Begüm Minkis

Haziran ayının ve hatta 2021 yılının en önemli gökyüzü olayının gerçekleşeceği tutulma haftasına giriş yapıyoruz. 10 Haziran’da İkizler burcunun 19 derecesinde Güneş tutulması gerçekleşecek. Tutulmanın güçlü etkisiyle kendimizi son derece yoğun bir iletişim akışında bulabiliriz. Neşeli bir doğada olsak da zihnimizin geri planında oluşabilecek gerginlikler, kararsızlık ve takıntılara açık bir hafta. Tutulma ertesi 11 Haziran’da retro hareketine devam eden Merkür ile Güneş kavuşumu gerçekleşecek. Ayrıca Mars Aslan transitinin başlaması ile haftanın ikinci yarısı oldukça hareketli olacağa benziyor. Planlar, programlar ve fikir paylaşımları havada uçuşacak. Ertelenen görüşmeler, sürüncemede kalan işler de yeni bir forma sokulacaktır. Öte yandan göksel konumlar sıfırdan karar almak için hafta genelinde destekleyici konumda değil. Bu nedenle öncelikle yarım kalan ne varsa onların toparlandığı bir süreç olacak.

10 Haziran’da İkizler Burcunda Güneş Tutulması meydana geliyor. Tutulma özelinde paylaştığımız ayrıntılı analizde bahsettiğimiz gibi Kuzey Ay Düğümü yönünde gerçekleşecek tutulma önemli fırsatları içerisinde barındırmakta. Gelişimi, büyümeyi hayatımıza daha kolay dahil edebileceğimize işaret etmektedir. Asya, Avrupa ve Kuzey Amerikadan gözlemlenecek. İkizler doğası gereği “iletişim” konusunun ön planda olacağı süreçte hayata bakış açımız köklü değişimlere uğrayabilir. Sosyal medya üzerinden büyük patlamalar yaratacak içerikler, haber kanallarındaki önemli manşetler, ortaya çıkan skandallar şok etkisi yaratabilir.

11 Haziran Güneş ve Merkür kavuşumu kesinleşiyor. İletişim trafiğini hızlandıracak bir etki ve - + 3 gün etkisi hissedilebilecek. Beklenilen önemli haberler gelebilir fakat Merkür kavuşum anında retro olduğundan yansıtılanlar çoğunlukla geçmişten günümüzü aydınlatan bir etkide gözüküyor. Ayrıca ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğunu henüz idrak etmekte de zorlanabiliriz. Sırlar, hırsızlar ve dolandırıcılar ifşa olabilir. Zorunlu halledilmesi gereken ticari işlemler, görüşmeler için de değerlendirilebilir.

11 Haziran Mars Aslan burcuna geçiş yapıyor. 29 Temmuz’a kadar burada seyahat edecek. Mars ateş elementinden olan Aslan burcunda güçlüdür. Marsın temsil ettiği özellikleri yeterli düzeyde ortaya koyabilir. Atik, cesur, yaratıcı ve özgüveni yüksek bir döneme girerken yazın sıcağını da hissetmeye başlıyoruz. Yaşama hevesimizin yükselişe geçmesiyle aşk hayatımızda romantik paylaşımlara önem verebilir, cömert davranışlarla gönülleri fethedebiliriz. Sorunlar karşısında vicdanlı davranabiliriz. Bu dönemde dikkat edilmesi gereken noktalar ise güç zehirlenmesi, kibir ve gösteriş budalalığı olacak. Zira başımıza iş açan durumlar buralardan meydana gelecektir. Ek olarak çocuk hakları, sahne ve eğlence sektöründeki kısıtlamalara, sorunlara karşı da seslerin daha çok yükselmesi söz konusu olabilir.

İlişkilerle ilgili geçen haftaki kadar şanslı etkiler bulunmasa da çok kötü de sayılmaz. 12 Haziran Venüs ve Kiron karesi, 13 Haziran Venüs ve Uranüs altmışlıkları öne çıkıyor. İlişkilerde farklılıklara ve bireysel ihtiyaçlara saygı duyulduğu ve duygudaşlık yapıldığı koşulda büyük sorunlara yol açmaz. Bu doğrultuda dilimizin ayarını iyi tutturmalı, mızmızlık ve alınganlıklardan kaçınmalıyız. Aksi taktirde yara alabiliriz.

