Merve Çubuktepe

Bu haftanın en temel konusu iletişim. Merkür yerinde durmak bilmeyecek ve Boğa burcuna geçmeden önce bir çok gezegenle irtibatta bulunacak. Açıların doğası genelde gerilimli, beklenmedik ve karmaşık. Bundan ötürü de hafta boyunca sürekli karşımızdaki insanlara derdimizi anlatmaya çalışırken bulabiliriz. Laf dinletmek çok zor olabilir. Biriyle konuşurken bir anda başka bir kişi lafa atlayabilir. Herkesle tek tek anlaşmaya çalışıp kakafoniden uzak durmalıyız. Bundan ötürü de haftanın sloganı, “Adana çık aradan” oldu. :)

7 Mayıs 2018’de Merkür, Plüton ile kare açı yapacak. 12 Mayıs 2018’de bu sefer Mars ile kare açıya geçecek ve 13 Mayıs 2018’de Uranüs ile kavuşacak. Yani tüm haftanın geneline yayılan sert Merkür irtibatları söz konusu. Hepsi de agresyon, beklenmedik sözler ve çatışma ile alakalı. Bundan ötürü de hafta boyunca öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar iletişim tarzlarına çok çok dikkat etmeli. İmza atacaksınız mutlaka emin olun, ardını araştırın ve pişman olacağınız fevri davranışlarda bulunmayın. İlişkiler açısından sancılı durumda olanlar için hakikaten tam bir sınav haftası. Zira dilinizin ucunda tutup durduğunuz pek çok söz bu hafta dışarı taşabilir.

8 Mayıs 2018’de Venüs-Neptün karesi kesinleşiyor. Bu da tam anlamıyla aldatma açılarından biridir. Duygusal konularda çok dikkat, herkesin gözü açık olmalı. Ancak açının doğası gereği başkalarını aldatan kişiler her şeyi yüzüne gözüne bulaştırabilir ve rezil olabilir. Yine de yeni bir ilişkiye başlamak adına uygun bir etkileşim değildir. Maddi açıdan da yanılgı getirebilir; her türlü yatırım ve satın alma faaliyeti açısından eğer bir işlem yapacaksanız her şeyi en ince detayına kadar araştırdığınıza emin olmalısınız. En çok da değişken burçlar Başak, Balık, Yay ve İkizler burçları dikkat.

9 Mayıs 2018’de Güneş ve Jüpiter arasındaki karşıt açı kesinleşiyor. Bu açı da büyük abartı ve inatlaşma getirir. Özellikle güç sahibi olmak adına insanlar tüm varlığını ortaya koyabilir. Çok emin olmadan konuşanların açığı ortaya çıkabilir, küçük düşebilirler. Ayrıca o anda her şeyi yapabileceğinizi sanabilirsiniz ama yine de tutamayacağınız sözler ve abartılı vaatlerden uzak durun. Özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Kova ve Akrepler dikkat.

12 Mayıs 2018’de Güneş-Plüton üçgeni kesinleşiyor. Sonunda atmosfer yumuşuyor. Güçlü bir kişi peşinden ilerleyen insanlar başarıya gidebilir. Yaptıklarınızın ve sözlerinizin daha etkili olduğu bir etki söz konusu. Birilerini etkilemek ve iyi intiba bırakmak istiyorsanız değerlendirilebilir. Bu açıdan en çok su ve toprak grubu burçları Yengeç, Balık, Akrep, Başak Boğa ve Oğlaklar faydalanabilir.

Ve 13 Mayıs 2018’de Merkür burç değiştirerek Boğa burcuna geçiyor. Sonunda bu yüksek gökyüzü tansiyonu düşmeye başlayacak ve rahat nefes alabileceğiz. Bu transitin etkilerine ayrıca değineceğim.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 07.05.2018:
Yeni haftaya Ay Kova burcunda ve Merkür-Plüton karesi ile başlıyoruz. Gün boyunca Ay major bir açı yapmayacak. Bundan ötürü de işlerin ilerlemesi biraz zor olabilir. Merkür-Plüton etkisi sebebiyle fikir birliğine varılmanın zor olduğu bir atmosfer söz konusu. Her kafadan bir ses çıkabilir ve anlaşmak zorlaşabilir. Sivri çıkışlar beklenmedik sonuçlar getirebilir. Özellikle öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar dikkat. Bütünü düşünen, ego krizine girmeyen kişi bugün kazanacak ve saygı duyulacaktır. İkizler, Kova, Aslan ve Yay burçları özellikle avantajlı durumda.

Salı 08.05.2018:
Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ediyor, sabah saatlerinde Jüpiter ve Güneş ile kare açı yapıyor. Her şeyi abartılı görebiliriz, hassasiyetimiz artabilir. Venüs-Neptün karesi de etkin olduğundan ötürü sabah saatlerinde hatalı muhakeme ve yanılgılara açık durumdayız. Aynı zamanda duygusal konularda çok dikkat! Aldatma ve aldanma açısı devrede. İlişkiler adına karar almak, bir ilişkiye başlamak için ideal bir gün değil. En çok da değişken burçlar Başak, Balık, İkizler ve Yaylar dikkat. Bir konuda kesin hüküm vermeden önce iyice düşünmek ve birden fazla kişinin görüşünü almak faydalı olabilir. Öğlen Ay, Merkür ile olumlu açı yapmaya başlıyor ve iletişim önem kazanıyor. Bu saatler itibariyle daha yapıcı konuşmalar yapılabilir, mülakatlarda başarı sağlanabilir. Özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Balık, Akrep, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Çarşamba 09.05.2018:
Ay son açısını Uranüs ile gerçekleştirdikten sonra 05:28-06:10 arasında boşlukta kalacak. Akabinde Balık burcuna geçiş yapıyor. Çok daha hisli, sezgisel açıdan güçlü ve yoğun tesirlerin altında olacağız. Ancak Güneş-Jüpiter karşıtlığı kesinleşiyor. Bundan ötürü de bu kadar yoğun ve hassas enerjiler altında her çok fazla algılanabilir ve abartmaya açık olabiliriz. Misal bir kişiye kızıp bir şey yazıp gönderecekseniz yazdıktan bir saat sonra tekrar okuyup öyle gönderin derim. Bu açı en çok Boğa, Akrep, Kova ve Aslan burçlarını etkileyecek. Akşam saatlerinde Ay, Satürn ile altmışlık olumlu açı yapıyor. Sakin, dingin ve huzurlu bir atmosfer oluşuyor. Önemli şeyleri okumak, araştırmak ve ruhsal çalışmalar için ideal bir etki. Özellikle de su ve toprak grubu burçları Balık, Akrep, Yengeç, Oğlak, Başak ve Boğalar bu açıdan iyi etkileniyor.

Perşembe 10.05.2018:
Haftanın en güzel gününe hoşgeldiniz. :) Ay Balık burcunda ve öğlen saatlerine yaklaşırken Neptün ile kavuşum yapıyor. Bugün dualar ve ibadet adına çok güzel bir etki var. İçinizdeki ruhsallığa temas ederek iç huzuru bulabilirsiniz. Öğleden sonra ise Jüpiter ile üçgen açısı da gerçekleştiğinden çok şanslı ve mutluluk dolu bir gün bekliyor bizleri. Bu açıyı ayrıca iş görüşmeleri ve finansal girişimler için de değerlendirebilirsiniz. Affetmek, küslerin barışması adına ideal bir atmosfer oluşacak. Akşam da Ay bu sefer Güneş ve sonra gece Plüton ile olumlu açı yapıyor. Gün boyunca etkili olan uyum duygusu bu sefer ikili ilişkilere yansıyor. Aşk adına şanslı ve sevindirici gelişmeler yaşanabilir. Tüm bu harika etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları Balık, Akrep, Yengeç, Oğlak, Başak ve Boğalar yararlanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma 11.05.2018:
Ay Balık burcundaki yolculuğunun son demlerinde öğlene doğru Mars ile olumlu açı yapacak. Yani günün ilk yarısı girişken, hevesli ve çalışkan etkiler bizi bekliyor. Efor gerektiren işlerinizi bu zaman dilimine denk getirebilirsiniz. Su ve toprak grubu burçları Balık, Akrep, Yengeç, Oğlak, Başak ve Boğalar için şanslı bir etki. Bu açıdan sonra Ay saat 12:02-15:40 arasında boşlukta kalacak. Bildiğiniz üzere Ay boşluktayken yeni bir işe başlanması ya da önemli bir konuşma yapılması tavsiye edilmez, zira süreç sonuçsuz kalabilir. Boşluk evresinden sonra Ay Koç burcuna geçiş yapıyor ve enerjiyi yükseltiyor. Rekabetçi ve canlı etkiler bizleri beklemekte. Haftasonuna hazırlanırken içimizdeki enerjiyi dışavurabiliriz.

Cumartesi 12.05.2018:
Ay Koç burcunda sabah saatlerinde Satürn ile gerilimli kare açı yapacak. Engellenme hissi, iletişimde kopukluk gibi etkiler görülebilir. Bugün aynı zamanda Merkür-Mars arasındaki kare açı da kesinleşiyor. İletişim açısından zorlu bir gün, mümkün mertebe anlayışlı olmak ve kendinizi sakinleştirmeniz önemli. Zira gün içerisinde kontrolünü kaybeden kişi ileride çok pişman olacağı sözler söyleyebilir. Bugün agresif ve kaba konuşan kişilerden, magandalardan kesinlikle uzak durun ve onları hiç muhattap almayın. En çok öncü burçlar Koç, Terazi, Oğlak ve Yengeçler dikkat.

Pazar 13.05.2018:
Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor; sabaha karşı Plüton ile gerilimli kare irtibat kuracak. Ancak bu etki günün ilk ışıkları ile ortadan kalkıyor. Sabah saatlerinde ise Ay-Venüs altmışlığı oluşuyor. Flörtöz, neşeli ve enerjk etkiler altında olacağız. İlişkisi olanlar ya da flört aşamasındakiler için pazar sabahı bir kahvaltı harika olabilir. Bu güzel etkiden en çok hava ve ateş grubu burçları İkizler, Kova, Terazi, Koç, Yay ve Aslanlar faydalanabilecek. Aynı zamanda Merkür-Uranüs kavuşumu da kesinleşiyor. Bu etki de gelince bir anda gelen ilan-ı aşklardan ve evlenme tekliflerinden de söz edebiliriz. :) Ve bugün Merkür Boğa burcuna geçiş yapıyor, sonunda Merkür Koç’un tozu dumana katan etkisine veda ediyoruz. İletişim tarzında sakinlik, mantık ve kararlılık yükselişe geçecek. Son olarak Ay, akşam saatlerinde Mars ile kare açı yapacak akabinde Uranüs ile kavuşum yapacak. Akşam tansiyon biraz yüksek. Öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar dikkat. Ay; 21:04-21:15 gibi çok kısa bir süre boşlukta kaldıktan sonra Boğa burcuna geçiş yaparak günü tamamlayacak. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