Begüm Minkis

Tam olarak ‘’İğneyi kendine Çuvaldızı Başkasına Batır’’ sözünü tekrar tekrar hatırlamamızın fayda getireceğini bir hafta giriyoruz. Özellikle salı günü evrimleşmemize, toksik olanı bırakmaya, yeni kararlar almaya olanak verecek Güneş Merkür kavuşumu eşliğinde Uranyen Ay Tutulması gerçekleşiyor. Merkür ve Uranüs’ün hafta içerisinde en vurgulu gezegenler olması dolayısıyla empatiyi en üst düzeyde tutmalıyız. Bize söylense hoşlanmayacağımız şeyleri karşımızdaki kişiden talep etmemek, farklılıklara saygı duymamız gerektiğini ifade etmektedir. Bu nedenle nefs sınavı verebiliriz. Diğer yandan tüm hafta genelinde hepimiz için şok edici, heyecanlı ve skandal gelişmeler gündeme taşınabilir. Kitleleri ilgilendiren, kişisel hak ve özgürlüklerle ilişkili meseleler gündemimizde yer edebilir.

Bizden başka canlıların haklarına karşı merhametle yaklaşmamız gereken bir haftada olduğumuzu belirtmiştik. 7 Kasım’da Merkür-Güney Ay Düğümü kavuşumu ve Venüs-Satürn karesi etkileri yanlış ve artık bizleri ileri taşımayan fikir ve düşüncelere vurgu yapıyor. Yanlış tercihlerimizle yüzleşirken eskiden bize cazip gelen durum ve koşulların eski faydalarını göremediğinizi, yüklerinin altında kaldığımızı hissedebiliriz.

8 Kasım 2022’de Boğa burcunun 16° derecesinde Ay Tutulması gerçekleşecek. Tutulma esnasında 16° Akrep burcunda Güneş ve Merkür kavuşumu da eşlik ediyor. Ay Tutulmaları minimum +- 3 ay kadar yoğun etki gösterirken bazıları gerçekleşmesini takiben 1 yıla kadar etkisini göstermeye devam edebilir. Devrimsel değişimleri, sürprizleri, uyanış ve sıçrayışları temsil eden Uranüs gezegeni tutulma anında Ay ile kavuşmaktadır. Uçlara savrulacağımız bu dönemde griye yer yok. Hakkaniyetle yaptığımız veya yapacağımız tüm iyi eylemler bize misliyle geri dönebilir. Aksi takdirde çöküş belirtilir.

Hafta içerisinde kitleleri sürpriz biçimde ayağa kaldıran gelişmeler beklenebilir. Eşitliği, kadın haklarını ve cinsel yönelimleri sıklıkla konuşabiliriz. Farklı olduğu için bazı toplumlar tarafından kabul görmeyen, alay edilen, ezilen ve hor görülen insanların değerlenerek yükselişini izleyebiliriz.

Ay Tutulması anında Uranüs, Satürn ve Güneş arasında sabit t-kare açı kalıbı da bulunuyor. Boğa, Akrep ve Kova burçlarında meydana gelen bu kombinasyon hayatımızı derinden sarsacak kırılma noktalarını ifade ediyor. Global çapta deprem riski de getirebilecek bir tutulma hattındayız. Bilhassa Muğla, Balıkesir, Aydın risk altında olan illerimiz arasında gözükmektedir. Bu deprem kimilerimiz için ekonomik olarak sirayet edebilir. Gerektiği ölçüde harcamayı bilmeli ancak tamamen de cimrilikten kaçınmalıyız.

Tutulma ertesinde 9 Kasım’da Merkür-Uranüs ve Güneş-Uranüs karşıtlık açıları ezberleri bozmak adına tetikleyici etkiler vermektedir. İpin ucunu kaçırarak otorite, önemli insanlar, kurallar ve hedeflerimizle ters düşerek ilişkileri bozmamaya dikkat etmeliyiz. Zira hemen akabinde 11 Kasım’da Güneş ve Satürn karesi ne doğru ilerleyeceğiz. Tüm bu açı kalıpları medya, ulaşım ve liderlerle ilişkili ani istifalar, iflas, hastalık ve skandal gelişmelerle ortalığı çalkalayacak gelişmeleri ifade etmektedir.

10 Kasım’da Merkür-Satürn karesi ve Venüs-Neptün üçgeni çevremizdeki bazı kişilerle fikir çatışması yaşasak bile insanlarla uyumlu olmak isteyeceğiz. Aşk, sevgi, maddi konularla ilişkili fedakarlık görebilir/gösterebiliriz. Sezgilerimiz, içgüdülerimiz bizi memnun olacağımız yola sokabilir. Sanat, edebiyat, spiritüel ve yaratıcı sektörlerle ilişkili kazançlı çıkabiliriz.

Hafta sonu gökyüzü bizleri olumlu açılarla biraz rahatlacak. Mental anlamda kendimizi ilişkilerden destek alarak toplamamız, kararlı ve etkileyici davranışlarla problemleri çözmemiz mümkün olabilecek. 12 Kasım’da Merkür-Neptün üçgeni, 13 Kasım’da Venüs ve Plüton üçgenleri sunum, iş görüşmesi, eğitim, anlaşma/sözleşme/imza atma, teklifler, planlama ve organizasyon, seyahatler ve taşınma vb. konularda yeni başlangıçlar yapılmasının önünü açabilir gözükmektedir.

Haftanın Önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 07.11.2022: Herkese iyi haftalar! Ay Koç burcunun son demlerinde hareket ediyor. 01:29’da Ay-Plüton karesiyle beraber boşluğa girecek. Huzursuz, uykuya dalmakta zorlanacağımız bir gece geçirebiliriz. 01:20’de Merkür-Güney Ay Düğümü kavuşumu gerçekleşecek. Yanlış ve artık bizleri ileri taşımayan fikir ve düşüncelere vurgu yapıyor. Yanlış tercihlerimizle yüzleşirken eskiden bize cazip gelen durum ve koşulların faydalarını göremediğimizi, yüklerinin altında kaldığımızı hissedebiliriz. 01:29-08:14 arası Ay Koç burcunda boşlukta olacak. 08:14 itibariyle Ay artık Boğa burcuna geçiş yapıyor. Yarın gerçekleşecek Ay Tutulmasının etkilerini daha yoğun biçimde hissetmeye başlıyoruz. Gün içerisinde maddi ve manevi değerlerimiz öncelik haline gelebilir. Rehavet içerisinde işlere yetişemeyebilir, aşırı yemek yiyebilir, nefsimize yenik düşebiliriz. 10:33’de Venüs-Satürn karesi kesinleşecek. +- 5 gün etkili açı aşırılıklara kaçmadan kendimize hakim olmamız gerektiğinin de işaretlerini veriyor. Öte yandan piyasaların çalkalanması, zam haberleri, beklenmedik biçimde işten çıkarılmaların olabileceği hassas bir gün olabilir. Bütçemizi iyi planlayarak riskli işlerden kaçınmalıyız. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Salı – 08.11.2022: Ay tutulması günündeyiz. Ay tüm gün Boğa’da hareket etmeye devam edecek. 9:07’de Ay-Kuzey Ay Düğümü kavuşumu gerçekleşecek. Duygusal dalgalanmalar, empatinin ve anlayışın önemli olduğu bir gün. 13:43’te Ay-Merkür karşıtlığı kesinleşecek. İletişim problemleri, fikirlerde gel gitler, planların ertelenmesi söz konusu olabilir. 14:02’de Ay-Güneş karşıtlığıyla Boğa’nın 16° sinde Ay Tutulması meydana geliyor. Hemen takibinde de 15:47’de Ay-Uranüs kavuşumu kesinleşecek. Piyasalarda beklenmeyeni beklemek gerekiyor. Maddi kaynaklarımızla ilişkili sürpriz, şok edici kazanç veya kayıplar önümüze gelebileceğinden büyük konuşmamak, imkansız diye bir şey olmadığını bilerek temkinli hareket etmeliyiz. 19:19’da Ay-Satürn karesi, 19:32’de Güneş ve Merkür kavuşumu kesinleşecek. Taleplerimizin ret yemesi, ayrılık, soğukluk, özgüven dalgalanmaları olabilir. Şansımızı zorlamamalıyız. Attığımız her adım bizi geri dönüşü olmayan bir yola sokabilir. Günün son açısı 22:50’de Ay-Venüs karşıtlığı olacak. Akşam saatlerinde ilişkilerde sevgi ve nefret arasında uç noktalarda gidip gelmemiz mümkündür. Gizliliklerin açığa çıkması, manipülatif eylemlerden zarar görmek, tercihlerimizin memnun etmemesi gibi durumlar doğurabilir. Ay Fazı: Dolunay.

Çarşamba – 09.11.2022: Tutulma ertesindeyiz ve halen etkileri yoğun biçimde hissedilir olacak. Ay Boğa burcunda seyrine devam ediyor. 02:54’te Ay-Neptün altmışlığı kesinleşecek. Gergin tesirlerin dağılmasıyla daha romantik etkiler devreye girecek. Empati arzusu, maneviyat artışıyla kendimizi ve çevremizdeki kişileri şifalandırabiliriz. Sabaha karşı 05:39’da Merkür-Uranüs karşıtlığı kesinleşecek. +- 2 saat özellikle beklenmedik kişilerden sürpriz haber ve mesajlar alabiliriz. Planlarımız değişebilir, eski inançlarımız, düşüncelerimiz sarsıcı biçimde yıkılabilir. 09:38’de Ay-Plüton üçgen açısı kesinleşecek. Hemen takibinde 11:36’da Güneş-Uranüs karşıtlığı kesinleşecek. Sabah ve öğlen saatlerinde egomuz kıran çevresel etmenler karşısında psikolojik olarak güçlü duruş sergileyebiliriz. Hayatımızdaki önemli insanların bizi yeterince desteklemediklerinden ötürü kopukluk, otoriteden özgürleşme arzusu, isyan ve sıradışı şeylere çekilmek gibi duygular arasında gidip gelebiliriz. 15:00’de Ay-Jüpiter altmışlığı kesinleşerek Ay boşluğa giriyor. İkindi vaktinde nispeten koruyucu tesirler devrede. Üstelik neşe, bolluk getiren gelişmelerle karşılaşabiliriz. 15:00-16:35 arası Ay kısa bir süre boşlukta olacak. Önemli görüşme, anlaşma, planları bu evreye almamak önemli gözüküyor. 16:36 itibariyle Ay İkizler burcuna geçişiyle beraber boşluktan çıkacak. Gelecek iki gün boyunca insan ilişkileri önem kazanacak. Bizler için verimli olabilecek iletişim, pazarlama, eğitim, hesap kitap ve ticari anlaşmalar devreye girebilir gözüküyor. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 10.11.2022: Ay tüm gün İkizler burcunda seyir etmeye devam edecek. Pratik zekâmız, ticaret, internet, el becerileri ve eğitim gibi alanlardan büyük başarı kazanabiliriz. Pek sessiz kalmak istemeyeceğimiz bir gün olabilir. Kardeş, kuzenlerimizle sık sık iletişim kurabilir, yeni planlar yapabiliriz. 10:51’de Merkür-Satürn karesi kesinleşecek. Açıyla iki gün önce gerçekleşen Ay Tutulması tekrardan tetikleniyor olacak. +- 5 günlük süreçte fikirlerimizi inşa etmek, kendi yolumuzdan ilerlerken başkalarının düşüncelerini de dikkate almalıyız. Aç gözlülük, hırs, kin, intikam, nefret gibi duygu ve düşünceler bizi ileriye taşımayabilir. Gerçekten gelişmek istiyorsak objektif, tarafsız ve mantıklı olmamız gerektiğini unutmamız gerekiyor. 15:22’de Venüs-Neptün üçgeni kesinleşecek. +- 5 gün etkili bu açı kalıbında üzerimizde sevdiğimiz insanlara karşı şairene, barışçıl ve naif bir dil olabilir. Aşık olabiliriz. Partnerler arasında gerginlik ve tartışma varsa çözülebilir. Sahne sanatlarıyla ilgilenmek, spiritüel çalışmalar yapmak, yardımlaşma ve paylaşım için de destekleyici tesirler bulunuyor. Günün son açısı 17:16’da Ay-Kiron altmışlığı olacak. +- 2 saat terapiler, bir sözümüzle karşıya şifa olmak, dertleşmek, empati, adaleti desteklemek gibi etkiler verebilir. Ay Fazı: Dolunay.

Cuma – 11.11.2022: Ay tüm gün İkizler burcunda seyir etmeye devam ediyor. İletişim konuları halen önem kazanmakta. 05:21’de Ay-Satürn altmışlığı kesinleşecek. +-2 saat iş başvuruları yapabiliriz. Beklediğimiz önemli resmi kurumlardan haber gelebilir. 11:03’de Güneş-Satürn karesiyle bazı engelleyici ve kısıtlayıcı durumlara işaret edebilir. 13:02’de Ay-Neptün kare olumsuz açısı kesinleşecek. +- 2 saat hayal kırıklıkları ve hüsran yaşanabilir. Gerçeklikten uzaklaşıp uzaklaşmadığımıza dikkat etmeliyiz. İdeallerin yanılgısı, aldatma veya aldatılma, yanlış idealize edilmiş durumlarla yüzleşmek gerekebilir. 16:34’te Ay-Mars kavuşumuyla akşam saatlerinde gerginlik, duygusal patlama, manipülasyon ve sivridillilik getirebilir. Sonradan pişman olmayacağımız konuşmalara girmemek, galeyana gelerek riskli yatırımlar yapılmaması önemli gözükmektedir. Acele ve hız sebebiyle kazalar olabilir. Bilhassa trafikteyken temkinli olunması gerekebilir. Kanamalar, gribal ve enfeksiyonel durumlar görülebilir. Ay Fazı: Dolunay.

Cumartesi – 12.11.2022: Herkese iyi haftasonları! Ay İkizler burcunda seyir etmeye devam ediyor. 01:28’de Ay-Jüpiter karesiyle beraber Ay boşluğa girecek. Gece saatlerinde aşırı yeme-içme, duygusal abartı, doyumsuzluk, açgözlülük ve fanatikçe yargılayıcı eylemlerden kaçınmamız gerekiyor. Yalan haberler, iftira ve dedikodular ortalığa virüs gibi yayılabilir. 01:28-03:21 arasında kısa bir süre Ay boşlukta olacağından daha da riskli biçimde sonu gelmeyecek bir düşünce yoğunluğuna girebiliriz. 03:22 itibariyle Ay Yengeç burcuna geçerek boşluktan çıkacak. Önümüzdeki iki gün boyunca anılarımızı hatırlarak kendimizi zaman makinesinde gibi hissedebiliriz. Geçmişten referans alarak geleceği iyi analiz etmemiz gerekebilir. Duygusal sömürü, alınganlık ve küslüklere de çok açık bir zemin oluşabilir. Eski sevgililer veya eşlerin dönmesi söz konusu olabilir. 21:35’de Merkür-Neptün üçgeni kesinleşecek. +- 5 gün etkili bu açı kalıbı birinin gönlünü almak, ruhu okşayan cümleler kullanmak, şiir ve edebiyatla ilgilenmek, empati yapmak, başka kişinin duygularıyla bir olmak gibi konularda destekleyici olabilir gözüküyor. Sunum, iş görüşmesi, eğitim, anlaşma/sözleşme/imza atma, teklifler, planlama ve organizasyon, seyahatler ve taşınma vb. konularda yeni başlangıçlar yapılmasının önünü açabilir gözükmektedir. Akşam saatlerinde bu etkileri daha yoğun biçimde hissedebiliriz. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Pazar – 13.11.2022: Ay tüm gün kendi yönetiminde güçlü vaziyette olduğu Yengeç’te seyir etmeye devam ediyor. Haftanın son günü daha rahat ve şanslı etkiler barındırıyor. Evimizde veya aile gibi gördüğümüz insanlarla vakit geçirmek isteyebiliriz. 06:09’da Ay-Kuzey Ay Düğümü altmışlık açısı iç huzuru arttırabilir. Ruhsal doyuma ulaşabiliriz. Yeme içmeye düşkünlük gösterebiliriz. Yediğimiz önünde yemediğimiz arkamızda kalabilir. 12:40’da Venüs-Plüton altmışlığı kesinleşecek. +- 5 günlük etkileri olan bu kombinasyonun en yoğun etkisi gün içerisinde hissedilebilir. Hemen takibinde meydana gelen 12:58’de Ay-Uranüs altmışlığıyla birlikte çalışacak açı kalıbı gün içerisinde İlişki ve ortaklıklarda kolay adapte olmamıza yardımcı olacak koruyucu ilişkileri ön plana çıkarabilir. Maddi veya manevi güçlü imkanlar yakalayabiliriz. Aile toplantıları ve organizasyonları adına da uygun bir gün olacak. Günün ve haftanın son açısı 22:22’deki Ay-Güneş üçgeni olacak. Hedeflerimizin önü açılabilir. Özdeğerimizin bizi seven ve destekleyen yakınlarımız sayesinde güçlenmesiyle birlik duygusuyla yeni başlangıçlar yapılabilir. Aile şirketleri, sofraları, toplantıları, tanışmaları için uygun etkiler olacak. Söz/nişan konuları, davetler de verimli ilerleyebilir. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Begüm Minkis