Merve Çubuktepe

Bu hafta o kadar çok gezegen burç değiştiriyor ki hakikaten takip etmek zor. Bundan ötürü de yazının başlığını değişim olarak seçtim. Ancak bu genel olarak sarsıcı değil bizim de uyum sağlayıp sınırlarımızı aşmamıza fırsat verebilecek bir dönem.

Mars soğukkanlı Oğlak burcundan çıkıp Kova’ya geçerken sınırlarımızı zorlamamızı sağlayacak, Merkür ise Yay burcunda son derece aktif hatta kimi zaman dilimizi zor tutmamıza sebep verecek etkiler yaparken Venüs ise Oğlak burcunda biraz daha ayağı yere basan biraz daha iş güç odaklı bir düzlem sunuyor. Bakalım bu gezegenlerin kombinasyonları bizi nasıl etkiliyor?

Haftanın önemli açıları:

Pazartesi 7.11.2016: Merkür ve Güneş Plüton ile altmışlık yapıyor. Bu etki bizi daha karizmatik ve güçlü gösterebilir özellikle ticaret ve iletişim konularında etkin olmamızı sağlayabilir. Ancak Merkür hala akrep burcunda olduğu için dikkatli takip ve hızlanıp hata yapmaya karşı tetikte olmakta fayda var. Bu etki en çok su ve toprak burçlarına yarayacak.

Salı 8.11.2016: Güneş’in Neptün ve Kiron ile yarattığı üçgen açı özellikle maneviyatla ilgili konularda etkili. Ay da Balık burcunda. Sularla dolu bir gün! Bugünü meditasyon, ibadet ve geçmişte olan problemlerle yüzleşerek geride bırakmak için kullanabiliriz. Özellikle su grubu burçları Yengeç, Akrep ve Balık bugün son derece empatik ve duygusal hissedebilir. Yardımlarınız bir çok şeyi değiştirebilir. Barışmalar yaşanabilir.

Çarşamba 9.11.2016: Mars Kova burcuna geçiş yapıyor, etkisi çok güçlü olmasa da hala Uranüs ile kare açıda yani kavgalara, anlaşmazlıklara dikkat. Agresif olmamalı ve herkesin fikirlerine saygı göstererek ilerlemeliyiz. Ben bilirim tavrının çok faydalı olmayacağı bir etki. Mars Kova geçişi itibariyle sabit burçlar Boğa, Kova, Aslan ve Akrep burçları bir konuyu savunur ya da mücadele ederken iki kere analiz yapmalı, eğer bir konuda istediği sonucu alamıyorsa suçu başkalarına atmamalı. Bu etki aralık ortasına kadar sürecek.

Perşembe 10.11.2016: Ay Balık burcunda seyahatine devam ediyor, özellikle Merkür ve Güneş ile olumlu açıları yaratıcılığımızı kullanma konusunda bize destek verebilir. Sadece aşk konusunda bugün duygularımızı dökmek için o kadar da iyi bir gün değil. Özellikle Başak, Yay, İkizler ve Balık burçları dikkat!

Cuma 11.11.2016: Ay Koç burcuna geçiyor, Jüpiter ve Plütonla sert açılar yapıyor. Bu bağlamda önemli otorite figürlerine karşı dikkatli davranmak faydalı olacaktır. Bu etkiyi yumuşatan Satürn üçgeni ise ağırbaşlılık ve sebatla istediğimiz sonuçları almamızı sağlıyor.

Cumartesi 12.11.2016: Venüs Oğlak, Merkür ise Yay burcuna geçiş yapıyor. Merkür’ün Marsla olumlu kontağı iletişim konusunda faydalar sağlayabilir. Mars Kova’da Merkür de Yay burcunda iken hukuk, yüksek öğrenim ve ileriye dönük büyük projelerle ilgili görüşmeler yapmak adına oldukça etkili bir açı mevcut. Hava ve ateş grubu burçları bu etkiden ekstra faydalanabilir. Venüs ise Oğlak burcuna geçerek bizi özellikle duygusal konularda biraz daha katı ve ayağı yere basar hale getiriyor. Bu ay boyunca duygusal patlamalar yerine mantığımızı ve maddi değerleri daha çok düşünebiliriz.

Pazar 13.11.2016: Ay 14’ünde Süperay Dolunay’a geçişe hazırlık sürecinde ve boğa burcunda. Bu önemli Süperay’ın etkisini bu hafta yayınlanacak yazımızda bulacaksınız. Pazar günü Ay’ın Venüs ve Neptünle olumlu açıları huzurlu ve sakin bir pazar günü geçirmemizi sağlıyor. Sadece Ay’ın Mars ile olumsuz kontağının vereceği sabırsızlık ve tepkiselliğe dikkat.

Haftanızın harika geçmesi dileğiyle…