Merve Çubuktepe

Yazının başlığını 7 Ocak 2019 Venüs Yay transiti için seçtim. Uzun süredir Akrep burcunda bir ileri bir geri giden Venüs sonunda bu burçta yolculuğunu tamamlayarak özgürlüğün, umutların ve keşfetmenin burcu Yay’a geçiyor. Hande Yener’in müzik kariyerinde belki yaptığı en iyi iş olan “Biraz Özgürlük” Venüs Yay etkisini gerek müziği gerek sözleriyle daha güzel anlatamazdı. Merak ederseniz yazıyı okuduktan sonra dinleyin. :)

Venüs Yay burcunda 4 Şubat 2019’a kadar kalacak. İlişkilerde sürekli geriye saran makaralar yerine ileriye bakma arzusu daha fazla olacak. Kısırdöngülerden çıkma, yeni ve farklı olanı arama zamanıdır. Hayatınızda tüm konularda ruhunuzun sizi çağırdığı yere gitmeyi temsil eder. Kitabi bilgiler değil yaşayarak edinilen deneyimler önem kazanır. Tüm ilişkilere daha geniş bir bakış açısıyla bakarak detaylarda kaybolmaktan kurtulabilirsiniz. Pek tabii bu transit duygusal hayat başta olmak üzere yaşam akışına canlı, renkli ve egzotik sürprizler de getirebilir. Bu burçta ilerleyecek olan Venüs bu ayın sonlarına doğru Jüpiter ile kavuşarak ayrıca harika bir görünüm de yaratacak. Pek yakında. :)

7 Ocak 2019’da Uranüs retrosu sona eriyor. Uranüs Koç burcunda retrosunu tamamladı ve şimdi kalıcı olarak Boğa burcuna dönmek üzere direkt hareketine başlayacak. Yörüngesi gereği bu süreç Uranüs’ün uzun yıllar boyunca Koç burcunda kalacağı son zamanlar. Son derecelerde yolculuğunu tamamladıktan sonra kalıcı olarak 6 Mart 2019 itibariyle Boğa burcuna geçecek.
Bu haftanın en önemli açı kalıbı 13 Ocak 2019 Jüpiter-Neptün karesi. Uzun vadeli etkiye sahip bu açı kalıbını “Hayaller ve Gerçekler” diye özetleyebilirim. Jüpiter Yay burcunda büyük umutları, istekleri ve hatta belki de aşırı büyük beklentileri temsil edebilir. Neptün ise bu temaya kare açı yaparak bir uyandırma zili görevi görüyor. Açının etkin olacağı ay boyunca özellikle bir şey çok büyük, çok iddialı ve parıltılı duruyorsa dikkatli bir şekilde değerlendirmek faydalı olabilir. Zira bu abartı etkisi içeride bir noksanlığı saklıyor olabilir. Bir konuda kim gerçeğin ötesinde bir iddiaya sahipse şayet bu dönemde yüzleşmeler yaşayabilir. Tutulmanın ve gökyüzünde Oğlak burcu baskınlığı sebebiyle gerçeklerin hızlı ve net bir şekilde tezahür ettiği bir dönemdeyiz. Bundan ötürü de isteklerimizin peşinden koşarken her parlayanın altın olmadığını hatırlamalıyız.

8 Ocak 2019’da Merkür-Mars karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı hele de Mars Koç ile oluştuğundan iletişim açısından agresif bir hava oluşturabilir. Bir öfke anında söylenen sert sözler beklenmedik yerlere gidebilir. O anki duyguların yoğunluğuyla yazılıp çizilenler sonradan pişmanlık getirebileceğinden bu hafta hangi duyguda olursanız olun önemli ve yoğun bir şey yazacak ya da söyleyecekseniz bir süre kendinize mola verin. Hala o duygu içerisindeyseniz sorun yok, ancak öncü burçlardaki etkileşimler genelde anlık duygu patlamaları yaratırlar. Duygunun etkisi solduğunda düşünceleriniz ve ifadeleriniz daha yumuşak olabilir.

