Merve Çubuktepe

Merkür retrosu biter ve artık bu yılın son dönemecine gelirken son derece önemli ve zorlu bir yeniay bizleri bekliyor. 7 Aralık 2018 saat 10:19’da gerçekleşecek. Evet zorlu bir yeniay, çünkü yeniay anında Ay-Güneş kavuşumuna, Mars-Neptün kavuşumunun sert kare açısı var. Üstelik yeniayı Satürn yönetiyor ve yeniay haritasında Satürn on ikinci evde. (Burç bazında detaylar yazının devamında)

Yeniayın klasik anlamı malum yeni başlangıçlar ve umutlar demek. Yay burcundayken işin içine ayrıca iyimserlik, idealler ve büyük istekler devreye giriyor. Ancak yeniaya kare yapan Mars-Neptün ikilisi her hayalin gerçek olamayacağını sert bir şekilde hatırlatmakta. Bundan dolayı da bu yeniayda özellikle de sert etki alıyorsanız temel konulardan biri büyük beklentileri olan ancak altı dolu olmayan yapıların çöküşü gerçekleşir. Bir şeyi olmadığı halde gözünüzde giderek büyüttüyseniz gerçek hali ile yüzleştiğinizde yaşanan hayal kırıklığı büyüttüğünüz ölçüde olur. Bu yüzleşme anı duygusal açıdan gerçekten zordur, ancak sizi sonunda hiçbir yere götürmeyecek bir uykudan uyanmanızı sağlayacaktır.

Baştan söylemiştim, yeniay etkisi gerçekten kolay değil. Önceden haksızlığa uğramış ya da düş kırıklığı yaşamışsanız bu dönem biraz zorlu geçebilir. Çünkü yaşadıklarınıza anlam veremezken kendinize acıyabilirsiniz, “Bunu hak edecek ne yaptım” diyerek. Böyle bir ruh halindeyseniz boş verin odak değiştirin diyemem, bu da doğal bir süreç. Ancak en azından size gerçekten uzun vadede daha çok zarar verecek ve üzecek bir şeylerden öyle ya da böyle kurtulduğunuzu lütfen hatırlayın.

Malum Merkür retrosunu yaşadık, aklımız hep geçmişteydi. Merkür şimdi ileri hareketine geçiyor ve yılbaşına yaklaşırken tam hızına ulaşacak. Yani aslında zamanında “Öyle oldu böyle oldu, o şunu dedi ben bunu dedim, keşke şunu deseydim” gibi geçmişi muhasebe sürecini de tamamlamayı temsil ediyor bu yeniay.

“Ayın on beş günü karanlıksa, on beş günü aydınlıktır” demişler. İşte bu yeniay o ilk on beş karanlık günden sonraki ilk aydınlık günün şafak vaktini sembolize ediyor. Yeniay kafamızı karıştırabilir, karar vermekte, bazen de kararın arkasında durmakta zorlanabiliriz. Ancak bu yeniay kendini kurban gibi görenleri değil ne yaşamışsa yaşasın ayağa kalkıp koşanları ödüllendiren türden. Bu yüzden Yay sembolizminin cesaret kısmını kucaklamalıyız. Yay burcu özgürleşmek, kısır döngüden çıkmak, alıştığımız konfor alanından dışarı çıkmaktır. Her şeyi değiştirebileceğiniz bir anın eşiğinde olabilirsiniz, yeter ki ilk adımı atın.

Yeniayın burçlar üzerindeki etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Hep hayata geçirmek istediğiniz hayalleriniz, hedefleriniz, “Ah bir fırsatım olsaydı” dediğiniz konular olabilir. İşte bu konularda gerçekten ne kadar ciddi olduğunuzu görebilirsiniz. Zira bu süreç tahmin ettiğinizden daha meşakkatli ve zor olabilir. Eğer her şeye rağmen inandığınız konunun peşinden gidiyorsanız cesaretle ilerleme zamanı. Yeterince hâkim olmadığınız konularda inatlaşmak sıkıntı çıkarabilir. Bir konuda eğitim almak ve kendinizi geliştirmek için ilk adımı atabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Maddi konularda iyi hesaplanmamış ya da gereksiz iyimser girişimlerde sorunlar oluşabilir. Her türlü finansal hesabınızı çok iyi yapın ve gereksiz harcamalardan kaçının. Eş/ortağın maddi sıkıntılarından bunalmış olabilirsiniz. Birinden destek beklemek yerine kendi maddi gücünüzü oluşturmak ve kendinize yetmeniz çok önemli görülüyor. İşinize ve yatırımlarınıza odaklanın derim. Birinin sizi kurtarmasını beklemek yerine, kendi hikayenizin süper kahramanı olma zamanı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: İki retrodan beri süregelen bir dargın bir barışık sıkıntılı ilişkilerle alakalı menfi ya da müspet sonucun görünür olacağı zaman. Bu döneme kadar artık dönen yoksa o kişiyi geride bırakma ve ileriye bakmanın vakti gelmiştir. Her türlü ikili ilişkide aşırı büyüttüğünüz kişilerin gerçek yüzleri ortaya çıkabilir. Mevcut ilişkisi olanların egolarını biraz geriye alıp karşı tarafı da dinlemeyi unutmaması gerekiyor. İlişkide güç savaşı yerine iki tarafın da mutlu olduğu orta yolu bulmak mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” sözü bu aralar sizin için söylenmiş gibi. Bu dönem ne olursa olsun önce sağlığınız ve yaşam kalitenize odaklanmalısınız. Diyete başlamak, spora yazılmak, ihmal edilen kontrolleri yaptırmak gibi konular için çok uygun. Sigara gibi her türlü zararlı alışkanlığı bırakmak için de yeniay değerlendirilebilir. İşinizden memnun değilseniz bu yeniay itibariyle ipler kopabilir ve işinizi değiştirme kararı alabilirsiniz. Bürokratik bir konu uzasa da sonunda çözülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Aşkla alakalı belirsizlikler içindeyseniz karşınızdaki insanın gerçek niyetini anlamak adına önemli bir yeniay sizleri bekliyor. Bir flörtün ilişkiye dönüşüp dönüşmeyeceği netleşebilir. Eğer yeni terk edildiyseniz yasını tutun derim, şu an yara bandı ilişkisi zamanı değil. Duygusal zaaflarınızı kullanarak kimsenin sizi sömürmesine ayrıca izin vermemelisiniz, bu dönem bu konuda biraz hassas olabilirsiniz. Aşırı duygu sömürüsü, ajitasyon ve yapmacıklık yapan insanlardan uzak durmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Aile hayatınızda bir karmaşa sürüyor ve belirsizlikler içerisinde olabilirsiniz. Belki düzeninizi değiştirmek zorundasınız ve bu çok zor geliyor. Ancak ne olursa olsun size üzüntü veren ne ise artık bunu geride bırakmak adına ilk adımı atabilirsiniz. Bir ayrılık, mekân değişikliği, yeni bir hayat kurmak aslında gerçekten size iyi gelecek şey olabilir. Bu dediklerim uzun zamandır süregelen durumlar için geçerli, yakın zamanda bir anda olmuş bir olay sonucunda fevri bir karar almayıp yıl sonunu bekleyin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Önünüzde birçok olasılık var ve henüz bunun farkında olmayabilirsiniz. Yeniay sonrasında yapacağınız görüşmeler ve tanışacağınız insanlara özellikle dikkat edin. Çünkü bu kişilerle olan her türlü irtibat sizi şu anda hayal etmediğiniz çok daha farklı ve güzel olasılıklara taşıyacak olabilir. İnsanlarla sorunları çözmek istiyorsanız beklemek yerine ilk adımı sizin atmanız gereken bir dönemdesiniz. Sağlık konusunda ayaklar hassas olabilir, ödem ve enfeksiyona açıklık görülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: İlk olarak net bir şekilde belirtmek gerekirse yıl sonuna kadar maddi konularda hesabınızı çok iyi yapmalısınız. Ve bu etki dolandırıcılıklara çok acıktır, kim olursa olsun konu paraysa çok dikkatli olun ve kimseye kolay kolay güvenmeyin. Her türlü işlemlerinizi, ekstrelerinizi kontrol edin hatalar olabilir. Büyük yatırım ve kararlar için bir sonraki yılı beklemenizi öneririm. Diğer yandan cesaretinizi toplayıp farklı bir meslek ve becerilerinizle gelir kazanmanın ilk adımını atabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Burcunuzda gerçekleşecek yeniay zorlu açılarına rağmen çok önemli bir dönemeci simgeliyor. Önünüzde çok sayıda seçenek bulunabilir. Bunları mantıkla değerlendirerek doğru seçimi yaparsanız ufkunuz genişleyecek ve dünyanız aydınlanacaktır. Geçmişin gölgesinden kim olursa olsun kurtulmak ve ileriye bakma zamanı. Bir şeyler vaat edip hiçbir şey yapmayan insanları artık dinlemeyin. Bu dönem fazla iddialı olabilirsiniz, mevzubahis sevdiklerinizse biraz daha esnek yaklaşım faydalı olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Her türlü bağımlılıktan kurtulmak adına doğru bir zaman. Bu bağımlılık duygusal boyutta bir insan, bir konu vb olabileceği gibi sigara, içki, yemek gibi fiziki bir bağımlılık da olabilir. Bunlardan sıyrılmak adına elinizde gereken güç bulunuyor, yeter ki ilk adımı atın. İçinizi şişiren, sizi üzen insanlara hadlerini bildirip içinizde biriken duygusal tortulardan kurtulabilirsiniz. Sezgileriniz güçlenecek, rüyalarınız çok şey söyleyecektir. Depresif hissediyorsanız bu duygudan arınabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Yaratıcılığınızın artacağı bu yeniayda fikirlerle dolu olacaksınız. Yeni projeler üretmek, insanları örgütlemek ve iş ortamında fark yaratmak adına destekler sizinle. Mevcut arkadaşlarınızdan beklentilerinizi karşılamayan ya da sandığınız gibi olmadığı çıkanlarla yol ayrımı oluşabilir. Ancak bir yandan da ufkunuzu açacak ve size çok iyi gelecek yeni insanlarla tanışma şansınız var, unutmayın. Kendinizi kabuğunuza kapamak yerine dışarı çıkın ve yeniliklere doğru siz de bir adım atın. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Uzun süredir istifa etmeyi, iş değiştirmeyi ya da iş kurmayı düşünüyorsanız yeniay hep beklediğiniz işaret olarak beliriyor. Bu dönem itibariyle gerekeni yapıp kariyer adına yeni yolunuzu çizebilirsiniz. Ancak kısa süredir gökyüzündeki yoğun etkilerden tepenizin tası attıysa ani kararlar vermeyip bir sonraki yılı beklemenizde fayda var. Sürekli insanları incitmeyeyim diye taviz vermekten kendiniz incindiğinizi fark edebilirsiniz. Tavizsiz ve bencil insanları tekrar değerlendirmelisiniz. Yurtdışında ya da yabancı şirket odağında mülakat ve işe girişler için çok uygun bir etki. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