Berrak Nilhan Karaca

Ağustos ayında iki tane tutulma deneyimleyeceğiz. Bunlardan ilki 7 Ağustos 2017 tarihinde ve Kova-Aslan aksında gerçekleşecek olan ay tutulması. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek bu tutulma bize “Ateş etmek için nişan almak, nişan almak için ise net bir bakış açısı ve dengeye ihtiyacımız olduğunu” söylüyor.

Ay tutulmaları duyguların oldukça yükseldiği zamanlardır. Gerçekleştiği alanla alakalı bir sonlanmayı, daha önceden atılmış adımların meyvelerini toplamayı veya önemli değişimleri beraberinde getirirler. İçinde bulunduğumuz güvenli bölgeyi sarsmaya başladıkları için ister istemez duygusal gerilim yaratırlar ve dikkatimizin odağını gerçekleştiği alana çekerler. Ay tutulmaların etkisi, azalan grafikte de olsa, yaklaşık altı ay devam eder. Burç bazında analizleri de yazının devamında bulabilirsiniz.

Tutulma zamanında Güneş’in Aslan burcunda olması sahnede ve görünür olmak ve liderlik vasıflarımızla öne çıkmak isteyeceğimizi, olaylara daha bireysel yaklaşmaya açık olacağımızı ve ayrıcalıklı olmayı amaçlayabileceğimizi göstermektedir. Güneş’in Mars ile irtibatı bu amaç için mücadele etmeye, inisiyatif almaya, kararlı davranmaya, cesur ve atak davranmaya hazır olmak anlamına gelmektedir. Kendimizi amaçlarımız doğrultusunda enerjik, hevesli ve yüksek motivasyonlu hissedebiliriz. Bu sayılanlar Mars’ın pozitif yüzüdür. Bununla birlikte Güneş’in yine Marsiyen karakterli “Dubhe” sabit yıldızıyla kavuşumu, eğer doğru kontrol edilmezse, bu yüksek enerjinin yıkıcı sonuçlar doğurabileceğini de söylemektedir. Düşünmeden, direkt harekete geçmek, sabırsızlık ve gücü dayatmak zararlı sonuçlar doğurabilir.

Diğer tarafta, Kova burcunda konumlanan Ay ise demokrasiye, özgürlüğe, objektifliğe, insancıllığa ve bir gruba ait olmaya ihtiyacımız olduğunu söylemektedir. Aslan burcunun talep ettiği bireysellik ve ayrıcalıktan ziyade herkes için eşit fırsatları ve özgürlüğü talep eder. Dolayısıyla aradaki karşıtlık açıkça gözlemlenebilir.

Burada yapılması gereken isteklerimizin peşinden gitmek ve bunu yaparken diğer insanların da hayrını, düşüncelerini, duygularını hesaba katmaktır. Kendimizi ileri sürerken diğer insanlarla ilişkilerimizi yıpratmamak, onlara karşı duyarlı olmak gereklidir.
Tutulmanın gerçekleştiği anda gökyüzünde Balık burcunun yükselmesi, tutulmanın 6-12 aksında gerçekleşmesi ve gökyüzündeki Merkür-Neptün karşıtlığı, tutulmanın getirdiği değişimin kontrolümüz dışında olacağını ifade eder. Bir tarafta duygular çok yükselmişken ve harekete geçmeye hazır haldeyken, diğer tarafta hangi yöne gideceğimizi bilemeyebilir ve kafa karışıklığı yaşayabiliriz. Bu aynı zamanda aldanmayı da beraberinde getirebilen bir açıdır. Dolayısıyla önümüzü net olarak göremez haldeyken harekete geçmek, sisli havada son sürat araba kullanmaya benzeyebilir. Tutulmanın Jüpiter ve Satürn ile pozitif açıları aşırı uçlarda gezmek yerine, dengeyi bulmanın önemli olduğunu söylemektedir.

Ay tutulmasının burçlara göre yorumları aşağıdaki gibidir: (Yükselen burcunuza göre okumanızı öneririz)

Koç Burcu – Yükselen Koç:
Tutulma haritanızın arkadaşlıklar, sosyal çevre ve hayatınızdaki büyük amaçlar ile alakalı alanında gerçekleşecek. Dolayısıyla bu tutulmayla birlikte hayatınızdaki önemli amaçlarınızla ilgili bir değişim yaşayabilirsiniz. Artık eskiyen veya tamamlanmış amaçlar bir kenara bırakılır ve yenileri için harekete geçmeye hazır hissedersiniz. Burada önemli olan nokta yeni hedefinizin ne olacağıyla alakalı netlik gerekliliğidir. Sabırsızca kendinizi sahneye atmak yerine, öncelikle kafa karışıklıklarının çözülmesi ve berrak bir görüntü elde etmeye çalışmak önemlidir. Bu tutulmada sosyal çevreniz ile alakalı konular gündeminize oturabilir. Bazı arkadaşlıklarınızın sonlandığına şahit olabilir veya sosyal çevrenizin artık değişmeye başladığını görebilirsiniz. Özellikle duygusal ilişkileriniz ve bahsi geçen sosyal çevre arasında dengenin sağlanması oldukça önem taşıyacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Boğa Burcu – Yükselen Boğa:
Tutulma haritanızın kariyer ve geleceğinizle alakalı evinde gerçekleşecek. Kariyeriniz ile alakalı daha önceden attığınız adımların meyvelerini toplamaya başlayabilir veya önemli bir değişim yaşayabilirsiniz. Kariyerinizde, yeniye yer açmak üzere, bir dönem nihayete erebilir. Bu dönemde duygusal ve sabırsız çıkışlar yapmaktan uzak durmanız yetkin kişilerle ilişkileriniz açısından hayrınıza olabilir. Yeni bir kariyer planı için sabırsızlanmak yerine öncelikle görüş alanınızı netleştirmeniz gereklidir. Size fayda sağlayacak anlaşmalara imza atabilir veya insanlarla iletişiminizde onların kulağına güzel gelecek bir üslup tercih edebilirsiniz. Kariyerinizi ilgilendiren iki konu arasında denge kurmanız gerekebilir. Bunlardan bir tanesi çalışma koşullarınızın iyileştirilmesidir. Diğeri yan haklar, primler, tazminat gibi maaş dışındaki gelirler olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İkizler Burcu – Yükselen İkizler:
Tutulma haritanızın uzak yerlere seyahatler, yabancılar, dış ticaret, yabancı kültürler, yüksek eğitim, bilgi, okült konular, hukuk ve psikoloji ile alakalı alanında gerçekleşecek. Bu alanlarda daha önceden attığınız adımlar meyvelerini vermeye başlayabilir veya bir nihayete erebilir. Bu dönemde düşünsel bazda kararlı olmak ve harekete geçmek istersiniz; fakat geleceğinizle alakalı olarak hangi yönde harekete geçeceğinizi bilemiyor gibi hissedebilirsiniz. Bu sabırsızlık ve kafa karışıklığı karar almak konusunda güçlük çekmenize sebep olabilir. Burada yapılması gereken hem kendi iyiliğinizi hem de başkalarının iyiliğini aynı anda hesaba katabilmektir. Tutulma ile birlikte hem yakın yerlere hem uzak yerlere seyahatler gündeme gelebilir. Leyleği havada görmeye hazır olun derim. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Yengeç Burcu – Yükselen Yengeç:
Tutulma haritanızın ortak kazançlar ve dışarıdan gelen paralar ile alakalı alanında gerçekleşecek. Dışarıdan gelen paralar ile ilgili olarak kastedilmek istenen ortaklardan veya eşten gelen paralar, nafaka, tazminat, bankalarla yapılan işlemler, krediler, borçlar, alacaklar, yan haklar ve primlerdir. Bu konularla alakalı daha önceden atılan adımların vermeye başladığını gözlemleyebilirsiniz. Daha önceden tahsil edemediğiniz bir alacağınız nihayet cebinize ulaşabilir. Bir başkasının da hayrını düşünerek maddi bir gelirden vazgeçmeniz söz konusu olabilir. Astrolojik açıdan harcamalarınızın hayli arttığı bir dönemdesiniz ve bu harcamaların biraz dürtüsel, düşünmeden, belli bir planlamaya bağlı kalınmaksızın yapılması söz konusu olabilir. Bu nedenle parayı daha iyi idare etmek ve bütçeyi denkleştirmeye çalışmak dikkatinizin odağına yerleşecek gibi görünüyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Aslan Burcu – Yükselen Aslan:
Tutulma haritanızın evlilik, ortaklık ve ikili ilişkiler alanında gerçekleşecek. Aslan burcu olarak 23 Temmuz 2017 tarihindeki yeni aydan beri hayli aktif ve sahnede olduğunuz bir dönemdesiniz. Nihayet harekete geçtiğinizi ve kendiniz için mücadele ettiğinizi görüyor olabilirsiniz. Bununla birlikte bu tutulma size karşınızdaki kişilerin de duygularını, düşüncelerini, arzularını dikkate almanız gerektiğini söylüyor gibi. Kendi istekleriniz ile karşınızdakinin istekleri arasında bir denge kurmak söz konusu. Bu tutulma ile birlikte artık geçmişte kalması gereken ve size mutluluk vermeyen özel bir ilişki nihayete erebilir veya duygusal bir ilişkinin evlilik gibi bir kararla bir sonraki adıma taşınması da söz konusu olabilir. Gökyüzünde kafa karışıklığına sebep olabilen Merkür-Neptün karşıtlığı mevcuttur. Bu nedenle, eğer emin olamadığınız şeyler varsa büyük kararlar için düşüncelerinizin biraz daha netleşmesini beklemeniz daha iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Başak Burcu – Yükselen Başak:
Tutulma haritanızın çalışma hayatı, çalışma koşulları, iş arkadaşları, günlük rutin ve hastalıkla alakalı alanında gerçekleşecek. Açıkçası Güneş ve Mars haritanızın 12. Evinde konumlandığı için şartlar pek de sizin kontrolünüzde değil. Burç yöneticiniz Merkür’ün de Neptün ile karşıt açısı bu kararsızlık ve kontrolsüzlüğü özellikle ilişkiler ve ortaklıklar ile alakalı konularda perçinler gibidir. Öfkenizi dışarı atmakta zorlanıyor veya asıl amaçlarınızı ortaya koymakta zorlanıyor olabilirsiniz. Bu durum sağlığınızı riske atabilir, hem psikolojik hem de fiziksel sağlığınız gündeminize oturabilir. Bu nedenle dikkatli olmanızı tavsiye ederim. İçinizdeki enerjiyi sağlıklı bir şekilde dışarı atacak spor gibi aktiviteler size iyi gelebilir. Tutulma etkisiyle iş hayatınızla alakalı attığınız bazı adımlar meyvelerini verebilir veya size artık mutluluk vermeyen bir iş yerinden uzaklaşmayı tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte görüş açınızın netleşmesi ve kontrolün daha fazla sizin elinize geçmesi için Eylül ayını beklemenizi daha doğru olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Terazi Burcu – Yükselen Terazi:
Tutulma haritanızın aşk, duygusal ilişkiler, eğlence, çocuklarınız, eğlence anlayışınız, komisyonculuk, borsa gibi spekülatif faaliyetler ile ilgili alanında gerçekleşecek. Dolayısıyla bu konular dikkatinizin odağına yerleşebilir ve bu alanda bir değişim veya sonlanma yaşayabilirsiniz. Aşk ilişkilerinizde ve çocuklarla ilişkilerinizde duygusal ve sabırsız tepkiler vermeye açık olabilirsiniz. Burada yapılması gereken hem kendi amaçlarınızı ve kendi çıkarlarınızı düşünmek hem de karşınızdakinin duygularına hassasiyet göstermektir. Kendi sosyal çevrenizle çok fazla vakit geçirip veya kendi amaçlarınıza çok fazla odaklanıp duygusal ilişkinize vakit ayıramıyor da olabilirsiniz. Burada yapılması gereken her ikisi arasındaki dengeyi bulabilmektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Akrep Burcu – Yükselen Akrep:
Tutulma yuva ve ailenizle alakalı alanda gerçekleşecek. 23 Temmuz 2017 tarihinde, Aslan burcunda gerçekleşen tutulmadan beri kariyeriniz konusunda adeta gaza bastınız. Kendinizi kariyer çevrenizde görünür kılmak, liderlik vasıflarınızla öne çıkmak istiyor olabilirsiniz. Bununla birlikte ailenizle vakit geçirmeniz ve onların duygularına da hassasiyet göstermeniz, arada dengeyi bulmanız gereklidir. Hiçbir şeyin bir günde olmayacağını ve kariyer konusundaki amaçlarınızın zaman alacağını, bu süreç içerisine ailenizle ilişkilerinizi yıpratmanızın size uzun vadede bir fayda sağlamayacağını hissettiren gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu tutulma ile birlikte ailenizle veya yuvanızla alakalı bir değişim veya sonlanma yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Yay Burcu – Yükselen Yay:
Tutulma kardeşleriniz, yakın çevreniz, akrabalarınız, yakın yerlere seyahatler, anlaşmalar ve sözleşmeler ile alakalı evinizde gerçekleşecek. Bu dönemde bir anlaşma veya imza konusu gündeme gelebilir. Bununla birlikte tutulma esnasında gökyüzündeki Merkür-Neptün karşıtlığı anlaşmada bazı maddelerin çok açık olmayabileceğini, aldanmaya ve kafa karışıklıklarına açık olduğunuzu göstermektedir. Bu nedenle sabırsız bir şekilde kendinizi öne atmak yerine bu anlaşma konusunda bilgili kişilerden yardım ve danışmanlık almayı tercih etmeniz daha doğru olabilir. Sadece kendi çıkarlarınız değil; bağlı olduğunuz topluluğun da menfaatlerini öne çıkaran durumlar yaşanabilir. Bu tutulma civarında kardeşlerinizle ve yakın çevrenizle ilişkilerinizde öfkeli çıkışlardan uzak durmanızı tavsiye ederim. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Oğlak Burcu – Yükselen Oğlak:
Tutulma haritanızın maddi kazançlar ile alakalı evinde gerçekleşecek. Son zamanlarda borçlarınızın çok artması sizi duygusal olarak zorlayabilir. Bütçenizi denkleştirmeye çalışmak ana konu haline gelebilir. Bu konuda kariyerinizdeki gelişmeler size yardımcı olabilir veya yetkin kişilerden destek alabilirsiniz. Maddi konularda sadece kendi isteklerinize odaklanmak yerine, duruma daha gelir-gider penceresinden bakmanızı söyleyen gelişmeler yaşayabilirsiniz. 2. Ev aynı zamanda kişinin öz değeriyle alakalıdır. Bu tutulma ile birlikte kendinize verdiğiniz değer, bu değeri yıpratan kişiler veya gelişmeler dikkatinizin odağına oturabilir. Bencillik ve bireysellik arasındaki ince çizgiyi gösteren gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bir gruba ait olsanız da doğrudan kendi bireyselliğinizi yansıtmanız söz konusu olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Kova Burcu – Yükselen Kova:
Tutulma Kova burcunda gerçekleşeceği için etkilerinden en fazla sizlerin etkileneceği söylenebilir. Bu tutulma ile birlikte sadece kendini düşünen, bencil davranan, öfkeli çıkışları olan ve artık size mutluluk vermeyen bir ilişki nihayete erebilir. Öfkeli çıkışlar, yıkıcı tavırlar ilişkileri tahrip edebilir. Pozitif bakış açısıyla kendi duygusal ihtiyaçlarınız ve kendi bireyselliğiniz ile eşinizin, ortağınızın veya ilişki içinde olduğunuz kişinin amaçları arasında bir denge kurmaya çalışabilirsiniz. Gökyüzünde kafaları karıştıran Merkür-Neptün karşıtlığı nedeniyle ilişkiler konusunda veya yeni girişimler konusunda çok büyük ve önemli kararlar almak için doğru bir zamanda olmayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Balık Burcu – Yükselen Balık:
Tutulma haritanızın ruh sağlığı, kalıtsal hastalıklar, kapalı yerler, gizli düşmanlıklar ile alakalı 12. Evinde gerçekleşecek. 23 Temmuz 2017 tarihinde, Aslan burcunda gerçekleşen tutulmadan beri çok fazla çalışmanız gereken bir dönemde olabilirsiniz. Eğer çalışmıyorsanız günlük rutininiz hayli meşgul hale gelmiş olabilir. Çok fazla çalıştığınızı; bununla birlikte yeteri kadar görünür olmadığınızı, fark edilmediğinizi hissediyor olabilirsiniz. Bu tutulma ile birlikte çok çalışma ile inzivada olma, dinlenme arasında denge kurmanız gerektiğiyle alakalı bazı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu gelişmeler bir sağlık sorunu şeklinde de gösterebilir. Bu nedenle dengeyi kurmak önemlidir. Bir de iş arkadaşlarınızla aranızda kişilerin kendi çıkarlarına odaklanması ile organizasyonun hayrını önemsemesi konuları arasında bir gerilim meydana gelebilir. Perde arkasından yapılan konuşmalar kulağınıza çalınabilir. Gökyüzündeki Merkür-Neptün karşıtlığı nedeniyle her duyduğunuza tamah etmemenizi ve duyduklarınız nedeniyle öfkeli çıkışlara kapılmamanızı tavsiye ederim; çünkü bilgi kirliliğine açık bir dönemdesiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.