11 Ocak 2019 Güneş-Plüton kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı kalıbı esasen insanı güçle dolduran, bir şeyleri başarmak, hakimiyeti almak isteyen bir etki. Olumlu şekilde kullanıldığında ikna gücü, kararlılık ve istediğini elde etme getirir. Kariyer ve görünürlük adına güçlüdür. Ancak kavuşum nötr açı olduğundan kontrolden çıkma riski var, onu da belirteyim. Kontrolsüz halinde her şeyin istediğiniz gibi olmasına karşı takıntı, kontrol saplantısı, aşırı gereksiz iddiacılık ve baskılı tavır görülebilir. Bu da doğal olarak oldukça muhattap kişiyi bunaltabilir. Bu hafta çevrenizde Gargamel tipli sürekli bir şeylerin peşinden koşan, tutturan insanlar görebilirsiniz. Ama unutmayın sonunda Şirinler kazanır. :)

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 07.01.2019: Ay Oğlak burcunda 04:12’de sabaha karşı Güney Ay Düğümü ile kavuşum yapacak. Karmik açıdan tutulma sonrası anlamlı ve güçlü bir etkileşim. 06:17’de Ay-Kiron altmışlığı da kesinleşiyor. Bugün yeni başlangıçların, hayrınıza olmayanı geride bırakmanın ve ilk adımı atmanın günü. Bu tesirler sabahın erken saatlerinde özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için yoğun bir ruhsal enerji oluşturuyor. Ay bu burçta son açısını 09:20’de Venüs ile yapacak, akabinde 09:20-09:45 arasında çok kısa bir süre boşlukta kalıp Kova burcunda geçecek. İşte boşluk evresi bittikten sonra bu dakikalar itibariyle önemli işlerinizi hayata geçirebilirsiniz. Ay Kova transitinin getirdiği geniş bakış açısı ile çözümsüz duran sorunlara yaratıcı çözümler getirebilir, yeni yollar bulabilirsiniz. Bugün şahsi oynamak yerine ekiple bir bütün hareket etme günü. Ayrıca efor ve cesaret isteyen işler, üşendiğiniz konulara da odaklanıp güzel bir şekilde sonuçlandırabilirsiniz. Ay-Mars altmışlığı 18:41’de kesinleşerek bu etkiyi maksimuma çıkarıyor. Günün ikinci yarısındaki tesirlerden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yay burcunda önemli yerleşimleri olanlar (Güneş, Yükselen, Ay vb) faydalanabilir.

Salı – 08.01.2019: Uranüs retrosu sona eriyor. Gün itibariyle Uranüs 28 ° Koç burcunda direkt hareketine başlayacak. Bu dönem uzun yıllar boyunca Uranüs’ün bu burçta bulunacağı son zamanlar. 6 Mart 2019’da Boğa burcunda asıl yolculuğuna başlayacak olan Uranüs bu süre zarfında öncü burçlar son derecelerde gezegen yoğunluğu olanların hayatına beklenmedik olay ve değişimleri getirebilir. Yalnız hazır Uranüs direkte döndü tutmayın beni demek yok, 13:04’te Merkür-Mars karesi de kesinleşiyor. Bu açı keskin, agresif ve sert bir iletişim tarzı oluşturabilir. Mars Koç burcunda olduğundan anlık duygularla gelen patlamalar, sınırları aşan sözler beklenmedik yerlere gidebilir. Tam trafikte kavga açısı esasen… Sonuç olarak bugün söyleneceklere çok çok dikkat, bir şeyi söyleyecek ya da yazacaksanız birkaç kere okuyun veya duygularınız sakinleşsin ondan sonra da göndermek istiyorsanız harekete geçin. Özellikle de öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar. Neyse ki bu yoğun günde 12:43’te Ay-Jüpiter altmışlığının olumlu etkisi de devrede olacak. Eğer bir sıkıntı varsa “Aman boşver ya” demek ve gülümsemek için güç veriyor. Aynı zamanda finans ve kariyerle alakalı işler adına da pozitif bir etki söz konusu. Bu konularla alakalı iyicil etkilerden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Kova, Aslan ve Yaylar faydalanabilir.

Çarşamba – 09.01.2019: Ay Kova burcunda yolculuğunun son demlerinde sabaha karşı 05:23’te Juno ile kare açı yapacak. Gönül meseleleri, barışma, tekrar mesaj atma vb gibi konular adına günün ilk yarısında sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar pas geçmenizde fayda var. Gün boyunca daha çok işlerinize, planlarınıza ve gelecekle ilgili hedeflerinize odaklanmak iyi gelecektir. Bugün harika beyin fırtınaları yapabilir, ufkunuzu açacak konuşmalar fikir alışverişleri gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca şahsi alan önemli olacağından bugün yapışkan ve sürekli dadanıp bir şey isteyen tipler aşırı itici gelebilir. Bu yaratıcı ve makro bakış açısına sahip etkileşim 19:52’de Ay-Uranüs olumlu açısı ile maksimuma ulaşacak. Bu yüksek algıdaki tesirlerden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yay burcunda önemli yerleşimleri olanlar (Güneş, Yükselen, Ay vb) faydalanabilir. Ay 19:52-22:43 arasında boşlukta kalacak akabinde Balık burcuna geçecek. Sezgiler ve rüyaların çok anlam kazanacağı bir zamana adım atıyoruz.

Perşembe – 10.01.2019: Ay Balık burcunda sabaha karşı Ay-Venüs karesi kesinleşecek. Bugün biraz alıngan, nostaljik ve kafası karışık bir ruh hali baskın. Çok uzun süredir aklına gelmemiş insanları düşünebilir ve özlem duygusu hissedebilirsiniz. Ancak bu duyguda yaklaşan Jüpiter-Neptün karesinin de payı olduğunu unutmayın. Özellikle de geçmişte aslında sizi üzmüş kimselerin sadece iyi şeylerini hatırlamak, yaptıkları diğer şeyleri yok etmeyecektir. Bu bilgiyi de hatırlamakta fayda var, zira kontrolsüz ve aşırı beklenti içindeki tavırlar bugün duygusal açıdan üzücü olabilir. Bu konular değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Neyse ki saat 15:15’te Ay-Merkür altmışlığı kesinleşiyor ve tekrar toparlıyoruz. Bu ayakları yere basan ve odaklanma açısından olumlu etkileşim yaratıcılık ile kararlılığı birleştirmek için idealdir. Tüm önemli ciddi konuşmalar, iş görüşmeleri, kariyer talepleri ve finansal işlemler adına destekleyici olan bu açı kalıbından özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlak burcunda önemli yerleşimleri olanlar (Güneş, Yükselen, Ay vb) faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 11.01.2019: Gece yarısından az sonra 00:12’de Ay-Satürn olumlu açısı kesinleşiyor. Bugün kararlı, odağını ne olursa olsun kaybetmeyen bir şeye gerçekten adım adım ilerleyip kazanmayı aklına koyanların günü. 02:48’de Ay-Jüpiter karesi bunları yaparken tabii aşırı abartmamız gerektiğini yan yan bakarak hatırlatıyor. Bir nevi “Sakin ol şampiyon” etkisi. Bir konuda kararlılık harika bir şeydir, ancak takıntılı olmak kesinlikle değildir. Ay-Neptün kavuşumu 03:47’de kesinleşerek zaten dinginleştirici harika bir enerji oluşturuyor. Günün ilk saatlerinde meditasyon ve ruhsal çalışmalar yapmak isteyenler için birebir. Ve bugün 14:38’de Güneş-Plüton kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı yazının başında belirttiğim hedefine kararlılıkla gitmek isteyenleri destekleyen türden. Güçlü bir intiba uyandırmak, ikna etmek, kariyer ve görünürlük adına güçlüdür. Ancak kavuşum nötr açı olduğundan kontrolden çıkma riski var, onu da belirteyim. Kontrolsüz halinde her şeyin istediğiniz gibi olmasına karşı takıntı, kontrol saplantısı, aşırı gereksiz iddiacılık ve baskılı tavır görülebilir. Bu da doğal olarak oldukça muhattap kişiyi bunaltabilir. Sert etkiler adına öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Bu hafta çevrenizde Gargamel tipli sürekli bir şeylerin peşinden koşan tutturan insanlar görebilirsiniz. Ama unutmayın sonunda Şirinler kazanır. 17:24’te Ay-Güneş olumlu açısı da kesinleşerek bu kuvvetli havayı daha da güçlü kılacak. Özellikle de öğleden sonra itibariyle duygusal konulara dair akışkan ve yoğun bir etki var. Romantik anlar, flörtler ve buzları eritme durumu görülebilir. 19:03’te Ay-Juno olumlu açısı da kesinleşeceğinden etki daha da yükseliyor. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlak burcunda önemli yerleşimleri olanlar (Güneş, Yükselen, Ay vb) faydalanabilir. Ay, Güneş ile açısını tamamladıktan sonra tüm gün boşlukta olacağından biraz da anı yaşamak, Cuma gecesini keyifli geçirmeye odaklanmakta fayda var.

Cumartesi – 12.01.2019: Ay Balık burcunda sabaha karşı 05:16’da Ay düğümleriyle olumlu açılar yaparak huzurlu, akışkan ve dingin bir enerji oluşturacak. Ve 08:08’de Ay-Kiron kavuşumu da kesinleşiyor. Bugün gerçekten haftanın ruhsal anlamda en yoğun günü diyebilirim. Özellikle günün ilk yarısını ruhsal şifa, öze dönüş ve niyetler için değerlendirebilirsiniz. Gördüğünüz rüyalar çok anlamlı ve önemli olabilir. Bu yoğun ruhsal etkiler içsel anlamda bir şeyleri çözümleyip netleştirmenizi de sağlayabilir. Açı kalıplarından özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlak burcunda önemli yerleşimleri olanlar (Güneş, Yükselen, Ay vb) faydalanabilir. Saat 11:18’de Ay boşluktan çıkarak Koç burcuna geçiş yapacak. Haftasonunda özellikle öğleden sonra çok daha dinamik ve enerjik tesirler hakim olacak. Bu etkileşimin temel anlamı içinizden gelen ve uzun zamandır ertelediğiniz bir şeyi yapmak. Aynı zamanda sporla uğraşmak için de ideal. Sadece zaman zaman sabırsızlık ve biraz da yırtıcı kedi durumu görülebilir. :) 16:08’de Ay-Juno arasındaki olumlu açı kesinleşirken, 22:19’da Ay-Venüs üçgeni de bu etkiye katılacak. Yani öğleden sonra itibariyle aşk, flört ve çekim etkisi havada uçuşuyor. Bu etkide tensel çekim odağı da yüksek olabilir. Atmosfer özellikle yeni başlayan aşklar ve beğeniler için çok uygun. Özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yay burcunda önemli yerleşimleri olanlar (Güneş, Yükselen, Ay vb) bu açı kalıplarından faydalanabilir.

Pazar – 13.01.2019: Ay Koç burcunda 03:11’de Mars ile kavuşum yapacak. Sonrasında sırasıyla 12:04’te Mars ve 12:36’da Satürn ile karesi var. Bugün enerjisi yüksek, hatta gereğinden fazla yüksek bir gün. Zaten Jüpiter-Neptün karesi de kesinleşiyor, bitmedi Merkür-Satürn kavuşumu da kesinleşiyor. Açıkçası özellikle de günün ilk yarısında mayın tarlası gibi etkiler var. Bir anda öfkelenme, tepkilenme, tripler ve kontrolden çıkan diyaloglar gündeme gelebilir. Bugün bir şey olmuyorsa bırakmak lazım zira aşırı inatlaşmak ve olmayacak iş için uğraşmak her şeyi daha da işin içinden çıkılmaz hale getirirken sizi de yıpratabilir. Bugün klasik bir “Haydi sığınaklara” günü diyebiliriz. Özellikle de öğlen saatlerine kadar. Duygularınız çok yoğun ve o ana ait olabilir; bundan dolayı önemli bir şeyler yaparken mutlaka o anın biraz geçmesini bekleyip öyle hareket etmelisiniz. Bu konularda en çok öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Saat 15:30’da Ay-Jüpiter olumlu açısı bu sert havayı biraz yumuşatacak. İşte bu vakitte Merkür-Satürn kavuşumunun gücünü de kullanarak pazartesiye hazırlanabilir, plan yapabilir ve bir konuda gerekiyorsa çok iyi şekilde çalışıp konuya hakim olabilirsiniz. 16:30’da Merkür-Satürn kavuşumu kesinleşirken duyguların gölgesinde kalmadan akıl ve mantık odağında kalanları birkaç gün boyunca ödüllendireceğini vurguluyor. Ancak altını da çizmeliyim bu kavuşum Oğlak burcunda olduğundan birkaç gün çevrenizde Alman mürebbiye ruhlu, dar kafalı ve çok dogmatik konuşan tiplerle muhattap olabilirsiniz. Ve 21:57’de uzun vadeli bir etki olarak Jüpiter-Neptün karesi kesinleşecek. (Bugün kesinleşmeyen açı kalmadı zaten :) ) Hayaller ve gerçekler diye özetleyeceğim bu açı tutulmanın da etkisi ile hayatımızda her şeyi olduğu halde gösteren bir ayna gibi çalışabilir. Gözünüzde çok büyüttüğünüz veya aşırı beklenti içine girdiğiniz temalar eğer öyle değilse olduğu surettte karşınıza çıkacaktır. Finansal açıdan dalgalı bir açı kalıbı olduğundan riskli yatırımlardan kaçınmanızda da ayrıca fayda var. Bu konuda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe Dirağ