Haftanın Önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel detaylı astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 07.06.2021: Herkese iyi haftalar! Ay tüm gün yüceldiği Boğa burcunda hareket edecek. Keyfimiz ve kahyası diyebileceğimiz bir gün. Elimizi attığımız işlere bolluk bereket gelebilecek fakat maddi konularda duygusal kararlar, iniş çıkışlar söz konusu olabilir. 10:39’da Ay-Uranüs kavuşumu da bu durumu ispatlıyor. Sürpriz kazançlar, cimrilik veya bir anda gelen harcama isteği ile elimizin ayarı kaçabilir. 11:51’de Ay-Satürn karesi kesinleşiyor. Öğle saatlerinde inat, gurur gibi davranış kalıplarına açık bir süreç. Esnek olmaya daha çok önem vermeli, değişime, farklılıklara direnmemeliyiz. Böylece ruhumuzun gelişimi devam edecektir. Büyüklerimiz, patronlarımızla yanlış anlaşılmalar yaşayabiliriz. 13:00’de Ay-Jüpiter, 16:19’da Ay-Mars Quintile açıları kesinleşiyor. Ağır yük gibi görünen şeyler aslında bizler için bir fırsatı da barındırabilir ve bu sebeple kolları sıvayabiliriz. 13:32 Venüs ve Neptün BiSeptile açısı kesinleşiyor. İlişkilerle ilgili güven sarsılmalarına, yanılgılara öğle sonrasında açıklık olabilir. 22:42’de Venüs ve Plüton QuadriNoville açısı ile akşam saatleri derin bağlar kurulabilir. Sırların, duyguların daha çok ortaya döküldüğüne şahit olabiliriz. Ay Fazı: Balzamik.

Salı – 08.06.2021: Ay Boğa burcunun son demlerinde hareket halinde. 07:46’da Ay-Neptün altmışlığı ruhsal bir güne açılış yaptığımıza işaret ediyor. İnanç, maneviyat gerektiren her türlü işte başarılı olabiliriz. Sabah saatlerinde uykulu hissedebilir yataktan zor kalkabiliriz. 13:59’da Ay-Satürn BiSeptille açısı kesinleşiyor. Otorite ile ilişkilerde sert rüzgarlar esebilir. İnatçı, cimri ve dediğim dedik kişilerle laf düellosuna girmemelisiniz. 14:30’da Ay-Plüton üçgeni bizi ne olursa olsun sarsılmaz bir kale gibi hissettirebilir. Sezgilerde yükseliş görülebilir. Paramızı doğru idare edebilir, hamlelerimizi stratejik bir biçimde planlayabiliriz. 18:06’da Ay-Mars altmışlık açısı kesinleşerek Ay boşluğa giriyor. Akşam üstü spor, egzersiz gibi faaliyetlerde gereken enerjiyi kendimizde bulabiliriz. 18:06 ve 21:47 arası Ay Boğa’da boşlukta olacağından maddi ve manevi kaynaklarımıza yenisini eklemektense korumaya almak daha iyi olacaktır. Bu süreçlerde hayat koşturmasına ara vermek ve dinlenmek daha doğru olabilir. 21:47’de Ay artık iletişimle ilgili İkizler burcuna geçiş yapıyor. Önümüzdeki iki gün temel konularımız iletişim, pazarlama ve eğitim konularını oluşturacak. Akşam saatlerine özel randevuları almak iyi olabilir. Bireysel vakit geçireceksek de başvurular yapmak, yarım kalan kitap veya tezi tamamlamak için şartlar uygun olacaktır. Ay Fazı: Balzamik.

Çarşamba – 09.06.2021: Ay tüm gün İkizler burcunda hareket edecek. Tutulmadan bir önceki gündeyiz ve Ay balzamik fazda bulunduğundan içimizdeki kağıda dökmek, meditasyon, olumlama ve arınma çalışmaları adına uygun bir gün olacak. Yeni bir şey başlatmak için pek uygun olmayacaktır. Sosyalleşmek, gezmek ve öğrenmeye oldukça açığız. Meraklı gözlerle etrafı kolaçan etmek isteyebiliriz. 01:47’de Ay-Jüpiter karesi kesinleşiyor. Gece kuşları için verimli bir süreç. Araştırmalar yapabiliriz. Zihinsel olarak aşırılıklar, bir söze, konuya fazla takılma da görülebilir. 04:47’de Güneş ve Mars Noville açısı kesinleşiyor. 08:12’de Ay ve Neptün Quintile açısı ile sabah saatlerinde motivasyonunuz yerinde olabilir. Erken kalkarak ilahi olan ile bütünleşebilirsiniz. Yoga, ibadete vakit ayırabilirsiniz. Rüyalar ise anlamlı olabilir. 12:29’da Ay-Mars Septile açısı öğle saatlerini daha gergin bir hale sokmakta. Laf düellolarından kaçınmalıyız. Sorunlara kıvrak zekamızla pratik çözümler üretebiliriz. 19:41’de Ay ve Kuzey Ay Düğümü kavuşumu kesinleşiyor. Duyguları beslemek, evimizle, ailemizle vakit geçirmek ihtiyaçlarına yönelmek için akşam saatleri uygun gözüküyor. 20:55’de Ay-Plüton SesquiSquare açısı kesinleşirken tutulma öncesi huzursuzluğu baş gösterebilir. Zihnimiz hareketli ve gerginliklere açık olabilir. Akşam saatleri ılık dış ve sakin bir ortamda bulunmak en makulü olacaktır. Ay Fazı: Balzamik.

Perşembe – 10.06.2021: Gelecek altı ayımızı şekillendirecek tutulma günü geldi. Ay İkizler burcunda 00:43’te Ay-Satürn üçgeni kesinleşiyor. İş hayatı, sorumluluklara dair ertelenen işler, ek işler ve mesailer var ise odağımızı verebileceğimizi gösteriyor. 12:52’de Ay-Mars Noville açısı ile öğle saatleri dinamik geçebilir. Motivasyon, cesaret gereken yerde öne atılarak kendimizi gösterebiliriz. 13:52’de Güneş ve Ay kavuşarak 19 derece İkizler Güneş tutulmasını meydana getiriyor. Kuzey Ay Düğümü yönünde gerçekleşecek tutulma önemli fırsatları içerisinde barındırmaktadır. Gelişimi ve büyümeyi hayatımıza daha kolay dahil edebileceğimize işaret etmektedir. Asya, Avrupa ve Kuzey Amerikadan gözlemlenecek. “Değişmeyen tek şey değişimdir” diyen tutulma duygularımız, doğrularımız ve yanlışlarımız eskisi kadar önemli olmadığını görmemizi sağlayacak. Özgürleşme ve düşünce stilimizdeki başkalaşım kaderimizi de değiştirmeye başlayacaktır. Ay düğümleri İkizler ve Yay ekseninde güçlüdür. Bu sebeple yeni bir çağı da başlatan etkileri bünyesinde taşımakta. Tutulma akabinde 15:37’de Ay-Merkür kavuşumu kesinleşerek. İletişim, anlaşma ve sözleşme süreçleri Merkür retrosuna rağmen akıcı başarılı ilerleyebilir. Duygular dile gelebilir. 20:37’de Ay-Neptün karesi gerçekleşerek Ay boşluğa giriyor. Akşam saatlerinde yanılgılara zemin hazırlayabilir. Planlar umduğumuz gibi sonuç vermeyebilir. Yanlış anlaşılmalara oldukça açık olabileceğimizden önemli işleri ertesi güne bırakmalıyız. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel detaylı astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 11.06.2021: Haftanın en şanslı günündeyiz. Güne Ay İkizler burcunda boşlukta başlıyoruz. Gece saatlerinde 04:12’de Güneş ve Merkür kavuşumu kesinleşiyor. Önemli bir bilginin duyurulmasına işaret edebilir. Soru işaretlerimizin cevaplarını bulmaya başlayabiliriz. 10:22’ye kadar Ay boşlukta olacak. Gece ve sabah saatleri önemli başlangıçlardan kaçınmalıyız. 10:22’de Ay duyguların temsilcisi Yengeç burcuna geçiyor. Temel konularımız arasında ev, aile, yerleşim olacak. Korunma, şefkat ihtiyaçlarımız da tavan yapabilir. Merkür retrosu ile de eleştiriler karşısında alıngan, hassas hissedebiliriz. 14:27’de Ay-Jüpiter üçgeni öğle itibariyle günün verimini yükseltiyor. Bolluk, bereket, huzur çevresel şartlarımızda daha mümkün hale gelebilir. 16:33’de ise savaş gezegeni Mars Aslan burcuna geçiş yapıyor. 29 Temmuz’a kadar burada seyahat edecek. Mars ateş elementinden olan Aslan burcunda güçlüdür. Marsın temsil ettiği özellikleri yeterli düzeyde ortaya koyabilir. Atik, cesur, yaratıcı ve özgüveni yüksek bir döneme giriyoruz ve yazın sıcağını hissetmeye başlıyoruz. Yaşama hevesimizin artmasıyla aşk hayatımızda romantik paylaşımlara önem verebilir, cömert davranışlarla gönülleri fethedebiliriz. Sorunlar karşısında vicdanlı davranabiliriz. Dikkat edilmesi gereken noktalar ise güç zehirlenmesi, kibir ve gösteriş budalalığı olacak. Zira başımıza iş açan durumlar buralardan meydana gelecektir. Ek olarak çocuk hakları, sahne ve eğlence sektöründeki kısıtlamalara, sorunlara karşı da seslerin daha çok yükselmesi söz konusu olabilir. 19:07’de Ay-Uranüs Septile, 22:20’de Ay-Neptün BiSeptille açısı ile akşam saatleri dengesiz bir ruh halinde olabiliriz. Fikir ve duygu değişimleri olabilir. Ay Fazı: Yeniay.

Cumartesi – 12.06.2021: Herkese iyi haftasonları! Ay tüm gün Yengeç burcunda hareket ediyor. Haftanın açı bazında en durgun günlerinden birindeyiz. Hassas, alıngan ve anaç taraflarımız canlanabilir. Mutfak ve ev işileri ile ilgilenebiliriz. 09:59’da Ay-Venüs kavuşumu kesinleşiyor. Sabah saatleri pozitif zira sevildiğimizi hissedebileceğiz. Keyifli kahvaltılar yapabilir, neşe ve huzur veren durumlar ile karşılaşabiliriz. Güzellik ve bakım işleri, dekorasyon ve sanatsal konularla da ilgilenmek için uygun. 12:10’da Ay-Uranüs altmışlığı güne heyecan katıyor, bir söz veya telefonla spontane programlar yapmaya karar verebiliriz. 12:34’te Ay-Satürn Quincunx açısı ile karşımıza beklenmedik bir engel çıkabilir, işlerimiz uzayabilir. Büyüklerimizle ilgilenmemiz gerekebilir. 20:13’de Ay-Jüpiter SesquiSquare, 20:58’de Ay-Satürn TriSeptile açısı akşam saatlerinde her türlü abartı, aşırılıklardan kaçınmak gerekebilir. Bu abartı özellikle karamsarlık, olumsuz duygularını büyütme yönünde çalıştırabiliriz. Bir anda birine karşı nefret, acıma duyguları arasında gidip gelebiliriz. 21:28’de Venüs ve Kiron karesi ilişkileri de hassas bir zemine taşıyor. Açı gelecek üç gün etkisi hissedilebilir. Aile veya çocuk konularında anlaşmazlıklar nedeniyle yara almaya açık olabilirsiniz. Eski dosyalar tekrardan açılabilir. Eşimiz, sevgilimiz bizimle yeteri düzeyde ilgilenmeyebilir veya biz tatmin olamayabiliriz. Ay Fazı: Yeniay.

Pazar – 13.06.2021: Bir haftanın daha sonuna geldik. Ay Yengeç burcunda güne başlıyoruz. Herkesin evde olduğu günde bol bol dinlenecek, ailemizle ilgilenecek vaktimiz olacaktır. 08:05’te Ay-Neptün üçgeni sabah saatleri rahat, huzurlu hissedebiliriz. 08:08’de Ay-Satürn BiNoville açısı ile her şey sistematik ve düzenli şekilde ilerleyebilir. Düzenli rutin ve sorumluluklarımız var ise tatil diye es geçmeden yerine getirmemiz mümkün. 08:38’de Venüs-Uranüs altmışlığı sürprizler, aniden gelen telefon ve haberleri ifade ediyor. Açının etkisi gelecek üç daha devam edebilir. ilişkilerde farklılıklara ve bireysel ihtiyaçlara saygı duyulduğu hatta ilişkide olduğumuz insanla duygudaşlık yaptığımızda büyük sorunlar bizleri beklememekte fakat karşı tarafı bunaltır, aşırı korumaya almaya çalıştığımızda olumsuz getirileri ile uğraşmak zorunda kalabiliriz. Olumlu düzeyde heyecanlı gelişmeler, alışılmış rutinlerin dışarısına bir anda çıkma isteği görülebilir. 11:14’te Venüs ve Satürn Quincunx açısı kesinleşiyor. İlişkilerin güvenli alanında koruma, istikrar ve verilen sözlerin yerine gelmesine yardımcı bir açıdır. 13:49’da ise Ay-Jüpiter BiQuintile açısı güne iyimserliklik, bereket getiriyor. Önemli konuşmaları bu zamana alabilirsiniz. 14:15 Ay-Plüton karşıtlığı ile Ay boşluğa giriyor. Ruh halimiz akşama doğru değişim geçirebilir. Takıntılı, karamsar ve huzursuz hissedebiliriz. 14:15-21:22 arası Ay boşlukta olacağından yeni bir işler başlatılması önerilmez. Tatil gününe yaraşır şekilde kendi alanınızda vakit geçirmeniz, haftaiçini planlamanız daha uygun olacaktır. 21:22’de Ay boşluktan çıkarak Aslan burcuna geçiyor. Akşam enerjimizde, özgüvenimizde yükseliş görülebilir. Aşk, yaratıcılık ve çocuklarımız var ise etkileşimin yoğunlaştığını fark edebiliriz. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel detaylı astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle
Begüm Minkis