Saat 07:47’de Ay-Mars altmışlığı kesinleştikten sonra 07:48 itibariyle Ay boşluğa girecek. Saat 07:48-11:22 arasında Ay İkizler burcunda olduğu için bu saatler çok laf az iş ile geçebilir, dikkatinizi tek bir konuda yoğunlaştırmakta zorlanabilirsiniz, ancak geçici bir etkidir. Saat 11:23’te Ay Yengeç burcuna geçerken tekrar netleşmeye başlıyoruz. Ancak saat 23:25’te haftanın diğer bir önemli açısı olan Güneş-Neptün karşıtı da kesinleşecek unutmayalım. Bu açı kalıbı özellikle aldanma ve aldatılma temalarını gösterir. Aynı zamanda bir şeylere inanmakta zorluk çekebiliriz, sürekli aklımızda “Acaba?” sorusu olur. Aşırı şüpheciliğin de aslında hiçbir sorun yokken bizi bir kayba götürebileceğini unutmamalıyız. Her şey geçici olarak çok anlamsız gibi gelebilir, ancak bu kalıcı bir etki değil bu sebeple hayat değerleriniz ve inançlarınıza aniden sırt çevirmemelisiniz. Açı kalıbı +-3 gün etkili durumda. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 12.09.2020: Herkese iyi hafta sonları! Ay Yengeç burcunda saat 02:24’te Kiron ile kare sert açı yapacak. Gece yarısından sonra daha alıngan ve hırçın bir ruh haline girebiliriz. 05:48’de kesinleşecek olan Ay-Merkür karesi de bu durumu güçlendirmekte. Bu bağlamda özellikle gece yarısından sabaha kadar olan sürede gerek duygusal gerek aile veya arkadaş çevresiyle alakalı hiçbir konuda tartışmaya girmemek, konuyu özellikle yeni haftanın başlangıcında ele almak bize çok daha sağlıklı bir düzlem yaratabilir. Saat 12 Eylül 03:39’da Jüpiter durağan konuma geçecek. Asıl direkt harekete geçiş 14 Eylül 03:40 itibariyle başlıyor. Yani hafta sonu boyunca Jüpiter durağan konumda olduğu için bu evrede özellikle finans ve kariyerle alakalı hayati kararlar alınmasını önermem. Durağan konum aşırı rehavet, yeme içme ve boş verme isteği oluşturabilir. Şu anda çok ciddi ve çözümsüz meselelere odaklanmak yerine hafta sonunu sakin ve adeta zihinsel bir detoks yaparak geçirmek çok daha rahatlatıcı olabilir. Saat 06:37’de kesinleşecek olan Ay-Uranüs altmışlığı da bu durumu güçlendirmekte. Yaratıcı ve keyifli aktivitelerle günümüzü canlandırabiliriz. Saat 19:54’te kesinleşecek olan Ay-Jüpiter karşıtı da bizi aşırılıklara karşı uyarıyor. Yeme, içme, uyku gibi konularda abartılar görülebilir. Saat 23:45’te kesinleşecek olan Ay-Neptün üçgeni özellikle gece saatlerinin ruhsal enerjisini yükseltiyor. Kendimize dönüp ruhumuzu dinlendirebilir, hoş koku ve müziklerle rahatlayabiliriz. Ay Fazı: Son Dördün.

Pazar – 13.09.2020: Ay Yengeç burcunda saat 01:44’te Güneş ile olumlu açı yapacak ancak günün ilk yarısına daha gergin bir atmosfer hâkim. Saat 05:19’da Ay-Plüton karşıtı ve akabinde saat 10:36’da Ay-Satürn karşıtı bu durumu körüklemekte. Günün ilk yarısında özellikle yaşça büyük ve konum olarak yüksek kişilerle çatışmaya girmemekte fayda var. İşbirlikleri veya önemli konuşmalar adına pek uygun saatler değil. Ay Yengeç etkisi ile ev ve ailemize odaklanmak daha rahatlatıcı olacaktır. Mesela evimizi derleyip toplayabilir, lüzumsuz eşyaları ayıklayabilir ve evi yeniden düzenleyebiliriz. Saat 14:24’te haftanın olumlu açı kalıplarından biri olan Venüs-Kiron üçgeni kesinleşecek. İlişkiler adına tamir şansını destekleyen bir etkidir. Sorunların öfkeyle değil sevgiyle çözümünü simgeleyen bu açı bazen minik bir cümle veya bir jestin sayısız uzun tümce ve eylemler zincirinden çok daha etkili olduğunu bize anlatır. Açı kalıbı +-2 gün etkili. Saat 15:04’te Ay, Mars ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 15:05-18:32 arasında boşlukta olduğu için bastığımız yerlere dikkat edelim, görünmez kazalara dikkat. Buna ev kazaları da dahil. Saat 18:33 itibariyle Ay boşluktan çıkıp Aslan burcuna geçiş yapıyor bu saatler itibariyle kuaför için biraz geç bir saat olsa da saç bakım, boyama, kişisel bakım gibi konular için elverişli bir atmosfer söz konusu. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe