Merve Çubuktepe

Merkür retrosunu da geride bıraktığımız bu hafta gökyüzü daha sakin durumda. Olaylı Ocak ayından sonra bu hafta isteyenler için soluk alma, isteyenler için de Merkür retro döneminde planladıklarını hayata geçirme evresi olacak.

Merkür’ün güçlü ve zayıf olmak üzere iki gölge fazı olur. Güçlü (ana) gölge fazı retronun tamamlanışı itibariyle dört gün sonra biter. Bu bağlamda 9 Şubat 2022’de Merkür ana gölge fazından da çıkarak hız kazanmaya başlayacak. Bu durum iletişim, anlaşmalar, seyahatler ve hayat temposu adına tekrar eski hıza geri dönmemizi sağlar. Daha güçsüz olan ikinci gölge dönem ise 24 Şubat 2022’de sona erecek. Bu bölgenin tesiri daha zayıftır ve Merkür retrosunun etkilerini çok nadiren taklit eder. Yine de çok önemli imzalar, başvurular, anlaşmalar, konuşmalar ve çalışmaları 9 Şubat 2022 ve sonrasına denk getirmek daha da iyi sonuçlar almak konusunda destekleyici olabilir.

Haftaya 8 Şubat 2022’de kesinleşecek olan Mars-Uranüs Üçgeni damgasını vuruyor. Bu olumlu açı kalıbı yeterli irade ve kararlılık gösterdiğimizde bizi yaratıcı çözümlere ulaştırıyor. Çok daha enerjik ve üretken hissedebiliriz. Ailevi ve maddi konuları çözümlemek adına ideal bir tesirdir.

Açı kalıbının mesajı olaylar karşısında süratli ve net olmaktır. Bocalamak yerine aksiyon almayı seçmek fayda getirecektir. Sınavlarda söylenen “ilk aklına gelen doğru yanıttır” düsturu bu haftanın özeti gibi. Sürekli her şeyi planlamak ve kontrol altında tutmak yerine, akışla ilerlemek ve doğaçlama yapmak da hafta boyunca fayda getirebilir. Mesela insan ilişkilerinde ezberleri bozabilir, her zaman verdiğiniz reaksiyonların dışına çıktığınızda ne kadar ilginç şeyler olabileceğini gözlemleyebilirsiniz. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

Haftanın diğer önemli bir açısı da 11 Şubat 2022’de kesinleşecek olan Merkür-Plüton kavuşumu. Bu açı kalıbının üçüncü versiyonuyla karşı karşıyayız. Bir önceki Merkür retro konumdayken gerçekleşmişti bu seferki direkt harekette olacağı için çok daha güçlü. Bu açı kalıbı oldukça ciddi ve manipülatif bir tesir içeriyor. Doğru kullanıldığı takdirde insanlar üzerinde güçlü etki bırakmak mümkündür. Ancak bir yandan güç savaşları, domine etme ve kimi zaman da aşırı baskıyla karşılaşmak da söz konusu olabilir. Önemli sunum, mülakat, pazarlık gibi konuları; etki bırakmak istediğiniz meseleleri bu açının etki alanına denk getirebilirsiniz. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 07.02.2022: Herkese iyi haftalar! Ay saat 01:52’de boşluktan çıkıp Boğa burcuna geçiş yapacak. Önümüzdeki iki gün iştahımız daha açık olabilir, bu sebeple diyete başlamak adına Ay Boğa dönemleri pek elverişli kabul edilmez. Ay saat 18:57’de Jüpiter ile altmışlık olumlu açı yaptığı için 16:57-20:57 arası günün finans, hukuk, eğitim ve kariyer adına en verimli saatleri. Önemli iş ve görüşmelerimizi bu zaman dilimi arasına denk getirebiliriz. Saat 22:12’de Ay-Mars üçgeni kesinleşirken akşam saatinde oluşan iyicil enerjiyi daha da güçlendirip dinamik hale getiriyor. Gece saatleri spor yapmak, üşendiğimiz bir konuya bir gayretle başlamak, çekindiğimiz bir konuda ilk adımı atmak için destekleyici etkiler içermekte. Bu Ay menzili finans, yatırım işlemleri haricinde güzellik konuları açısından da iyicildir. Genel olarak her türlü başlangıç adına olumlu bir zamanı temsil eder. Ay Fazı: Hilal.

Salı – 08.02.2022: Ay Boğa burcunda ve saat 02:59’da Venüs ile üçgen iyicil açı gerçekleştirecek. Huzurlu bir uyku, keyifli ve anlamlı rüyalar söz konusu olabilir. Saat 10:00’da Ay-Satürn karesi kesinleşirken hava soğumaya başlıyor. Özellikle 08:00-12:00 arasında yaşça büyük kişiler, patronlar ile iletişim kurmak daha zor olabilir. Taleplerimize cevap bulmakta zorlanabileceğimiz için önemli konuların günün ilk yarısına denk getirilmesini önermem. Saat 16:49’da Ay-Güneş Karesi kesinleşiyor ve İlk Dördün fazına geçiş yapıyoruz. Bu açı gerilimli ve güçlü bir yapıdır. Zaman zaman özgüven dalgalanmaları yaşayabilir, insanlarla rekabete girebiliriz. Oysaki burada anahtar kendimizi kendimize ispatlamaktır. Öğleden sonra mantık ve duygu arasında daha çok ikilem yaşayabiliriz. Neyseki saat 17:57’de haftanın en önemli açısı olan iyicil Mars-Uranüs üçgeni kesinleşiyor. Bu olumlu açı kalıbı yeterli irade ve kararlılık gösterdiğimizde bizi yaratıcı çözümlere ulaştırıyor. Çok daha enerjik ve üretken hissedebiliriz. Ailevi ve maddi konuları çözümlemek adına ideal bir tesirdir. Sürekli her şeyi planlamak ve kontrol altında tutmak yerine, akışla ilerlemek ve doğaçlama yapmak da hafta boyunca fayda getirebilir. Mesela insan ilişkilerinde ezberleri bozabilir, her zaman verdiğiniz reaksiyonların dışına çıktığınızda ne kadar ilginç şeyler olabileceğini gözlemleyebilirsiniz. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Saat 20:39’da Ay-Neptün altmışlığı ruhsal çalışmalar ve ibadet için +-2 saat uygun bir atmosfer yaratmakta. Ay Fazı: İlk Dördün.

Çarşamba – 09.02.2022: Ay Boğa burcunda ve 04:48’de önce Merkür sonra 07:48’de Plüton ile olumlu açı yapıyor. Erken kalkanlar için son derece verimli, odağı güçlü saatler. Ay saat 07:48-13:26 arasında boşlukta olduğu için günün ilk yarısı boşluk evresinde önceden başlanmış, yarım kalmış veya rutin işlere odaklanmak daha faydalı olacaktır. Ay saat 13:27’de boşluktan çıkarak İkizler burcuna geçiş yapıyor ve merak, araştırma, iletişim arzusunu arttırıyor. Bugün daha fazla öğrenmek, soru sormak isteyebiliriz ancak hakim olmadığımız meselelerde bilirkişi gibi davranmamız çok önemli. Bu Ay menzilinde eğlence, mizah ön plana çıkar, hayatı çok da ciddiye almamız enerjimizi yükseltir. Toprak ve mülklerle alakalı olumlu tesirler taşır. Ayrıca bugün Merkür ana gölge fazından çıktığı için etkisi ve gücü artacak, belirsizlikler azalırken hayat tempomuzda dinamizm gözlemleyebileceğiz. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 10.02.2022: Ay İkizler burcunda ve saat 08:28’de Jüpiter ile kare sert açı yapıyor. Sabah saatlerinde olayları abartmaya meyilli ve üşengeç olabiliriz. Ani harcama ve aşırı yeme isteği gündeme gelebilir. Saat 09:01’de Ay-Chiron altmışlığı kesinleşiyor, 08:01-10:01 arası ruhsal çalışmalar ve ibadet için çok uygun durumda. Saat 14:20’de Ay-Plüton 135’liğine dikkat +-1 saat boyunca didişme, aniden büyüyen meseleler gündeme gelebilir, insanların manipülasyonlarına kanmamak gerek. Ve akşam saatleri itibariyle günün en iyicil zamanlarına adım atıyoruz. Saat 23:20’de Ay-Satürn üçgeni kesinleşiyor ve saat 21:20 itibariyle etkisi başlayacak. Bir konuya odaklanmak, ciddiyetle ele almak, sorunları çözmek ve bir bilene sormak adına ideal tesirler devrede. Bu Ay menzili özellikle öğleden sonra itibariyle duygusal konuları çözmek ve evlenme teklifleri için uygundur. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cuma – 11.02.2022: Ay İkizler burcunda yolculuğunun son evresinde saat 09:43’te Neptün ile kare sert açı gerçekleştiriyor. Özellikle saat 07:43-11:43 arasına dikkat. Dalgınlık, sakarlık, unutkanlık ve aldatılmaya açık etkiler söz konusu olabilir. Eşyaları, veri ve şifreleri yedekleyebilirsiniz. Günün ilk yarısında yazdıklarınız ve söylediklerinizi iyice kontrol etmek ve her söylenileni hemen doğru kabul etmemekte fayda var. Saat 11:22’de Ay-Güneş üçgeni kesinleştikten sonra Ay boşluğa girecek. Ay bu an itibariyle tüm gün boşlukta olduğu için çok önemli konuların bugün ele alınması, başlatılması tavsiye edilmez. Ancak diğer tüm işler rahatça yapılabilir. Zira saat 17:03’te haftanın en önemli açılarından biri olan Merkür-Plüton kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbının üçüncü versiyonuyla karşı karşıyayız. Bir önceki Merkür retro konumdayken gerçekleşmişti bu seferki direkt harekette olacağı için çok daha güçlü. Bu açı kalıbı oldukça ciddi ve manipülatif bir tesir içeriyor. Doğru kullanıldığı takdirde insanlar üzerinde güçlü etki bırakmak mümkündür. Ancak bir yandan güç savaşları, domine etme ve kimi zaman da aşırı baskıyla karşılaşmak da söz konusu olabilir. Önemli sunum, mülakat, pazarlık gibi konuları; etki bırakmak istediğiniz meseleleri bu açının etki alanına denk getirebilirsiniz. Zorunda değilseniz yarın itibariyle kullanımı daha etkili olabilir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cumartesi – 12.02.2022: Herkese iyi hafta sonları! Ay saat 02:26’da boşluktan çıkarak Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Daha duygusal, evcimen ve hassas hissedebilir, kimimiz başkalarının derdine koşarken kimimiz daha çok ilgi isteyebiliriz. Saat 09:28’de Merkür, Ay Düğümleri ile olumlu pozisyona geçeceği için 08:28-10:28 arası günün görüşmeler, imzalar, ticari ve finansal girişimler için en iyi zamanları. Akşam saatlerine doğru hava biraz puslanmaya başlıyor ve Ay-Güneş 135’lik açısı devrede. Ay, Büyüyen Ay fazına geçiş yapıyor. Bu faz daha fazla görünür olmak, kendimiz dışında kolektifi de düşünüp hareket etmek mesajını içerir. Saat 22:34’te Ay-Jüpiter üçgeni kesinleşirken günün en iyicil zamanlarına adım atıyoruz. Özellikle 20:23-00:34 arası her türlü finansal, ticari, hukuki konu ve eğitimle alakalı meselelere odaklanmak adına avantajlı tesirler içermekte. Bu Ay menzilinde ufak meselelerden çabuk gerginlik ve küskünlük oluşabilir, insan ilişkilerinde aşırı naz, kapristen uzak durmak ve önemsiz şeyleri büyütmemekte fayda var. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Pazar – 13.02.2022: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay saat 00:48’de Uranüs ile altmışlık olumlu açı yapıyor. Uyanık olanlar için son derece yaratıcı, ilham dolu, farklı fikirlere açık bir bir etki. Çözemediğiniz kördüğüm bir konunun bir anda cevabını bulabilirsiniz mesela. Sabah saatlerinde gergin tesirler devrede olacak. Ay saat 07:21 önce Mars’la sonra 08:45’te Venüs ile karşıt sert açı yapıyor. Günün ilk yarısında özellikle duygusal konular, ikili ilişkiler adına oldukça gerilimli tesirler söz konusu. Bu evreye hiçbir önemli konuşmanın denk getirilmesini önermem, sıkıntılı konular oluşuyorsa da o an didiklemek yerine mola almak daha faydalı olabilir. Bugünün Ay menzili de zaten kolay huzursuzluk ve gerginliklere açık bir bir alt yapı oluşturuyor. Neyse ki Ay saat 16:12’de Güneş ile Quintile olumlu açı yapacağı için bu an itibariyle gergin tesirlerin etkisi dağılmaya başlıyor. Daha keyifli, hareketli ve motive hissedebiliriz içsel olarak. Saat 22:14’te ise Ay-Neptün üçgeni kesinleşirken günün en ruhsal açıdan güçlü saatlerine adım atıyoruz. 20:14-00:14 arası her türlü ruhsal çalışma, ibadet ve sanatsal faaliyet için çok uygun durumda. Yeni haftada görüşmek üzere . Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe